Skoči na vsebino

Sprememba cene goriv

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 10 urami je Slivka napisal:

Vse je to fajn pa krasn,

ampak men tuki neki ni čist jasn...

Vse statistike kažejo na porast električnih vozil, bencinarjev in hibridov (v bistvu spet bencinarjev) ter močan upad dizlov, za katere je baje tako malo zanimanja, da se jih skoraj ne splača več delat.

A v kriznih časih in ob napovedanih podražitvah pa najprej nafte zmanjka...

Meni logika tukaj malo zatrokira...

žal se ne šteje količina uvoženih vag vozil, ki so dizelaši :) 

Napisano (urejeno)
pred 1 uro je Slivka napisal:

Tistih nekaj osebnih avtomobilov, ki vozijo na nafto, menda ne more "posušit" črpalk...

Šleperji praviloma ne vozilo po regionalnih cestah in po mestu, ker je povsod omejitev prometa nad 7,5 ton, na avtocestah pa nafte praviloma ne manjka... Pa še sobota je, ko večina tovornjakov stoji...

Traktorji? Kar je resnih, ta pravih kmetov, imajo dovoljenje (EIO številko), da točijo "cviček". Včasih so MORALI točit nafto, pa jim je država nato vračala nazaj, potem so pa le prišli toliko k pameti, da so dovolili uporabo kurilnega olja, pa jim ne vračajo nazaj. Takih je okoli polovica kmetij v Sloveniji.

Kar je pa majhnih kmetov, imajo pa Tomo Vinkoviče, fergusončke in Štorovce. Ti traktorčki imajo 50 litrov nafte za tri mesece. 

Kaj me hočeš zdaj prepričat, da je polovica bencinskih ob regionalnih cestah in po mestih ostalo brez nafte, ker se je 30.000 kmetov odločilo natočit vsak po 50 litrov nafte? Pa tudi, če bi vseh 30.000 malih kmetov sklenilo, da natoči vsak po 200 litrov, to komaj doseže porabo tranzita v poletnih mesecih. Pa se nekako ne spomnim, da bi v vrhuncu turistične sezone poslušal po poročilih, da primanjkuje nafte in da imajo omejeno na 30 litrov na vozilo... Sploh, ker ti mali kmetje natočijo enkrat in potem imajo za nekaj časa, tranzit v poletnih mesecih pa traja neprekinjeno vsaj dva meseca...

Tako da @Slivka ni jasno. In občutek imam, da tebi tudi ne...

Pri morebitni zamenjavi oblasti izpolnjuješ pogoje za direktorja SURS 😁

Popravljeno od Janez007
Napisano

Tukaj so govorili, da je INA v Rožni Dolini imela računalniško omejeno na 27,5 litra in je samo ustavilo in več nisi mogel tankat. Shell na koncu Kromberka pa nafte sploh ni imel. Tako da očitno ni samo Petrolu zmanjkovalo...

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano
pred 4 minutami je Slivka napisal:

Tukaj so govorili, da je INA v Rožni Dolini imela računalniško omejeno na 27,5 litra in je samo ustavilo in več nisi mogel tankat.

Ina = Mol, če si mogoče pozabil 😉

Napisano

Torej je zmanjkovalo vsem.

Mislim, ker v članku se nekako namiguje, da zmanjkuje samo Petrolu...

serviser.gif

Napisano

Po današnji izkušnji bi rekel, da Petrol načrtno "oblači" rumene jopiče na vsako ročko.....v KR na enem od dveh 24/7 Petrolov vse "kao" zaprto, potem pa 200m stran MOL vse normalno, počakati sem moral sicer pred sabo 2 avtomobila, tako da 5min in sem imel poln tank, tako da.....

Napisano

Moja je bila včeraj vsa panična ko v Celju po obisku 5 črpalk, tako Petrol, kot MOL, še vedno ni natankala. Svetoval sem, ji naj počaka da gredo volitve mimo, po volitvah bo goriva povsot dost.

Potem ji je uspelo na INI.

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

Napisano

"Fantje, predvsem brez panike!", je rekel dobri vojak Švejk.

Si skoraj upam it stavit, da v torek od 00:01 bo vsega goriva povsod zadosti...

serviser.gif

Napisano

Seveda.

Niti blizu pumpi nisem šel. Oba sta na ca. 50% in to je dost.

Napisano

Sem kar vesel, da smo se dizlov znebili. Danes vse ročke zaprte. Bencina je dovolj.

N7rRRL1.jpg

Napisano
pred 1 uro je FuManchu napisal:

Sem kar vesel, da smo se dizlov znebili. Danes vse ročke zaprte. Bencina je dovolj.

Ne bo držalo. Tudi bencina ni. Kar nakazuje da krivda ni v kopičenju zalog s strani kmetov.

pred 3 urami je Janez007 napisal:

Golob ji je zafrkaval, oni njega nazaj, on jim zaklene cene na avtocesti, sedaj pa oni njega nazaj. Plačujemo pa mi. 

Namerno podjebavanje holoba in seveda folka. 

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

Napisano
pred 1 uro je FuManchu napisal:

Danes sem tankal na Shellu benzin normalno. 

Na črpalki sem bil sam. Še dobro, da Shell ne sodeluje v tej raboti. Edina  normalna firma  pri vsem tem skupaj.

Napisano
pred 1 minuto je Bini napisal:

Zelo je res, poznam šoferja za Petrol... :nevem:

Uff . Čim mi nekdo omeni Kobal transport dobim takoj ošpice. Koliko smo se z njimi prepirali in kako je samo ta lastnik prepotenten. Začel je pa  z dvema rabljenima kamionima ki jih je uvozil iz Nemčije ,od katerih je enega tudi sam vozil. Na začetku je bil ves sladek in ponižen.

Napisano
pred 29 minutami je Alex napisal:

Danes sem tankal na Shellu benzin normalno. 

Na črpalki sem bil sam. Še dobro, da Shell ne sodeluje v tej raboti. Edina  normalna firma  pri vsem tem skupaj.

Razen včeraj, ko so na dizel in 95 oktanca nataknili rdeče trakove in napisali, da je oskrba motena...

Vsaj včeraj v Kromberku je bilo tako...

serviser.gif

Napisano (urejeno)

Sem tankal danes na Logo, ni bilo gneče, bencil je bil, dizla pa ne. 

Sam bi bil kar za to, da v naslednjih tednih bojkotiramo Petrol (tajkuna Južino), ker so na račun večjega dobička ljudem povzročili težave in škodo. Mi smo do sedaj tankali na Petrolu, od sedaj naprej samo še na Logo.

Popravljeno od Janez007
Napisano
pred 14 minutami je Janez007 napisal:

Sem tankal danes na Logo, ni bilo gneče, bencil je bil, dizla pa ne. 

Sam bi bil kar za to, da v naslednjih tednih bojkotiramo Petrol (tajkuna Južino), ker so na račun večjega dobička ljudem povzročili težave in škodo. Mi smo do sedaj tankali na Petrolu, od sedaj naprej samo še na Logo.

Južna ima samo 10% tržni delež. Večina je v državni lasti.  Se je za vprašat, kdo koga j..en. 😉 in kakim natolcevanje verjeti. Pač, če zaključimo. Pogrnili so na celi črti. 

Napisano (urejeno)
pred 15 minutami je Alex napisal:

Južna ima samo 10% tržni delež. Večina je v državni lasti.  Se je za vprašat, kdo koga j..en. 😉 in kakim natolcevanje verjeti. Pač, če zaključimo. Pogrnili so na celi črti. 

Kakorkoli, naj ..li smo vozniki, kmetje, prevozniki, ker Petrol v svojih polnih cisternah čaka na podražitev, ker je to za Petrol super poteza (nekaj kar je kupil pred tedni za X evrov in ima na zalogi raje proda za X + 0,12 evra, za večji dobiček). Na tem primeru vidimo, zakaj so pred 80-timi leti podobne firme podržavili. Bila je neka logika v prid ljudi. Se je seveda pa tudi zlorabila in ni bila poštena, sploh ne v vseh primerih.

Popravljeno od Janez007
Napisano
pred 11 minutami je Janez007 napisal:

Kakorkoli, naj ..li smo vozniki, kmetje, prevozniki, ker Petrol v svojih polnih cisternah čaka na podražitev, ker je to za Petrol super poteza (nekaj kar je kupil pred tedni za X evrov in ima na zalogi raje proda za X + 0,12 evra, za večji dobiček). Na tem primeru vidimo, zakaj so pred 80-timi leti podobne firme podržavili. Bila je neka logika v prid ljudi. Se je seveda pa tudi zlorabila in ni bila poštena, sploh ne v vseh primerih.

To se  dogaja le pri nas. V okoliških državah teh problemov ni. Sin je prejle  tankal na Hrvaškem dizel. Tam ni nobene panike. Pa tudi cena je podobna naši. Ko omenim,da so pri nas pijavke in lopovi  na vseh področjih pa vik in krik. 

Napisano
pred 28 minutami je Alex napisal:

image.png

WWW.PETROL.EU

Petrol je poleg največje slovenske energetske družbe tudi največji slovenski uvoznik, največje slovensko podjetje po prihodkih ter ena največjih slovenskih trgovinskih združb.

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.