Skoči na vsebino

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Kakšna znanost!

Postaviš avto na dež, da spere tahujše blato. Itak je čez 14 dni spet usran...

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano
Pravkar je Slivka napisal:

Kakšna znanost!

Kakor kje, kakor kje. Mi v Kopru vozimo otroke na ekskurzijo, da vidijo makadam in blato. 😛

Napisano
pred 1 minuto je Slivka napisal:

Kakšna znanost!

Ja mi tako pri nas delamo s traktorji :P

Napisano

Puščavski pesek prinese povsod, tudi v Koper, pa čeprav nimate ne makadama ne blata - čeprav imate makadama v Kopru kar precej (vsaj parkirišča so bila vsa makadamska, kamorkoli smo mi hoteli parkirati...). In puščavski pesek v kombinaciji z dežjem pusti na avtu podoben rezultat kot kakšnih 500 km makadamske poti...

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano
pred 15 urami je Scr3am napisal:

Naceloma gre tako:
- predpranje vozila, da se odstrani vsa groba umazanija
- ciscenje avta s samponom in two bucket metodo. 
-v primeru, da zelis avto se spolirati je potrebno avto spucati z glino oz. clay barom
- nanos zascite (vosek, keramicna zascita...)

Vmes med pranjem imas se en kup postopkov, katere lahko uporabis (ciscenje felten, voskanje felten, nanos hidrofobnega premaza za stekla, premaz za gume,politura za krom itd.)

Drgac pa pred poliranjem/voskanjem mora biti povrsina popolnoma cista, zato se pa uporablja pred pranje, pranje in nato se uporaba claybara, da je povrsina v nulo cista in gladka :)

A te lahko prosim, da mi polinkaš kje dobim to glino oziroma katero vi nucate?

Glede steklenih premazov precej nucam rainx ampak me jezi, ker se vedno spere na sredini šipe (kjer je pritisk brisalca največji). :rolleyes: 

Napisano

Jaz uporabljam tegale, a je priporočljivo z njim delati  le enkrat letno, ker je precej grob. Če vzameš kakega Light bo bolje za začetek, ker bolj oprošča.

https://www.operi-avto.si/polirni-plastelin/3099-work-stuff-spot-clay-bar-100g.html?_pcnocache=1591278156770

Napisano

Ja bolj grobi plastelini so itak, za predpripravo pravega poliranja.

Pri meni so se na Hondi Accord v perla črni barvi že z light varianto plastelina videle praske od plastelina in to kljub močenju. 🙄

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Napisano
Pred eno uro je SpEkTr napisal:

Hm, res mam smolo s tole 6ko. Nove buške:

Parking oz. menda naj bi tole bil udarec vrta v ogledalo sosednjega avta, kar ne verjamem. Razen če ima Mazda res res tako mehak pleh..

Res imajo tanek pleh. Jaz imam tudi že par vdrtin po avtu in se ne sekiram več. Pač pacienti na parkiriščih. 😕

Napisano

Sicer se ne vidi dobro, ampak ne izgleda, da je slo do pleha. Mislim, da s poliranjem bi se kar lepo dalo popraviti :)

Napisano

ja računam na to, če se bo pa kaka pikica videla pa jbg...Cela vrata res ne bi rad barval zaradi tega. Očitno se morm začet manj sekirat za to, ker potem dosežeš ravno kontra efekt :D

Napisano

Jest imma ravno zaradi tega zavarovan parking. Sicer me kar drago pride ker je 2.5 motor, ampak vseeno :)

Napisano

Jo opral u detaljčke,.. zdej pa zbiram moči en dan za pobarvat pikice sledi čiščenje s plastelinom cuting/polishing pa keramika čez

• Všeč 1
  • Ljubim 1

Voznik premium vozila, na premium pnevmatikah.

Napisano
pred 14 minutami je TiEn napisal:

Jo opral u detaljčke,.. zdej pa zbiram moči en dan za pobarvat pikice sledi čiščenje s plastelinom cuting/polishing pa keramika čez

Joj, nič ti ne zavidam, uživaj. :prstgor:

Napisano
Pred eno uro je TiEn napisal:

Kar hrabro... se izplača na dolgi rok za sam lak.Najbolje,da se tega lotiš zgodaj zjutraj, ko je še bolj sveže. 😁

Napisano (urejeno)

Ja definitivno,.. danes sva sosedu na  škodi naredila isto,.. sam glede na to, da je samo rahlo obnovil poliranje s polishom in premaz s keramiko smo naredili v 5urah,.. za mojga po potreben cel dan XD

Popravljeno od TiEn

Voznik premium vozila, na premium pnevmatikah.

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• povej več, a si že imel tak projekt pa te je zdaj sesulo in ti je zdaj žal? se mi zdi, da nekaj veš 
    • Ja, jurja na kvadrat bo kar pravilna ocena po moje. Kot so drugi že rekli tule. Jaz sem tudi šel dograjevati hišo iz leta 85 in je zdaj dvostanovanjski objekt na lokaciji, ki jo danes ne dobiš kar tako samoumevno - bližina Celja, avtocesta 5 min stran, vse stvari na dosegu roke, otroci lahko (že) sami hodijo po dejavnostih. Ne govorim o neki Ljubljani, pa vseeno, saj vemo kako je z bajtami in cenami danes. Več faktorjev špila tu.   Zgodba je tudi drugačna kot včasih. Danes je glavno da se zapufajo ljudje in da je čez eno leto fertik. Včasih se je pa lepo 10 let delalo in se je počasi naredilo. Malo smo to tudi pozabili. Res je pa, da danes pri vsej izbiri in dopaminskih šusih od drugje je težko glavo v stvar spraviti.   Sam sem si dal kar zalogaj. Začetni objekt velikost cca. 300 m2 neto sem dozidal in ga spremenil v dvojček 220 m2 + 170 m2 skoraj brez kreditov in z veliko lastnega dela in predvsem načrtovanja s tem, da sem v objektu skozi živel. Se pa lahko v prihodnosti lastništva urejajo posebej če je treba.   O mojem porabljenem času za ta projekt zadnjih 10 let pa raje ne bi govoril. Poleti 2022 in potem še celo 2023 sem bil čisto sesut, pa še iz projektov v firmi se nisem videl. Sem pa tehnik po duši in imam OCD s prefekcionizom, tako da vemo kako potem to gre. 🤪
    • Ampak fertik bajto za 120.000. 
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.