Skoči na vsebino

Mazda CX-30

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 1 uro je tommzy napisal:

Ajde saj vsak avto kdaj zaškripa. Niti ne pričakujem da bo vse tiho. 

Raztezanje in krčenje materialov ob spremembah temperature... 

Ampak da pa že pri 5000 na več mestih vse škripa.... 

Pa da je fix za mm ali dva odpiranje okna da neha ropotat in škripat tapeta vrat... 

Pa da lahko potiskaš določene plastike proti karoseriji, plehu.... Ja ni višek kvalitete in bi vsakemu živce načenjalo. 

Edit:

Koliko naj gume 215/60 R16 pumpam? Sedaj imam na 2.7-2.8 pa je kar trd... 

Ne pumpaj in ne tikaj nič, dokler deluje .

Napisano (urejeno)
pred 3 urami je tommzy napisal:

Koliko naj gume 215/60 R16 pumpam? Sedaj imam na 2.7-2.8 pa je kar trd... 

Daleč preveč. Pumpaj na max. 2,5, kot v navodilih, razen če je avto ful naložen in vožnja bo bolj udobna.

Mogoče ti tudi zato dodatno kaj škripa ali poka, ker gume ne absorbirajo, so pretrde....

Popravljeno od goB
Napisano (urejeno)

Odvisno od T in teže ... pri zimskih T okoli 0 stopinj in 2 osebah naj bo tlak cca 2,5, spredaj in zadaj. Ko se avto vozi, se gume segrejejo in se tlak za kakšen 0,1 bara dvigne.

Glede čričkov so mene nervirali 2 tedna nazaj v Mazdi 3, čričkalo je pri levem ušesu, stebričku za varnostni pas. Na koncu po vseh mogočih iskanjih izvora ugorovim krivca: zadnja polica prtljažnika ni bila zataknjena v ležišče.

Popravljeno od Janez007
Napisano
pred 15 urami je tommzy napisal:

Ja imamo. Jaz imam večinoma Android auto in pa lastno glasbo preko tidal... Tudi pretirano potiho ne... Jih ne iščem... Ampak zadnjič mi je pa res nenormalno začela ropotat voznikova stran oziroma tapeta na vratih. 

Na nobenem avtu do sedaj mi ni tako. Sploh pa ne samo pri 5.000 prevoženih. Tudi davnega leta 2003 na Hyundai Accentu ne. Pol sem itak bil na samih oplih. 

Ne na Astri H, ne na J in ne na K. Kot tudi ne pri ostalih katere sem vozil ali bil sovoznik... 

Evo nekaj podobnega imam na svoji 2025 CX30... 

To je pa kar hudo, jaz bi znorel, da tole poslušam! 😲😡

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.