Da, o tem smo se že pogovarjali, ravno zato je v 2026 nesmiselno kupit X motor, ker tisto razliko v porabi pokriješ z razliko v nakupni ceni avtomobila + ceni svečk, ki so pogostejše kot pri G140 (X na vsakih 60kkm, G na vsakih 120kkm). Dodatna plusa za G motor je 10+ letna zanesljivost in manjko kompresorja, kar je ena stvar manj za crknit (prvi letniki X so imeli težave, pa tudi nekateri tukaj z X186 verzijo).
Ironično so tudi svečke od G motorja cenejše, pa še ko smo gledali račune so nekaterim v X motor vgradili identične kot meni v G192.
Drugače so pa DENSO svečke 16 eur kos na autodocu, tok o tem kok preplačamo pooblaščenca
Jaz sem bil s Polom 18x na garanciji, samo v prvem letu.
Na Alfi so mi menjali manšeto okoli menjalnika, ker se je glodala.
Na Focusu je jamstvo menjalo mehanizem pri sklopki, ki je "klikal" in tesnili so pokrov verige, ki je začel mastiti.
Na i20n so menjali tesnilo stekla na voznikovih vratih in desno letev ob vetrobranskem steklu.
Meni je garancija ok. Služi kot neka varovalka, ki sem jo pripravljen krit s ceno servisa.
Aja, da se vrnem na Mazdo. Ja 2 leti garanciji, kupil sem jo 3.5 leta staro. Servis se je z mano strinjal, da je ESP enota hin, menjali so jo samo tistim, ki so to opazli v garanciji. Ker je bila prej lastnica, se seveda to ni menjalo.
Uradna cena 2100€ + delo.
Na autodoc-u sem našel samo mehanski del ATE enote za 350€.
Tudi tu bi malce daljša garancija prišla krepko prav.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.