To že, ampak najbolj pomembno je, da ni serpentin, pred katerim moraš bremzat in potem pospeševat. Tista partizanka je skoraj idealna cesta, da hrib ne bi smel preveč imet vpliva na porabo. Veliko manj ugodni so recimo Gorjanci, če ostanemo nekje na tem območju.
ICE motorji imajo najboljši izkoristek pod obremenitvijo in najslabšega pri enakomerni vožnji s skoraj nič gasa. Pred leti so recimo lastniki cvajtakterjev počenjali tako, da se je na polno zagnal do 110km/h pol pa spustil gas in "jadrali", do 80/km/h pa ponavljal zadevo. Pri cvajtakterjih je to namreč super, ker motor skoraj nič ne zavira avto in lahko tudi po ravninini brez gasa kar daleč prijadraš. Porabe so bile neverjetno dobra za tiste čase.
jap zelo pomemben podatek. Jaz mam 650Wh baterijo notri in uspem naredit med 120-140km. To pomeni, da kr lepo zraven švicam in se dost ne šlepam razen v klance.
Ni mi jasno kaj za ene šajtrge to vozite, da vam tako čričkajo 🤣. Moj je star 4 leta (2021), 73.000 km zaenkrat brez nekih čričkov, avto je top in ga ne morem prehvalit, ročni menjalnit TOP...edino barva je drek od dreka, DREK...boljše, da bi ga otroci z vodenimi barvicami prebarvali kot pa da zapravljajo denar za robota in barvanje...poraba je pa tako, da recimo zdaj sem tri mesece v Vojniku v službi prej pa sem bil 9 let v Zrečah. Tako da recimo 2/3 imam sedaj enako pot le da je krajša. In zdaj porabi avto cca. 0,5 l več kot pa prej do Zreč...mi je jasno, saj je prej bila recimo zadnja tretjina bolj kot ne ravninska pa nekaj vzpona in spust...sedaj pa tega ni in še v Vojniku se jajcaš za avti in je poraba narasla. Do Velenje-Vojnik imam 5.6 porabo nazaj pa 7.1...prej sem imel okoli 6 l porabe, sedaj 6.5. Ampak jaz tega ne gledam, ker je brezveze, uživam v vožnji, porabi pa kolikor porabi.
Vendar sem se odločil, da se bom počasi ločil od svoje Mazdurine 😢, res mi je bo žal, a grem na električarja, ker sem ravno zato pred tremi leti dodal malo več panelov, ker sem razmišljal o tem in sedaj bo očitno počasi pravi čas, dokler še za avto nekaj dobim in pa tudi viška imam več kot zadosti. Čakam, da grem na testno vožnjo z MG (jp, Kitajc ) S5EV...baje se zelo dobro vozi pa cenovno je z najvišjo opremo sprejemljiv (sploh dokler še dobim subvencijo zraven ). Pri novih avtih barve več ne doplačujem, katera je default tista bo, škoda denarja za barve, ki so vse klump. Plan zamenjave do nekje pomladi...mogoče v prihodnosti Mazda naredi nekaj primernega in grem nazaj...med 4,2-4,5 m MAX dolžine...fingers crossed
Ja se strinjam, da so asistenčni sistemi bolj tako tako, ampak meni zanekrat ok, saj se ne vozim veliko po avtocesti po regionalki pa mi je kar ok. Me pa občasno ustraši nervozno reagiranje na trk...ko začne piskat brez razloga (vsaj zame, avto očitno vidi drugače ). Kar se tiče matričnih me moti edino to, da recimo kakšne pol sekunde prepozno velikokrat ugasne tisti del po katerem prihaja avto, predvsem v ovinkih. Drugače pa so mi ok, pa mogoče večkrat bi lahko bile vklopljene pa niso, ampak veliko bolje kot pa "navadne LED".
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.