Skoči na vsebino

Mazda CX-30

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Dragi forumaši,

je še kdo od vas poskusil posodobiti navigacijo v CX-30 od letnika 2024 naprej. Meni je včeraj uspelo posodobiti karte na verzijo marec 2026. Naletel sem pa na težavo, da toolbox iz naviextras strani ne prepozna SD kartic trenutnih letnikov. Na tujih forumih sem zasledil, da obstaja 2.0 verzija za novejša vozila, katero sem si tudi prenesel

6554b6be8c0d829a8bf63ae0c82cf121_link.pn 更新概要|マツダ コネクトナビゲーションシステム 地図データ更新ツール

MAZDA.UPDATE-MAPNAVI.COM

マツダ コネクトナビゲーションシステム 地図データ更新ツールの更新概要をご覧いただけます。

. Žalostno pa je, da Mazda tega ne navaja na svoji strani. Pri inštalaciji sem sicer moral potrditi ali hočem namestiti program "neznanega" založnika, zato vprašanje, če gre za testno varianto ali kak pol legalni program. Važno je, da deluje. Mazdin OTA naj bi posodabljal samo trase, kjer se redno vozimo. Moram pa reči, da je vse skupaj mukotrpno. Skupno sem porabil sigurno 3 ure. Program deluje tako počasi(varnostno kopiranje, download map, inštalacija, preverjanje napak), da te vse mine. Počutil sem se, kot bi bilo leto 2003 in bi iz eMule downlodal igrico. Screenshot_2026-04-27-08-58-56-10_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpgIMG20260427085658.jpg

Napisano (urejeno)
Pred eno uro je zeki napisal:

Dragi forumaši,

je še kdo od vas poskusil posodobiti navigacijo v CX-30 od letnika 2024 naprej. Meni je včeraj uspelo posodobiti karte na verzijo marec 2026. Naletel sem pa na težavo, da toolbox iz naviextras strani ne prepozna SD kartic trenutnih letnikov. Na tujih forumih sem zasledil, da obstaja 2.0 verzija za novejša vozila, katero sem si tudi prenesel

6554b6be8c0d829a8bf63ae0c82cf121_link.pn 更新概要|マツダ コネクトナビゲーションシステム 地図データ更新ツール

MAZDA.UPDATE-MAPNAVI.COM

マツダ コネクトナビゲーションシステム 地図データ更新ツールの更新概要をご覧いただけます。

. Žalostno pa je, da Mazda tega ne navaja na svoji strani. Pri inštalaciji sem sicer moral potrditi ali hočem namestiti program "neznanega" založnika, zato vprašanje, če gre za testno varianto ali kak pol legalni program. Važno je, da deluje. Mazdin OTA naj bi posodabljal samo trase, kjer se redno vozimo. Moram pa reči, da je vse skupaj mukotrpno. Skupno sem porabil sigurno 3 ure. Program deluje tako počasi(varnostno kopiranje, download map, inštalacija, preverjanje napak), da te vse mine. Počutil sem se, kot bi bilo leto 2003 in bi iz eMule downlodal igrico. Screenshot_2026-04-27-08-58-56-10_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpgIMG20260427085658.jpg

Še ne, ker je ne uporabljam. Jo bom pa, da bom imel zadnjo verzijo pred potekom garancije. Upam, da mi uspe to bolj tekoče uredit kot tebi..... :nevem:

Popravljeno od Bini
Napisano

Sem se peljal v Lexusu LBX in ženski glas v navigaciji: "Peljite naravnost čez krožišče, nato izberite drugi izhod." Sem gledal takšne posnetke na YT. 😁

Napisano

Da se malo javim po dolgem času... 

Bil na servisu... Ne boste verjeli... Dejansko sem bil. Ker to kar se dogaja zadnje čase je nenormalno za nov avto. Škripanje povsod, tehnični problemi... Se sprašujem če bi sploh obdržal avto... Kaj so rešili? Kaj dosti niti ne! Totalno razočaranje! Mislim, da slabšega reševanja napak nisem doživel. 

Mazdini odgovori...  Prilagam tudi kopije odgovorov!

1. Matrične luči niso rešili!

2. Da pade pedalo zavore občasno ob zagonu in prime le na koncu po dveh, treh "pumpanjih" se njim zdi normalno!?!!. To je občasno.

3. Zvoki podvozja normalen pojav pri Mazdah zaradi slabe izolacije? 😁 Tudi škripanje ob obračanju volana?!??

4. Za kazalec nivoja goriva je po njihovo normalen pojav!?? Do sedaj pri nobenem oplovem ali kateremkoli drugem avtu tega nisem doživel... Nikoli.

5. Škripanje notranjosti zaradi ratzezanja in krčenja plastike?!! In kao "eko" materialov??? 😆

V glavnem en kup napak ki jih servis ni odpravil. Sedaj se pa sprašujem kaj sem kupil in kakšne sevise ima Mazda. Sploh pa kaj mi bo garancija če pa pod njo ne morem nlč rešiti???!

Aja barva je katastrofa. Havba je cela spikana... Tudi praske so že povsod. Avta ne perem na krtače. 

Kaj se da še narediti predno prodam avto? Škoda ker avto je za vozit super.

Škripajo mi tudi zadnja vrata. 😆Ampak to so "podmazali" in naj bi bilo ok... 

Toliko o moji prvi in verjetno zadnji izkušnji z Mazdo. 

Posnetek zaslona 2026-04-28 115618.jpg

Posnetek zaslona 2026-04-28 115748.jpg

• Začuden 2
  • Zmeden 1
Napisano
pred 2 urama je tommzy napisal:

Da se malo javim po dolgem času... 

Bil na servisu... Ne boste verjeli... Dejansko sem bil. Ker to kar se dogaja zadnje čase je nenormalno za nov avto. Škripanje povsod, tehnični problemi... Se sprašujem če bi sploh obdržal avto... Kaj so rešili? Kaj dosti niti ne! Totalno razočaranje! Mislim, da slabšega reševanja napak nisem doživel. 

Mazdini odgovori...  Prilagam tudi kopije odgovorov!

1. Matrične luči niso rešili!

2. Da pade pedalo zavore občasno ob zagonu in prime le na koncu po dveh, treh "pumpanjih" se njim zdi normalno!?!!. To je občasno.

3. Zvoki podvozja normalen pojav pri Mazdah zaradi slabe izolacije? 😁 Tudi škripanje ob obračanju volana?!??

4. Za kazalec nivoja goriva je po njihovo normalen pojav!?? Do sedaj pri nobenem oplovem ali kateremkoli drugem avtu tega nisem doživel... Nikoli.

5. Škripanje notranjosti zaradi ratzezanja in krčenja plastike?!! In kao "eko" materialov??? 😆

V glavnem en kup napak ki jih servis ni odpravil. Sedaj se pa sprašujem kaj sem kupil in kakšne sevise ima Mazda. Sploh pa kaj mi bo garancija če pa pod njo ne morem nlč rešiti???!

Aja barva je katastrofa. Havba je cela spikana... Tudi praske so že povsod. Avta ne perem na krtače. 

Kaj se da še narediti predno prodam avto? Škoda ker avto je za vozit super.

Škripajo mi tudi zadnja vrata. 😆Ampak to so "podmazali" in naj bi bilo ok... 

Toliko o moji prvi in verjetno zadnji izkušnji z Mazdo. 

Posnetek zaslona 2026-04-28 115618.jpg

Posnetek zaslona 2026-04-28 115748.jpg

Ti bi že zdavnaj moral vključiti odvetnika. V našem Slovenistanu je pač tako, da dokler vse deluje, so vsi sladki(ne glede na znamko), ko pa se pojavijo težave, se pa delajo nevedne.  Če je vse kar pišeš res, se te verjetno hočejo losat, ker vedo, da je avto limona. Pohlevni ljudje pri nas ne dosežejo nič, tečnim pa marsikaj rata.

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Osebno se najbolj nagibam k tisti fisher resitvi. + vlozek in kemicno sidranje + je tko 1mm ven in sluzi kot distancnik da se ne nasladnja na fasado   sitnica je cena (ok prezivim glede na to da bo to kar trajno) in pa predvsem kje tega hudica sploh dobit. Prov nikjer ne najdem pri nas.   Razen tu:  Sistem Thermax FISCHER 12/110 M12,inox ter. montaža z razmikom/maj. pak. SB-2 WEBSHOP.SCHACHERMAYER.COM <p>Sistem za montažo z razmikom Thermax podjetja fischer je idealna rešitev za pritrditev na zunanje stene pri sistemih toplotne izolacije ETICS, brez toplotnih mostov. Sistem je sestavljen iz posebnega...  
    • Sem zjutraj preveril na portalu energetike pa ni blo nič, tudi prodajalec na pumpi ni vedu kdaj bodo objavili zaradi praznika   Realno je to edini teden v letu, ko bom prišparal, ker se bom manj vozil in sem tankal samo danes ta teden 
    • Kdo je zdaj kriv? Golob, Janša ali nihanje nafta na trgih? 🤪   Bencin bo malenkost dražji, dizel in kurilno olje pa cenejša WWW.RTVSLO.SI Najvišje dovoljene drobnoprodajne cene bodo opolnoči znašale 1,635 evra za liter bencina, 1,708 evra za liter dizelskega goriva in 1,352 evra za liter kurilnega olja. Nove cene veljajo do vključno 4. maja.      
    • Sem spucal za vikend, pa da vidimo zdej čez čas... Olje dejansko stoji na šipki na istem nivoju po par tisoč tako da...
    • Ne gre za to...gre za to,da zločinski komunistični rezim prizna svoje zločine nad slovenstvom,ali pa vsaj pusti normalen,nasi stopnji civiliziranosti primeren pokop vsem,ne samo nekaterim žrtvam vojne. Prvo se zaradi omejenosti v glavah ne bo nikoli zgodilo. Glej še enkrat svoj komentar:     Torej zaradi takih zabitih...vedno znova in znova moraš rovariti po ranah in prcati,ker misliš,kako prav imaš...a v bistvu imaš le majhno samopodobo...administrator pa tak....mene bi bilo sram.   Drugo pa...normalen pokop vseh žrtev-bi bil že zdavnaj čas,če nočemo še dalje gledati propad naše nacije...ker tako se med sabo prepiramo,drugi nas pa molzejo.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.