Skoči na vsebino

Gume

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 59 minutami je g.Wankel napisal:

To gledaš za Hyundai? Sicer so vse naštete dobre, sam imam pa Conti. Zaenkrat presenetljivo vredu, kar sem pač še lahko od septembra jih odvozil ;) (dinamična vožnja)

Forda.

Za to me bolj na Michelin vleče, ker je kanček manj športna.

Znanec je tudi samo hvalil Conti SC.

i20 še izgleda, da bo PZ4 držal še eno leto. Potem pa PS4S verjetno, me je strah, da bo na PS5 bočnico rolalo.

PZ4 je super, samo je potrebno spomladi in jeseni hudiča preklemano gret, drugače drsi.

Napisano
pred 37 minutami je Boss napisal:

In kaj bi rad zvedel. To so pač premium gume in kaj slabega pri njih ne bi smel pričakovati. Pomembno je le, da jih filaš pol bara več kot maš napisano na stebričku.

Jaz jih filam na 6-ki na 2,6 bara in se vozijo super. Nikakor ne več ,ker je potem beton.

Napisano
pred 52 minutami je Boss napisal:

In kaj bi rad zvedel. To so pač premium gume in kaj slabega pri njih ne bi smel pričakovati. Pomembno je le, da jih filaš pol bara več kot maš napisano na stebričku.

Ja kako premium mnenje, ane 🤣🤓

Napisano
pred 1 uro je sportman333 napisal:

Ja kako premium mnenje, ane 🤣🤓

Okrogle pa črne so in ne poceni. Ne res, sem mislil, da sem ti več ali manj s tem povedal, da gre pač za premium model in da ne moreš zgrešit če vzameš.

33112_1.png

Napisano
pred 3 urami je jures napisal:

Mam sp ves zasluzek zasluzim sam. Srecno 2026

No no Alex daj prosim datum telih nočitev....😅

Spet se izmikaš....govora so zimske počitnice oz med Olimpijado...

Dolomiten Hotel imamo mi poleti drugače pogodbeno ceno 55€ na noč....

To bo spet neskončna debata kjer bodo jabuka hruške.

Ti nihče nič ne očita glede statusa in zaslužka ampak ne imej nas za norce kako večino naših državljanov lahko letuje v Italiji po tistih cnah kot si napisal.... 🫣

Tisto so elita in nič drugega in teh je za vzorec glede na število nočitev.... :nevem:

Napisano (urejeno)
pred 18 urami je jures napisal:

Bini kje ti zivis? Denar je, ljudje si privoscijo, kaka elita? Poglej navadne slovence, vsak ma ze avtodom za 60k. Standard je narasel povsod.

A misliš da so okoli mene bili te dni na smučiščih elita? 50% Slovencev.

Vcasih je tezko priznati, da nam je uspelo.

Poglej letne pavsale 4k do 8k, in ga tezko dobis, sami slovenci.

Kaj je od tega napisano zgoraj težko razumet.... 🤔

Ja to, da se krepko motiš.... :nevem:

Popravljeno od Bini
Napisano
pred 3 urami je Bini napisal:

Kaj je od tega napisano zgoraj težko razumet.... 🤔

Ja to, da se krepko motiš.... :nevem:

Kar se tiče smučarije je mogoče en dober pokazatelj osnovnošolska zimska šola v naravi. Po trditvah učiteljev se že kakšno desetletje ali dve opaža trend, da med opcijami dejavnosti otroci vse manj izbirajo smučanje, čeprav si opremo lahko izposodijo.

Tako množičnega smučanja kot smo ga imeli v času Križaja, Svetove, Petroviča...ko je smučal praktično vsak, ne bo več. Pomoje tudi, ker je zadnje čase stvar postala svinjsko draga.

Nimam občutka da bi se nam Evropejcem standard dvigoval, se pa povečujejo razlike. 

Če Evropa hoče dvig standarda, se mora zgledovati po ZDA pa koga napasti. 

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

Napisano
pred 9 urami je Mraušk Mčk napisal:

Kar se tiče smučarije je mogoče en dober pokazatelj osnovnošolska zimska šola v naravi. Po trditvah učiteljev se že kakšno desetletje ali dve opaža trend, da med opcijami dejavnosti otroci vse manj izbirajo smučanje, čeprav si opremo lahko izposodijo.

Tako množičnega smučanja kot smo ga imeli v času Križaja, Svetove, Petroviča...ko je smučal praktično vsak, ne bo več. Pomoje tudi, ker je zadnje čase stvar postala svinjsko draga.

Nimam občutka da bi se nam Evropejcem standard dvigoval, se pa povečujejo razlike. 

Če Evropa hoče dvig standarda, se mora zgledovati po ZDA pa koga napasti. 

Verjemi mi, da nam je tukaj bolje kot v ZDA.... 🤗 Govorim o večini ne o višji klasi-eliti. 😉

Napisano

Včeraj sem dobesedno plužil 100 m lokalne ceste cca 20 cm z novimi continentalkami, samo esp je blo treba izklopit. Tudi na regionalni precej ok, filing podoben vredesteinkam, res pa je da sem naredil samo 3 km v vsako smer.

Napisano

Tudi jaz sem včeraj vozll po celem snegu.. med 20 in 30 cm ... Prišel po klancu domov brez problemov... Na avtu so Goodyear Ultragrip, ki sem jih dobil ob nakupu avta zraven... torej so stare ene tri leta ... Preventivno sem vklopil "offroad" način ... pa verjetno niti ne bi bilo treba ... 

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano
Pred eno uro je NevLado napisal:

Včeraj sem dobesedno plužil 100 m lokalne ceste cca 20 cm z novimi continentalkami, samo esp je blo treba izklopit. Tudi na regionalni precej ok, filing podoben vredesteinkam, res pa je da sem naredil samo 3 km v vsako smer.

ESP izklopil?

image.png 

image.png

Napisano
Pred eno uro je Janez007 napisal:

ESP izklopil?

image.png

image.png

ja, ker ti drugače izklopi gas ko začne minimalno kopat - moraš imet mal zaleta

Napisano

Včeraj je vsaka zimska guma super peljala. :nevem:

Ta suhi 20 cm sneg je bil super za vožnjo po klancih.... 🤗

ESP se ugasne samo v primeru pri mali hitrosti v klanec, ko hočeš, da se privlečeš na klanec s kopanjem! Pri vožnji čez ovinke z večjo hitrostjo nikar tega ne počnite! 

Napisano

Včeraj na praznem parkirišču sem moral tudi jaz izklopit esp, če sem hotelda mi pri pritisku na plin bolj oknkretno odnese zadek. Danes na poti v službo za samo male zdrse zadka je šlo brez izklopa, seveda pa si nisem upal pretiravat v prometu. 

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

Napisano
pred 47 minutami je Bini napisal:

Včeraj je vsaka zimska guma super peljala. :nevem:

Ta suhi 20 cm sneg je bil super za vožnjo po klancih.... 🤗

ESP se ugasne samo v primeru pri mali hitrosti v klanec, ko hočeš, da se privlečeš na klanec s kopanjem! Pri vožnji čez ovinke z večjo hitrostjo nikar tega ne počnite! 

seveda, to je samo v prvi/drugi za izklopit, nad 30 obvezno vklopit nazaj ker si drugače narediš več škode kot koristi!!

Napisano

sem popoldan sprobal še Corollo 1.2 pod štantgasom z novimi conti celoletnimi v strjenjem snegu - noben problem

je bil pa problem na 90 ovinkih v križišču, kjer se čuti da gre bočno slabše kot Mazda

zdej pa nevem a je to sam placebo al je res kej na tem :) 

Napisano
pred 59 minutami je NevLado napisal:

sem popoldan sprobal še Corollo 1.2 pod štantgasom z novimi conti celoletnimi v strjenjem snegu - noben problem

je bil pa problem na 90 ovinkih v križišču, kjer se čuti da gre bočno slabše kot Mazda

zdej pa nevem a je to sam placebo al je res kej na tem :) 

G vectoring? Baje,da kar konkretno pomaga v ovinkih na snegu.

Napisano

Dejasnko pomaga. Sploh, ko preneseš težo naprej... recimo avto hoče understeerat tapkneš bremzo in ti tudi s pomočjo g-vectoringa spravi avto v pravo smer. V trenutku imaš občutek, kot da si ročno zategnil pa takoj spustil. Moram reč, da filing za volanom je tudi na drseči cesti nekako varen in pomirjujoč, da imaš avto še vedno pod kontrolo.

33112_1.png

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Tako je tudi pri CX-30.... 🤗😉
    • https://avto-magazin.metropolitan.si/novice/skakalni-podvig-do-tocke-norosti-je-star-trideset-let/
    • Ma če ma kdo možnost in voljo, da prever ECT pr hladni vožnji na 2.2 Skyactivu, bi imel že kr nekej za primerjavo. Termostat ni lih drag, sam dela z menjavo je pa kr nekej, da bi na koncu ugotovil, da so to normalne temperature za ta motor.   Se mi pa zdi, da bi se tud na -15° motor v 20km naizi vožnje moral ogret na delovno temp., pa da na spustih brez gasa ne bi smel past za tok.   Po drugi strani, kdo sploh v nulo razume te Skyactive 2.2 😉
    • In to velike, vsaj za ceno zimskih gum.... 
    • Zdravo,   Obljubil sem, da bom javil, kako sem avto popravil, kaj vse sem dal popraviti in ali se je investicija izplačala, zato tukaj sledi kratek povzetek:   Decembra 2025 sem imel težavo z mojo Mazdo – pri vožnji navzdol se je vedno vklopil safe mode (limp mode), prižgale so se vse lučke in izklopile vse asistence.   Avto sem peljal pri Selmarju v Celje, kjer so ugotovili, da je potrebno zamenjati vakuumsko črpalko, senzor izpuha in odmično gred. Odmična gred je bila obrabljena in je poškodovala črpalko, senzor izpuha pa je kazal na zamašen izpušni kolektor. Pri Selmarju so očistili sesalni kolektor in zamenjali senzor izpuha z novejšim modelom. Vakuumsko črpalko je moj mehanik zamenjal skupaj z odmično gredjo. Ker je avto imel že 200.000 km, sem zamenjal še verižni set in jermenico glavnega pogona ter opravil servis menjalnika. Skupni stroški so bili nekaj manj kot 2.000 €.   Po tem se je avto začel bolj odzivno peljati, končna hitrost se je povečala z 190 km/h na več kot 215 km/h, poraba pa se je nekoliko znižala. Limp mode se je še enkrat pojavil le pri strmem spuščanju, nato pa nikoli več.   Več kot pol leta po popravilu lahko rečem, da sem z opravljenim več kot zadovoljen in da se je investicija definitivno izplačala.   Če imate kakšna vprašanja glede Mazde ali popravila, sem vam na voljo.   Še dodatek: moja Mazda nima DPF filtra, ker ga je prejšnji lastnik fizično in računalniško odstranil.   Srečno in veliko varnih kilometrov.  
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.