Skoči na vsebino

Prigode v prometu

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Kamere? Policaj na vsakem koraku? Dodatni davki v smislu obdavčit nesmisel?

Dobro, kakšna kontrola več, ja, že. Drugače pa: en pas za polne, en pas za prazne. Ko bo tistih pet na pasu za polne šlo mimo tistih 50 na pasu za prazne, bo mogoče začel kdo premišljevati, da bi se dalo tudi drugače.

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano

Pa prepovejmo recimo velike SUVe in poltovornjačke - kaj to človek sploh rabi? Električni jajček za vse z dometom 50km, tako da ne boste delali gneče na AC-jih saj ne bo dometa pridet do morja, kaj šele nazaj. Evo problem rešen. 

33112_1.png

Napisano
pred 2 urama je Bini napisal:

Kamere povsod pa ne rabiš policije...... Živi pošteno in mirno spiš in živiš. Tisti ki ne,poskusite😎

Bravo.Poštenih ljudi ne motijo ne kamere, ne policaji ne naša vojska. Ostali imajo pa probleme. 

Napisano
pred 2 minutama je Alex napisal:

Bravo.Poštenih ljudi ne motijo ne kamere, ne policaji ne naša vojska. Ostali imajo pa probleme. 

Ja, pa pooblastila policiji, da te lahko zaustavi in zaslišuje kje si bil in kam greš. Oziroma še bolje, predno kamorkoli greš na spletni upravne enote odpreš potni nalog, kjer navedeš namen poti, relacijo, število potnikov, uro in datum začetka ter povratka poti. To bi bil pol red, ki ga samo še nadgradiš z milijonom kamer ter prepoznavo obrazov. In policija naj ljudi bolj redno obiskuje ter jih na osnovi posneka video kamere povpraša, kaj ste počeli 21.5.2021 ob 21:33 na Linhartovi cesti v Ljubljani in zakaj niste prijavili poti na ustrezni upravni enoti? Kazen 10 dni zapora in 5000 EUR.

• Všeč 2
  • Zmeden 1

33112_1.png

Napisano
pred 27 minutami je Boss napisal:

Ja, pa pooblastila policiji, da te lahko zaustavi in zaslišuje kje si bil in kam greš. Oziroma še bolje, predno kamorkoli greš na spletni upravne enote odpreš potni nalog, kjer navedeš namen poti, relacijo, število potnikov, uro in datum začetka ter povratka poti. To bi bil pol red, ki ga samo še nadgradiš z milijonom kamer ter prepoznavo obrazov. In policija naj ljudi bolj redno obiskuje ter jih na osnovi posneka video kamere povpraša, kaj ste počeli 21.5.2021 ob 21:33 na Linhartovi cesti v Ljubljani in zakaj niste prijavili poti na ustrezni upravni enoti? Kazen 10 dni zapora in 5000 EUR.

Zakaj pa bi te ustavljala in  zasliševala policija kot v prejšnjem represivnem sistemu, ko so te ustavili in te zasliševali kje si bil, kam greš in koko denarja imaš pri sebi. Če se obnašaš po zakonu te nima kdo kaj spraševati ne obiskovati doma.Tudi kamere postavljene  v raznih trgovinah in ostalih javnih prostorih služijo samo za preganjanje kaznivih dejanj in nič več.  Vse ostalo z lahkoto  pade. 

Napisano

Sicer ne vem v kateri državi si ti živel, ampak mene miličniki nikoli niso ustavili in nikoli nisem imel opravka z nobenim izmed njih - tud s tisto zloglasno udbo ne. :nevem:

33112_1.png

Napisano
pred 57 minutami je Boss napisal:

Sicer ne vem v kateri državi si ti živel, ampak mene miličniki nikoli niso ustavili in nikoli nisem imel opravka z nobenim izmed njih - tud s tisto zloglasno udbo ne. :nevem:

Verjemi, da v isti državi.Samo. da nekateri nismo pihali v njihov rog.Ne samo, da so nas kar legitimirali na cesti brez veze, tudi na žure so uletavali brez trkanja in brez nalogov. 

Si misliš, da bi se to dan danes dogajalo? :)

Napisano

Če si bil pa mladostniški delikvent... 😜

Takrat so se miličniki še upali v lokal stopit in ven zmetat razgrajače... v Ljubljani so se tanajbolj bali tistih ta ledrastih. So hitr naredili red med tolpami.

33112_1.png

• 1 mesec kasneje...
Napisano

Bikov na avtocesti kolokor hočeš. Ko pa pride tisti z rogovi ga miličniki kar ustrelijo pa je lahko manj nevaren od unih brez rogov:

6cea2bcaf70bc06b9968-bik.jpeg
SIOL.NET

Policisti so bili sinoči obveščeni o pobegu okoli 20 bikov s kmetije na območju Celja. Ti so podrli ograjo in se razbežali. Lastniku je uspelo s pomočjo sosedov vse živali vrniti nazaj v ogrado, razen enega. Ta je...

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

• 2 tedna kasneje...
Napisano (urejeno)

Danes popoldan sva skočila z drago do Strunjana odplavat par kilometrčkov. No, na Izolski obvoznici se je nabirala kolona. Mi, normalni, smo se ustavili na desnem pasu, umi ostali pa so prehitevalni po levi in se seveda trpali na naš pas, ko je prišla zožitev. Pa pride model z BMW-jem in se mi vriva oziroma, če se ne bi jaz na hitro ustavil, bi šel kar v mene. Si mislim, pač BMW mona. Ampak, za njim pripelje rdeča Mazda 6, kot moja, a Lj registracija, in on naredi isto. 😳

Razumem za prvega ampak mazdaš? Nato sta z vso hitrostjo zavila na Petrol pumpo, jo prevozila in na koncu zopet izsiljeval, da sta se vključila zopet na cesto. Pridobila sta kakih  deset avtov a vsi v vrsti so jim trobil in žugali. Upam, da ni bil kdo iz tega foruma, ker je bilo to skrajno sramotno. Jaz ne ponorim kar tako, a tokrat me je morala žena kar dobro miriti...

Popravljeno od Alex

Napisano

Saj velja sistem zadrge? Ok, to čez pumpo to je itak krneki, ampak načeloma če sta dva pasa, gre pač zadrga...Povsod je tako.

Napisano (urejeno)
pred 4 minutami je SpEkTr napisal:

Saj velja sistem zadrge? Ok, to čez pumpo to je itak krneki, ampak načeloma če sta dva pasa, gre pač zadrga...Povsod je tako.

Seveda velja, a jaz sem že  spustil avto, da se je vključil in nato sta pridrvela ta dva modela in me izsiljevala. Jaz seveda nisem cedil ta mona v BMW ju pa je rinil v mene celo tako, da se mi je prižgala opozorilna lučka. In ko se je vrnil mi je dvignil prst. Če bi bil sam v avtu bi sigurno šel za njim.. 😠budale... 

Popravljeno od Alex

Napisano

Alex smiri živce, jaz to doživljam vsaki dan in pride v kri pa si miren ko špricer :nevem:. @SpEkTrto ni zadrga,dva z leve en z desne pa tudi znak pred zožanjem je pomemben. Za zadrgo je poseben znak, tako, da ni vedno izmenično! Jaz pred oviro vedno spustim vsakega ne glede kdo je, ali z ene ali z druge strani. (razen žabara) 😁

Napisano

Tko kot je Alex pisal seveda ni fer. Načeloma pa v vozniški kulturi obstaja sistem zadrge, tudi če ni izrecnega znaka za to. V bistvu je malokje znak..Tudi pri izhodi iz krožišča velja sistem zadrge pa znaka ni. 

Napisano

V medvodah v krožišču je kolikor se jaz spomnim na tleh narisan znak za neprednostno cesto, če si na desnem pasu (smer proti lj).

Napisano

Mislim ja itak, če sta dva avta potem ima prednost tisti na levem pasu, v mislih sem pa imel če je kolona, takrat je zadeva drugačna.

Napisano

Znak za zdravo več ni v uporabi. Je pa ta sistem potrebno upoštevati kot normalno pravilo vožnje

Poslano z mojega EML-L29 z uporabo Tapatalk

Za vse vaše ideje urejanja okolice   www.gabioni.si

post-24-0-89526200-1520847770_thumb.png

34419_1.png  33631_1.png 34319_1.png

Napisano

Verjetno je mišljen znak za zadrgo, ker da bi pa ukinili znak za zdravo... hmmm 😁

33112_1.png

Napisano
pred 21 urami je mazdaman napisal:

Znak za zdravo več ni v uporabi. Je pa ta sistem potrebno upoštevati kot normalno pravilo vožnje

Poslano z mojega EML-L29 z uporabo Tapatalk

Znaki so se vedno v uporabi oz. tudi po parih letih se vedno stojijo... le iz predpisov so ji odstranili.. Pac zmesnjava... kot smo itak ze navajeni ;) ...

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

Znake za zadrgo, prepoved hupanja , (mislimda tudi za)priporočljivo hitrost ne postavljajo več,kar pa ne pomeni,da so stare odstranili iz cest. Toliko iz prakse.

Napisano

Pa še bi bilo treba zreducirat tele znake, ker jih je za moje pojme nekje 30-40% preveč.

33112_1.png

Napisano
pred 6 urami je Boss napisal:

Pa še bi bilo treba zreducirat tele znake, ker jih je za moje pojme nekje 30-40% preveč.

Točno tako ampak kdo bo to odobril in naredil? Težka bo ta!:whatever:

• 3 tedne kasneje...
Napisano

Nedolgo nazaj smo se pogovarjali o tem zakaj vozila na nujni vožnji ne smejo imeti absolutne prednosti. Tukaj je video odgovor na vprašanje.

1. ker niso bili na nujni vožnji - odpravljali so se v mesto zaradi petkovih kolesarjev, ki navadno začnejo šele ob 19 uri. Torej so bili prezgodnji za dve uri in pol in tukaj absolutno ni šlo za nujno vožnjo.

2. ker je signale za nujno vožnjo prižgal, ko sem bil sam pri zeleni že globoko v križišču. Se pravi si je izsilil prednost.

Nič nimam proti policiji, ampak vseeno bi se morali zavedati, da pač niso nad zakonom.

Se pa seveda opravičujem tistim v kombijih zadaj, če mogoče ne vedo kje je center Ljubljane in so nujno rabili vozit v konvoju. Ampak to je že druga zgodba in bi bolj pasala v rubriko z vici.

33112_1.png

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• povej več, a si že imel tak projekt pa te je zdaj sesulo in ti je zdaj žal? se mi zdi, da nekaj veš 
    • Ja, jurja na kvadrat bo kar pravilna ocena po moje. Kot so drugi že rekli tule. Jaz sem tudi šel dograjevati hišo iz leta 85 in je zdaj dvostanovanjski objekt na lokaciji, ki jo danes ne dobiš kar tako samoumevno - bližina Celja, avtocesta 5 min stran, vse stvari na dosegu roke, otroci lahko (že) sami hodijo po dejavnostih. Ne govorim o neki Ljubljani, pa vseeno, saj vemo kako je z bajtami in cenami danes. Več faktorjev špila tu.   Zgodba je tudi drugačna kot včasih. Danes je glavno da se zapufajo ljudje in da je čez eno leto fertik. Včasih se je pa lepo 10 let delalo in se je počasi naredilo. Malo smo to tudi pozabili. Res je pa, da danes pri vsej izbiri in dopaminskih šusih od drugje je težko glavo v stvar spraviti.   Sam sem si dal kar zalogaj. Začetni objekt velikost cca. 300 m2 neto sem dozidal in ga spremenil v dvojček 220 m2 + 170 m2 skoraj brez kreditov in z veliko lastnega dela in predvsem načrtovanja s tem, da sem v objektu skozi živel. Se pa lahko v prihodnosti lastništva urejajo posebej če je treba.   O mojem porabljenem času za ta projekt zadnjih 10 let pa raje ne bi govoril. Poleti 2022 in potem še celo 2023 sem bil čisto sesut, pa še iz projektov v firmi se nisem videl. Sem pa tehnik po duši in imam OCD s prefekcionizom, tako da vemo kako potem to gre. 🤪
    • Ampak fertik bajto za 120.000. 
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.