Skoči na vsebino

NOVA MAZDA 3 (2019)

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

mazda-3-moja800x600.jpg

Da se ?e jaz pohvalim ;-)

Tudi jaz in moja draga sva sre?na lastnika nove Mazde 3 Skyactiv X AWD.

Kot je ?e Zagor napisal je vo?nja s tem vozilom zares u?itek na vseh podro?jih. Od voznih lastnosti, udobnosti in izgleda (zunaj in znotraj).

Pri izbiri barve pri nama ni bilo te?av, ker sva bila oba takoj odlo?ena za Soul Crystal Red ki res poudari obliko vozila.

Ko sem se jaz odlo?al za tip motorja sem tehtal med G122 in Sxyactiv X in sem se glede na obljubljene specifikacije (180KM, 134kW, povpre?na poraba 4,5l/100km) odlo?il za slednjega. Sicer sva potem ?akala na vozilo pet mesecev (od maja do septembra) ampak sva do?akala.

Pozitivne strani vozila je ?e opisal Zagor in se z vsem strinjam. Ugotavljam pa tudi jaz par minusov, ki pa niso tako mote?i, da ne bi mogel trditi, da je nova Mazda 3 res super avto.

Minusi:

- motor ni tako odziven kot sem pri?akoval. Sploh pri nizkih obratih rabi kar nekaj ?asa, da se "zbudi". Pri vi?jih obratih pa motorju ne zmanjka posko?nosti. Mazda je res naredila motor, ki bo v?e? naj?ir?emu krogu voznikov.

- poraba je kar visoka glede na uradne specifikacije (4,5l / 100km na uradni strani) je pri meni po dobrih 4.000 prevo?enih km povpre?na poraba 7,2l/100km in to v glavnem po avtocesti.

- tudi mene "?uli" levi rob sede?a. Sem pa opazil, ?e imam na sebi bolj mehke hla?e (ne kavbojk) pa ti??anje ni ve? problem. O?itno je problem tudi v robovih hla? (Zagor).

- pri preklapljanju motorja med razli?nimi na?ini delovanja (SPCCI; delovanje brez iskre) se ?uti rahlo "cukanje" motorja. Pri tem motorju ni opaziti brnenja kot je napisal 73837 ampak se ?uti na vo?nji. Sicer sem imel avto ta teden ?e na servisu (vpoklic vseh vozil z motorjem Skyactive X), kjer so mi nalo?ili nov program za motor in se mi zdi, da je sedaj "cukanje" motorja ?e manj izrazito. Mi je pa serviser omenil, da je problem v okolijskih standardih, ki jih motor mora izpolnjevati in zato je program vozila naravnan k ?im manj?i emisiji izpu?nih plinov ter da zna biti, da se bo s ?asoma (beri: po ?e nekaj programiranjim motorja) karakteristika motorja spremenila. Upam, da res ;-)

Druga?e pa vozila ?e nisem uspel dodatno protikorozijsko za??ititi, ker sem "zamudil" suho vreme. Hvala ti SpEkTr za tvoje mnenje. Tako da ?akam na bolj suho vreme. Tudi jaz mislim, da za??ita z oljem Krown ne more ?kodovati ;-)

Jure75, sre?no vo?njo, naj ti bo vo?nja u?itek! Tudi mene zanima kaj ve? izku?enj po ?e nekaj ve? prevo?enih kilometrih, veseli bomo poro?ila..  :rolleyes: 

Jaz sem na servisu zadnji? vpra?al ?e za G122 obstaja ?e kak?en update (zaradi tega brnenja) pa so rekli da ne. Morda kdo ve kaj ve? insajderskega o tem?

Lp, Peter

Napisano

?akam na prvi sneg ;-). V de?ju 

?akam na prvi sneg ;-) V de?ju mi ga pa ?e ni uspelo spravit "s tira"... Druga?e pa je AWD povsem avtomatski in ni nobene indikacije o razporeditvi navora. Se pa res dobro dr?i ceste... Sporo?im kako bo v snegu ;-)

Ma kak?en sneg dej no nehi. Za priklopljiv 4kolesen pogon so pravi zaresni pogoji testiranja tisti mejni pogoji, ko se koeficient trenja v trenutku spremeni ko zapelje? v kravji drek. ?e to po?ne? v zares strmem klancu in ker to ponavadi samo z enim kolesom, takrat se v resnici poka?e koliko so vredne razne elektronske zapore in priklopljivi pogoni. Torej za resno testiranje bo? moral po?akat do naslednje pa?ne sezone.

Pa dobro vozi ta?as.

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

Napisano

Foruma?i ?koti imajo AVTO LETA in toje.....MAZDA 3,poleg tega je ?e naj dru?inski avto leta! Zakaj ?e pa nima ni? prostora? Verjetno so bolj mali.

Napisano

Foruma?i ?koti imajo AVTO LETA in toje.....MAZDA 3,poleg tega je ?e naj dru?inski avto leta! Zakaj ?e pa nima ni? prostora? Verjetno so bolj mali.

No, vsaj en narod, ki ni obseden z nem?kimi avti. O?itno imajo dober okus. Pa saj kdor je bil na ?kotskem se je lahko prepri?al, kako ?udovite gradove so gradili. Kaj pa pri nas?Kaj bo avto leta?

Napisano

Pustimo se presenetit,ampak Mazda je premala,da bi sforsirala M3 za avto leta predvsem pa prerevna vsaj pri nas za neke grde posle!

Napisano

Pustimo se presenetit,ampak Mazda je premala,da bi sforsirala M3 za avto leta predvsem pa prerevna vsaj pri nas za neke grde posle!

Lepo povedano. :)

• 2 tedna kasneje...
Napisano

Zdravo, 

Sem nov na formu..prvi? lastnik Mazde..

Tri mesece sem lastnik M3 G122, prevozil sem cca 3k klometrov. Z avtom sem na splo?no zadovoljen, ?e posebej z vo?njo, ker se je res u?itek vozit..

Opa?am pa zadnji ?as da mi deluje nenavadno prezra?evanje in klima. Zdi se mi da greje pretirano in hladi premalo..namre? pri zunanji temperaturi 8C moram nastaviti notranjo temperaturo med 16 in 17 C, da je avto rahlo ogret. ?e nastavim 20C greje na full.. enako je ?e deluje le prezra?evanje ali klima. Prezra?evanje je nastavljeno na 

vstop sve?ega zraka.. 

Je to normalno?Ima ?e kdo tako izku?njo? Mislim da se bom oglasil na servisu :)

Lp.D

Napisano

Tole sem pa zasledil v enem izmed ameri?kih reviewje, kjer pri polnem avtu nikakor niso uspeli dovolj ohladiti, da bi bilo prijetno notri.

33112_1.png

Napisano

Zdravo, 

Sem nov na formu..prvi? lastnik Mazde..

Tri mesece sem lastnik M3 G122, prevozil sem cca 3k klometrov. Z avtom sem na splo?no zadovoljen, ?e posebej z vo?njo, ker se je res u?itek vozit..

Opa?am pa zadnji ?as da mi deluje nenavadno prezra?evanje in klima. Zdi se mi da greje pretirano in hladi premalo..namre? pri zunanji temperaturi 8C moram nastaviti notranjo temperaturo med 16 in 17 C, da je avto rahlo ogret. ?e nastavim 20C greje na full.. enako je ?e deluje le prezra?evanje ali klima. Prezra?evanje je nastavljeno na 

vstop sve?ega zraka.. 

Je to normalno?Ima ?e kdo tako izku?njo? Mislim da se bom oglasil na servisu :)

Lp.D

Tudi jaz opa?am podobno.

Poleti je kar te?ko prijetno shladit avto, ?e posebno pa to ?utijo potniki zadaj, ker nima posebnih re? za zrak na sredinski konzoli. CX-30 jih recimo ima.

Enako pa zdaj ko je hladneje opa?am da se avto ?ez nekaj minut mo?no segreje ?e je nastavljeno na 19, 20 stopinj. Potem moram zmanj?at na 16 ali celo na hlajenje, da se malo umiri. O?itno na za?etku starta gretje na polno, in je potem ?e nekaj ?asa pregreto, ker po ca 15min je vse normalno - na dalj?i, enourni vo?nji potem recimo nastavim na 19 in se mi zdi da deluje kot bi moralo.

Napisano

Ampak tudi 19 ni normalna temperatura. Jaz bi ?el na servis, da to porihtajo, verjetno je kaj v vezi s termostatom.

Napisano

Jest mam na voznikovi strani stalno nekje 20 ali 21 stopinj, na sovoznikovimpa stopinjo vec... Pa ves cas klimo na AUTO...

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

Jest mam na voznikovi strani stalno nekje 20 ali 21 stopinj, na sovoznikovimpa stopinjo vec... Pa ves cas klimo na AUTO...

Enako. In mi je ok.

Napisano

Enako tudi jaz.zoom zoom lp

Napisano

Hvala za va?e informacije. Se mi je zdelo da nastavljena temperatura 16 ni ok.

Pri meni bi se pri nastavljeni na 21 C skoraj savnal.. Sem pa tudi sam pri prej?njem avtu (ford) uporabljal nastavitev med 20-22..

Lp.D

• 4 tedne kasneje...
Napisano

Neverjetno kako barva vpliva na vsecnost avta.

Trojka limuzina mi je eden lep?ih avtov zadnjih let,ampak ko sem jo videl v beli barvi..... Ne hvala.... Pa je bila kar nafilana z opremo...

Pa ?e nekaj mi je padlo v o?i; ogromen,naravnost ogromen pokrov za tank in to okrogle oblike- nekako ne pa?e.

Ampak rde?a, ki jo ima nek tip blizu mene.... Noro lep avto

Napisano

Neverjetno kako barva vpliva na vsecnost avta.

Trojka limuzina mi je eden lep?ih avtov zadnjih let,ampak ko sem jo videl v beli barvi..... Ne hvala.... Pa je bila kar nafilana z opremo...

Pa ?e nekaj mi je padlo v o?i; ogromen,naravnost ogromen pokrov za tank in to okrogle oblike- nekako ne pa?e.

Ampak rde?a, ki jo ima nek tip blizu mene.... Noro lep avto

Pravim stalno, da mazdam najbolj pa?e ta rde?a barva. :)

Napisano

Pravim stalno, da mazdam najbolj pa?e ta rde?a barva. :)

Se strinjam , pa sicer nisem dan rde?e barve na avtih.

Napisano

Mah, barve so stvar okusa, tko kot pr ?enskah enim so v?e? ?rne, enim blond... Tak da je brezveze re?t katera barva je lep?a na Mazdi, vsak ma svoj okus.

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Napisano

Mah, barve so stvar okusa, tko kot pr ?enskah enim so v?e? ?rne, enim blond... Tak da je brezveze re?t katera barva je lep?a na Mazdi, vsak ma svoj okus.

Sexstrinjam. Ampak zanimivo je, da velika ve?ina bi imela-rde?o mazdo. Ne vem zakaj, ampak tako sem sam ugotovil po reakcijah ljudi. Res pa je tudi, da tudi, ?e bi ga hoteli imeti si ga ne upajo kupit, ker no?ejo bit tako opazni in v centru pozornosti. Druge avte pa ve?inoma ne bi imeli v rde?i barvi. Mogo?e ?e edino to novo kio ?ipka z ?rno streho.Recimo audije pa ve?ina kupuje v beli barvi in srebrni. Nato je na vrsti ?rna.

Napisano

Sexstrinjam. Ampak zanimivo je, da velika ve?ina bi imela-rde?o mazdo. Ne vem zakaj, ampak tako sem sam ugotovil po reakcijah ljudi. Res pa je tudi, da tudi, ?e bi ga hoteli imeti si ga ne upajo kupit, ker no?ejo bit tako opazni in v centru pozornosti. Druge avte pa ve?inoma ne bi imeli v rde?i barvi. Mogo?e ?e edino to novo kio ?ipka z ?rno streho.Recimo audije pa ve?ina kupuje v beli barvi in srebrni. Nato je na vrsti ?rna.

Jaz sem pred kratkim videl ?estico v neki sivo-modri barvi, ki je res Super izpadla.

Ve? kot ima avto nekih dodatkov v stilu kromaste letve (6ka) ali pa ?rnih obrob (cx30) , bolj je treba paziti kak?no barvo se izbere.

Recimo Corolla od punce; hotela je svetlo notranjost (?rna izpade res morbidno) in ji je prodajalec sam rekel, da naj v tem primeru izbere temno zunanjost in res, izpadlo je Super. Ko sva videla sicer v?e?no svetlo corrolo s prav tako svetlo notranjostjo.... Je bilo bolj tako-tako.

Napisano

Alex, meni recimo BMW (katerakoli ina?ica) mi je v (?ivo oz. krvavo) rde?i barvi obupno za videt. Mojega Z4 ?rnega nebi menjal za rde?ega niti ob dopla?ilu 5 Smukov, za isti avto, pa? ne gre.  :zvizga:

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• povej več, a si že imel tak projekt pa te je zdaj sesulo in ti je zdaj žal? se mi zdi, da nekaj veš 
    • Ja, jurja na kvadrat bo kar pravilna ocena po moje. Kot so drugi že rekli tule. Jaz sem tudi šel dograjevati hišo iz leta 85 in je zdaj dvostanovanjski objekt na lokaciji, ki jo danes ne dobiš kar tako samoumevno - bližina Celja, avtocesta 5 min stran, vse stvari na dosegu roke, otroci lahko (že) sami hodijo po dejavnostih. Ne govorim o neki Ljubljani, pa vseeno, saj vemo kako je z bajtami in cenami danes. Več faktorjev špila tu.   Zgodba je tudi drugačna kot včasih. Danes je glavno da se zapufajo ljudje in da je čez eno leto fertik. Včasih se je pa lepo 10 let delalo in se je počasi naredilo. Malo smo to tudi pozabili. Res je pa, da danes pri vsej izbiri in dopaminskih šusih od drugje je težko glavo v stvar spraviti.   Sam sem si dal kar zalogaj. Začetni objekt velikost cca. 300 m2 neto sem dozidal in ga spremenil v dvojček 220 m2 + 170 m2 skoraj brez kreditov in z veliko lastnega dela in predvsem načrtovanja s tem, da sem v objektu skozi živel. Se pa lahko v prihodnosti lastništva urejajo posebej če je treba.   O mojem porabljenem času za ta projekt zadnjih 10 let pa raje ne bi govoril. Poleti 2022 in potem še celo 2023 sem bil čisto sesut, pa še iz projektov v firmi se nisem videl. Sem pa tehnik po duši in imam OCD s prefekcionizom, tako da vemo kako potem to gre. 🤪
    • Ampak fertik bajto za 120.000. 
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ni prijavljenih registriranih uporabnikov
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.