Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 8 minutami je Tilen5 napisal:

Vsi ste amaterji za mojo dizlco(zalimam sliko še tukaj) In ne porabe nisem resetiral pomoje že 2-3 leta

image.jpeg

To maš neki narobe, tle se vsi vozjo z 2.2 dizelcami 160 v vrhniški klanc pa majo porabo 5.4

Napisano
pred 55 minutami je NevLado napisal:

Škoda motorja, raj men prodej avto

Skoda motorja za po omejitvah se vozit? 

No tist karpa ni po omejitvah pa nebom javno 😂 

pred 36 minutami je Tilen5 napisal:

Vsi ste amaterji za mojo dizlco(zalimam sliko še tukaj) In ne porabe nisem resetiral pomoje že 2-3 leta

image.jpeg

No sej mestne voznje so pa druga pesem... Ampak v primerjavi z dizlom 2.2 awd je mogoce sam pol litra razlike v prid dizlu. 

IMG_20250518_153938.jpg

Napisano
pred 19 minutami je Deeyan napisal:

Skoda motorja za po omejitvah se vozit? 

No tist karpa ni po omejitvah pa nebom javno 😂 

No sej mestne voznje so pa druga pesem... Ampak v primerjavi z dizlom 2.2 awd je mogoce sam pol litra razlike v prid dizlu. 

IMG_20250518_153938.jpg

Še ena laž...

pred 46 minutami je NevLado napisal:

To maš neki narobe, tle se vsi vozjo z 2.2 dizelcami 160 v vrhniški klanc pa majo porabo 5.4

Napisano
Napisano

Poraba na D150: 60% AC, ostalo GC in mestna vožnja. Povprečje okoli 5.6 l/100 km.

0?ui=2&ik=b731692280&attid=0.1&permmsgid

Napisano
pred 27 minutami je Carot napisal:

Poraba na D150: 60% AC, ostalo GC in mestna vožnja. Povprečje okoli 5.6 l/100 km.

0?ui=2&ik=b731692280&attid=0.1&permmsgid

Pazi kaj pišeš... Te bodo lastniki dinotov grajali, da lažeš. 😉

Napisano (urejeno)

Sej je za relacije, ki jih opravlja, čist realno napisal, dino bi imel pač 7,0l, sam ti tega ne moreš sprejeti.

Popravljeno od ignacij
Napisano
pred 1 uro je ignacij napisal:

Sej je za relacije, ki jih opravlja, čist realno napisal, dino bi imel pač 7,0l, sam ti tega ne moreš sprejeti.

Jaz vem, koliko je pil pri mojem stilu vožnji napram dizelci in cx30 in to je dovolj. Koliko komu pije je pač zame nepomembno. Saj vam ne tankam jaz. 😉

Napisano

Evo poraba prvič po nevem koliko letih resetirana ker je avto bil pri mehaniku...trenutno kaže 9.2l

• Haha 3
  • Začuden 1

Voznik premium vozila, na premium pnevmatikah.

Napisano
pred 15 minutami je Tilen5 napisal:

Evo poraba prvič po nevem koliko letih resetirana ker je avto bil pri mehaniku...trenutno kaže 9.2l

a ti imaš pa giant dinota not ? :)

Napisano

Nevem neka japonska jajca od dizla so notri.

Voznik premium vozila, na premium pnevmatikah.

Napisano
Pred eno uro je Tilen5 napisal:

A veš, da to ni ok, da ne resetiraš vsak tank ali vsaj na 1000 km 🤔

Tako ne veš koliko ti pije od ? do ?, in če je slučajno kaj narobe pri motorju se mogoče tudi pri porabi kaj odraža, ti pa tega ne opaziš..... :nevem:

Napisano
pred 38 minutami je Bini napisal:

Tako ne veš koliko ti pije od ? do ?, in če je slučajno kaj narobe pri motorju se mogoče tudi pri porabi kaj odraža, ti pa tega ne opaziš..... :nevem:

Ne vem, če je to sarkazem, sam kaj boš pa naredil v mojem primeru, ko nimam računalnika za porabo?

Prosim, ne mi rečt, da nej preračunavam vsakič, ko tankam.

Če je slučajno kaj narobe pri motorju, maš druge zadeve, ki ti sporočajo, da je na motorju nekaj narobe.

• Všeč 1
  • Haha 1

Napisano

Ni sarkazem, tako pač počneš, če ti je kaj do avta in verjemi, da se iz tega marsikdaj kaj lažje ugotovi in prepreči večje težave na motorju ali kje drugje na vozilu.... :nevem:

Peš zračunat porabo pa ja ne vzame toliko časa.... 😉

Napisano
pred 19 minutami je Bini napisal:

Ni sarkazem, tako pač počneš, če ti je kaj do avta in verjemi, da se iz tega marsikdaj kaj lažje ugotovi in prepreči večje težave na motorju ali kje drugje na vozilu.... :nevem:

Peš zračunat porabo pa ja ne vzame toliko časa.... 😉

Govoriš o konceptu industrije 4.0, ... " Poleg tega nam Industrija 4.0 omogoči tudi večjo kontrolo nad delovanjem naprav"

Napisano
pred 3 urami je Bini napisal:

Sej veš, da obstajata dve merjenji porabe. Tako, da ena je lahko nastavljena od samega začetka uporabe avtomobila. Drugo pa resetiram po vsakem tankanju. @Tilen5 verjetno dela enako a zdaj so mu tisto prvo resetirali in gre od začetka.

33112_1.png

Napisano
pred 6 urami je Tilen5 napisal:

Tukaj je nekaj narobe. Ali z voznikom ali pa z vozilom. Ker ta poraba gre že proti porabi BTjca... 

Mogoče dizla voziš tako, kot se dizla sicer ne vozi?

Imaš stalno polno obremenjeno vozilo, pa je posledično visoka poraba?

Si to meril od Vipave do Razdrtega?

Nekaj tu ni v redu. Samo treba je ugotoviti, kaj. 

Še najraje bi si sposodil tvojo dizelco pa se malo zapeljal po hribih, pa da vidim, kakšno porabo bi imela pri meni ..

• Všeč 1
  • Ljubim 1

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano

Sicer nisem bral zadnijh objav, ampak mi gre na smeh ko se pregovarjate za decilitre porabe 😁😁

IMG_20250521_093833.jpg

• Všeč 2
  • Haha 4
  • Začuden 1
  • Ljubim 1

Napisano
Pred eno uro je jures napisal:

Pa saj ni tezko videti ali s polnim tankom naredis 300 ali pa 450 ob enakem rezimu voznje (grob primer)

Pa saj Tilen ni napisal kje se je vozil...od servisa. Ce stojis na mestu, al se cjazis v mestu je to cist normalno. Ce se je pa peljal normalno je pa mal žejno....

Se strinjam, samo eni tankajo za 30€ in nikoli polnega..... 😚

Napisano
pred 53 minutami je jstdoma napisal:

Sicer nisem bral zadnijh objav, ampak mi gre na smeh ko se pregovarjate za decilitre porabe 😁😁

IMG_20250521_093833.jpg

Kaj to si resetiral in 100m gasa pohodil?

Napisano
pred 1 uro je jstdoma napisal:

Sicer nisem bral zadnijh objav, ampak mi gre na smeh ko se pregovarjate za decilitre porabe 😁

Pazi, ker je nekaj narobe z avtom. Ne vemo sicer kaj, ampak nekaj je narobe. Raje parkiraj pri mehaniku.

Napisano
pred 1 uro je jstdoma napisal:

IMG_20250521_093833.jpg

7,5 za 4 cilindre je ok poraba.. 

Napisano
pred 2 urama je jstdoma napisal:

IMG_20250521_093833.jpg

To je v stilu BTjca: poraba Mazde BT-50 je 3,987 litrov na 100 km. Po cilindru, pa štirje so...

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Samo Loto vplačam, da dobim 70.000€ za to, kar je v oglasu, pa še kakšnih 30.000 za opremit nadgradnjo, ker zdaj je prazna, pa kakšnih 100.000€ za zavarovanje, tehnični, registracijo, nafto in cestnine...       FOR SALE | Adventure Truck WWW.ADVENTURETRUCK.EU We sale renew MAN STAR 944 4x4. Its ready for new adventures.  
    • Ok, thx. Danes opazu, da ne gre čez 75. Sem mislu da ma težave zaradi -15°C. Kt je bla zunanja okrog 0°, mi je sicer ECT šel na 86, ampak mi je na klancih padal na 77. Nisem prej pomislil na termostat, ker piha mi v kabino še zmer čist lepo toplo, pa tud 86° še ni blo neke skrbi. Mogoče kdo spremlja ECT, kolk ma normalen padec na klancu?
    • Sam ene stvari ne razumem... vedelo se je, da so v večjem delu Slovenije slabe razmere pa naenkrat tolk avtov s KP tablicami in letnimi gumami, ki se plazijo in delajo zastoje, še nisem videl v tako kratkem času. Ok človek, maš letne gume, pa daj prosim ostani takrat doma in ne sreče preizkušat, ker nisi sam na tem svetu. Modeli se pa vozijo na AC s 30-40km/h, pa se je dalo komot z zimaki peljat med 60-80km/h brez nevarnosti.
    • Aha, jaz razumem brisalce drugače kot ti. Brisalci ne smejo biti na avtomatiko nastavljeni, da se ne vklopijo sami od sebe, ko ne želiš. Recimo šipa je nekoliko od pikic umazana od svinjarije s ceste pa brisalec avtomatsko potegne čez šipo in ti v trenutku razmaže vso svinjarijo, da ne vidiš nič. Ja se mi je že zgodilo to in ne govorim na pamet. In to v najbolj neprimernem trenutku. Kljub hitri reakciji in špricanju na šipo sem bil cca 3-4 sekunde skoraj popolnoma slep na AC pa še bremzalo se je nekaj za povrh, ker je en butec skočil na prehitevalni pas.   Od takrat so brisalci vedno na OFF. Vklopim jih le takrat, ko sam želim in je to varno naredit. Se pravi v zgornjem primeru, da najprej pošpricam šipo. Seveda jih pa dam na avtomatiko v mestu, ko pada dež in takrat je to dobra rešitev. Na AC pa je auto način spet izključen, ker mam X-rain gor in ne rabijo brisalci sploh delovat, kar v primeru avtomatike jih za brez veze priklaplja.   Zadnja zadeva zakaj ni dobro, da so skos na auto, so pa tele zimske razmere in morebitno zmrzovanje brisalcev na šipi, da ne rečem, da prižgeš zjutraj avto brisalec ti pa začne drsat po ledu na šipi. Anoying za popizdit pa še skuriš lahko motorček in uničiš metlice.
    • Sej vidiš, da sm najprej žensko komentiral pol pa avto 😅
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.