Skoči na vsebino

Sprememba cene goriv

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Nop.Na za?etku mora bit bombon?ek,da zadovoljijo svoje ov?ke.Sledilo bo itak vse po starem...ali pa ?e mnogo slab?e, kar se prakar dogaja. ;)

A si ti link, ki sem ga prilimal, sploh odprl? Tam ima? gibanje cen goriva in igranje s tro?arinami.

Se pravi, po tvoje, ?e pade cena nafte na mediteranski borzi in se to pozna na kon?ni ceni bencina je bombon?ek vlade, ?e pa cena zraste so pa svinje rde?karske, al kako naj to razumem? :ne vem:

33112_1.png

Napisano

Smo pa lahko sre?ni, da imamo vsaj regulirane cene, ker bi druga?e bilo verjetno gorivo pri nas na nivoju italijanskih cen. :hudicek:

Jaz bi bil bolj sre?en ?e bi bile kot avstrijske, ?e raj pa ruske, ?e najraj?i pa npr venezuelske.

Napisano

Jaz bi bil bolj sre?en ?e bi bile kot avstrijske, ?e raj pa ruske, ?e najraj?i pa npr venezuelske.

Ali pa recimo luxenbur?ke.Sej se da, ?e se ho?e. :D

Napisano

Meni pa je najbolj sme?no, ko re?ejo po televiziji ali radiu, da so se zvi?ale cene goriv v Ameriki in da lahko pri?akujemo povi?anje cen tudi pri nas. :) Mi pa dobimo gorivo iz Rusije. To je vse ena velika banda! Saj vem, da se dogovarjajo vsi za cene, ampak ?e vedno ni to to. :D

• 2 tedna kasneje...
Napisano

Sej zdej nam je ?e jasno da jih ne mara?, upam pa da se spomni?, da je tudi prej?na oz. po tvoje ''ne desna, ne leva'' vlada dra?ila cene goriv. Tko pa? je...avto je luksuz :D

Napisano

V soboto tankal polno v Zagrebu!

Jap,lepa na?a Hrva?ka, :D:D:D .

Zavedni Slovenec :hudicek:

33112_1.png

Napisano

Jst tud tankam na OMVju na hrva?kem, 1,32? za litr, fak jea :D

POZOR!

Kredibilnost mojih izjav in nasvetov je lahko vpra?ljiva.

• 1 mesec kasneje...
Napisano

Poskusi najti strukturo cene dajatev na Hr... po moje majo ni?je davke :ne vem:

33112_1.png

Napisano

Tko kot sem rekel - gola cena je do centa enaka kot pri nas

razlika je le v dajatvah:

SLO: tro?arina 0,512? + 0,035? CO2 obdav?itve za ovce in je to skupaj 0,547? + 0,27? DDV = 0,817?

HR: tro?arina 0,45? + 0,0 CO2 (EU jim bo hitr predpisal davek za ovce) + 0,286? = 0,736?

in to je pol razlika v kon?ni ceni goriva

33112_1.png

Napisano

Petrol SLO

E95 1,518?

Dizel 1,392?

Petrol CRO

E95 1,42?

Dizel 1,32?

zanimiva razlika na zelencu

Ja sem ga kar danes na Petrolu - Zapre?i? total nafilal.
Napisano

Ampak tale Klobasa pa tudi klobasá kar nekaj v tri dni ...

V prispevku >> http://goo.gl/fY7bBI pravi, da porabi okoli 4.000 do 5.000 litrov goriva na mesecni ravni... in da ga bo to sedaj stalo okoli 4.000 ? vec ... Zdaj nevem... ali jaz ne znam vec racunati... ali se je dejansko gorivo podrazilo za 1? pri litru? :blink::jezicek:

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

Ampak tale Klobasa pa tudi klobasá kar nekaj v tri dni ...

V prispevku >> http://goo.gl/fY7bBI pravi, da porabi okoli 4.000 do 5.000 litrov goriva na mesecni ravni... in da ga bo to sedaj stalo okoli 4.000 ? vec ... Zdaj nevem... ali jaz ne znam vec racunati... ali se je dejansko gorivo podrazilo za 1? pri litru? :blink::jezicek:

Ali je vrhunski matematik ali pa je novinarka narobe razumela ker on ni rekel direktno 4000 ve? ampak je rekel to 4000? (kaj ali ?esa ????)

Za vse vaše ideje urejanja okolice   www.gabioni.si

post-24-0-89526200-1520847770_thumb.png

34419_1.png  33631_1.png 34319_1.png

Napisano

Ma dejte Klobaso poslu?at - on je en navaden zdrahar.

Sej je pri dvigu cestnin tud tulil, da bodo nekonkuren?ni - proti komu bodo nekonkuren?ni? Proti letalskem prevozu, ladijskem, ?eleznicam? Ne vem sam mislim, da nas ima tale mo?ic za neumne in nam prodaja vse mo?ne bu?e.

Je pa hecno, da se pajac ni oglasil lani, ko je bil diesel ?e za 5 centov dra?ji kot je danes. Aja sej res, lani je bil ?e Majer na oblasti, proti svojim pa res ne sme pizdolirat. :whatever:

33112_1.png

Napisano

Ma dejte Klobaso poslu?at - on je en navaden zdrahar.

Sej je pri dvigu cestnin tud tulil, da bodo nekonkuren?ni - proti komu bodo nekonkuren?ni? Proti letalskem prevozu, ladijskem, ?eleznicam? Ne vem sam mislim, da nas ima tale mo?ic za neumne in nam prodaja vse mo?ne bu?e.

Je pa hecno, da se pajac ni oglasil lani, ko je bil diesel ?e za 5 centov dra?ji kot je danes. Aja sej res, lani je bil ?e Majer na oblasti, proti svojim pa res ne sme pizdolirat. :whatever:

Ja sej zombiji so tudi tiho zdej, pa je ?lo vse v maloro.Aja, sej proti svojim res ne smejo ni?. ;)

Je pa ?isto isti pajac kot murgelski ?olnik-zdej tudi njega ni na spregled z gro?njami o stavki, ?eprav jim stalno nekaj ??ipajo pri pla?ah.

• 1 mesec kasneje...
Napisano

Danes sem gledal malo cene diesla po Evropi in ugotovil sem,da smo v zadnjih ?estih mesecih prehiteli kar nekaj dr?av in smo sedaj s cenami bolj pri vrhu.Prehiteli smo tako Portugalsko,Slova?ko,?panijo,?e?ko in Nem?ijo.To nam pove, da ni vse v vi?anju cen nafte, kot nas farbajo na?i ampak je to polnjenje na?e luknje brez dna.

Od primerljivih dr?av po standardu in pla?ah imajo edino Mad?ari vi?jo ceno diesla kot mi.

Napisano

Alex, ?e si gledal tole primerjavo http://amzs.si/Cene_goriv_po_Evropi.aspx mora? upo?tevati, da so dolo?eni podatki po evropi ?e izpred treh tednov - se pravi so zastareli. Konec avgusta se je cena dvignila za cca 5$ na sod in to v parih dneh potem pa je tako vztrajala celih ?tirinajst dni in zdaj je spet padal za 5$. Tako, da bomo z naslednjo uskladitvijo ter tisto za njo videli ali bo ?lo dol (moralo bi iti dol, ?e ne bodo tro?arin dvigovali).

Mi je pa pri teh zadevah najbolj sme?en primer enga Maribor?ana, kako je navdu?eno razlagal, koliko prihrani, ?e gre tankat v avstrijo, ker ma ?isto blizu do pumpe (cca 15km).

Se pravi za poln 60litrski tank tam pla?a po ceni 1.373 za liter dizla nekje 82,38?, pri nas pa bi po ceni 1,418 pla?al 85,08?... razlika torej 2,7?. Fino in "ogromen" prihranek ampak klele se vidi beda takega razmi?ljanja. Da se odpelje do pumpe v avstriji in nazaj naredi 30km, kar pomeni pri porabi 6l/100km 1,8 litra goriva za to pot in to zne?e po avstrijski ceni 2,47?stro?ka. Se pravi je na koncu pri?paral neverjetnih 23 centov. WOW res :punk:

Ne vem pa zakaj nih?e ne hodi na Maxen (ali pa podobne diskontne pumpe), kjer recimo s kuponom iz Mercatorja pla?a? 5 centov manj po litru kolikor je cena drugod v Slo. Pr?para? cca 3?.

33112_1.png

Napisano

Ne vem pa zakaj nih?e ne hodi na Maxen (ali pa podobne diskontne pumpe), kjer recimo s kuponom iz Mercatorja pla?a? 5 centov manj po litru kolikor je cena drugod v Slo. Pr?para? cca 3?.

Maxen ima kot kaze samo se 3 cente pri litru ceneje s kuponom... Pri Hoferju je od nedavnega vedno 3 cente ceneje (ne vec samo ob sredah in sobotah ali kako je ze bilo (pa takrat je bilo samo 2 centa razlike) ....

http://www.maxen.si/si/aktualno/

http://www.maxen.si/si/aktualno/132/detail.html?prev_page=1

Je pa problem na teh crpalkah, ker vcasih ne mores natociti polno... oz. moras tociti dvakrat... Vsaj pri Hoferju sem nekajkrat ze naletel tako, da je recimo sicer omejitev 80?... ampak se crpalka ustavi ze pri 75? ... :blink:

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

Alex, ?e si gledal tole primerjavo http://amzs.si/Cene_goriv_po_Evropi.aspx mora? upo?tevati, da so dolo?eni podatki po evropi ?e izpred treh tednov - se pravi so zastareli. Konec avgusta se je cena dvignila za cca 5$ na sod in to v parih dneh potem pa je tako vztrajala celih ?tirinajst dni in zdaj je spet padal za 5$. Tako, da bomo z naslednjo uskladitvijo ter tisto za njo videli ali bo ?lo dol (moralo bi iti dol, ?e ne bodo tro?arin dvigovali).

Mi je pa pri teh zadevah najbolj sme?en primer enga Maribor?ana, kako je navdu?eno razlagal, koliko prihrani, ?e gre tankat v avstrijo, ker ma ?isto blizu do pumpe (cca 15km).

Se pravi za poln 60litrski tank tam pla?a po ceni 1.373 za liter dizla nekje 82,38?, pri nas pa bi po ceni 1,418 pla?al 85,08?... razlika torej 2,7?. Fino in "ogromen" prihranek ampak klele se vidi beda takega razmi?ljanja. Da se odpelje do pumpe v avstriji in nazaj naredi 30km, kar pomeni pri porabi 6l/100km 1,8 litra goriva za to pot in to zne?e po avstrijski ceni 2,47?stro?ka. Se pravi je na koncu pri?paral neverjetnih 23 centov. WOW res :punk:

...mimogrede naredi ?e ?pe?o v njihovi trgovini in pri?para pri ve?ji ?pe?i za pol tanka.

Samo po benz ne hodijo ?ez, bodi brez skrbi.

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.