Skoči na vsebino

Mazda CX-30

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Recimo Novo mesto - Črnomelj in obratno. Ne Gorjanci ampak čez Dolenjske Toplice. Je kar klanec... Saj bi posnel malo porabo s telefonom pa nimam nosilca katerega bi pritrdil nekam da števce snema. 

Bom pa šel na prazno cesto posnet kratko vožnjo mogoče še zdaj ker grem itak v trgovino... 

Napisano
pred 2 urama je tommzy napisal:

Imam Drivvo aplikacijo s katero bom beležil pa da vidim... 

Fuelio je dober.

V tujini z njim lovim poceni črpalke.

Napisano
pred 1 uro je tommzy napisal:

Recimo Novo mesto - Črnomelj in obratno. Ne Gorjanci ampak čez Dolenjske Toplice. Je kar klanec..

Ja klanci so pomemebni, drugače je nadmorska razlika med NM in Črnomljem samo 40m...tako da to ne more biti razlog.

Napisano
pred 49 minutami je ignacij napisal:

Ja klanci so pomemebni, drugače je nadmorska razlika med NM in Črnomljem samo 40m...tako da to ne more biti razlog.

Ja vmes so Gače in Vrčice pa Brezovica... Na Brezovici je nadmorska 538... Črnomelj je pa 173... Torej? Je kar razlika ja. Polovico poti je hrib. 

Napisano
pred 2 urama je tommzy napisal:

Recimo Novo mesto - Črnomelj in obratno. Ne Gorjanci ampak čez Dolenjske Toplice. Je kar klanec... Saj bi posnel malo porabo s telefonom pa nimam nosilca katerega bi pritrdil nekam da števce snema. 

Bom pa šel na prazno cesto posnet kratko vožnjo mogoče še zdaj ker grem itak v trgovino... 

Daj se ustavi v DT naslednjič s tem avtom pa greva na pivo.

Javi se v ZS :) 

Napisano
Pred eno uro je NevLado napisal:

Daj se ustavi v DT naslednjič s tem avtom pa greva na pivo.

Javi se v ZS :) 

Pol bo treba pa še liter ali dva piva zraven racunat ;) 

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano
pred 10 urami je tommzy napisal:

Ja vmes so Gače in Vrčice pa Brezovica... Na Brezovici je nadmorska 538... Črnomelj je pa 173... Torej? Je kar razlika ja. Polovico poti je hrib. 

Ah, to ga pa ne boš pod 7l spravil, poraba 6l je mogoča na pretežnih ravninah.

Napisano
pred 9 urami je Jest napisal:

Pol bo treba pa še liter ali dva piva zraven racunat ;) 

Ne rabi, ker plača kdo vabi 😆

Napisano
pred 5 urami je ignacij napisal:

Ah, to ga pa ne boš pod 7l spravil, poraba 6l je mogoča na pretežnih ravninah.

To že, ampak vsak hrib ima potem spust v dolino. Pa ta cesta ni ravno pretirano ridasta, da bi bila konstantna speljevanja in bremzanja. Razen.... je razen, če si Schumacher.

Ampak ravno to potem lahko razloži tiste anomalije pri prikazu, ker BC preračunava porabo in domete glede na zadnjih nekaj 10km vožnje. Jaz osebno bi šel na en lep ravninsk izlet recimo po AC do Lj in do Maribora pa bi tankal polno na ravnini. Potem pa se spremlja kako se poraba, domet in kazalec za gorivo obnašajo.

33112_1.png

Napisano
pred 1 uro je Boss napisal:

To že, ampak vsak hrib ima potem spust v dolino.

Že že, samo to ni enaka poraba kot da se voziš po ravnini z enekomerno porabo, v hrib porabi bistveno vec goriva. Drži da ga med spustom porabiš skoraj nič, vendar si ga v hrib nesorazmerno več, zato to ne moreš enačiti z vožnjo porabe po ravnini. 

V primeru, da bi se to enačilo potem bi imel praktično vsalo vožnjo ko se vrneš na izhodiščno točko enako porabo ne glede na to ali si se vozil po ravnini 10 km ali pa si šel v hrib 5km in se spustil 5km.

Napisano

Ja zdaj ne pade več pod 7.2. Igla za gorivo pa v nobenem primeru ne sme nazaj gor proti polnem no. 😁

Je pa še nekaj kar v nobenem avtu do sedaj nisem videl... 

Parkiram in je range recimo 580. Ugasnem. In ko nazaj prižgem je 570. 

Naredim par metrov... Range še vedno 570. 

Ugasnem in ponovno prižgem. Range 560. 

Kar hočem povedat je da po večini z vsakim novim vklopom motorja range pade za 10km. 

Zakaj nimam pojma. 

Igla za tank pa v nobenem primeru ne sme nazaj gor no. 

Kaj je narobe s tem pa ne vem. Nimam pojma. 

Zdaj imam ropotuljico že na sovoznikovi strani. 

Obup od kvalitete sestave notranjosti. 

Plastiko na b stebričkih pod pasom lahko z roko pomikam not proti plehu. 

Niti opel ni bil tako slabo narejen pa je bil takrat krepko cenejši od Mazde. 😁

• Všeč 1
  • Haha 1
Napisano
Pred eno uro je tommzy napisal:

Ja zdaj ne pade več pod 7.2. Igla za gorivo pa v nobenem primeru ne sme nazaj gor proti polnem no. 😁

Je pa še nekaj kar v nobenem avtu do sedaj nisem videl... 

Parkiram in je range recimo 580. Ugasnem. In ko nazaj prižgem je 570. 

Naredim par metrov... Range še vedno 570. 

Ugasnem in ponovno prižgem. Range 560. 

Kar hočem povedat je da po večini z vsakim novim vklopom motorja range pade za 10km. 

Zakaj nimam pojma. 

Igla za tank pa v nobenem primeru ne sme nazaj gor no. 

Kaj je narobe s tem pa ne vem. Nimam pojma. 

Zdaj imam ropotuljico že na sovoznikovi strani. 

Obup od kvalitete sestave notranjosti. 

Plastiko na b stebričkih pod pasom lahko z roko pomikam not proti plehu. 

Niti opel ni bil tako slabo narejen pa je bil takrat krepko cenejši od Mazde. 😁

... in potem je svizec zavil čokolado... :blink:

Napisano (urejeno)

No evo bom posnel enkrat. Po dnevi ko bo jasno pa lepo vreme pa ko bom mel čas. 

Da we ne bi narobe razumeli... Avto sem kupil ker mi je bil zelo všeč jasno. Tako glede motorja kot tudi dobre lege... Pa soliden prtljažnik in kvaliteta notranjosti me je prepričala pri testni... 

No tudi od začetka lastništva sem bil prve dni zadovoljen. Minus poraba. 

Sem upal da bo kaj spala pa ni. Ravno kontra. 

Pol se je pa začelo... Škripanje, visoka poraba, slabo delovanje asistenčnih sistemov, delovanje matričnih luči saj vsak drug prometni znak zmoti.... Konstantno izklaplja nje avtomatike luči.... 

Zdaj pa še tank... Oziroma števec... 

Saj lahko poslikam tudi range z datumom in uro na fotkah... 

Popravljeno od tommzy
Napisano

Tko bom rekel, če imaš dejansko vse te težave te razumem, ker bi jaz tud popi... Mene npr. extremno moti izklop cildrov, 50% lastnikov pa sploh ne ve da ima to v avtu.

Napisano (urejeno)

Ni mi jasno kaj za ene šajtrge to vozite, da vam tako čričkajo 🤣. Moj je star 4 leta (2021), 73.000 km zaenkrat brez nekih čričkov, avto je top in ga ne morem prehvalit, ročni menjalnit TOP...edino barva je drek od dreka, DREK...boljše, da bi ga otroci z vodenimi barvicami prebarvali kot pa da zapravljajo denar za robota in barvanje...poraba je pa tako, da recimo zdaj sem tri mesece v Vojniku v službi prej pa sem bil 9 let v Zrečah. Tako da recimo 2/3 imam sedaj enako pot le da je krajša. In zdaj porabi avto cca. 0,5 l več kot pa prej do Zreč...mi je jasno, saj je prej bila recimo zadnja tretjina bolj kot ne ravninska pa nekaj vzpona in spust...sedaj pa tega ni in še v Vojniku se jajcaš za avti in je poraba narasla. Do Velenje-Vojnik imam 5.6 porabo nazaj pa 7.1...prej sem imel okoli 6 l porabe, sedaj 6.5. Ampak jaz tega ne gledam, ker je brezveze, uživam v vožnji, porabi pa kolikor porabi. 

Vendar sem se odločil, da se bom počasi ločil od svoje Mazdurine 😢, res mi je bo žal, a grem na električarja, ker sem ravno zato pred tremi leti dodal malo več panelov, ker sem razmišljal o tem in sedaj bo očitno počasi pravi čas, dokler še za avto nekaj dobim in pa tudi viška imam več kot zadosti. Čakam, da grem na testno vožnjo z MG (jp, Kitajc :) ) S5EV...baje se zelo dobro vozi pa cenovno je z najvišjo opremo sprejemljiv (sploh dokler še dobim subvencijo zraven :) ). Pri novih avtih barve več ne doplačujem, katera je default tista bo, škoda denarja za barve, ki so vse klump. Plan zamenjave do nekje pomladi...mogoče v prihodnosti Mazda naredi nekaj primernega in grem nazaj...med 4,2-4,5 m MAX dolžine...fingers crossed

pred 13 minutami je tommzy napisal:

No evo bom posnel enkrat. Po dnevi ko bo jasno pa lepo vreme pa ko bom mel čas. 

Da we ne bi narobe razumeli... Avto sem kupil ker mi je bil zelo všeč jasno. Tako glede motorja kot tudi dobre lege... Pa soliden prtljažnik in kvaliteta notranjosti me je prepričala pri testni... 

No tudi od začetka lastništva sem bil prve dni zadovoljen. Minus poraba. 

Sem upal da bo kaj spala pa ni. Ravno kontra. 

Pol se je pa začelo... Škripanje, visoka poraba, slabo delovanje asistenčnih sistemov, delovanje matričnih luči saj vsak drug prometni znak zmoti.... Konstantno izklaplja nje avtomatike luči.... 

Zdaj pa še tank... Oziroma števec... 

Saj lahko poslikam tudi range z datumom in uro na fotkah... 

Ja se strinjam, da so asistenčni sistemi bolj tako tako, ampak meni zanekrat ok, saj se ne vozim veliko po avtocesti po regionalki pa mi je kar ok. Me pa občasno ustraši nervozno reagiranje na trk...ko začne piskat brez razloga (vsaj zame, avto očitno vidi drugače :) ). Kar se tiče matričnih me moti edino to, da recimo kakšne pol sekunde prepozno velikokrat ugasne tisti del po katerem prihaja avto, predvsem v ovinkih. Drugače pa so mi ok, pa mogoče večkrat bi lahko bile vklopljene pa niso, ampak veliko bolje kot pa "navadne LED".

Popravljeno od tommaazz
Napisano
pred 5 urami je g.Wankel napisal:

Ma sej tudi AC nimamo baš ravninskih...

To že, ampak najbolj pomembno je, da ni serpentin, pred katerim moraš bremzat in potem pospeševat. Tista partizanka je skoraj idealna cesta, da hrib ne bi smel preveč imet vpliva na porabo. Veliko manj ugodni so recimo Gorjanci, če ostanemo nekje na tem območju.

ICE motorji imajo najboljši izkoristek pod obremenitvijo in najslabšega pri enakomerni vožnji s skoraj nič gasa. Pred leti so recimo lastniki cvajtakterjev počenjali tako, da se je na polno zagnal do 110km/h pol pa spustil gas in "jadrali", do 80/km/h pa ponavljal zadevo. Pri cvajtakterjih je to namreč super, ker motor skoraj nič ne zavira avto in lahko tudi po ravninini brez gasa kar daleč prijadraš. Porabe so bile neverjetno dobra za tiste čase.

33112_1.png

Napisano
dne 28. 11. 2025 ob 17:39 je tommzy napisal:

Da napišem moje ugotovitve glede škripanja... Obloga vrat voznika je začela fejst škripat. Včeraj sem pa odprl do konca okno in zaprl nazaj. Zaenkrat se ni ponovilo. 

Tudi če jo samo malo odprem za pol cm škripanje obloge vrat neha...

Neke podobne cricke imam obcasno tudi sam. Nisem se uspel ugotovit kdaj in kje natanko so. Je pa res da odpiranje sipe pomaga oziroma spremeni stanje :) Pa nekako je odvisno od temperature.

Sporoci kaj ugotovijo na servisu.

Napisano

Pa fantje,a imate pri vožnji prižgano glasbo? Ali celo pot samo poslušate in gledate , kaj boste slišali oziroma našli kake čričke. Ker če je samo pol res, kar napišete , se je kvaliteta pri teh novih cx30 --mini dino variantah--zelo, zelo poslabšala . Na vseh področjih.😉

Napisano

Ja imamo. Jaz imam večinoma Android auto in pa lastno glasbo preko tidal... Tudi pretirano potiho ne... Jih ne iščem... Ampak zadnjič mi je pa res nenormalno začela ropotat voznikova stran oziroma tapeta na vratih. 

Na nobenem avtu do sedaj mi ni tako. Sploh pa ne samo pri 5.000 prevoženih. Tudi davnega leta 2003 na Hyundai Accentu ne. Pol sem itak bil na samih oplih. 

Ne na Astri H, ne na J in ne na K. Kot tudi ne pri ostalih katere sem vozil ali bil sovoznik... 

Evo nekaj podobnega imam na svoji 2025 CX30... 

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Ja imamo. Jaz imam večinoma Android auto in pa lastno glasbo preko tidal... Tudi pretirano potiho ne... Jih ne iščem... Ampak zadnjič mi je pa res nenormalno začela ropotat voznikova stran oziroma tapeta na vratih.  Na nobenem avtu do sedaj mi ni tako. Sploh pa ne samo pri 5.000 prevoženih. Tudi davnega leta 2003 na Hyundai Accentu ne. Pol sem itak bil na samih oplih.  Ne na Astri H, ne na J in ne na K. Kot tudi ne pri ostalih katere sem vozil ali bil sovoznik...    Evo nekaj podobnega imam na svoji 2025 CX30...     
    • Se mi zdi,da so nekam švoh na zdravju🙄
    • Moji hišni ljubljenčki postrojeni kot za parado in pripravljeni, da se iz poletne rezidence preselijo v prezimovališče...      
    • 😄-dobra ja👍...ni to...tu je bil zid razkopan,in so not lajtunge in odtok za klimo...in k je suho,razpoka...bi moral na novo čez pitegniti...pa me ne moti...poleti teh razpok ni...in glede na to,da je "soba za goste" je čist ok. Evo še dve z "ferceranjem"😄 VID_20251129_115824.mp4 VID_20251129_115431.mp4
    • Pa fantje,a imate pri vožnji prižgano glasbo? Ali celo pot samo poslušate in gledate , kaj boste slišali oziroma našli kake čričke. Ker če je samo pol res, kar napišete , se je kvaliteta pri teh novih cx30 --mini dino variantah--zelo, zelo poslabšala . Na vseh področjih.😉
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.