Skoči na vsebino

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano (urejeno)
Pred eno uro je 50keda napisal:

Kaj je rekel inšpektor: plastike so se že zravnale?

To mora# vprašati unega psihiča, ki je bluzili po forumu. Verjetno se potika kje po Evropi, kjer pregleduje plastike na vseh cx30. Dokler ne pregleda vseh, ne gre domov. 

Popravljeno od Alex

Napisano

Ker se pridno vozim, sem že drugič letos moral naredit mali servis, sem že na 175kkm!

Poleg klasike shell+mann sem zadnjih nekaj tednov slišal par pokov, zvok je začel generirat zglob na desni roki spredaj - ker sem picajzl smo kr zamenjal, da mi ne zjebe slučajno novih gum. Febi, 160 eur. Prvo izvenredno popravilo odkar vozim Mazde (poleg zavor, ki jih lahko štejemo že kot redni potrošni material :lol:)

Gremo proti 190kkm :bravo:

Napisano

Evo cx-30 je natankana, zglancana, gume napumpane in tako je pripravljena, da spet naredi nekaj več km. cca 1400.... :zoom-zoom: :danzoman:

• 2 tedna kasneje...
Napisano

Oba sta se končno skopala. Mazda bo morala počasi k zdravniku, pigment zgublja xD Tolk pikic po haubi da ne veš a je usrana al popikana :P 

nullimage.png

• 2 tedna kasneje...
Napisano

V petek je k hiši zapeljal še en japonc, žal pa to ni Mazda, ker so rabljene trojke očitno z leti dražje in dražje, sploh če imajo G122 motorček. Je pa vseeno iz dežele vzhajajočega sonca in je poslednja Toyota Corolla z bencinskim motorjem. :prstgor:

Na m6 sem pa danes prevozil okroglo cifro, eto! :zoom-zoom:

null

image.png

Napisano
pred 2 minutama je dvorjan napisal:

Naj vam dobro sluzi. Saj tisti 1.6 bencinarji so res robustni, čeprav anemični.

sori, poslednja Corolla Hatchback* z 1.2 turbo motorjem

Sem gledal tudi limuzine 1.6/1.5 ampak ni blo všeč bejbi

Tale 1.2 ima dejansko dovolj rezerve po specifikaciji, normalne 4 cilindre, nobenga egr-ja, startstopa in ostalega crap-a za uničevanje življenjske dobe,...

Aja pa 10 let je že v produkciji v isti izvedbi brez večjih težav (od Aurisa, CHRja,..), ki bi jih zaznal na internetih

Tista 1.6 GR verzija mora bit res prava petarda, ker avto ima drugače zelo dobro pozicijo na cesti

Napisano
pred 1 uro je dvorjan napisal:

Naj vam dobro sluzi.

Sam to ne, sploh če ti sluzi iz karterja al pa menjalnika. Dam 👍da ti pa dobro služi, kar je verjetno @dvorjan tudi mislil.😜

33112_1.png

Napisano

Mah, kaj pa vem... Veš, @Boss, Mazde ponavadi ne sluzijo iz karterja in menjalnika - zato pa tako rade rjavijo... Če bi po malem sluzilo iz karterja in menjalnika, bi bilo ves čas prepojeno z oljem, pa ne bi rjavelo, kar je tudi svojevrsten plus in podaljša trajanje avta...

:hudicek:

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

• 2 tedna kasneje...
Napisano

Naredil servis in po 10 letih prešel iz original olja na "najboljšega" :)

2025-10-19 10.13.27.jpg

Napisano
Pred eno uro je toto89 napisal:

Naredil servis in po 10 letih prešel iz original olja na "najboljšega" :)

2025-10-19 10.13.27.jpg

API SP?? a to prav vidim? 

ja tole je pa verjetno rekordno najnovejše olje ulito na forumu

za skyactive je SN več kot dovolj ;) 

Napisano
pred 4 minutami je NevLado napisal:

API SP?? a to prav vidim? 

ja tole je pa verjetno rekordno najnovejše olje ulito na forumu

za skyactive je SN več kot dovolj ;) 

WWW.LIQUI-MOLY.COM

Low-viscosity high-tech low-friction motor oil with high shear stability. Combined with innovative additive technology and the special...

jans2.jpg

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Seveda se uničuje, tudi z dodatno obrabo. To je posebej vidno zadnje obdobje, ko so se predvsem SUV-i zredili, zraven pa še dobili baterije. Uporabniki, ki natikajo gume, ki niso namenjene takim masam, jih pobira redno prej kot prevoženih 20kkm.   Sej to je znan info, še posebej, ko se našteva negativne lastnosti povečanja mas. Zato pa imamo XL gume, ki se jih natika recimo tudi na dostavnike in podobno. Nosilnost je zelo pomembna informacija, ker če uporabljaš preveliko, bodo gume neudobne in grob. Če pa perenizko, bo pa obraba visoka vključno z možnostjo fizičnih poškodb.   Če to ne bi nič pomenilo, bi dali najvišji nosilnostni index za vsa vozila in bi bil problem rešen.
    • Index nosilnosti nima veze z obrabo profila.   Če obtežitev presega nosilnost, se guma strukturno uničuje. Torej lahko se poseda, zvija, bulasta postaja, pregreva,....   To nima veze z obrabo naležne površine. Mogoče pregrevanje edino pride blizu. Pa še to bi gumo po robih bolj segrelo in bi robe pobralo.   92 je 630kg na gumo. To je 2520kg. A kdaj prideš blizu te teže?
    • Molygen New Generation 5W-30 LIQUI MOLY WWW.LIQUI-MOLY.COM Low-viscosity high-tech low-friction motor oil with high shear stability. Combined with innovative additive technology and the special...  
    • API SP?? a to prav vidim?    ja tole je pa verjetno rekordno najnovejše olje ulito na forumu   za skyactive je SN več kot dovolj  
    • Malo heca je bilo tole. Ne zameriti. Drugače pa, če razumeš koncept časa in tisti eksponent v obrestno obrestnem računu, potem ti bo marsikaj jasno. Ne bi bil nič na slabšem, kvečjemu na boljšem, ko si starejši. Če ti je jasen pa samo koncept plače, kot večini ljudi, potem pa razumem, da je tole nebuloza.   Pozor. Zdaj pa še hujša varianta z moje strani. Če hočemo, da bo svet funkcioniral naprej, je treba koncept penzije kot državnega prejemka počasi izkoreniniti, ker deluje samo v primeru ko je delovna populacija večja od upokojene. Zdaj je kontra in tole ne bo šlo dolgo naprej brez da se komu res ornk zmeša. Malo za razmišljati.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.