Skoči na vsebino

NOVA MAZDA 3 (2019)

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Kaj pa ford mondeo? Mene je izjemno navdu?il kot karavan st line 190 PS AWD 8-stopenjski avtomatik. Je nekako malce zastarel, pribli?no tako kot mazda 6 (vidi se predvsem po infotainmentu), ampak feedback na volanu bistveno bolj?i, tudi pelje se ?portneje, ?eprav ?e vedno zelo udobno. Mazdo6 so z zadnjim FL zelo pomehku?ili, zame to ni ve? driver's car.

Napisano

Ufff, Mondeo ima tako opremo kot Mazda 6 ?ele pri opremi Vignale pa ?e tam je treba dodat za DAB, pa aktivni tempomat in prepre?evanje trkov ter ?e nekaj drugih "malenkosti", ki vse skupaj pridejo ?e cca 2500EUR. Skupaj torej nekje v rangu 43kEUR in na to ti dobrohotno dajo ?e 2 jurja skonto. OK res, dobi? 190KM dizla z avtomatiko (pa? v tej opremi druge opcije ni) ampak to je s primerljivo ?estko cca 6 jurjev dra?je. Ampak je, dobil bi lahko 5-vratnega to je pa velik plus.

Aja pa verjetno si se peljal v takem, ki je imel dodan paket z prilagodljivim podvozjem, ker tudi tu je kar razlike med takim, ki ga ima in tistim ki nima ACC. To pa stane ?e dodatna 2 jurja.

33112_1.png

Napisano

Mondeo je konkretno zastaran in edini plus je (vsaj kolikor jaz vidim),da je malenkost cenej?i v osnovnih verzijah in da je prostoren....

?e ?e , bi potem raje Talismana....

Napisano

Zasran v smislu? Kolikor mi je renault simoati?en, mi talisman nekako ni...

?e se ne motim je mondeo pri?el v EU z nekajletmim zamikom in glede na to ,da je ?e nekaj ?asa na trgu.... Meni daje Talisman veliko bolj?i ob?utek.

Napisano

Samo teh mondeotov je pa res zelo malo videt na cesti. Zakaj je tako? Sej sploh ni tako grd avto. Zdaj to primerjati z mazdo 6, tudi vo?njo, je malo sme?no. Ampak... ?e ho?e? bit malo poseben kupi mondeota.

Meni je pa zadnje cajte zelo v?e?na oblika volvo v 60.So izredno napredovali v dizajnu in mi je po obliki takoj za mazdo 6.?e ne bi bilo mazde 6 ve? za kupit bi se verjetno odlo?il za tega.

Napisano

?e prav razumem okol tega Skyactiv X motorja je v tem, da so tisti, ki so pri?li z dizla nanj razo?arani, tisti s g122 pa niti ne tolk?? 

@50keda - zanimivo mi je, da primerja? 1.5TSi motor s skyactive X in pi?e?, da sta dokaj primerljiva?? Ne glede na to, da je 1.5 podkrepljen s turbino??
Napisano

Najbr? je tako ja. Poanta motorja je, da je bencinar z nizkimi izpusti. Torej nima skodljivih plinov dizla, hkrati pa malo co2 izpustov zaradi nizke porabe bencina. Na NEDC testu mislim, da je imela M3 limuzina 96 co2 izpustov, po wltp okoli 120 (za davek stejejo NEDC vrednosti, cr se ne motim). Na ta na?in bojo lahko konkurirali na trgu v EU tudi po 2020-2021 ter verjetno drazili avte manj od konkurence. Z drugimi besedami - ce so zeleli, vsaj v Evropi, preziveti, so morali nekaj izumiti, pa tudi ce je razlika samo 15%. V ne vem kaksne hribe in polno nalozen avto, pa pa? z atmosferskim motorjem ne bos dosegel takega efekta kot z dizlom. Tough luck.

Za ljudi, ki menjajo 10 let ali ve? star avto, bo ta mo? verjetno ?isto zadosti. Sploh, ?e so navajeni atmosfercov z manj?o prostornino, ki so bili takrat ?e precej bolj popularni.

Napisano

Lej ne vem, kako je s tem 10000km, ampak ne bi ravno polagal karte na to trditev.

Avto se sicer pelje super duper tiho in predvsem premijsko. Ob?utek med vo?njo je kvaliteten in res dale? nad povpre?jem v tem razredu in pri tej ceni. Zdaj pa tisto najbolj bistveno  - motor. Po doma?e povedano, je bil ves hype okoli tega mo?no pretiran. Motor je spet tipa, da ga mora? pognat v vrtljaje, kjer rata glasen in ni? ve? premijski in mo?no dvomim, da bo ta motor v svojem ?ivljenju kaj dosti videl tistih 180KM, saj so spet na voljo le pri zelo visokih obratih. Mogo?e sem bil ?e pod vtisom 150KM dizla, ki sem ga vozil dva dni prej in razlika je kot dan in no?.

Ta motor ni niti malo podoben dieslom, edino ?e se bo res izkazal pri porabi. Vse ostalo je pa? klasi?en NA motor in verjetno ne dosti bolj?i, kot ?e bi remapal 122KM Skyactiv-G na 170-175KM.

V glavnem, da se vrnem na ob?utke - pritisk na gas pri recimo 3000-4000 obratih vrne neko anemi?nost in 2x sem se kar zalotil, da sem iskal rumeno lu?ko "checkengine" saj je ob?utek, kot bi motor padel v "limphome mode". Ok, malo pretiravam, ampak prav dosti pa ne, ker ko ?lovek sli?i 180KM pa? pri?akuje nekaj ve? ali pa vsaj nekaj takega kot recimo to po?ne 2.0 G motor v Miati, kjer proizvede 180KM.

Bom takole rekel, ve? ali manj bo ve?ini sicer kar v?e?, pa? tepe ga to, da smo verjetno pri?akovali precej preve? kot je realno mo?no. Poleg tega, je to nova tehnologija, ki je nepreverjena in ker ne ponuja ni? novega in ker bodo prvi kupci verjetno bolj testni zaj?ki si enostavno ne bi niti upal iti v nakup. Tako kot sem rekel je verjetno najbolje remapat 122KM, ki je namensko programsko tako zadu?en, da bi omogo?il iksu preboj med kupce.

Lepo napisano in tudi jaz mislim da so preve? obljubljali,problem je samo cena,?e bi bil 20k bi ga verjetno kar hvalili tako pa.....
Napisano

Po moje ga je tukaj najbolj pihnil mimo mazdin marketing, mi je obljubljal nemogo?e in ljudje so preve? pri?akovali od tega revolucionarnega motorja.

Enako je z skayactiv dizli glede porabe. Ugotovili smo ?e, da se le-ta giblje v okvirih prej?njih 6-k(mk I in mk II).Neke revolucije se ne da narediti, stvari pa? malo izbolj?ajo in to zavijejo v bobasti?en paket.

?ez ?as bodo pri?le na plano ?e porodne te?ave motorja(kake okvare in vpoklic) in to je to.

Za povpre?nega voznika bo ta motor kar v redu.

Napisano

Mazdin marketing ga piha ?e kar nekaj ?asa mimo a problem je v tem, da nikoli ne priznajo napake oziroma, da so jo sami zakuhali.

1.) Ne sme? stiskat in var?evat tako, da kupec nima ni? od tega. Recimo: Klasi?en prtlja?nik je najcenej?i za izdelavo, karavanski pa najdra?ji, 5 vratni pa nekje vmes. A kupec med klasiko in karavanom ne ob?uti razlike v ceni saj oba prodajajo za isti denar (kako se temu pravilno stre?e je lepo vidno pri Ford Mondeu). Drugi primer je softwarsko prilagajanje mo?i motorjev. Ni? ni narobe, ?e je to na voljo samo v vseh primerih gre za enak motor in enake konfiguracije, samo SW je druga?en. Kupec pa spet pla?uje 1000 in 1000 EUR-ov razlike za nekaj vrstic programske kode. Tretji primer. Zakaj hudi?a po eni strani fura? premijskost po drugi strani pa ne ponudi? recimo prezra?evanja zadaj v Mazdi 3. Tudi za dopla?ilo ne, ampak recimo azijski modeli pa to vseeno imajo. ?etrti primer: zakaj forsirat kombinacije motorja in menjalnika in ne dati kupcu mo?nost izbire.

2.) Ne ubijaj dolo?enih prepoznavnih modelov na ra?un drugih. SUV-i pa? niso nikoli tako uporabni kot enoprostorci. Pri Mazdi so ?li tako v ekstrem, da so s CX-5 ubili kar dve muhi in to Mazdo 5 ter poleg tega ?e 5-vratno razli?ico Mazde 6.

3.) Za renome znamke ponudi ustrezen motor. Najla?je in najceneje je da doda? ?e turbino. Ponudi kupcu mo?nost izbrati motor s 250KM in dobi? torej popoln premijski paket. Zraven pa ?e model s hybridnim pogonom in bo? uravnovesil paleto prakti?no za vse okuse.

4.) Samo malenkost bolj pametno na?rtovanje pa ne bo ni? padlo stran pri proporcih ampak bodo tudi v notranjosti modeli imeli bistveno bolj?i ob?utek. Mazda 3 in CX-30 ... skraj?aj havbo za 5cm in pove?aj medosje ?e za 5 pa dobi? 10cm ve? placa na zadnji klopi, kar bi pomenilo, da bi to bil idealen avto kompaktnega razreda in ?e vedno bi zgledal enako dobro tudi zunaj.

Vse to so malenkosti in ?e tega ne razumejo v marketingu pol je pa pa? problem. Ker neumne poteze za sabo nato v paniki potegnejo ?e ve? neumnih potez.

33112_1.png

Napisano

Boss, ti razmi?lja? z napa?nega konca, se pravi s strani uporabnika. Da je kupec kralj ki lahko izbira pomeni manj?i dobi?ek za kapitalista. Zakaj pa nebi bil raje kapitalist kralj, kupca pa ko j... Pa kaj nam je sedaj to tako te?ko padlo? Pa saj smo navajeni svin?enih ?asov ko ni bilo izbire.

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

Napisano

Ej..Boss @ dobro napisano.Zakaj?Mazda ne naredi anketo za kupce in upo?tevajo na?e mnenje.saj se mi vozimo v mazdah.jebemliga.

V Petek sem imel slu?.kombi FORD na servisu ..med ?akanjem sem probal novi FORD MONDEU.hibrit.motor benzin 2.0.190.k.avtomatik. menjalnik..se super vozi..menjalnik dela super .do 70 do 80 km.na uro deluje baterija.?e gre? ve? se vklopi motor..poraba 6.lit.soliden avto.udobje je ok..lepo potegne polna oprema z pop.30.tiso?.?.hitro..lp

Napisano

Ej..Boss @ dobro napisano.Zakaj?Mazda ne naredi anketo za kupce in upo?tevajo na?e mnenje.saj se mi vozimo v mazdah.jebemliga.

V Petek sem imel slu?.kombi FORD na servisu ..med ?akanjem sem probal novi FORD MONDEU.hibrit.motor benzin 2.0.190.k.avtomatik. menjalnik..se super vozi..menjalnik dela super .do 70 do 80 km.na uro deluje baterija.?e gre? ve? se vklopi motor..poraba 6.lit.soliden avto.udobje je ok..lepo potegne polna oprema z pop.30.tiso?.?.hitro..lp

Sem mu ?e jaz zadnji? prilimal link za Mondeo pa ga ne potegne :P  :P

Napisano

Ok...bolj?e 2x..da vidi..he he

Napisano

@50keda - zanimivo mi je, da primerja? 1.5TSi motor s skyactive X in pi?e?, da sta dokaj primerljiva?? Ne glede na to, da je 1.5 podkrepljen s turbino??

Ja teden pred mazdo, se peljal T-Roc. Pa? primerljivo mi je blo, kar se ti?e odziva na pedal za plin in ob?utka, kolk lima/nelima na zic. Pa? dejstvo je, da se oba morata dret, da kaj nardita. Definitvno pa sem ugotovil, da noben od slednjih vrjetno ne bo zame ;)

Napisano

Mazdin marketing ga piha ?e kar nekaj ?asa mimo a problem je v tem, da nikoli ne priznajo napake oziroma, da so jo sami zakuhali.

1.) Ne sme? stiskat in var?evat tako, da kupec nima ni? od tega. Recimo: Klasi?en prtlja?nik je najcenej?i za izdelavo, karavanski pa najdra?ji, 5 vratni pa nekje vmes. A kupec med klasiko in karavanom ne ob?uti razlike v ceni saj oba prodajajo za isti denar (kako se temu pravilno stre?e je lepo vidno pri Ford Mondeu). Drugi primer je softwarsko prilagajanje mo?i motorjev. Ni? ni narobe, ?e je to na voljo samo v vseh primerih gre za enak motor in enake konfiguracije, samo SW je druga?en. Kupec pa spet pla?uje 1000 in 1000 EUR-ov razlike za nekaj vrstic programske kode. Tretji primer. Zakaj hudi?a po eni strani fura? premijskost po drugi strani pa ne ponudi? recimo prezra?evanja zadaj v Mazdi 3. Tudi za dopla?ilo ne, ampak recimo azijski modeli pa to vseeno imajo. ?etrti primer: zakaj forsirat kombinacije motorja in menjalnika in ne dati kupcu mo?nost izbire.

2.) Ne ubijaj dolo?enih prepoznavnih modelov na ra?un drugih. SUV-i pa? niso nikoli tako uporabni kot enoprostorci. Pri Mazdi so ?li tako v ekstrem, da so s CX-5 ubili kar dve muhi in to Mazdo 5 ter poleg tega ?e 5-vratno razli?ico Mazde 6.

3.) Za renome znamke ponudi ustrezen motor. Najla?je in najceneje je da doda? ?e turbino. Ponudi kupcu mo?nost izbrati motor s 250KM in dobi? torej popoln premijski paket. Zraven pa ?e model s hybridnim pogonom in bo? uravnovesil paleto prakti?no za vse okuse.

4.) Samo malenkost bolj pametno na?rtovanje pa ne bo ni? padlo stran pri proporcih ampak bodo tudi v notranjosti modeli imeli bistveno bolj?i ob?utek. Mazda 3 in CX-30 ... skraj?aj havbo za 5cm in pove?aj medosje ?e za 5 pa dobi? 10cm ve? placa na zadnji klopi, kar bi pomenilo, da bi to bil idealen avto kompaktnega razreda in ?e vedno bi zgledal enako dobro tudi zunaj.

Vse to so malenkosti in ?e tega ne razumejo v marketingu pol je pa pa? problem. Ker neumne poteze za sabo nato v paniki potegnejo ?e ve? neumnih potez.

Se ?isto strinjam s tabo,ampak.... Verjetno se jim jebe,ker se jim lahko...

To da mazda3 nima zra?nikov zadaj; koliko ljudi to moti?

Mazda 5 in 5vratna sestica... Ho?e? no?e?, suvi se prodajajo... Vem... Tudi jaz bi raje imel na izbiro uporabnej?e in cenej?e enoprostorce ala meriva namesto napihnjenih suvov (brez 4x4,torej je to qrac od qrca), ki ne ponujajo pol toliko uporabnosti na isti dol?ini...

Ampak tako pa? je . Povsod. Saj tudi telefona na tipke z navigacijo se ne da zlahka dobiti (preverjeno).

Mazda je firma. In firme delajo za zaslu?ek , ne za to, da bi zadovoljile tiso? razli?nih okusov.

Btw; kak?ne so ?tevilke prodaje Mazde napram recimo 5let nazaj? Globalno in pri nas.

Napisano

Kar se ti?e razo?aranja glede novih mazdinih bencinarjev... Saj pa a ni logi?no,da avto s turbino (sploh ?e je dizel) pa? bolje vle?e (predvsem iz nizkih vrtljajev) kot bencinar brez turbine?

Meni je to pri?akovano

Gre se bolj za to,da nekateri pa? rabijo/zelijo dizla (prikolica,poraba,filing turbine), nekateri smo pa pa? taki ,da se nam fu?ka za par dcl vi?jo porabo in pa? lagano kruzamo po cesti....

Edino fer se mi zdi,da mazdine bencinarje primerjamo z bencinarji brez turbine....

Ampak ... To je avtomobilisti?ni Forum, mi imamo radi avtomobile... Povpre?en uporabnik/uporabnica pa bo ?e zmeraj padel/padla na reklamo,lepe besede trgovca in se mu/ji (vsaj v salonu) sladko malo fu?ka pri katerih obratih je koliko navora...

Napisano

Ja teden pred mazdo, se peljal T-Roc. Pa? primerljivo mi je blo, kar se ti?e odziva na pedal za plin in ob?utka, kolk lima/nelima na zic. Pa? dejstvo je, da se oba morata dret, da kaj nardita. Definitvno pa sem ugotovil, da noben od slednjih vrjetno ne bo zame ;)

Hehe, ima? isti dizelski problem kot jaz. Te?ko je it na manj saj v ?ivljenju se vedno pri?akuje, da ?lovek napreduje in ne nazaduje.

33112_1.png

Napisano

Te?ko je it na manj saj v ?ivljenju se vedno pri?akuje, da ?lovek napreduje in ne nazaduje.

S tem se strinjam .... TODA! Kaj je pri avtu napredovanje in nazadovanje je precej definicija posameznika (tako kot vse ostalo). Enim je zadnja stvar, to da avto lima, da mece asfalt ven, da ima 9sec do 100 km/h, da , ... 

Napredovanje je recimo, da bo voznja bolj udobnam, lazja, varnejsa. Ali pa da bo avto bolj prakticen ker bo bolj prostoren. Ali pa ravno obratno napredovanje, ker bo avto manjsi in bolj prakticen za po mestu.

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Emmm, ni mi jasno. Berem in berem, ampak mi kljub temu ni jasno.   Pa kdo so Američani, da bodo "vrgli" predsednika neke države? Niti ne sosednje države. Sem jaz kaj zamudil? Mislim, glejte, Goloba in Musarjevo prav nič ne občudijem. Ampak kljub temu bi se jima postavil v bran, če bi recimo Nemci prišli, da ju "vržejo". Če ju bomo vrgli, ju bomo sami, ne pa da se drugi vmešavajo. Ja, vem, komunisti so trdovratna nadloga in se jih je težko znebiti. Ampak notranje stvari določene države ne more urejat druga država. Če so Venezuelci želeli "vreč" svojega predsednika - kaj se Trap tja meša. In če je že poslal enoto, da aretirajo človeka, ki je povezan z mamili - svoje so dobili, Venezuela naj se zdaj sama rihta. Ne more Amerika kar razglasit, da je Venezuela zdaj pod njihovo oblastjo in da jo bodo oni upravljali. Pa saj to je okupacija in edino pravilno bi bilo, da zavezniki Venezuele stopijo skupaj in Ameriki pojasnijo, kako in kaj. Samo kaj, ko je svet zadnje čase precej "egoističen" - vsak se briga zase in za druge jih ne briga. Če bi bilo kaj odločnih, ne bi Putin že štiri leta ropotal po Ukrajini in ne bi Trump "urejal" po Venezueli.   Da se včasih človeku kar stoži po hladni vojni, ko so vsi nadzirali vsak korak vseh in je vsak prej dobro premislil, preden je poskusil narediti kakšno neumnost...
    • Mislim, da smo to že razpucali....  Dobro, zelo dobro moraš vedet zakaj bi imel ravno dizla.... 🤔
    • No, sigurno ni tako hudo, da bi moral bežat od dizla, saj je na forumu kar nekaj uporabnikov, ki že leta vozijo dizle. Naj mu tisti dajo kakšen nasvet, na kar mora biti pozoren...
    • Bejži od dizla..... 
    • A imamo sploh koga na forumu z dizelsko mazdo3 nove generacije?   Jaz bi ti svetoval da bodi previden pri teh avtih iz uvoza (naj bo servisna knjižica poštempljana z vsemi žigi) če kupuješ dizla, ker so bolj občutljivi motorji. Tudi servisni interval 20kkm za dizla je predolg.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.