Boss Napisano 22. maj Prijavi Napisano 22. maj Verjetno je res veliko od ovinkov odvisno, ampak vseeno tako "čelave" gume uspejo narest prej samo še drifterji. Kakšne dimenzije pa imaš gum? Ker zdaj če so balonarce je seveda možno, da jih kljub cargo bočnicam vseeno na ovinkih toliko zvija, ampak ni pia jasno zakaj na notranji strani. To bi prej pričakoval, da bo zunanja bolj obrabljena. 1 Citiraj
godlike Napisano 22. maj Prijavi Napisano 22. maj pred 29 minutami je Boss napisal: Ker zdaj če so balonarce je seveda možno, da jih kljub cargo bočnicam vseeno na ovinkih toliko zvija, ampak ni pia jasno zakaj na notranji strani. To bi prej pričakoval, da bo zunanja bolj obrabljena. Levi in desni ovinek. V ovinku potegne zunanjo bolj, notranjo pa vseeno nekaj. Citiraj
50keda Napisano 22. maj Prijavi Napisano 22. maj Js počasi sumim da nas @Slivka sam trola, bremze prve do 300k km, gume znucane po 12k km kot da dirka vsak kilometer, poraba 5 litrov kot da se skos v dolino voz, nekaj mi ne štima Šalo na stran, optiko boš moral preverit druge ne bo. Citiraj
Slivka Napisano 22. maj Prijavi Napisano 22. maj pred 59 minutami je Boss napisal: ... ... ... ... ... Kakšne dimenzije pa imaš gum? Ker zdaj če so balonarce je seveda možno, da jih kljub cargo bočnicam vseeno na ovinkih toliko zvija, amp... ... ... ... ... 205/60R16 1 Citiraj Od kar imam Forda, sem postal pešec...
Boss Napisano 22. maj Prijavi Napisano 22. maj Ja tole so res nekoli bolj balonske kot je običajno. Ne vem, razmišljam, ampak skos obremenjen avto pa gume v bočnih silah malo bolj poleže in dejansko riba zunanji in notranji rob. Vprašanje, če večji tlak lahko eliminira te sile. Je pa možno, da ma tale tvoj Fordswagen tako geometrijo koles in ker je pogosto naložen, se mu podira camber. se pravi kolo se zgoraj nagiba navznoter. Verjetno ga potem tudi spodaj rahlo odpira - se pravi toe-out. Če se ne motim ma zadaj poltogo premo, kar bi bilo potrebno tud preverit, da se ni kakorkoli zvila oziroma posedla zaradi stalnih polnih obremenitev. Ko boš šel na optiko izberi kakšnega, ki ima pravo 3D napravo, ker bo treba istočasno celoten avto premerit sploh zato, ker se ti dogaja tako spredaj kot zadaj. Sej ti nočem grenit življenja, ampak imam občutek, da tale avto je bolj na strani potniških obremenitev kot pa tovornih in zdaj, če reveža nalagaš kot si navajen se pač odzove takole. 😳 Citiraj
Slivka Napisano 22. maj Prijavi Napisano 22. maj pred 47 minutami je Boss napisal: ... ... ... ... ...nja, ampak imam občutek, da tale avto je bolj na strani potniških obremenitev kot pa tovornih in zdaj, če reveža nalagaš kot si navajen se pač odzove takole. 😳 😳 Imam občutek, da je bolj na strani salonskih obremenitev - en možakar, največ mož in žena, se usedeta na sprednja sedeža v salonu, da vidita, kako se sedi v njem, in to je to... Citiraj Od kar imam Forda, sem postal pešec...
Slivka Napisano 22. maj Prijavi Napisano 22. maj Zdaj bomo poskusili pri vulkanizerstvu Koruza u Wajdušni. Baje, da so dobri, ne vem... Citiraj Od kar imam Forda, sem postal pešec...
Bini Napisano 22. maj Prijavi Napisano 22. maj Te gume so preozke za tak avto....🤔 Niso sposobne nosit take teže in jih pobira..... 1 Citiraj
Mraušk Mčk Napisano 25. maj Prijavi Napisano 25. maj Slivka, mene so vulkanizerji že večkrat podučili, da na notranji strani pobrane gume pomenijo, da preveč gonim čez ovinke. 3 dni nazaj sem gledal gume na kombitu od znanca. Služben kombi, čez 50K km na leto, voženo po vseh ovinkih ki jih Slovenija premore, enkrat na leto se jih šef usmili, pa jim kupi nove celoletne. Gume zgledajo totalne čelavstonke. Je pa znanec rekel, da je je šel kombi 14 dni nazaj čez tehničnega. Na cesti je mene najbolj strah prav kombitov. 2 Citiraj The only aproved cure for too much fun is three much fun!
Slivka Napisano 25. maj Prijavi Napisano 25. maj pred 23 minutami je Mraušk Mčk napisal: ... ... ... ... ... Na cesti je mene najbolj strah prav kombitov. Mene tudi, zato ga pa nisem kupil - kljub malo večji družini... 😀 Citiraj Od kar imam Forda, sem postal pešec...
jk93 Napisano pred 2 urama Prijavi Napisano pred 2 urama Za 2. avto, Mazda CX3 razmišljam da bi dal na originalne 18ke kar celoletne gume: 215/50R18 92W Pirelli Cinturato All Season SF3 FR SUV 3PMSF Za po Ljubljani, parkrat na leto gre ven iz Ljubljane... 10000km letno Mnenja? Citiraj
Shrek Napisano pred 1 uro Prijavi Napisano pred 1 uro Jaz ne. Glih tisto parkrat je lahko usodno... Res, da niso neke zime pri nas, ampak lahko se zgodi. Poletja so pa vroča in je bolje letne za poleti. To je MOJE mnenje. 2 Citiraj
dvorjan Napisano pred 58 minutami Prijavi Napisano pred 58 minutami Pred eno uro je jk93 napisal: Za 2. avto, Mazda CX3 razmišljam da bi dal na originalne 18ke kar celoletne gume: 215/50R18 92W Pirelli Cinturato All Season SF3 FR SUV 3PMSF Za po Ljubljani, parkrat na leto gre ven iz Ljubljane... 10000km letno Mnenja? Če boš tiste dva dni, ko je res sneg na cesti, lahko doma, potem vsekakor. Citiraj
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.