Skoči na vsebino

Mazda CX-30

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Je nekaj časa že, mislim da tam 2014. Tudi trdil mi je, da je M2 1.5 103 konje predhodnik oz. Prvi scyactive, samo se še tako ni imenoval.

Tam sem res zvedel čuda.

Tisti mladi, zraven Brankota, je bil ok. Je imel kar pojma.

Napisano

Še nekaj mi razložite. V torek na poti domov sem tankal... Naredil nekaj deset kilometrov... Naslednji dan zjutraj je bil cagar za tank skoraj eno črtico dol...

To ni normalno. 

Danes zjutraj pa spet skoraj poln in range je bil višji... Za range že razumem. Kako gre pa lahko cagar za gorivo nazaj na polno pa mi ni jasno. 

V nobenem avtomobilu do sedaj tega nisem doživel. Pa imam že več kot 600.000 prevoženih kilometrov za sabo...

IMG_20251119_145943.jpg

IMG_20251120_045727.jpg

Napisano
pred 24 minutami je tommzy napisal:

Še nekaj mi razložite. V torek na poti domov sem tankal... Naredil nekaj deset kilometrov... Naslednji dan zjutraj je bil cagar za tank skoraj eno črtico dol...

To ni normalno. 

Danes zjutraj pa spet skoraj poln in range je bil višji... Za range že razumem. Kako gre pa lahko cagar za gorivo nazaj na polno pa mi ni jasno. 

V nobenem avtomobilu do sedaj tega nisem doživel. Pa imam že več kot 600.000 prevoženih kilometrov za sabo...

IMG_20251119_145943.jpg

IMG_20251120_045727.jpg

Možno je, da se ti je zataknil plovček v rezervoarju, ko si kje v kakem ovinku šel hitreje. Kaka snet v rezervoarju. 

Drugo ne more bit. 

Napisano
pred 38 minutami je tommzy napisal:

To ni normalno. 

IMG_20251119_145943.jpg

IMG_20251120_045727.jpg

A si mogoče parkiral s prvim koncem navzgor?

Mazda6 Sport CD 129 TE Plus-ex

Mazda6 SPC CD 150 Revolution

Napisano

Dvomim, da je smet ali da sem šel prehitro... 

Pol bi mi pri astri večkrat narobe kazalo... 😁

Ne nisem parkiral s prvim koncem navzgor. Je v garaži in poden je raven... 

A grem na servis vprašat zaradi tega. 

Ful žre med drugim. 

Pod 7 litrov ne pridem razen če vozim kot penzionist.... 

Čim na ravnem pri 40-50 malo na gas dotaknem je trenutna tudi 14-16l 100km... 

Če ga pa pritisnem je pa tudi pri ogretem lahko >30l/100km. 

Ampak bolj me matra tist kazalec goriva.

Napisano

Res mi je čudno to vse skupaj. Tisti konji so res požrešni ni kaj! Še vedno jo lahko prodaš, če tako slabo vpliva na tvoje počutje in slabo voljo.... :nevem:

Napisano
Pred eno uro je tommzy napisal:

Dvomim, da je smet ali da sem šel prehitro... 

Pol bi mi pri astri večkrat narobe kazalo... 😁

Ne nisem parkiral s prvim koncem navzgor. Je v garaži in poden je raven... 

A grem na servis vprašat zaradi tega. 

Ful žre med drugim. 

Pod 7 litrov ne pridem razen če vozim kot penzionist.... 

Čim na ravnem pri 40-50 malo na gas dotaknem je trenutna tudi 14-16l 100km... 

Če ga pa pritisnem je pa tudi pri ogretem lahko >30l/100km. 

Ampak bolj me matra tist kazalec goriva.

Tukaj je pa razlika med mini dinotom in x186. V porabi. Jaz spravim mojo cx30 na 7l/100  edino tako, da ga gonim do nezavesti, krepko preko omejitev. 

Ko smo imeli trije s tega foruma na preizkušnji  ta tvoj motor, smo takoj ugotovili, da pije več. S časom bo poraba mogoče malenkost padla a spet ne toliko. 

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Sem tole že vse pregledal in še par drugih EU trgovin, pa je s črnimi kar problem ja. Sicer neke variante dobiš, samo potem je problem ISO/ANSI ja in ne bom dobil vseh tipk pravih oblik. Če pa kombiniram bo pa čudno, ker najbrž ne bojo ista višina. Obstaja par cenejših izvedenk, kjer me pa mal skrbi sama kvaliteta. Verjetno bom še kar en cait gledu nemške napise 😅scheise
    • To gumo T005 bi morali prepovedat z zakonom. Ko sem jo zamenjal z Conti 7 je bilo dobesedno kot dan in noč. Z njo lahko voziš v suhem in mokrem enako hitro. 
    • Tukaj je pa razlika med mini dinotom in x186. V porabi. Jaz spravim mojo cx30 na 7l/100  edino tako, da ga gonim do nezavesti, krepko preko omejitev.  Ko smo imeli trije s tega foruma na preizkušnji  ta tvoj motor, smo takoj ugotovili, da pije več. S časom bo poraba mogoče malenkost padla a spet ne toliko. 
    • Ja, no. Do konec oktobra me niso slikali. Ali pa sem bolj normalno peljal. Kako imate drugi na Android Auto? Vam daje obvestila za stacionarne radarje?
    • Res mi je čudno to vse skupaj. Tisti konji so res požrešni ni kaj! Še vedno jo lahko prodaš, če tako slabo vpliva na tvoje počutje in slabo voljo.... 
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.