Skoči na vsebino

Sprememba cene goriv

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Naslov teme je-benzin dra?ji ?ez no?.

In?Cene kruha so vi?je,cene mesa,cene dodatnega zav.,cene....

... trgovci,zni?ajte tro?arine,pravijo v vladi.He,he,kdo se javlja.

Le zakaj so sedaj vsi navalili z povi?anjem cen?

Odgovor:preberi si naslov te teme...

Napisano

Za tiste, ki bi radi vozili na solatno olje, naj preberejo tole.

Hvala. O?itno se ti na te stvari dobro spozna?. Poklicno ali ljubiteljsko?

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano

Hvala. O?itno se ti na te stvari dobro spozna?. Poklicno ali ljubiteljsko?

Mogo?e dejem vtis, da se spoznam na vse, vendar temu ni tako. Imam neko vrsto visoke tehni?ne izobrazbe, ki mi omogo?a, da nekatere stvari la?je razumem. Jaz in internet pa veva marsikaj, le poiskati je treba. ?zmeden?B)

Nikoli ne bom imel toliko znanja, da se tudi od tebe ne bi nekaj nau?il.

Napisano

Kon?n se bo benz spet podra?u, sm se ustra?u, da tokrat ne bo ni? s podra?itvijo! :D:vesel:

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

Bolj zanimivo bo ?ez 14dni, saj je ?la nafta na borzah v zadnjih parih dneh dol za cca 5$ na sod. Me zanima kaj bo s tro?arinami takrat :hudicek:

Je pa bolj zaskrbljujo? trend konstantnega dviga cen plina na borzah... v zadnjem ?etrtletju konstantno raste, kar se tudi pozna na ?rpalkah.

33112_1.png

Napisano

Naftni derivati bodo opolno?i presegli ceno 1,3 evra za liter, ?e vlada ne bo zni?ala tro?arin. 95-oktanski bencin bi se podra?il za 2,5 centa oziroma za okoli dva odstotka, dizelsko gorivo pa za 3,1 centa.

A zdej bodo tudi razna omizja pa oddaje o teh zvi?anjih vsak teden?Ali ni? in je to ?isto normalen pojav? :angry:

Napisano

Me zanima, kdaj (?e) bo naslednja pocenitev benza! :whatever::P

Napisano

Vlada je zni?ala tro?arine tako, da 95 in diesel se ne bosta podra?ila.

33112_1.png

Napisano

Cena Kurilca 0,85 za liter je pa kar lepa! <_<

Napisano

Cena Kurilca 0,85 za liter je pa kar lepa! <_<

Hja, kle so tro?arine na minimumu EU regulativ, ki zna?ajo za tro?arino + okoljske CO2 dajatve cca 0,10? (za diesel je znesek tro?arin cca 0,40?) pri korilcu. Se pravi, da se vsaka variacija nabavne cene direktno rezultira v kon?ni maloprodajni ceni.

33112_1.png

Napisano

Nakupna cena benzina je 0,47?.He,he. :bravo:

?e bi bla taka maloprodajna, takoj kupim en V12 Po?eruharja! :P:blush:

Napisano

Zna?el sem se na Mazdinem servisu in odkril Mazdin odgovor na vedno dra?je gorivo. ?al sem ?ele doma ugotovil, da sem slikal tako nesre?no, da se ne vidi, kateri model je. No, kakorkoli, pri taki porabi, pa ?e kabriolet, me cena goriva ne zanima ve?. In pri teh dimenzijah ga lahko parkira? dobesedno v vsako verando. Super avto. Zanima me samo, koliko evrov ho?ejo zanj. Vsekakor bo na?el veliko obo?evalcev, predvsem zaradi porabe in vetra v laseh.

Tu je:

post-5658-1296239178_thumb.jpg

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano

Men je v?e?, sam merilo bi mu moral spremenit iz 1:20 v kej ve?jega! :P

Napisano

Men je v?e?, sam merilo bi mu moral spremenit iz 1:20 v kej ve?jega! :P

Ti raje bodi dober o?i pa tole tvoji h?erkici kupi :harhar:

33112_1.png

• 2 tedna kasneje...
Napisano

E ja,ne bomo ve? videli ni?jih cen. :(

Ja Pahor rabi denar, da bodo njegovi ?e naprej lepo ?iveli, vsaj do volitev, potem pa si bojo ?e tako dovolj napolnili ?epe.
Napisano

Mislim da ga rabi za pot do Barracka, mogo?e pa bosta druga?e kompenzirala za ta obisk (nekaj se govori o tem), lahko pa tud da mu bo nastavu! :P:harhar:

Napisano

ce ne bi imeli visje trosarine, bi bil bencin za 3 cente cenejsi, dizel pa za 5...ce prav razumem in ce prav racunam

http://www.rtvslo.si/gospodarstvo/vlada-zv...i-bencin/250411

Samo delno ima? prav... benz bi lahko bil 2,6 centa cenej?i oziroma oziroma nezasli?anih 1,3? za 50 litrski tank oziroma nas je prikraj?al za katastrofalno velikih 10-14km, ki jih ne bomo prevozili.

Zmotil si se pri dieslu, ki bi bil lahko cenej? le za 0,5 centa oziroma za astronomsko velikih 0,25? pri 50 litrskem tanku ... oziroma za 3kilometre 846 metrov in 15 centimetrov, ki bi jih lahko prevozil ve? za isti denar. :blink:

Zdej pa vsi v en glas: tri, ?tiri , prekleta banda pokvarjena komunisti?no rde?kasta, nesposobna - Pahor prasec u?iv sej vsi vemo, da si ves ta denar trpa? v svoje ?epe. Pejmo vsi na ulice in za?gimo Ljubljano leglo svinjarije, korupcije in vsega zla v Sloveniji.

OK, a nam je odleglo, ste se spucali? Bo ?lo zdej la?je naprej? Da se ne bomo sekirali za 0,25? na tank nafte pa gremo raje na eno pivo v lokal za 3?. :harhar:

Sorry, ker se delam norca, ampak ste tako prekleto dolgo?asni ob vsaki spremembi cene nafte, ker to?no vem kak?nih bo naslednjih 5 postov... samo jamranje in stokanje, nerganje in nezadovoljstvo. ?ak, da nam Egipt zapre Suez pa bo? mel sod nafte lahko celo pri 250$ in ve?. Pol se bo ?ele videlo, da je tro?arina en navaden pi?kin dim :dudek:

33112_1.png

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Se je pač odločil za osnovno, najcenejšo verzijo.... 
    • Tudi sam si lastim hišo zgrajeno leta 1969 in se še letos nameravam spravit v kompletnejšo adaptacijo. Pred sedmimi leti sem že vložil dobrih 20.000 in si temeljito obnovil eno stanovanje. Elektrika, voda, ogrevanje... vglavnem komplet na novo. Kopalnice sicer takrat nisem, jo bom pa sedaj. Spodaj imam še eno stanovanje, ločen vhod. Podstrešje imam pohodno in bi lahko tudi zgoraj uredil v manjše stanovanje, če bi bila potreba. V prihodnjih dveh letih bi se rad lotil menjave strehe, izolacije le te, preverba hidroizolacije in potem izolacija hiše in še ostalo po notranjosti spodaj. Imam še par oken in vrat za zamenjat in podobnih jajc, računal sem, da tudi sam ne bom potreboval več kot dodatnih 100.000. Za moje pojme imam glede na današnje čase še kar dobre pogoje. Sem se pa že zdavnaj sprijaznil z dejstvom, da "delaš s tem kar maš". Če bi želel vložit 300.000, bi podiral. Pa tudi živeti je treba nekje vmes... Čez par let lahko oddam dve stanovanji in grem živet od najemnin kamor želim. Ali pa mi plačujejo kredit za novo hišo. Še zgoraj se mi praktično ne splača delat 3. stanovanja, ker bi vložil 30.000-50.000, ki bi se z najemnino za moje pojme poplačali prepozno, mogoče, če bi denar ostajal. Meni se ideja, da imam za 150.000 v današnjih časih fertik bajto, 10km od centra LJ, iskreno še najbolj dopade in tudi izide.
    • Danes zjutraj mi je avto crkno ravno pri cerkvi. Valda sem takoj začel klet pa jebat vse povprek... Pa pride ven župnik pa mi reče: Sin moj, če boš klel ne bo nič pomagalo, ti samo reči: avto vžgi z božjo pomočjo. Sem si mislil svoje, grem v avto, rečem avto vžgi z božjo pomočjo, probam vžgat in avto res kresne. Pa reče župnik: Jebemo mater, če ne bi vido ne bi verjel.
    • Ja, to je bila bajta stara 60 let in se moraš vprašati, če ima smisel. Moja je bila ob začetku adaptacije in dograditve stara okrog 30 let, zato je še imelo smisel. Ko bom vse skupaj prodal čez 30 let, se naj kdo drug ukvarja s tem ali bo rušil ali pa ne. Pa tiste bajte od takrat moraš spucati do surovega in vse inštalacije zamenjati, da je potem za kaj. Pa se vprašaš, če ima smisel samo stene pustiti. Drug rang so pa bajte iz 80ih in recimo začetka 90ih. Drago kot pes, da bi šel rušiti, pa nič pametnega ne moreš narediti, ker so večinoma še vedno čudne zasnove in razporeditve protorov za današnje standarde.   Težko se je tole odločiti. Vedno je pa bolje, da se ti bajta prilagodi, kot pa ti njej.
    • Ali je na obstoječi lokaciji možno sezidati drugačno hišo (lokacijska informacija občine)? Če da, potem bo zelo verjetno potrebno pridobiti novo gradbeno dovoljenje in strošek rušenja (120 m2 x cca 50 €) ter strošek izdelave nove hiše, cca 1.700 €/m2, odvisno od izvedbe in preseravanja.   Pa ne mislit da bo nova hiša "perfect", če slučajno nisi sezidal vsaj že dveh.  Novi materiali in tehnologije gradnje zahtevajo od izvajalcev veliko več znanja kot včasih, v teoriji vse super, praksa pa pogosto bistveno slabša. Kaj bo čez 30, 50 let s tako hišo, ki bo verjetno potrebovala bistveno več vzdrževalnih stroškov kot tiste stare iz 80-tih, se še ne ve.   Pred osmimi leti se je v kraju-mestu 20 km iz Ljubljane prodajala enostanovanjska hiša letnik 1967 na parceli cca 800 m2. Za tisto obdobje dokaj moderno zasnovana hiša, lepo vzdrževana (nova kritina). Super lokacija (do 3 minute peš do zdravstvenega doma, železniške postaje, avtobusne postaje, upravne enote, občine, knjižnice, trgovine, itd.). Cena 220.000 €. Hišo je kupec podrl in sezidal novo, po sedanjih standardih. Jaz je verjetno ne bi podrl, bi me pa motili zelo nizki stropi spodnje - kletne etaže - cca 220 cm. Če bi v hišo vložil cca 100.000 €, bi postala OK za naslednjih 30 - 50 let, tako pa je kupec vložil verjetno okoli 300-350.000 € in bo imel moderno hišo. Razlika je torej cca 200.000 € (320.000 € ali  520.000 €). Nekomu je to dosegljivo, nekomu ne, odvisno je tudi od prioritet.         Danes namesto prejšnje hiše stoji tole:    
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.