Skoči na vsebino

serviserji-šalabajzerji

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 3 urami je Agerg napisal:

Ja, vse sorte se danes zaposluje po firmah, ker ni ljudi, kadra. Te napake bi bilo dobro reklamirati in dati pritožbo, ker drugače tudi do vodstva ne pride feedback, da nekdo res slabo opravlja svoje delo in ga je dobro odrezati. Sem mnenja, da je to neka dolžnost stranke ker s tem skrbi za nivo storitve v prihodnosti. Vem pa da v praksi večinoma ni tako...

E daj. Sem pisal na servis za i20n, ko nategujejo z deli.

Je šel email tudi na matični firmo in na uvoznika.

Uvoznik ni nikoli nič odpisat.

Napisano (urejeno)

Ja, seveda ni, saj jaz tudi ne bi - kaj pa si ti, da bi ti moral? Saj ga nisi pritisnil. Pravnik in poziv na sodišče, če ne bo rešeno. Je pa odvisno za koliko denarja se gre. Vsi, ki smo normalni tega ne delamo za do par 100€ in to točno vedo. Ko grejo pa zneski višje jih je pa treba takoj pritisniti, ker je to dolžnost potrošnika in stranke...

Popravljeno od Agerg
  • Všeč 1
  • Ljubim 1
Napisano
pred 4 urami je Agerg napisal:

Ja, vse sorte se danes zaposluje po firmah, ker ni ljudi, kadra. Te napake bi bilo dobro reklamirati in dati pritožbo, ker drugače tudi do vodstva ne pride feedback, da nekdo res slabo opravlja svoje delo in ga je dobro odrezati. Sem mnenja, da je to neka dolžnost stranke ker s tem skrbi za nivo storitve v prihodnosti. Vem pa da v praksi večinoma ni tako...

Tako je odletela zaposlena na sprejemu za Mazde na Avto plus. Bilo je kar nekaj pritožb strank (med drugimi tudi moja) in sledila je zamenjava. 

Napisano
28 minutes ago, Scr3am said:

A nismo v eni drugi temi govorili kko delajo po tabelah 🤣

Bi res rad vedel, če kdo pri nas pritrdi injektorje "by the book“, kot je prikazano v spodnjem videu:

Napisano
pred 2 urama je Agerg napisal:

Ja, seveda ni, saj jaz tudi ne bi - kaj pa si ti, da bi ti moral? Saj ga nisi pritisnil. Pravnik in poziv na sodišče, če ne bo rešeno. Je pa odvisno za koliko denarja se gre. Vsi, ki smo normalni tega ne delamo za do par 100€ in to točno vedo. Ko grejo pa zneski višje jih je pa treba takoj pritisniti, ker je to dolžnost potrošnika in stranke...

Za to ker 2x podloško računa ob rednem servisu, ga ne morem na sodišče vlečt.

Mogoče, če bi se še kdo bunil. Tak pa smo tak redki z i20n. Pa noben ne ve, da je že ena v filter kit-u. On pa se ziher izgovori na napako.

Napisano
pred 42 minutami je godlike napisal:

Za to ker 2x podloško računa ob rednem servisu, ga ne morem na sodišče vlečt.

Mogoče, če bi se še kdo bunil. Tak pa smo tak redki z i20n. Pa noben ne ve, da je že ena v filter kit-u. On pa se ziher izgovori na napako.

Ja, saj to sem napisal. Premalo je in točno to vedo. Večina štacun točno na tem bazira danes. Nategovanje za male zneske, kjer se stranke lahko samo bunijo in gredo drugam, ne morejo pa pravno odreagirati oz. nima ekonomskega smisla. Tisto podložko pa tako samo par ljudi opazi. Ni pa prav, se strinjam...

Napisano

Lahko se pa malo z inšpekcijo zagrozi, te se vsi bojijo, ker nihče ni 100% čist, sploh vodilni kader... 🤔

Mene nebi j... l. 🥴😉

Napisano

Ok, s kom točno jim pa zagroziš? Kakšen podatek ne škodi. Ker dobro je potem iti do konca, ko se enkrat že greš...

Napisano (urejeno)
pred 4 urami je Bini napisal:

Lahko se pa malo z inšpekcijo zagrozi, te se vsi bojijo, ker nihče ni 100% čist, sploh vodilni kader... 🤔

Mene nebi j... l. 🥴😉

Saj sem bil prijazno pozvan, da pridem nazaj in popravijo napako.

Da se opravičuje in da mi izdajo nov račun in povrnejo 1.40€ +ddv

Kaj boš tu naredil z inšpekcijo?

Popravljeno od godlike
  • Všeč 1
  • Haha 3
Napisano
pred 3 urami je Bini napisal:

Zaenkrat vidim, da imam še kar srečo s servisom.... 🤗😉

Bolj verjetno da si na splošno zadovoljen človek in se ne vtikaš v ne tako pomembne malenkosti, da bi ti grenile življenje. Na drugi strani se nekaterim ves čas godi krivica, od ene nepravilno zaračunane podložke naprej. Čeprav imajo (imamo) prav, jim(mi) to bolj škodi kot koristi. Ubadamo se s podložkami (ali nekaj evri omrežnine), spregledamo pa večje pomembnejše stvari v življenju.

Napisano

Se popolnoma strinjam z napisanim. Samo... zakaj bi bil jaz manj vreden in bi se moral sprijazniti z nečim slabšim. 

Sam sem trenutno v fazi gradnje hiše. Sam se nimam za komplikatorja in načeloma zaupam, da nekdo, ki to dela že xy let, da stvari obvlada. No temu očitno no tako. Nadzornik itak pride 1x na dva tedna armaturo pogledat, pa še to mu je odveč. Napake pa jaz odkrivam, k nimam pojma o gradnji (napačne odprtine za okna, manjkajoč nosilec...) . Sicer hvala bogu se stvari popravljajo sproti, me pa zanima, koliko je napak,k jih ni nihče opazil. Na koncu se pa jaz slabo počutim, ker nočem težit izvajalcu. 

Napisano

Sestrični so tako hišo naredili, da niso mogli v prvi štuk pridt😁

Pozabili majstri na stopnice in luknjo v plati...

• Haha 7
  • Začuden 1

N7rRRL1.jpg

Napisano
pred 4 urami je Bini napisal:

Mene nebi j... l. 🥴😉

Ja, bi te.

Ko so meni zavore narobe sestavili, sem najprej pisal na servis. Odgovor je bil, da so zamenjali kolesni ležaj brez, da bi razdirali zavore.

Pa sem pisal na Agencijo za varnost prometa. Odgovor je bil nekako v stilu, da oni niso pristojni za tako varnost cestnega prometa in naj se obrnem na Tržnega inšpektorja.

Pa sem pisal Tržnemu inšpektorju. Odgovor je bil v stilu, da oni niso pristojni za take primere in naj podam prijavo na Policijo. 

Pa sem pisal na Policijo. Odgovor je bil, da oni obravnavajo samo, če jim sodišče to naloži in naj naredim prijavo na sodišču, ampak glede na to, da ni bilo nesreče zaradi tega in da gre v najboljšem primeru zgolj za odškodnino za rezervne dele in delo, mi svetujejo, naj se obrnem na Agencijo za varnost prometa.

Ja, bi te je#@li...

V glavnem, tudi Majes me je razočaral na polno, ker je svoje šalabajzerje hvalil kot da znajo servisirat avte...

• Všeč 1
  • Haha 1
  • Začuden 1
  • Žalosten 2

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano
pred 8 minutami je Slivka napisal:

Ja, bi te.

Ko so meni zavore narobe sestavili, sem najprej pisal na servis. Odgovor je bil, da so zamenjali kolesni ležaj brez, da bi razdirali zavore.

Pa sem pisal na Agencijo za varnost prometa. Odgovor je bil nekako v stilu, da oni niso pristojni za tako varnost cestnega prometa in naj se obrnem na Tržnega inšpektorja.

Pa sem pisal Tržnemu inšpektorju. Odgovor je bil v stilu, da oni niso pristojni za take primere in naj podam prijavo na Policijo. 

Pa sem pisal na Policijo. Odgovor je bil, da oni obravnavajo samo, če jim sodišče to naloži in naj naredim prijavo na sodišču, ampak glede na to, da ni bilo nesreče zaradi tega in da gre v najboljšem primeru zgolj za odškodnino za rezervne dele in delo, mi svetujejo, naj se obrnem na Agencijo za varnost prometa.

Ja, bi te je#@li...

V glavnem, tudi Majes me je razočaral na polno, ker je svoje šalabajzerje hvalil kot da znajo servisirat avte...

Žal nimaš sreče, furs jim moraš obljubit ali pa delovno.... 😂😉

Napisano

Torej dajmo en nasvet tule kako se tega lotiti korektno, brez da je od tete kolega in potem njegov bratranec nekje zaposlen, kar lahko porabimo...

Napisano (urejeno)

Z inšpektorji je tako, če bo prišel, bo vedno nekaj našel, z lahkoto. Ampak ponavadi nekaj drugega iz svoje pristojnosti. Torej s prijavo lahko nekomu škodiš, ne da bi imel od tega ti korist.

Nekoč sta šla 2 inšpektorja v akcijo na osnovi prijave, da gostinski lokal v Črnučah ne izdaja računov. In iščeta lokal, ga po opisu najdeta, se usedeta in se pustita postreči. Popijeta kavo, plačata in začneta pregled .... Lastnik prileti ven ves živčen, zakaj ravno k njemu. Nakar se je ugotovilo, da je prijavo podal on za sosednji lokal, ki sta ga inšpektorja zgrešila. In je plačal kazen, ker sta nekaj našla narobe. Tako je to.

Nauk zgodbe (resnične): Nikoli ne prijavljal drugih, ker tudi ti nisi brez greha.

Popravljeno od Janez007
  • Všeč 2
  • Ljubim 1
Napisano

Kako se pravilno lotit? Čisto enostavno: pelješ majstru, ki ima delavnico v preurejenim kozolcem toplarjem ali pa v preurejenem hlevu. Po mojih izkušnjah gre za boljšega strokovnjaka od vajencev na pooblaščenih servisih, kot drugo ga pa res lahko bolj ustrašiš s kakšno inšpekcijo...

• Všeč 1
  • Haha 1

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano

Sem bil nekoč pri dr. mehaniku, ki ima na tem forumu celo svojo temo. Se veselim, kako bo moj avto dr. pošraufal. No res ga je zapeljal in na koncu priključil na tester, vmes pa je vse naredil vajenec, približno tako usposobljen, kot zgoraj omenjeni ...

Moj mehanik s.p., pa dela izključno sam - možnost napake je manjša, se pa tudi zgodi (zadnjič je zamenjal zavorno olje in pozabil, da ga je nazadnje menjal leto nazaj). Se zgodi.

Napisano
pred 26 minutami je Janez007 napisal:

Sem bil nekoč pri dr. mehaniku, ki ima na tem forumu celo svojo temo. Se veselim, kako bo moj avto dr. pošraufal. No res ga je zapeljal in na koncu priključil na tester, vmes pa je vse naredil vajenec, približno tako usposobljen, kot zgoraj omenjeni ...

Tako je.

In vajenci mi šlo pakne sestavit z vsemi protivibracijskimi plehci. Samo ok, če se vajenca nadzira.....

Pa kar niso znali na uradnem servisu  je na koncu sam uredil.

Napisano
pred 3 urami je Slivka napisal:

Zakaj naj pišem na FURS, da so zavore slabo sestavili? Račun so pa pravilno sestavili.

Pač nočeš razumet:nevem:

Napisano (urejeno)

Vedno obstaja možnost reklamiranja nepravilno opravljene storitve ali napake na kupljenem blagu. Celo zapisana v vsaj 2 zakonih.

Jo je pa težje uveljaviti pri mehaniku pod kozolcem. Zato je treba imeti v rokah račun, kot dokazilo, da je nekdo res nekaj opravil (recimo sestavil zavore), ko ugotoviš, da ni OK, greš k njemu in mu lepo poveš in bo v 90% že sam želel zadevo popraviti. Če pa nastane težava, ker se odgovornosti poprave lastnih napak izogiba, mu zagroziš z inšpekcijo in če še ne razume, potem greš z istim računom na Tržno inšpekcijo. Če ti pa firma ni izdala računa, bo pa še večji efekt pri Davčni inšpekciji (zanj, zate nobenega ... bolje da se ne prikažeš več k njemu), sploh če imaš v rokah kakšen dokaz, recimo delovni nalog, itd. Včasih kakšni frajerji napišejo "račun" (znesek) na roke kar na kakšen listek ... 

Ampak če so na obeh straneh normalni ljudje, se da vse zmenit oziroma kaj manjšega požret. Recimo so mi na Mazdinem servisu zamenjali sprednje zavorne ploščice in čez 3.000 km se zvijejo sprednji diski. Ali je šlo za strokovno napako ali ne, je kar vprašanje. Pa sem šel k s.p. in je vse skupaj nabavil novo (diske in ploščice) in zamenjal. In je bila zadeva zaključena.

Glede teh inšpekcij še to. Če inšpektor dobi prijavo, jo mora varovati kot anonimno. Potem pa nastane problem, ker inšpektor ne more "reševati" reklamacije konkretne osebe in hkrati "skrivati" njenih podatkov. Inšpektorji niso advokati, ki delajo za stranke (prijavitelje), ampak delajo za javno korist - da se spoštujejo predpisi, ki jih nadzirajo. V praksi pa je tako, da pride inšpektor, vpraša za konkreten primer, zakaj se je zgodilo (nepravilno sestavljena zavora pri osebi X) in potem firma pošteka in reče, da bo zaradi dobre poslovne prakse ne glede na vse stranki ugodila (samo da inšpektor čimprej spoka iz njene firme). Če tega ne naredi takoj, ji inšpektor malo pomaga - začne nos vtikati še v druge stvari. In v mnogih primerih so potem vse 3 strani zadovoljne: prijavitelj, ki mu je firma ugodila, firma, ker ni plačala kazni za druge prekrške, inšpektor, ker je na lahek način, samo z zapisnikom (brez pisanja odločb, sklepov, globe) zaključil svoj primer. 

Treba je vedet, da so tudi med potrošniki "pacienti" (iščejo vse variante, da bi dobili storitev na koncu skoraj zastonj) in ni jih tako malo. Zaradi njih potem trpijo tudi ostali normalni potrošniki. Tako je bil nekoč tip, ki se mu je po 2,9 letih pokvaril računalniški HDD, ki je imel garancijo 3 leta. In mu ga je uvoznik zamenjal. Ni hudič, čez 2,9 let se mu zamenjani disk spet pokvari in takrat uvoznik postane pozoren, da disk natančno forenzično pregledati in mu več ne ugodi. Pacient gre iskat svojo pravico na inšpekcijo. Nakar inšpektor ugotovi, da se je temu pacientu pokvarilo že kar nekaj HDD tik pred iztekom garancije, pri različnih uvoznikih. Model si je tako ves čas brez stroškov posodabljal HDD z novim, večjim. Pred koncem garancije ga je zavil v krpo in spustil na tla. Disk se tako uniči, ne da bi na zunaj kazal kakšno poškodbo. Uvoznik je v tem primeru imel prav, ker pacientovi zahtevi ni ugodil. So pa določene firme, ki se sploh ne pregovarjajo in stranki takoj ustrežejo. Eden takih je bil vsaj včasih Bauhaus. Mi je pripovedoval poslovodja, da pokvarjeno orodje takoj , brez vprašanja zamenjajo z novim, ker je to za njih najceneje. Tudi, če se vidi da je bilo hobi orodje uporabljeno za profesionalno rabo in seveda kot tako ni dolgo zdržalo. Takih, ki prinašajo nazaj je kakšen % ali dva, veliko več je takih, ki bi bili upravičeni do reklamacije, pa raje vržejo direktno v smeti.

Popravljeno od Janez007
  • Všeč 2
  • Ljubim 1
  • Hvala 1

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.