Skoči na vsebino

Poraba Mazda CX30

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano (urejeno)
pred 23 urami je Bini napisal:

Dvodnevna tura v Italijo in nazaj je bila res varčna! 🤗 Res pa je, da po tisti ravnini tam avto skoraj ne pije.... 😁

Drugi avto na isti poti MG 1.6 bencinc je pil 7.8 l/100....🫣

IMG_20250608_164830.jpg

IMG_20250608_163517.jpg

Vidim, da imaš trenutno skupno porabo enako, kot kaže meni: 5,4 l/100 km. Vendar pri izračunu na podlagi natočenega goriva in prevoženih kilometrov je moja trenutna skupna poraba 5,9 l/100 km. Spremljam porabo od nakupa vozila pa je pri ročnem izračunu vedno višja. A je možno, da je takšna razlika med računalnikom in ročnim izračunom?

Popravljeno od Justus

1568864.png

Napisano

Pri meni je ponavadi za 0.1 do 0.3 max.Odvisno koliko mi avto na mestu stoji pri samoforjih itd... 

Napisano

V soboto sva šla z mojo krajšo testno vožnjo z dinotom CX 30 iz Kranja do Kranjske gore. Po AC sem ga vozil 120 km/h po lokalnih pa pač po omejitvah, lepa vožnja, potrebno je bilo samo 1 prehitevanje. Ko sva prišla v Kranj domov sem imel porabo 5,4l. 

Napisano
pred 1 minuto je ignacij napisal:

V soboto sva šla z mojo krajšo testno vožnjo z dinotom CX 30 iz Kranja do Kranjske gore. Po AC sem ga vozil 120 km/h po lokalnih pa pač po omejitvah, lepa vožnja, potrebno je bilo samo 1 prehitevanje. Ko sva prišla v Kranj domov sem imel porabo 5,4l. 

Pa zakaj 120? A je to sedaj nek nov standard za vožnjo po avtocesti?🤔

Zdi se mi, da če ne voziš vsaj 140/ uro, si ogrožen. 

Jaz sem zadnjič za štos resetiral porabo iz Kopra do centra Trsta. Se pravi hitra cesta 120/ uro, ostalo 90, 70... Na koncu poraba tja in nazaj 4,3.

Pri 90/ uro pije nekje 3,2 litra, ko je dokaj ravna cesta , se razume. 

Ko so klanci, so tej naši atmosferci bolj bogi z večjo porabo. 

• Všeč 1
  • Haha 1

Napisano
pred 3 minutami je Alex napisal:

pije nekje 3,2 litra

Meni pije nekje 2,5/100 ... Vespa, 50 ccm. 😁

• Všeč 1
  • Haha 5
Napisano
pred 1 minuto je etcho napisal:

Meni pije nekje 2,5/100 ... Vespa, 50 ccm. 😁

Jap, vespa je nekje v rangu dinota. 😉

• Haha 2
  • Začuden 1

Napisano (urejeno)

Naslednja generacija z motorji i-get pa res ne gre nikamor. Če sta dva gor v klancu, bosta oba veslala z nogami, da pride kam ... (posledica Euro5 standarda).

Popravljeno od etcho
Napisano
pred 9 minutami je Alex napisal:

Pa zakaj 120?

Avto je imel prevoženih 100 km, pa sem ga šparal, stara šola pač. O tem je bilo že kar nekaj debate, sam sem zagovornik tega da do ene 2000 km postopno uvajanje motorja.

Napisano
pred 23 minutami je ignacij napisal:

Za te hitrosti, pa relacijo, bi reku da je to poraba na nivoju moje 3ke, oz. mogoce zanemarljiva razlika

Napisano
pred 1 uro je ignacij napisal:

Avto je imel prevoženih 100 km, pa sem ga šparal, stara šola pač. O tem je bilo že kar nekaj debate, sam sem zagovornik tega da do ene 2000 km postopno uvajanje motorja.

Aha. Potem ja. 

Napisano
pred 4 urami je ignacij napisal:

V 6ti prestavi nimaš pri 4000 obratov, da bi kaj šparal motor.... 😉

Napisano (urejeno)

Priznam, kriv sem če sem se napačno odločil in sem se peljal 120 km/h z mazdo po AC, se opravičujem, ne bo se ponovilo.

Popravljeno od ignacij

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.