Skoči na vsebino

Mazda CX-30

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 12 urami je Alex napisal:

Sem opazil, da je veliko lastnikov kie in hunday-jev prešaltalo na mazde. Pri nas so trije taki primeri. Najbrž imam pri tem tudi sam prste vmes.😁

Jaz naprimer :)

Iz Hyundai Accent na Mazdo 6. Samo to ne mores primerjat med sabo nekaj :)

No sedaj sem samo izbiranje preko spleta, cez kake 5 mesecov pa se bom odpravil po salonih in potem videl kako in kaj. Se enkrat testne voznje, koncni izracuni, .... potem pa bo padla odlocitev.

Napisano
pred 17 urami je FuManchu napisal:

Korejca in Japonca pač ni za primerjati glede kvalitete pomoje.

Počakaj 5 let. Kiji gre vsako leto na boljše in nekateri motorji so enako vzdržljivi kot "naši". Tudi nadzor je boljši. Če bo folk kupoval in bodo imeli dovolj denarja za nadaljni research zna bit zanimivo.

Napisano
Pred eno uro je NevLado napisal:

Počakaj 5 let. Kiji gre vsako leto na boljše in nekateri motorji so enako vzdržljivi kot "naši". Tudi nadzor je boljši. Če bo folk kupoval in bodo imeli dovolj denarja za nadaljni research zna bit zanimivo.

So postali predragi. Zato ne bo šlo tako, kot do sedaj. 

Na začetku so jih veliko kupovali prav zaradi ugodne cene. Sedaj so se "pogospodili". 

Napisano
pred 6 minutami je Alex napisal:

So postali predragi. Zato ne bo šlo tako, kot do sedaj. 

Na začetku so jih veliko kupovali prav zaradi ugodne cene. Sedaj so se "pogospodili". 

7 let garancije. :) 

Sem slišal, ko je folk kupil hyundaja. In je po 3 mescih nekaj šlo v maloro, ko se je pripeljal na servis so brez žal besede na hitro rekli "jaja to je garancija pripeljite in bomo zamenjali"... Podobna logika je kot pri hofru/lidlu, prineseš nazaj in noben ne jamra. Tukaj pri premium znamkah ima pa polovica ljudi isto napako pa nočejo in nočejo priznat na servisu, da je to garancijsko popravilo. In tudi zaradi višje cene jih bo folk še vedno kupoval, ker nekateri sveto verjamejo v garancijo. In kot sem že povedal, kvaliteta kij/hyundajev je napredovala v prejšnjih nekaj letih ogromno.

Napisano

Sej v osnovi ni nič narobe s 7 letno garancijo. Če le ni servis drag ko žafran, ampak to se pač mal zdilaš :)

Napisano
pred 10 urami je NevLado napisal:

7 let garancije. :) 

Sem slišal, ko je folk kupil hyundaja. In je po 3 mescih nekaj šlo v maloro, ko se je pripeljal na servis so brez žal besede na hitro rekli "jaja to je garancija pripeljite in bomo zamenjali"... Podobna logika je kot pri hofru/lidlu, prineseš nazaj in noben ne jamra. Tukaj pri premium znamkah ima pa polovica ljudi isto napako pa nočejo in nočejo priznat na servisu, da je to garancijsko popravilo. In tudi zaradi višje cene jih bo folk še vedno kupoval, ker nekateri sveto verjamejo v garancijo. In kot sem že povedal, kvaliteta kij/hyundajev je napredovala v prejšnjih nekaj letih ogromno.

Ni več tako niti pri kii. Prav ta moj sodelavec je hotel reklamirati čričke v armaturki pa so mu rekli, da se bo to samo udelalo.So se poleg cen izgleda tudi tega naučili od Premium znamk. Samo izdelava jim še ni Premium. 😎

pred 9 urami je SpEkTr napisal:

Sej v osnovi ni nič narobe s 7 letno garancijo. Če le ni servis drag ko žafran, ampak to se pač mal zdilaš :)

Ja.. iz 250 € na 245€.In to sedem dolgih let. S tem, da po treh letih tri četrt stvari ne pade več pod garancijo. 

Napisano (urejeno)

Sam nisem nekaj opredeljen do dolocenih znamk. Tudi ne mislem kritizirat katerokoli saj imaje vse faile in vse so v necem dobre.

Omenja se cricke pri Kii in imamo temo kjer se omenja cricke pri mazdi 3. Potem berem kako je v kii enim nekje voda puscala v kabino, pri cx30 se jim tresejo ogledala, ....

En review XCeeda dobro pove, da problem je pac znamka. Kia ima pri naketerih se skozi status cheap avta.

Kot sem rekel. Gre se po salonih, na testno voznjo, dobis koncne (toliko kolikor bos na koncu placal) cene in potem se odlocis.

Review: 

Popravljeno od Bossek
Napisano

Jaz grem tako po  "salonih" (trgovinah) kupovati majice ali hlače.In hrano. Za vse ostalo se prej dobro pozanimam, vprašam ljudi, ki to stvar že imajo in grem točno po stvar, ki sem si jo zamislil v točno določeno trgovino (ali stvar kupim na netu) Itak mi  je škoda mojega dragocenega  cajta hoditi gledati tisto kar vem, da ne bom kupil in poslušalti uglajene in dolgočasne prodajalce, ki največkrat vedo še manj kot vem sam. 😎

Napisano

Kdaj si pa nazadnje kupoval nov avto? Ni tako enostavno, kot kupovanje WC papirja, kvasa in makaronov. Kot drugo pa je nekaj gledat na prospektih, slikah, spletu youtubu al pa zadevo videt v živo in jo sprobat.

33112_1.png

Napisano
pred 33 minutami je Boss napisal:

Kdaj si pa nazadnje kupoval nov avto? Ni tako enostavno, kot kupovanje WC papirja, kvasa in makaronov. Kot drugo pa je nekaj gledat na prospektih, slikah, spletu youtubu al pa zadevo videt v živo in jo sprobat.

Jaz že vnaprej vem, kaj bom kupil in se ne odločam v salonu-trgovini. V bistvu nisem razen v Mazdinem salonu bil v nobenem drugem. Nimam potrebe po tem, da bi ugotavljal, kaj bi bilo zame in kaj ne. 

Napisano (urejeno)
pred 59 minutami je Boss napisal:

Res... pametno uro recimo tudi?

Ja. Sem malo povprašal tukaj na forumu, prečekiral na netu, jo pogledal v živo v hervisu in se odločil. Hotel sem najboljšo. Kupil sem jo in jo dobil po pošti. Enostavno.😁

Sicer je pa v tej temi govora o CX 30.😉

Popravljeno od Alex

Napisano
pred 4 urami je Alex napisal:

... in poslušalti uglajene in dolgočasne prodajalce, ki največkrat vedo še manj kot vem sam. 😎

👍

Napisano

No s tem se strinjam ... ko pridem v salon ponavadi vem vec o avtu kot trgovec :) vso opremo, dodatno opremo, izvedbe, .... izgovor je ponavadi, imamo prevec modelov in ne vemo.

Drugace pa Alex smo na mazda forumu. In tukaj prasat za nasvet za avto je tko malo nerealno. Najbolje da grem se v Kia klub in VW klub prasat. Lahko predvidevas odgovore.

In pa ne, slika na spletu ni isto kot ko vidis in dozivis v zivo.

Recimo ko sem kupoval zdajsno M6, sem gledal tudi mondeota. Vse ok, toda ko sem se vsedel vanj sem se pocutil kot upokojenec in vse mi je delovalo nekako kot da je namenjeno upokojencem (pac tak obcutek) zato je takoj odpadel.

Napisano

Ja v Passatu in Superbu bi se počutil enako... starejši občan.

33112_1.png

Napisano
pred 13 urami je Bossek napisal:

No s tem se strinjam ... ko pridem v salon ponavadi vem vec o avtu kot trgovec :) vso opremo, dodatno opremo, izvedbe, .... izgovor je ponavadi, imamo prevec modelov in ne vemo.

Drugace pa Alex smo na mazda forumu. In tukaj prasat za nasvet za avto je tko malo nerealno. Najbolje da grem se v Kia klub in VW klub prasat. Lahko predvidevas odgovore.

In pa ne, slika na spletu ni isto kot ko vidis in dozivis v zivo.

Recimo ko sem kupoval zdajsno M6, sem gledal tudi mondeota. Vse ok, toda ko sem se vsedel vanj sem se pocutil kot upokojenec in vse mi je delovalo nekako kot da je namenjeno upokojencem (pac tak obcutek) zato je takoj odpadel.

Trgovec je tam, da te prepriča, da bi kupil nekaj, kar ne rabiš in pa, da te nategne s ceno. :D Če bi karkoli vedel o avtu, bi bil zaposlen na oddelku servisa in ne prodaje. :D Je pa res 100 ljudi 100 čudi, doživel že marsikaj in ni vse za metat v isti koš, ker obstajajo izjeme.

• 2 tedna kasneje...
Napisano

Mogoče malo laično vprašanje ampak me zanima kako sprostite ko ugasnete vozilo parking zavoro predno greste v avtopralnico (na trak) in ali so kakšne posebnosti ?

Napisano

Izklopiš pa je... mogoče boš moral najprej pritisnit glavno zavoro ampak načeloma ni zapletov.

33112_1.png

Napisano

Se pravi, če prav razumem zapeljem v "tirnice" ugasnem motor, pritisnem gumb "P" in če je potrebno nato pritisnem še na zavoro.....

Napisano
pred 1 minuto je Robert napisal:

Se pravi, če prav razumem zapeljem v "tirnice" ugasnem motor, pritisnem gumb "P" in če je potrebno nato pritisnem še na zavoro.....

Ne komplicirat, zapelji notri , daj v N in je. Po želji lahko ugasneš tudi motor.

Napisano

Pa ne vkljapljati Auto Hold-a pred vstopom v pralnico ... Pa zavorni pedal moras pohodit pred tem, ko pritisnes  gumb "P", drugace se rocna ne sprosti ... sicer ti to itak verjetno napise na armaturi ... 

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

A ste ziher, da bi ga dali v P? Ker P je parking, v avtopralnici se pa avto premika. Jaz bi pustil v N (ker tudi z ročnim pustim v leru....)

Napisano

Gumb "P" je treba pritisnit... kar pomeni, da sprostis rocno zavoro ... Ce gumb "P" potegnes k sebi, zategnes rocno ... Seveda to naredis, ce vidis, da je rocna ze zategnjena ...  

IMG_1001.jpg.39fa8cea1d336e3396be2d28de1908b3.jpg

Menjalnik (avtomatski) pa seveda v "N" ... 

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano
pred 5 urami je NevLado napisal:

A ste ziher, da bi ga dali v P? Ker P je parking, v avtopralnici se pa avto premika. Jaz bi pustil v N (ker tudi z ročnim pustim v leru....)

P pomeni pranje, zato v P.

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.