Skoči na vsebino

NOVA MAZDA 3 (2019)

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Ne vem, kako bo z sedanom, ampak HB sm probu obe, Scalo in M3 in ja pri obeh me je motl, kak  se obna?a zadnja prema :/ Kar se pa ti?e notranjega udobja v vo?nji, me je pa bolj prepri?ala mazda.

Napisano

Ja ?e mi tole ponudjo za 25k ... kot M3 z GT Plus in X motorjem ... potem ja. Ampak zopet, za moj okus se notranjost ne more primerjat z novo M3 :/

Napisano

Ja ?e mi tole ponudjo za 25k ... kot M3 z GT Plus in X motorjem ... potem ja. Ampak zopet, za moj okus se notranjost ne more primerjat z novo M3 :/

Me zanima kje dobijo te vrednosti koliko naj bi bila potro?nja goriva? (verjetno vozijo v zavetrju tovornjaka, heh). :zvizga: Preverite v oglasu, ki sem ga prilepil, res nizke vrednosti.

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

Na zunaj mi je simpati?na, notri pa...hja...Kaj vem, takole na hitro po sliki sode?, tako tako.

To?no to, jo grem jutri kr preverit, ko bom M3 nazaj pelal ;)

Napisano

Me zanima kje dobijo te vrednosti koliko naj bi bila potro?nja goriva? (verjetno vozijo v zavetrju tovornjaka, heh). :zvizga: Preverite v oglasu, ki sem ga prilepil, res nizke vrednosti.

To je priklju?ni hybrid. Nekaj ?asa lahko pelje samo na baterijo in zato so tako nizke vrednosti porabe. Na?eloma ima? lahko porabo celo ni?, ?e vsak dan naredi? tam do 30-40km in si ves ?as na bateriji. Kdo pla?a elektriko sicer ni va?no, va?no je da ima ozna?ene tako nizke vrednosti.

33112_1.png

Napisano

Kaj pravite pa na to primerjavo?

https://www.dnevnik.si/1042910774

Jaz bi raje imel Mazdo, ne vem ?koda mi je ?e vedno tak ?e?ka :), pa vsak drugi jo vozi. Pa ene par dni nazaj se je ravno pred menoj ena parkirala (SCALA) in mi zvoki, ki jih je spu??ala niso bili preve? v?e? :). Ko je zapeljal naprej in zabremzal ter nazaj in zabremzal je grdo za?kripalo, kot ena stara ?e?ka kripa :)...pa niso bile zavore, ne vem mogo?e je ?e avto bil preve? nov pa se ni ?e vse ule?alo kot se mora, za novi avto vsekakor nespreemljivo, vsaj zame. Pa tudi raje imam ta atmosferski motor v Mazdi kot pa TSIja v ?kodi, mislim da na dolgi rok ni primerjave :), pa kaj potem ?e malo slab?e pospe?uje, pa? ne pospe?uje? iz nizkih obratov mampak iz 3.500+ ali pa ga ?ipira? pa je bomba.

Napisano

Katero si vozil, a tisto 1.8? Ker tista je res skret. Tale z 2.0 motorjem pa naj bi kar bila, ?e odmisli? CVT menjalnik.

33112_1.png

Napisano

Jaz bi raje imel Mazdo, ne vem ?koda mi je ?e vedno tak ?e?ka :), pa vsak drugi jo vozi. Pa ene par dni nazaj se je ravno pred menoj ena parkirala (SCALA) in mi zvoki, ki jih je spu??ala niso bili preve? v?e? :). Ko je zapeljal naprej in zabremzal ter nazaj in zabremzal je grdo za?kripalo, kot ena stara ?e?ka kripa :)...pa niso bile zavore, ne vem mogo?e je ?e avto bil preve? nov pa se ni ?e vse ule?alo kot se mora, za novi avto vsekakor nespreemljivo, vsaj zame. Pa tudi raje imam ta atmosferski motor v Mazdi kot pa TSIja v ?kodi, mislim da na dolgi rok ni primerjave :), pa kaj potem ?e malo slab?e pospe?uje, pa? ne pospe?uje? iz nizkih obratov mampak iz 3.500+ ali pa ga ?ipira? pa je bomba.

Popolnoma isto mislim, ko smo pa glih pri ?ipingu a je ?e kdo to naredil pa da malo napi?e. Pa ne iz druge roke, svoje izku?nje.
Napisano

Scala je dra?ja od Mazde 3 z enako varnostno opremo

Poslano z mojega EML-L29 z uporabo Tapatalk

Za vse vaše ideje urejanja okolice   www.gabioni.si

post-24-0-89526200-1520847770_thumb.png

34419_1.png  33631_1.png 34319_1.png

Napisano

Skoda oblikovno pac ne bo nikoli Mazde naSCALA! :)

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

Xceed vam je vsec? Meni je lusten :)

Niti ne... ga je imel sodelavec par dni kot nadomestno vozilo. Poraba 1,4 benzinar, turbo je bila 8,5/100,kar je za tak?en majhen avto ob?utno preve?.

Noter ni? posebnega, klasi?na kija. Cena ob?utno previsoka.

Imel je avto rumene barve...

Napisano

Xceed vam je vsec? Meni je lusten :)

Danes sem ga prvi? videl.... Sem mislil , da je bolj na?i?kan. Ok,ker ni tipi?en suv.... A 4x4 obstaja? Deluje mi kot nekak?na konkurenca subaru XV.

Napisano

Niti ne... ga je imel sodelavec par dni kot nadomestno vozilo. Poraba 1,4 benzinar, turbo je bila 8,5/100,kar je za tak?en majhen avto ob?utno preve?.

Noter ni? posebnega, klasi?na kija. Cena ob?utno previsoka.

Imel je avto rumene barve...

A si ziher, da je bil Xceed. Da ni bil Stonic? Xceeda so komaj dobili v salone in kar malo dvomim, da ga imajo za nadomestno vozilo.

33112_1.png

Napisano

Tudi meni je mazda spu??ala zvoke ki mi niso bili v?e?, ?e mnogo manj pa mojim sosedom - se ne zafrkavam -pol vasi sem sred no?i zbujal tako zelo je glasno je ru?ilo in ?kripalo vsaki? ko sem na rikverc zapeljal nazaj na dvori??e. Vsaj ene 6 ali 7krat sem bil na mazdinem servisu pa mi niso znali porihtat. Mogo?e ima ?e?ka gre?ka enake probleme.

Druga?e pa na osnovi videnega v salonu mi ne mazda3 ne ?e?ka skala nista avto, ki bi ga imel. 

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

Napisano

Tako po prvem pol?asu X motorja ... nisem do?ivel apokalipse :) Furali smo poln avto (5 ludi) in ko smo iz naselja pospe?evali na 90, se je matrala in tistih voznikov, ki so bli za mano ni ?lo "odlepit", kar pomeni, dokaj standardni med pospe?ki, ni? kej. Zdej ?e sm ?altu dol v drugo pa prtistku k zme?an, pol se zadeva premika, druga?e pa tako comfortno :P.

Malo smo peljali tudi po AC, ok zadeva se mi zdi tiha k marija, vsaka ?ast mazdi. O hitrostih pa nimamo kej, zlahka se pelje na 130, to je pa to.

Dinamika vo?nje hja tak ko pri slab?em motoru, zoom-zooma jst ne vidim tu, dokler zadeve ne navija?, mogo?e, da ko bom prespal, da se bo jutri drga? pelala, pri?akujem pa ne nekih ?ude?ev. V glavnem, da bi pri 2000 obratih lahk reku, ok zej pa gremo prehitevat, hm ni ?ans. Motor za?ne res kaj dajat od sebe pri 3000+. Ne vem pa zakaj, mi daje ob?utek, da je motor zadu?en, dobivam ob?utek, kot da bi lahk dal velik ve? od sebe, pa mu ne pustijo :)

Drga? pa, ?e bi ?e kdo pri Selmarju testiru, 6 dni bo ?e moje vinjeta velala, tak da hura na testno vo?njo :P

Napisano

A si ziher, da je bil Xceed. Da ni bil Stonic? Xceeda so komaj dobili v salone in kar malo dvomim, da ga imajo za nadomestno vozilo.

Sem se malo narobe izrazil. Je bilo testno vozilo a ga je sodelavec dobil kot nadomestno, ker se pozna z ?efom.

Sem se malo narobe izrazil. Je bilo testno vozilo a ga je sodelavec dobil kot nadomestno, ker se pozna z ?efom.

Mimogrede, za redni servis za seed-a je pla?al 230?.Pa pravijo, da je servis mazde drag.

Napisano

Mimogrede, za redni servis za seed-a je pla?al 230?.Pa pravijo, da je servis mazde drag.

Ho?e bit premium kot Mazda, potem je tudi cena taka.
Napisano

Scala vs.mazda3 ; za moje pojme tole sploh ni primerjave. Pa tudi ?e pustim ob strani dejstvo, da sem precej?en anti-VAG.

Scalo bi ?e samo po ob?utku postavil ob bok cenej?im predstavnikom tega razreda; megane,astra, cactus, Tipo. Medtem ko bi trojkico dal ob bok civicu,corolli (kjer vsaj v mojih o?eh zmaga Civic,ker mi je pa? noro vsec).

In ?e je samo 20% kritik ?ez TSI-je upravi?enih, je odlo?itev ?e toliko la?ja....

Plus to da mi je Scala naravnost ogabna (pri predhodniku Rapidu je bila estetika itak drugotnega pomena,ker je bil mi?ljen kot nizkocenocnik-pa to potem niti nikoli zares ni bil)...

Corrole si pa ?e nisem ornk pogledal,ampak ja.... Velik plus je to,da je edina od troj?ka Japoncev dobavljiva v karavanski izvedbi.

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Emmm, ni mi jasno. Berem in berem, ampak mi kljub temu ni jasno.   Pa kdo so Američani, da bodo "vrgli" predsednika neke države? Niti ne sosednje države. Sem jaz kaj zamudil? Mislim, glejte, Goloba in Musarjevo prav nič ne občudijem. Ampak kljub temu bi se jima postavil v bran, če bi recimo Nemci prišli, da ju "vržejo". Če ju bomo vrgli, ju bomo sami, ne pa da se drugi vmešavajo. Ja, vem, komunisti so trdovratna nadloga in se jih je težko znebiti. Ampak notranje stvari določene države ne more urejat druga država. Če so Venezuelci želeli "vreč" svojega predsednika - kaj se Trap tja meša. In če je že poslal enoto, da aretirajo človeka, ki je povezan z mamili - svoje so dobili, Venezuela naj se zdaj sama rihta. Ne more Amerika kar razglasit, da je Venezuela zdaj pod njihovo oblastjo in da jo bodo oni upravljali. Pa saj to je okupacija in edino pravilno bi bilo, da zavezniki Venezuele stopijo skupaj in Ameriki pojasnijo, kako in kaj. Samo kaj, ko je svet zadnje čase precej "egoističen" - vsak se briga zase in za druge jih ne briga. Če bi bilo kaj odločnih, ne bi Putin že štiri leta ropotal po Ukrajini in ne bi Trump "urejal" po Venezueli.   Da se včasih človeku kar stoži po hladni vojni, ko so vsi nadzirali vsak korak vseh in je vsak prej dobro premislil, preden je poskusil narediti kakšno neumnost...
    • Mislim, da smo to že razpucali....  Dobro, zelo dobro moraš vedet zakaj bi imel ravno dizla.... 🤔
    • No, sigurno ni tako hudo, da bi moral bežat od dizla, saj je na forumu kar nekaj uporabnikov, ki že leta vozijo dizle. Naj mu tisti dajo kakšen nasvet, na kar mora biti pozoren...
    • Bejži od dizla..... 
    • A imamo sploh koga na forumu z dizelsko mazdo3 nove generacije?   Jaz bi ti svetoval da bodi previden pri teh avtih iz uvoza (naj bo servisna knjižica poštempljana z vsemi žigi) če kupuješ dizla, ker so bolj občutljivi motorji. Tudi servisni interval 20kkm za dizla je predolg.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.