Janez007 Napisano 29. maj Prijavi Napisano 29. maj Pred eno uro je NevLado napisal: Trotl ziher motor, ima pa ta verzija izklop cilindrov (G122), kar zna bit v kombinaciji z avtomatikom kar moteče pri 70-90kmh ko dela preklope Priporočam testno vožnjo Sam sem pred meseci preklopil iz Mazde 3 G120 na Mazdo 3 G122, obe sicer z ročnim menjalnikom. Pri mojem režimu vožnje kakšne opazno večje moči ali nižje porabe nisem zaznal (pri obeh cca 6.0 l/100 km). Sem pa kar nekaj tednov rabil, da sem se privadil novega motorja - ne vleče tako naravno (uporablja baterijo in izklop cilindrov). Pri cca 1500-1600 obratov včasih malenkost trese - takrat pritisnem malo več gasa, da preklopi na vse cilindre in blage vibracije izginejo (verjetno pri teh obratih v motorju ob samo 2 delujočih cilindrih pride do resonance). Glede G122 AT sem od več ljudi slišal, da je nekoliko šibak motor. 2 Citiraj
Janez007 Napisano 29. maj Prijavi Napisano 29. maj (urejeno) dne 21. 8. 2022 ob 15:17 je Janez007 napisal: Evo ga, spet ena zanimiva Mazda 6, tokrat CD175 letnik 2017. 😮 Nov motor in turbina - julija 2021 pri 72124 prevoženih kilometrov https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=17573549&display=Mazda Mazda6 https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=21079936&display=Mazda Mazda6 null Popravljeno 29. maj od Janez007 1 Citiraj
jstdoma Napisano 10. junij Prijavi Napisano 10. junij Včeraj šel gledat tole 😁 Jeep Grand Cherokee 6.4 V8 HEMI SRT, letnik:2017,30988 EUR - prodam :: Avtonet :: www.Avto.net 2 1 1 1 Citiraj
mazdaman Napisano 10. junij Prijavi Napisano 10. junij pred 6 urami je jstdoma napisal: Včeraj šel gledat tole 😁 Jeep Grand Cherokee 6.4 V8 HEMI SRT, letnik:2017,30988 EUR - prodam :: Avtonet :: www.Avto.net Očitno ga nisi kupil, ker je ceno že spustil za 1000 € 1 3 Citiraj Za vse vaše ideje urejanja okolice www.gabioni.si
Boss Napisano 10. junij Prijavi Napisano 10. junij Kle prtisneš gas, pa je poleg zvoka motorja slišat še srk vrtinca v kestlu. 3 Citiraj
sportman333 Napisano 10. junij Prijavi Napisano 10. junij brez veze, potem ne boš mogel sodelovati v poraba testu in meriti na deci gor/dol, tuki itak zaokrožuje na pol litra 2 2 Citiraj
samSimon Napisano 10. junij Prijavi Napisano 10. junij Lahko pa se bo peljal suvereno na vrhniški klanec. Potem se lahko pa še v leru spusti čez Opičine do Trsta in se kurči, da mu pije 4l 5 Citiraj
NevLado Napisano 11. junij Prijavi Napisano 11. junij dne 10. 6. 2025 ob 8:09 je jstdoma napisal: Včeraj šel gledat tole 😁 Jeep Grand Cherokee 6.4 V8 HEMI SRT, letnik:2017,30988 EUR - prodam :: Avtonet :: www.Avto.net Kakšne so pa te mašine iz vidika zanesljivosti? Citiraj
jstdoma Napisano 11. junij Prijavi Napisano 11. junij pred 1 uro je NevLado napisal: Kakšne so pa te mašine iz vidika zanesljivosti? Malo sem po netu brskal - 150 - 200 tisoč milj naj bi kar zdržali motorji. Seveda ob rednih servisih ki so na 10000km. Pa to je še atmosferski motor. 1 Citiraj
Slivka Napisano 11. junij Prijavi Napisano 11. junij Ni problemov. Gre za preizkušen in posodobljen motor - kot vsi ostali HEMI motorji, ki jih proizvaja Chrysler. Ta motor je uporabljen v precej vozilih: - Chrysler 300 SRT-8, letniki 2012–2014 - Dodge Challenger SRT-8/SRT 392/Scat paket, letniki 2011–2023 - Dodge Charger SRT-8/SRT 392/Scat paket, letniki 2012–2023 - Dodge Durango SRT, letniki 2018–2024 - Jeep Grand Cherokee SRT-8/SRT, letniki 2012–2021 - Jeep Grand Wagoneer, letnik 2022–2023 - Jeep Wrangler Unlimited Rubicon 392, letniki 2021–2024 Ima pa sistem izklapljanja valjev - normalno dela kot 4-valjnik, če pa se zahteva moč, pa preklopi na 8-valjni režim. Mene pri tem motorju najbolj moti to, da ni dizel: če ga ne žgeš na obrate, ni nič od njega. Najvišji navor doseže pri več kot 4.000 obratih. Sicer res, da je navor za cesto trgat (v spominu imam, da skoraj dvakrat toliko kot BTjc, ki ima 330 Nm pri 1.800 obratih)... Kakorkoli, kar poznam lastnikov, so imeli pri Cherokeejih težave z vsem drugim (izživljanje na slabem terenu zna biti finančno zelo veliko breme...), samo z motorjem ne. So pa manjši model tega motorja uporabljali za marsikaj... 1 Citiraj
samSimon Napisano 11. junij Prijavi Napisano 11. junij Pri teh avtomobilih so bili bolj avtomatski menjalniki na slabem glasu, se ne spomnim več kaj je bil problem, vprašanje tut, če je isti kot pri švohnejši verziji motorja. Citiraj
sportman333 Napisano 13. junij Prijavi Napisano 13. junij https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=21131017&display=Mazda Mazda3 tole je potem za kupiti ?, če vprašam @Bini ali @Alex vem kakšen je odgovor :) 2 Citiraj
Bini Napisano 13. junij Prijavi Napisano 13. junij Pred eno uro je sportman333 napisal: https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=21131017&display=Mazda Mazda3 tole je potem za kupiti ?, če vprašam @Bini ali @Alex vem kakšen je odgovor Res je, malo se še zdilaj in imaš TOP avto, če ti je všeč in dovolj velik👍Pa obvezno na probno vožnjo, da vidiš, če je to, to.... Aja, če ga slučajno kupiš ne dajaj jeseni tistih grdih 16 colarc gor.... 😁😉 3 Citiraj
Alex Napisano 13. junij Prijavi Napisano 13. junij pred 1 uro je sportman333 napisal: https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=21131017&display=Mazda Mazda3 tole je potem za kupiti ?, če vprašam @Bini ali @Alex vem kakšen je odgovor Odličen avto za dober denar 👍 3 Citiraj
dvorjan Napisano 14. junij Prijavi Napisano 14. junij pred 23 urami je sportman333 napisal: https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=21131017&display=Mazda Mazda3 tole je potem za kupiti ?, če vprašam @Bini ali @Alex vem kakšen je odgovor Lep, samo kaj, ko ni avtomatik ... 1 2 Citiraj
samSimon Napisano 14. junij Prijavi Napisano 14. junij pred 20 minutami je dvorjan napisal: Lep, samo kaj, ko ni avtomatik ... Enim (nam) je pa to bolš 🤭 5 Citiraj
dvorjan Napisano 14. junij Prijavi Napisano 14. junij Jah, dokler nimate mestnih voženj in kolon, je ročni menjalnik še prebavljiv. Ampak zdaj kupovati vozilo, ki nima avtomatskega menjalnika, je res adijo. Včasih, ko so se avtomatiki zatikali in motili, še razumem. Danes pa je vožnja z avtomatikom precej bolj udobna. Ni važno, ali se pelješ 10 ali pa 1000 km, on vedno lepo menja ... za razliko od takih in onakih šoferjev. 2 Citiraj
dvorjan Napisano 14. junij Prijavi Napisano 14. junij pred 4 minutami je Tilen5 napisal: Yes! Kokice out! Odličen vikend bo! Nič se ne bomo kregali. Gremo raje na pir. Pa kako rečemo o "nebesno aktivnih motorjih", točkah G in X, avtomatiki (taki in onaki) ... 😃 Citiraj
g.Wankel Napisano 14. junij Prijavi Napisano 14. junij pred 24 minutami je dvorjan napisal: Jah, dokler nimate mestnih voženj in kolon, je ročni menjalnik še prebavljiv. Ampak zdaj kupovati vozilo, ki nima avtomatskega menjalnika, je res adijo. Včasih, ko so se avtomatiki zatikali in motili, še razumem. Danes pa je vožnja z avtomatikom precej bolj udobna. Ni važno, ali se pelješ 10 ali pa 1000 km, on vedno lepo menja ... za razliko od takih in onakih šoferjev. Jaz mam dnevno mestne vožnje z ročnim menjalnikom. Res pa, da ne kompliciram. 3 1 Citiraj
samSimon Napisano 14. junij Prijavi Napisano 14. junij Tudi jaz sem 90% vožnje v končnicah in na ročnem. 3 Citiraj
dvorjan Napisano 14. junij Prijavi Napisano 14. junij pred 4 minutami je samSimon napisal: Tudi jaz sem 90% vožnje v končnicah in na ročnem. V takem primeru vzameš EV z radarskim tempomatom in te tiste pol ure ali uro sam vozi po cesti. 1 Citiraj
Alex Napisano 14. junij Prijavi Napisano 14. junij Ročni menjalnik all day long. Veliko zabavnejši za vožnjo. Res je, v kolonah je malce utrujajoče, a se da. Če ne voziš veliko v Ljubljano in po Ljubljani, v bistvu drugje niti ni kolon. Ga ni lepšega kot to, da sam določiš, do koliko obratov boš vlekel katero prestavo. 4 1 Citiraj
dvorjan Napisano 14. junij Prijavi Napisano 14. junij Ne boš verjel, če se ti res zalušta, lahko to počneš tudi pri avtomatskem menjalniku (no, vsaj tistih, ki omogočajo ročni način delovanja). 3 Citiraj
Jest Napisano 14. junij Prijavi Napisano 14. junij Saj če imaš avto zato, da ga glancaš in poliraš pa da so sosedje fouš… je itak vseeno, ali je ročni ali avtomatski 1 2 Citiraj lp Thomas mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.