Skoči na vsebino

Sprememba cene goriv

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Takole,

do konca poletja se ne obeta ni? dobrega na podro?ju cen goriv. Podro?je cene bencina je ?e eno od redkih, na katerih se ?e da me?etariti in tudi na borzi zaslu?iti. Od marca do danes se je index cene neosvin?enega bencina pove?al iz 1,3 na 2,054 in ?e vedno raste. Nekaj je zaradi ugodnih znakov prebujanja ameri?kega gospodarstva, nekaj pa je stalnica poletne sezone, ko poraba goriva nara??a.

Torej ne pri?akujte cenej?ega bencina naslednjih nekaj mesecev in tudi brez pretirane jeze na Vlado, ki na ceno lahko vpliva le s tro?arino. V tako globoki krizi, kot jo pre?ivljamo to poletje pa ne morete pri?akovati od Vlade, da bo porabnikom bencina vlekla v?e?ne poteze. Zadnje ?ase je v na?i dr?ave veliko tistih, ki teh podra?itev ne bodo ob?utili, saj nimajo niti za hrano, kaj ?ele za bencin.

Morali se bomo sprijazniti, da je to ?e ena od redkih, manj ob?utljivih potez, ki omogo?a ?e kolikor toliko nebole?o medsebojno solidarnost.

Nikoli ne bom imel toliko znanja, da se tudi od tebe ne bi nekaj nau?il.

Napisano

TO ?e kar pravi?, sam ni se v procentih, ker ?e ima? naenkrat dra?je gorivo kot skoraj vsi sosedje pri tebi ne tanka nih?e ve? ?e najmanj pa tranzit. In kljub ve?jim procentom tro?arine ima? amnj izplena saj zaradi visoke cene goriva proda? bistveno manj... zaradi majhnosti SLO od tranzita torej skoraj ni? in od tistih slovencev, ki ?ivijo zraven meje (predvsem avstrijske) tudi ni?.

Vsak, ki se vsaj malo ukvarja z ekonomijo to pogrunta, o?itno pa v na?i vladi razni Kri?ani?i in podobni to zelo te?ko razumejo :( ah, ja pa kaj bi tarnali vsaj Kjotsko nategunski sporazum bomo izpolnili in nam ne bo treba kupovati CO2 izpustov... haha LOL

33112_1.png

Napisano

http://www.zurnal24.si/Vozili-se-bomo-draz...odarstvo/115686

Opolno?i se bodo spremenile cene naftnih derivatov v Sloveniji. Cena za liter 95-oktanskega bencina se bo zvi?ala za 0,025 evra na 1,106 evrov, cena 98-oktanskega bencina pa za 0,019 evra na 1,129 evra za liter. Dizelsko gorivo se bo podra?ilo za 0,045 evra na 1,059 evra na liter, liter kurilnega olja pa se bo podra?il za 0,045 evra na 0,590 evra.

Kot je znano, naftni trgovci cene goriv izra?unavajo na vsakih 14 dni, in sicer po modelu, ki temelji na gibanju borznih kotacij cen naftnih derivatov na svetovnem trgu in na gibanju te?aja dolarja.

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

Ja kaj ?mo o?itno imamo res debil?ke na ministrstvih, ki o teh cenah odlo?ajo... le kdaj se bodo osli zbudili? :ne vem:

33112_1.png

Napisano

Ja kaj ?mo o?itno imamo res debil?ke na ministrstvih, ki o teh cenah odlo?ajo... le kdaj se bodo osli zbudili? :ne vem:

Dokler bodo mel take ali druga?ne dele?e v firmah, ki bodo grable v njihove ?epe na ra?un nas se ne bodo nikol zbudli, ker predobr vejo kaj delajo vsaj zase. Tak, da edina re?itev je da se to "rde?o golazen" zamenja, sam to se ne bo zgodl prej kot po naslednjih volitvah saj upam, da bo tak, pa da tisti ki so jih postavli na polo?aje spregledajo kake barabe so volili.
Napisano

Dokler bodo mel take ali druga?ne dele?e v firmah, ki bodo grable v njihove ?epe na ra?un nas se ne bodo nikol zbudli, ker predobr vejo kaj delajo vsaj zase. Tak, da edina re?itev je da se to "rde?o golazen" zamenja, sam to se ne bo zgodl prej kot po naslednjih volitvah saj upam, da bo tak, pa da tisti ki so jih postavli na polo?aje spregledajo kake barabe so volili.

In prisla bo druga golazen (roza, zelena, modra, rumena, vijolicna,...) ki bodo spet najprej poskrbeli, da bodo njihovi zepi polni ... ce pa slucajno kaj ostane, pa poskrbijo, da bo slo v "taprave" zaklje... :):hohoho::jezicek: :ne vem:

lp

Thomas

image.png

Napisano

In prisla bo druga golazen (roza, zelena, modra, rumena, vijolicna,...) ki bodo spet najprej poskrbeli, da bodo njihovi zepi polni ... ce pa slucajno kaj ostane, pa poskrbijo, da bo slo v "taprave" zaklje... :):hohoho::jezicek: :ne vem:

Ja sam pod prej?no vlado je ?el bencin kdaj tud dol, so vzel iz svojga ?akla (tro?arine) da ne bi ?el tako v vi?ave kot gre sedaj, pa da ne na?tevam ?e naprej, ker bono spet pri?li do teme, ki se je razvekla ?e v s posta. Pa da ne omenim, da ima Pahor o?itno slab spomin, ko je enkrat izjavil, da bodo na ceno naftnih derivatov vplivali tudi z tro?arinami, ki so na maksimumu in to tako da jih bodo zni?ali, ?e bo potrebno, da se naftni derivati ne bodo dra?ili, kje so vse te njihove obljube nikjer ni ni? videt od tega kar so obljubljali razen tega da si njihovi ?epi vsak dan bol polni in da tajuni odpirajo vsak dan ?ampanjce z vedno ve?jim razlogom, ker majo enega tajkuna celo v vladi.

Napisano

Ja sam pod prej?no vlado je ?el bencin kdaj tud dol, so vzel iz svojga ?akla (tro?arine) da ne bi ?el tako v vi?ave kot gre sedaj, pa da ne na?tevam ?e naprej, ker bono spet pri?li do teme, ki se je razvekla ?e v s posta. Pa da ne omenim, da ima Pahor o?itno slab spomin, ko je enkrat izjavil, da bodo na ceno naftnih derivatov vplivali tudi z tro?arinami, ki so na maksimumu in to tako da jih bodo zni?ali, ?e bo potrebno, da se naftni derivati ne bodo dra?ili, kje so vse te njihove obljube nikjer ni ni? videt od tega kar so obljubljali razen tega da si njihovi ?epi vsak dan bol polni in da tajuni odpirajo vsak dan ?ampanjce z vedno ve?jim razlogom, ker majo enega tajkuna celo v vladi.

Mah ... vsi so glih... takrat so bili drugi cajti.. in drugacna situacija... :blush: :ne vem: :P

lp

Thomas

image.png

Napisano

Mah ... vsi so glih... takrat so bili drugi cajti.. in drugacna situacija... :blush: :ne vem: :P

Ja manj o?itno je ?lo kaj v njihove ?epe pa najve?jega la?nica Golobi?a ni blo v vladi, ker je tist ?as kradu na drug na?in.

Napisano

Ja manj o?itno je ?lo kaj v njihove ?epe pa najve?jega la?nica Golobi?a ni blo v vladi, ker je tist ?as kradu na drug na?in.

Haha si me nasmejal... najve?ji la?nivec :bravo::bravo: ostali politiki so pa vzor resnicoljubnosti al kako? Dejmo raje to le temo pustit, ker nima smisla saj imam tolk vpra?anj za raznorazne politi?ne la?nivce pa je ta forum premajhen za vsa. :blush:

33112_1.png

Napisano

Haha si me nasmejal... najve?ji la?nivec :bravo::bravo: ostali politiki so pa vzor resnicoljubnosti al kako? Dejmo raje to le temo pustit, ker nima smisla saj imam tolk vpra?anj za raznorazne politi?ne la?nivce pa je ta forum premajhen za vsa. :blush:

Verjetno so nekateri pod vplivom Jonasovega clanka in vdeoposnetka >> http://jonas.blog.siol.net/2009/06/06/lazi...vci-in-laganja/ :hohoho:

lp

Thomas

image.png

Napisano

Se bom probal spomniti,kaj vse dobrega so dosedaj storili tisti "zgoraj"-za nas seveda in bom napisal spodaj:

- - - - - -

Napisano

TO ?e kar pravi?, sam ni se v procentih, ker ?e ima? naenkrat dra?je gorivo kot skoraj vsi sosedje pri tebi ne tanka nih?e ve? ?e najmanj pa tranzit. In kljub ve?jim procentom tro?arine ima? amnj izplena saj zaradi visoke cene goriva proda? bistveno manj... zaradi majhnosti SLO od tranzita torej skoraj ni? in od tistih slovencev, ki ?ivijo zraven meje (predvsem avstrijske) tudi ni?.

Vsak, ki se vsaj malo ukvarja z ekonomijo to pogrunta, o?itno pa v na?i vladi razni Kri?ani?i in podobni to zelo te?ko razumejo :( ah, ja pa kaj bi tarnali vsaj Kjotsko nategunski sporazum bomo izpolnili in nam ne bo treba kupovati CO2 izpustov... haha LOL

no ja, pred parimi dnevi sem napisal to?no to in o?itno je nam neekonomistom veliko bolj jasna situacija kot nekaterim, ki se ukvarjajo z ekonomijo profesionalno in celo na polo?aju kjer odlo?ajo o usodi cele SLO.

Se pa smejem izjavi tistega kamionar?ka Klobaso, ki spet klobasa neumnosti in zavaja vsepovprek. Podra?itev prevoza nakilometer je LE in SAMO na AC-jih. Kaj pa ?e bi Klobasar malce pomislil, da bodo ve?ino tro?arin dobili nazaj na vseh necestninjenih cestah... ah, brez veze, kamionarjem se tolk leze v rit, da je to ?e ?ist nenormalno mi se pa klele udrihamo zaradi cen vinjet.... LOL vsi smo eni beb?ki zreli za v nori?nico :(

33112_1.png

Napisano

Jah... ?udna dr?ava v vseh pogledih.... rezultati teh "hitrih" in predvsem bistroumnih odlo?itev se ka?ejo na ve? podro?jih.... in skoraj povsod se stvar zaklju?i z negativno konotacijo.... :angry:

Ker sem v kadilskem businessu naj navedem ?e primer...

v sloveniji se letno proda cca 5,5 miljarde cigaret, od tega je cca 2 miljarde outflow-a... to je koli?ina cigaret ki jo kupijo in odpeljejo kupci. Zgolj kot info... tro?arine in davki skupaj pri cigaretih segajo nenormalnih 75% vrednosti vsake prodane ?katlice.....

Trenutno je bil trend tak, da so tujci pri?li v slo tankat, ob tem so pa ?e cigarete kupili... in je bil krog ozitivno sklenjen. Zdej? Pada prodaja naftnih derivatov in pada prodaja cigaret...

Si lahko predstavljate koliko miljonov gre zaradi neumne odlo?itve mimo nas?? In kdo bo pla?al to luknjo? Mi slovenceljni..... mater!! :angry:

Feel free....

Napisano

Malo prej tankal LPG=0,47? :harhar:

Razmerje benz vs LPG = 1 : 2,35 in dizel vs LPG = 1 : 2,25 :jezicek:

Beat that diesel power :hudicek:

Sex, V6 and Rock 'N' Roll

Napisano

men je se vedno hecen, da mas sporten avto pa plin :)

nekako se zgubi point

je pa kul tale plin definitivno, sam upam da se ne bo podrazil zdaj ko bo vec in vec ljudi to instalirali

It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see

Napisano

nekako se zgubi point

je pa kul tale plin definitivno, sam upam da se ne bo podrazil zdaj ko bo vec in vec ljudi to instalirali

Na?eloma bi moral biti po evropski direktivi (ki je pri nas nikoli ne spu?tujejo) cena plina max 50% cene eurosuper 95 bencina. V tujini po nekaterih dr?avah je tako, drugje spet ne.

Napisano

Pri nas do ?e re?mo pred dvema mescema tut tega niso ?potoval, se spomnim mal ene dobre pol leta nazaj, ko je bil LPG 0,66, benz pa okol eura al pa mal ?ez! :angry:

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

nekako se zgubi point

V6 sound filing (to je bistvo) se ?uti-sli?i na benzu al pa plinu - ni razlike. Avto je ?porten, var?en in ekolo?ki. Normalna vo?nja je vedno na LPG...ko pa srce za?eli mal extra V6 power-ja, pa preklopim :rispekt:

... hecen, da mas sporten avto pa plin..

Men ni hecn imet nitrous v avtu...?zmeden?

Sex, V6 and Rock 'N' Roll

Napisano

nitrous da dodatno moc...s plinom pa sparas (tudi na moci) tko sem mislu

anyway, a gremo v avstrijo tankrat :)

http://diepresse.com/home/wirtschaft/econo...=/home/index.do

Jaz sem itak zmanj?al vo?njo na minimum (50% manj vo?nje) na mesec tako,da z mano ne bodo zaslu?ili

prav veliko ve?. :P

?e bo potrebno,bo stal parkiran in se bom vozil z njim samo k ma?i in za vikende na izlet-ampak zelo kratek. :jezicek:

F..k,nafta se je pocenila za 0,009?. :aaaaa: Navali narod na pumpe. :zvizga:

Napisano

Danes je Hofer v Slazburgu odprl prvo svojo crpalko... brez osebja in s smesno nizkimi cenami goriva >> http://mein.salzburg.com/interessen/gut_gu...-bei-hofer.html

Diesel 0.545 ? za iter in Super 0.612 ? za liter :bravo: V nakup pa je treba vklaulirat se precej dolgo cakanje v vrsti :) ...

Sem pa na drugem forumu prebral, da sta dve sosednji crpalki v Salburgu (ena Shell in se ena druga) sputili ceno na raven Hoferjevih...

lp

Thomas

image.png

Napisano

hvala za prevod, sem pozabu, da je treba napisat kaj pise na mojem linku :)

Nisem kliknil linka :) ... sem mislil,d a je glede plina, ko si ga nekaj omenjal :) ...

lp

Thomas

image.png

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Delal hišo iz nule.  Je odvisno, s čim in kako delaš. Sam sem na primer zidal s porotherm 38, ne pa z modularcem in 30 zid. Pa je pol ceneje z modulom. Zid ostane za vedno, vse ostalo adaptiras. Če sam delaš, je ugodno. Drugače so roke dražje od materiala... Roman bi lahko napisal... 
    • povej več, a si že imel tak projekt pa te je zdaj sesulo in ti je zdaj žal? se mi zdi, da nekaj veš 
    • Ja, jurja na kvadrat bo kar pravilna ocena po moje. Kot so drugi že rekli tule. Jaz sem tudi šel dograjevati hišo iz leta 85 in je zdaj dvostanovanjski objekt na lokaciji, ki jo danes ne dobiš kar tako samoumevno - bližina Celja, avtocesta 5 min stran, vse stvari na dosegu roke, otroci lahko (že) sami hodijo po dejavnostih. Ne govorim o neki Ljubljani, pa vseeno, saj vemo kako je z bajtami in cenami danes. Več faktorjev špila tu.   Zgodba je tudi drugačna kot včasih. Danes je glavno da se zapufajo ljudje in da je čez eno leto fertik. Včasih se je pa lepo 10 let delalo in se je počasi naredilo. Malo smo to tudi pozabili. Res je pa, da danes pri vsej izbiri in dopaminskih šusih od drugje je težko glavo v stvar spraviti.   Sam sem si dal kar zalogaj. Začetni objekt velikost cca. 300 m2 neto sem dozidal in ga spremenil v dvojček 220 m2 + 170 m2 skoraj brez kreditov in z veliko lastnega dela in predvsem načrtovanja s tem, da sem v objektu skozi živel. Se pa lahko v prihodnosti lastništva urejajo posebej če je treba.   O mojem porabljenem času za ta projekt zadnjih 10 let pa raje ne bi govoril. Poleti 2022 in potem še celo 2023 sem bil čisto sesut, pa še iz projektov v firmi se nisem videl. Sem pa tehnik po duši in imam OCD s prefekcionizom, tako da vemo kako potem to gre. 🤪
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.