Seveda gre komot, samo pač naj poravna stroške šolanja. Ker tukaj smo dali kot skupnost denar, ki zato ni šel v kaj drugega a od tega diplomanta kot družba nimamo nič, če gre takoj po šolanju drugam. Pa ne govorim o tem, da nikoli ne sme. Recimo za štiri leta šolanja bi moral štiri leta delat v Sloveniji potem je pa prost vseh obveznosti do države in družbe.
Skrbeti je treba da bomo še naprej imeli brezplačno visoko šolstvo, ampak ne za vsako ceno in pravila je treba postavit, kar pa seveda ne pomeni, da ti je odvzeta pravica do svobodne odločitve. Poravnaj štiri letnike al pa šest in greš lahko kamor koli takoj po šolanju. Zdaj pa poslušamo o pomanjkanju kadrov, razpisanih programov naj bi bilo dovolj, a ljudi ni vključenih v delovni proces in posleddično je deficit kadrov.
Ne bi smel bit, ker to ni denarnica al pa mobitel. Smo še za časa airsofta imel tak prank, da se je poskusilo vzet pištolo nasprotniku al pa kolegu. Ne vem, ampak praktično je precej nemogoče, kar tako mu pištolo iz toka izvlečt, predno te po gobcu trešči. Filmske scene pač ne veljajo.
Edina prava subvencija je doplačilo oz. pomoč pri doseganju cene končnega produkta. Vse ostalo je šmuglanje. Če se dela tako kot sem napisal, je cilj proizvajalcev hrane, da proizvedejo kvaliteten končni produkt, kjer se potem pomaga na količino pri doseganju tržne cene. Če pa ni tako, potem tudi ni nekega interesa za efektivnost ampak se išče ovinke, kako bi čim manj in posledica je da je marsikatera zemlja neobdelana, subvencije so bile pa vseeno izplačane. Ampak bonbone deliti je lažje.
Glede diplomantov se pa ne strinjam čisto, ker je EU prosti trg brez mej - vsaj še zaenkrat in kupovati vse sem in tja, po drugi strani pa nekomu reči, da ne sme v službo čez mejo. Kaj pa vem, nekako ne gre skupaj. Drugo rešitev moraš najti, na žalost.
Ja pri nas srednje velik Mercator je imel že takoj zjutraj zaparkirana vsa parkirna mesta s strani tistih, ki so prihajali na delo v Lj. in če si čez dan želel kak večji nakup opravit ni bilo šanse, da tja prideš z avtom. Tako, da praktično razen, ko sem šel tja peš nisem več zahajl k njim. Zdaj so postavili rampo in omogočili dostop, tako da ga zdaj večkrat obiščem tudi za nakup, kjer ne moreš peš odnest stvari.
Tako, da mene so kot kupca pridobili nazaj s tem, ko so organizirali parkiranje in ni tako kot praviš @Alex, da vedno izgubljajo kupce pa čeprav si zdaj v fazi maščevanja in bi celemo svetu rad raztrobil kaki oderuhi so.
Jebat ga, tudi parkiranje ratuje luksuz in to celo večji kot sama goriva. Tud makedamsko parkirišče pri Žusterni recimo je bilo nekoč dobre 3€ za cel dan, danes me za 6 ur pride 15€. Tolk me stane pot v eno smer iz LJ. v KP.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.