Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

Ampak to niso te?ave to so moderni avti. Pred semafori dela isto tudi T-Roc in verjetno ?e kdo 

Za vse vaše ideje urejanja okolice   www.gabioni.si

post-24-0-89526200-1520847770_thumb.png

34419_1.png  33631_1.png 34319_1.png

Napisano

Leta nazaj sem v hrvaskem Auto klubu zasledil, da je vziganje avtomobila s S&S sistemom (ali pa ce priskoci na pomoc avto s S&S; ne spomnim se tocno) preko kablov prepovedan oziroma da je postopek drugacen. Pa sem ze pozabil v cem je "fora". Ve kdo kaj o tem?

Napisano

Pri mojemu avtu se hipoma za?ene, ko pritisnem na sklopko.

V bistvu se tudi meni dogodi, da se avto ugasne, ko se glih pri?ge zelena lu?. Ampak, kot pravim, ne zaostanem niti sekundo, ker takoj v del?ku sekunde v?ge.Meni je tudi v?asih mote?e, ko sem v koloni, pa se ?ez dve minuti sam pri?ge. V?asih se kar malo prestra?i?. :)

To pa je zato ko ma? dizla, in tak zarohni ob startu, da po labijevih besedah hauba dol pade ... :P

Napisano

To pa je zato ko ma? dizla, in tak zarohni ob startu, da po labijevih besedah hauba dol pade ... :P

Ne, v bistvu sem hotel napisati, da se prestra?im, ker ?tartam kot bolid f1.Wtf?Ne dohajam tega ?tarta.Marca je naro?ena rde?a pu??ica na dodatek penicilina. Kaj bo ?ele potem? :)

Napisano

Alex kolk dobi? ven ? za mojo 175km bi dobil kaj 210?

Voznik premium vozila, na premium pnevmatikah.

Napisano

Ne vem ?e. Od 190 naprej, ne pa ?isto 210.Nekje vmes.

Bom pa to re?il pri Tunercu, ker ima valje in sem sli?al same dobre stvari o njem.

Napisano

Bratova se je po obdelavi na 200+ pregrevala in zato tudi takrat cukala, in sta nato vrnila nazaj na 175 KM.

Je pa letelo .. tiste pol ure.

Za vse vaše ideje urejanja okolice   www.gabioni.si

post-24-0-89526200-1520847770_thumb.png

34419_1.png  33631_1.png 34319_1.png

• 3 leta kasneje...
Napisano

Na dolgi rok je veliko mehanikov in poznavalcev, prepričanih kako izklapljanje vozila s sistemom start-stop, ne prinese ničesar dobrega. Celoten motorni sistem namreč pri vsakem ponovnem vklopu doživi manjši šok, ko bo to vozilo starejše in visokotlačna črpalka že dotrajana, bo ta šok nekoliko večji, lahko tudi za denarnico lastnika. 

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

Jaz tudi nisem imel s tem problema… kot pravi @ignacij, se da z obcutkom na pedalu zavore regulirat, kdaj se ne vklopi… recimo, ko vem, da se bom ustavil za zelo kratek cas… 

Sedaj tega “problema” ni, ker gre itak v EV nacin, ce se ustavim… 

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano
10 hours ago, ignacij said:

Jz pa s stem sistemom nimam problema. Navadil sem zavirati tako, da se sistem ne vključi in je zadeva urejena.

Tudi jaz nimam težav.

Napisano

Ce pedal zavore mocno pohodis, se motor ugasne ob zaustavitvi (ce so izpolnjeni vsi drugi pogoji: akumulator ima dovolj kapacitete, temepratura je v pravem obmocju, motor ogret,...) ... Ce pa bolj nezno pritisnes pedal zavore, pa motor ne ugasne ... Pri rocnem menjalniku pa je itak se vec pogojev, ki morajo biti izpolnjeni (pritisnjena zavora, menjalnik v protem teku ...) ... Pr avtomatiku pa je dovolj samo pritisk zavore ... 

lp

Thomas

image.png

Napisano
Pred eno uro je Jest napisal:

Ce pedal zavore mocno pohodis, se motor ugasne ob zaustavitvi (ce so izpolnjeni vsi drugi pogoji: akumulator ima dovolj kapacitete, temepratura je v pravem obmocju, motor ogret,...) ... Ce pa bolj nezno pritisnes pedal zavore, pa motor ne ugasne ... Pri rocnem menjalniku pa je itak se vec pogojev, ki morajo biti izpolnjeni (pritisnjena zavora, menjalnik v protem teku ...) ... Pr avtomatiku pa je dovolj samo pritisk zavore ... 

Sam tega (še) nimam, me pa osebno zelo moti, da takšnih "elektronskih" nastavitev uporabnik ne more sam spreminjati. Recimo izklop start/stop sistema, odpiranje oken s ključem (na M6 2 generacije to je), verjetno še kaj...

it's better to let someone think you're an idiot then to open your mouth and prove it

32888_1.png

Napisano
pred 6 urami je x-layer napisal:

Sam tega (še) nimam, me pa osebno zelo moti, da takšnih "elektronskih" nastavitev uporabnik ne more sam spreminjati. Recimo izklop start/stop sistema, odpiranje oken s ključem (na M6 2 generacije to je), verjetno še kaj...

Za prvo je kriva ekologija, za drugo pa en fuknjen američan, ki je svojega oneta tlačil med zapirajočo šipo, ker je hotel dokazat da avtomatika samodejno ustavi... pa pač ni in je zdej on ratal nehote ona.

• Všeč 1
  • Haha 3
  • Začuden 1

33112_1.png

Napisano
pred 4 minutami je bajsi6 napisal:

in dela brez težav?

sicer nisem še zasledil rešitve za I-stop na forumu

Tukaj sem enkrat dal nek link >> 

lp

Thomas

image.png

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Sej je bolj, da si šu v 1. nadstropje, ker v pritličju bi bilo več stvari za jamrat. Pa BMW forum bi te šele pojedu 😀
    • No ker vas zanima... Še sem lastnik Mazde in ne nisem ga zapeljal v salon.    V mazdin kjer sem ga kupil bi sicer težko zapeljal ker so v prvem nadstropju. 😁   Spodaj je pa BMW. 😁   Avto je soliden ampak je poraba v moji relaciji katastrofa.    Pa voznikovs vrata ropočejo... Pa barva je zanič.    Na servis še nisem šel. Zarad bolniške pa zdaj zaradi vremena. Se mi ne ljubi skakati po servisih sedaj če ni res nujno.    Grem pa vsekakor da se reši par stvari.  Če se odpravi ropot v vratih in še kakšno malenkost pol morda avtomobil obdržim.    Ker mi je všeč vožnja in motor. Malo manj senzor dežja in asistencni sistemi ki so slabi.    Ajaj poraba po treh tankanjih... Ni ravno blesteča...    Edit:   Se še komu nabira umazanija na notranjem robu zadnjih vrat in na pragovih sprednjih vrat na notranji strani?  
    • Jaz moram priznati, da sem vedno pijan od enega piva. In to od petega...
    • Meni je avto vizualno vsecen ampak spet, tisti grdi ekran vse pokvari, se bistveno slabse kot pri 6e, pa zakaj bi nekdo rabil taksen ekran.
    • Ja sej je nekaj takega, tud na moji G194, sedaj ko je mraz, mokra vozisca pa gume cca.1l navzgor.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.