V bistvu imaš dve varianti, dražji AGM , ki stane 250+€ in cenejši, a še vedno odličen EFB akumulator- cena okoli 130€.
Montiraš ga lahko sam z lahkoto, vzelo ti bo 10 minut. Jaz sem dal noter Exide
Gelipter, sem si sposodil kar tvojo sliko, ker imava enak akumulator.🤗
Zakaj? Čist resno te vprašam, zakaj imaš 3 ICE vozila, če pa je EV vedno po tvojih besedah superioren v vseh pogledih. Ne deluješ mi glih nek mazohist al pa nostalgik, ki rad trpi pri smrdljivcih samo zaradi spominov.
Mazda 6e, CX 6e in tudi njihovi kitajski bratranci so premalo časa na trgu, da bi se vedelo ali bo rjavelo ali ne. Glede protikorozijskih zaščit se pa obvezno najprej pozanimaj pri proizvajalcu kaj sploh smeš in česa ne. Tukaj je veliko več če-jev kot pri ICE avtih. Baterije in električni deli načeloma ne smejo biti dodatno zaščiteni sploh s kakšnim bitumnom ne. Pa tudi ostale zaščite je bolje, da se uporabljajo zgolj na izpostavljenih delih podvozja in tisti, ki bi delal zaščito bi moral večino ostalih električnih zadev zamaskirat in pustit v originalnem stanju.
Res preveri, da ne ostaneš zaradi posega brez garancije.
Drugače pa ja, splača se prat podvozje po vsakem soljenju in ne puščat avto umazan od soli. Tudi tople in vlažne garaže so odsvetovane.
Popolnoma drži.
Pa tudi povem ti lahko da večina moje generacije 1984 in mlajših tudi žal nima refleksov in ni zmožna spremljati več dejavnikov hkrati, da o realnih pogovorih in ostalem kar se dogaja izven virtuale ne govoriva.
In kam boš šel z EV će nimaš polnilnice v bližini in ti današnja mularija zna samo povedati kako igra igrice in kaj doživlja na spletu, v realo pa stopi mogoče za par minut ko gre na WC.
V tem primeru bi ti priporočal da se zapeljaš do avtoelektričarja da ti pomeri akumulator in po potrebi dopolni. Menjaj ga samo če ga res moraš, pa še to bodi previden pri nakupu in glej da ima start-stop sistem ter da je primerna zagonska moč ter amperske ure.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.