Jamralnik v2
Ustvari kratki URL
-
Zadnja sporočila
-
V glavnem, po videnem, imata Norveška in Finska precej bolj socialno država kot mi, kot nam hočejo prikazati naši , tako levi kot desni politiki. Finska velja za najbolj srečno državo. Sedaj mi je jasno, zakaj je temu tako. Ceste urejene, javni promet deluje v nulo, vse vozi točno v minuto . Ljudje gredo zvečer ven ,se zabavajo, povsod je dobra glasba ( največkrat kak heavy metal). So svetlobna leta pred nami, kar se tiče medsebojnih odnosov in tolerance. Če se pogovarjate z domačini pogovor nikoli ne nanese na politiko. Večina niti ne ve, katera stranka je na oblasti. Srečali smo Slovenko, ki živi z možem v Helsinkih že pet let. Gor je šla z njim, ker je dobil dobro službo. Po letu dni se je odločila, da bi lahko šla na tečaj Finščine. Tečaj ji je plačala država pa še 800€ € je dobila vsak mesec. Ter plačane vse prispevke. Tečaj je trajal vsak dan 8 ur. Znanje Finščine je sicer pogoj, da sploh dobiš zaposlitev. Po letu dni tečaja je znala že precej dobro Finsko. In je dobila podobno službo, kot jo je imela v Sloveniji. Sedaj ji bodo plačali še ,da naredi neke vrste visoko šolo. Pravi, da jim je gor zelo v redu. Za trisobno stanovanje plačajo 600€ najemnine. V to so všteti vsi stroški razen elektrike. Povprečna plača na Finskem je okoli 2800€ neto. Če delata dva, z lahkoto plačata najemnino. Sicer so nasplošno cene res višje kot pri nas, a imajo neprimerno višji standard. Benzin je pri njih večinoma po 2€.
-
kako, a ni Slovenija najdražja država... nekateri nas skos prepričujejo kako je drugod vse pocen. OK no, hrčkih so izjema.
-
Kul! Hvala! Sem pa opazil da je v bistvu cel avto praktično čist, čeprav sem v najhujši poletni nevihti šel mimo tovornjakov... Tako da, ko se bom menil z dilerjem (ker čakam še, da dobim zimske predpražnike in nov kalup za stransko ogledalo) vprašam in sporočim. Res nora zadeva. Dokler ne gre za nekaj uber naravi škodljivega bom to redno apliciral. Me prav zanima ali je ceramic coat ali samo neka začasna žavba. Bi pa na tej točki vprašal ali je kdo v zadnjem času dajal na sprednji del avta PPF? Na prejšnji machine grey sem imel od kamenčkov prerešetano vse do strehe in sprednjih blatnikov. Ste sami naredili? Kam peljali? Kater produkt? Hvala!
-
o ploščicah je govora...😜
-
-
Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.