Skoči na vsebino

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano (urejeno)
pred 9 minutami je Janez007 napisal:

Zato pa vedno samo še original Mazdina platišča ... 1 set vijakov za celo leto.

Pa kaj ima veze, kakšna platišča imaš. Važno je, da so homologirans in paše ko gor. Jaz imam Momo feltne (z notranjimi obročki) in se odvijačijo in privijačijo vsakokrat  brez problema. Vijaki so original mazdinimi, a so grdi. Tudi jaz bi motal poisksti druge, lepše vijake. 

Popravljeno od Alex

Napisano
pred 6 minutami je Janez007 napisal:

Tudi na Mazdinih servisih?

nisem klical, sem najprej poskusil online.

Napisano
Pravkar je Hixxy napisal:

nisem klical, sem najprej poskusil online.

Po moje je dobro, da se uradnim servisom izogibaš v velikem loku, če nočeš banrotirati. Po moje je cena za en vijak pri njih 10€.

Napisano
pred 46 minutami je Hixxy napisal:

Update:

Mazda je na 19kah in letnih gumah 🥳

Ni pa šlo brez zapletov.

V ponedeljek ko sem prvič peljal k vulkanizerju in je bila "pizdarija" pri sprednjem desnem kolesu, nismo probali vseh koles sneti.

Včeraj mi je mehanik popravil in sem peljal nazaj k vulkanizerju, da damo na letne.

In itak, zadnje desno kolo - ista štorija - vijak se ustavil na sredini 😅

Sicer mu ga je uspelo dati dol, ampak bo potrebno spet peljat k mehaniku še za zadnjo gumo haha.

Aja pa vijaki niso isti kot original, in mi gre blazno na živce. Iščem po slo, ne najdem nikjer. Dobim na Ebay.co.uk in sama sreča, da sodelavka pride iz UK v Slovenijo v ponedeljek, tako da mi bo prinesla 2 original vijaka.

Res komedije, v ponedeljek je polna luna in zgleda seče na polno haha 😄

Na moji so original takšne matice/vijaki. (M12x 1,5,dolžina 34 mm) Tukaj jih imajo v srebrni in črni barvi. 

Napisano

na moji so sledeči:

MAZDASHOP.CA

These wheel nuts are constructed to keep your wheels connected while providing dependability and strength. They are also known as lug nuts, and each one is manufactured for increased strength and uniformity...

Napisano
pred 1 uro je Hixxy napisal:

na moji so sledeči:

MAZDASHOP.CA

These wheel nuts are constructed to keep your wheels connected while providing dependability and strength. They are also known as lug nuts, and each one is manufactured for increased strength and uniformity...

A ni preplitek navoj za novejše mazde 6? Takšne sem imel na prvi 6-ki, letnik 2004.Ko sem jih hotel dati na mojo sedanjo je bil navoj za kak mm prekratek. 

Napisano

Hja taki so prišli, ko sem jo kupil, pa na drugih 6kah kar sem opazoval so tudi take bile na original platiščih 🤷‍♂️

Napisano
Pravkar je Bini napisal:

Evo menjal set, 1ura/0.00€.....😁😉

IMG_20240322_161255.jpg

IMG_20240322_161328.jpg

Super, samo ne sam menjal tudi opral, a ne 😛 

Napisano

@Bini ampak tale barva je pa dejansko najboljša, ker ni takega kontrasta med samim lakom in tistimi neravnimi obrobami.😉  Za moj pogled zgleda avto vsaj za stopnjo bolj resno kot pa druge svetlejše barve.

• Všeč 6
  • Ljubim 1
  • Hvala 1

33112_1.png

Napisano
pred 5 minutami je Boss napisal:

@Bini ampak tale barva je pa dejansko najboljša, ker ni takega kontrasta med samim lakom in tistimi neravnimi obrobami.😉  Za moj pogled zgleda avto vsaj za stopnjo bolj resno kot pa druge svetlejše barve.

Pa saj je ravno plastika glavna fora na cx30. 😊

• Všeč 1
  • Haha 7

Napisano
pred 19 minutami je MazdaBoy napisal:

Super, samo ne sam menjal tudi opral, a ne 😛 

Ja, pranje je bilo včeraj po dežju, da so felge lepe za pospravit.... 👍😉

Napisano
pred 13 minutami je Boss napisal:

Sem imel na izbiro črno, belo rdečo in tole, črna se maže in je vroča, bela je kot kobilica s temnimi obrobami in še maže se, rdeča je najlepša in nočem izstopat, moja je pa elegantna, neobčutljiva in za mene najlepša.... :nevem::bravo:

Napisano

Temu delo teme bi lahk dali naslov: Bini natakne gumo, pol ga pa še mal opere do čistga in zdrgne v svoje zadovoljstvo. Pol ga pa opazuje, k mu tko lepo stoji na dvorišču.

• Haha 3
  • Začuden 1

33112_1.png

Napisano
pred 3 minutami je Bini napisal:

Jutri gre pa 3ka po 7 mesecih na popravilo od toče :danzoman:

A da bo nared za novo sezono okroglih ledenih pošiljk? 😃

• Všeč 1
  • Haha 3
Napisano (urejeno)
pred 1 uro je Bini napisal:

Jutri gre pa 3ka po 7 mesecih na popravilo od toče :danzoman:

Moj je Že en teden na TrgoABC, toča-> barvanje->menjava letvic

Popravljeno od Tilen5

Voznik premium vozila, na premium pnevmatikah.

Napisano
pred 1 uro je dvorjan napisal:

Naročil sem ji nove prednje diske in ploščice (Textar) ter komplet brisalcev (Continental).

S textar boš sigurno zadovoljen. 

Napisano
pred 12 urami je dvorjan napisal:

Naročil sem ji nove prednje diske in ploščice (Textar) ter komplet brisalcev (Continental).

Kaj je pa razlog za zamenjavo ti je treslo ali je posledica samo obrabe🤔

Napisano

Meni kombinacija Ate in textar (zadaj) še drži, mi pa zadnje čase ob zavijanju v levo cvilijo zavore.. Nisem še ugotavljal kako in kaj, je pa zanimivo.

Napisano (urejeno)

Menjal pnevmatike na letne. Doma seveda.

Obenem še spucal (na roke) vse vijake, diske, čeljusti... da se vse sveti kot že dolgo ne.

Namazal vijake, ker to nisem nikoli naredil. Prebral na forumu, tako da bom sedaj to delal.

Skratka, Mazdini mladiči se učimo od vas starejših. Odkar pa imam tudi japonski motor, sedaj obema posvečam veliko več časa kot nekoč. Se staram?!?!

Ko sem lani pripeljal prvič v življenju motor domov, so rekli, da sem v puberteto padel. Sedaj sem pa zmeden... 🤣

PS: kdaj ste nazadnje videli na servisu, da so vam spucali diske, vijake itd., ob menjavi felg/gum? Verjetno nikoli. Jaz nisem do sedaj, pa imam že več kot desetletje izpit in avto.

Popravljeno od Jaka32
  • Všeč 3
  • Ljubim 1

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.