Skoči na vsebino

Sprememba cene goriv

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Ah... smejim se ob vsaki novi objavi.... in razlogu za podra?itev. To ne pelje nikamor.... :angry2:

Zaradi gospodarskega okrevanja.... hahaha ma ne me smejat... BANDA!!

Feel free....

Napisano

Ah... smejim se ob vsaki novi objavi.... in razlogu za podra?itev. To ne pelje nikamor.... :angry2:

Zaradi gospodarskega okrevanja.... hahaha ma ne me smejat... BANDA!!

Konec leta si morajo nagrade izpla?ati teli na?i SLO mogotci, pa da bo na bilanci mal lep?a.

Napisano

Krasno, dra?ji je ?e ko na ?vedskem, s tem da majo oni pla?e ene 5 kat vi?je! :ninja:<_<

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

Mogo?e kot zanimivost.... Luksemburg ima zagarantirano najni?jo pla?o 1400?... v naslenjih mesecih naj bi to mejo dvignili za dodatnik 300?....

S tem da imajo bencin skorej najcenej?i... dvosobno stanovanje v centru luksemburga pa stane 600?... kar je isto kot pla?am jaz na "obrobju" ljubljane..... Crazy.... Jaz se bi gor preselil.... :angry:

Feel free....

Napisano

Klele je neki druzga bolj zanimivo in sicer kako dolo?ijo ceno za tole tabelo, ?e pa vemo, da so v Avstriji, Nam?iji, Italiji itd cene od pumpe do pumpe razli?ne. :ne vem:

33112_1.png

Napisano

S tem da imajo bencin skorej najcenej?i... dvosobno stanovanje v centru luksemburga pa stane 600?... kar je isto kot pla?am jaz na "obrobju" ljubljane..... Crazy.... Jaz se bi gor preselil.... :angry:

Kolk pla?uje?? A skupaj s stro?ki? Kaj ma? pa to za en luksuz al je stanovanje tolk veliko?

?E se ne motim te drzave uporabljajo direktivo max. cena (to je v tabli) medtem ko spodnje meje ni - trg je prost.

Mislim, da je ta max samo pri nas, kjer ne zaupamo (in prav je da ne), da bi si trg sam reguliral cene. Drugod je konkuren?nost med ponudniki tako velika in raznorazni uradi za prepre?evanje kartelnih dogovarjanj so precej mo?nej?i kot pri nas.

33112_1.png

Napisano

Kolk pla?uje?? A skupaj s stro?ki? Kaj ma? pa to za en luksuz al je stanovanje tolk veliko?

Ruski car.... stanovanje dvosobno 60kvadratov... najem 450 ?, ker je od kolegice in mi ga je pod ceno dala... pa ?e stro?ki cca 150 - 200?.....

Normalna cena dvosobnega stanovanja v lj je 500 - 700 ?....

Feel free....

Napisano

Jest sem ravnokar prisparal 1,8? :) ... Ena skatlica Ricola bonbonov je bila "dzabe" :) ...Sem mel pa precej prazno (BC je kazal se 24km :) )...

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

David, vrjetn je trik tele visoke cene, to da se okoli? imenuje po CARJU! :P:hohoho:

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

Mah pri nas so sami grebatorji in ?alabajzarji, zato pa tko je.

Mogo?e kot zanimivost, ?inezarji majo ve? v glavi kot na?i, velikokrat hodim v ?ineze restavracijo na Poljanski (frekvenca ljudi je ok, zato me tudi ne skrbi za kak?ne ne?isto?e,?eprav nikol ne ve?), no ampak, carji so pred cca. dvemi meseci spustili ceno kosilo iz 6,5 eur na 5,0 eur (pa je recesija), + za ceno ene pija?e, dobi? dve (no pa cene niso nabite, pla?a? za Zalo 0,5 lita, 1,80 eur in dobi? 2 fla?i). Ampak kaj sem opazil, folka je vsaj za 40-50% ve? kot prej, prav tako ?tudentov kot ostalih ki gremo tja na ke? na kosilo, in porcije so solidne. To jim je biznis, zni?ali so cene sredi recesije in s tem privabili ve? folka in v bistvu z zni?anjem cen zaslu?ijo ve? kot prej. :bravo:

No pa da bi npr. OMV zni?al ceno za npr. 10 centov, ma 3/4 ljudi bi ve? tja hodilo tankat, ve?jo koli?ino bencina bi prodali in s tem dobili ve? popusta pri nabavi, ker bi se pa pove?ala masa ljudi (grem stavit da za ve? kot bi bil % zni?anja cene) bi ?e ve? zaslu?ili. Ampak jebi ga, to so kartelni dogovori glede cene in vsi dajo na max in nas "rajo" rubijo, sami imajo pa zaslu?ke do amena. Pa konkurenca gor ali dol. OMV in Petrolu se ne mora noben po robu postaviti, bi bilo pa druga?e da bi npr. ?e Agip in Shel ob vsakem Petrolu in OMV-ju postavil pumpo, pol bi pa ?e lahko rekli da imajo konkurenco.

Ruski car.... stanovanje dvosobno 60kvadratov... najem 450 ?, ker je od kolegice in mi ga je pod ceno dala... pa ?e stro?ki cca 150 - 200?.....

cca. 450 eur te pride kreda 100.000 na 30 letpa je tvoje ko si star 60 let :whatever::whatever::whatever: pa vemo da za 100t lahk sam sanja? 60m2

Ho?em povedat da cene so bolane do konca. Kot da je Slovenija drugi Arabski emirati in ima vsak od nas 3000eur pla?e.

Napisano

Pri Italijanih je po mojem tisto najvi?ja cena,ker se da dobit diesel tudi cenej?e kot pri nas.

S tem,da je bistveno bolj?e kvalitete.

Glede na?ih "ta glavnih" kuharjev na vrhu pa no coment.Katastrofa od katastrofe. :angry2:

Vsak dan so huj?i. :vskalo:

Napisano

Ne bi ?elel braniti te Vlade, vendar naj si bo Vlada take, ali druga?ne barve, nobena ne bi pri cenah naftnih derivatov ravnala bistveno druga?e. ?e ne bi vlekli denarja v prora?un iz naftnih derivatov, pa bi na?li kako drugo "dobrino", da se obesijo nanjo. Pri gospodarski situaciji kakr?na je sedaj pri nas, je potrebno najti vir, ki zajema ?iroko populacijo. Torej vir mora biti tak?en, da "klesti" ?im ?ir?o maso potro?nikov in najbolj prikladno je gorivo. Ve?in, ki se nas javlja na tem forumu ima za "bencin" in prav je, da preko njega privo??imo kak kos kruha tudi tistim, ki za njega nimajo in se "vozijo" pe? s praznim ?elodcem in razmi?ljanjem, kje bodo ka staknili za kosilo. Mnogi od njih, naj omenim delavke Mure, ki simbolizirajo vse podobne, niso po svoji volji pri?li na cesto.

Dragi moji, nekoliko solidarnosti moramo nameniti tistim, ki si ne morejo pomagati, saj prav lahko pride do situacije, ko ne bodo imeli kam, razen na ulico. Njihova jeza se lahko skali na dobrinah tistih, ki nekaj ?e imajo. Ste pozabili na dogodke v Franciji in ?e kje, ko so zagorele ulice.

Ne jamrajte toliko okoli cene, ker ni ?e tako hudo, da tega ne bi zmogli. B)

Nikoli ne bom imel toliko znanja, da se tudi od tebe ne bi nekaj nau?il.

Napisano

Ne bi ?elel braniti te Vlade, vendar naj si bo Vlada take, ali druga?ne barve, nobena ne bi pri cenah naftnih derivatov ravnala bistveno druga?e. ?e ne bi vlekli denarja v prora?un iz naftnih derivatov, pa bi na?li kako drugo "dobrino", da se obesijo nanjo. Pri gospodarski situaciji kakr?na je sedaj pri nas, je potrebno najti vir, ki zajema ?iroko populacijo. Torej vir mora biti tak?en, da "klesti" ?im ?ir?o maso potro?nikov in najbolj prikladno je gorivo. Ve?in, ki se nas javlja na tem forumu ima za "bencin" in prav je, da preko njega privo??imo kak kos kruha tudi tistim, ki za njega nimajo in se "vozijo" pe? s praznim ?elodcem in razmi?ljanjem, kje bodo ka staknili za kosilo. Mnogi od njih, naj omenim delavke Mure, ki simbolizirajo vse podobne, niso po svoji volji pri?li na cesto.

Dragi moji, nekoliko solidarnosti moramo nameniti tistim, ki si ne morejo pomagati, saj prav lahko pride do situacije, ko ne bodo imeli kam, razen na ulico. Njihova jeza se lahko skali na dobrinah tistih, ki nekaj ?e imajo. Ste pozabili na dogodke v Franciji in ?e kje, ko so zagorele ulice.

Ne jamrajte toliko okoli cene, ker ni ?e tako hudo, da tega ne bi zmogli. B)

Problem pri nas je ta,da ta denar ne gre za solidarnost, ampak pogoltne ?elodce "gospodov",ki se mastijo ob

polni skledi,ki so jo (smo) mi napolnili in ne vedo ve?,kje bi kaj pobrali,ker enostavno ni ve? kaj za pobrat. :angry2:

?e me spomin ne vara,smo ob osamosvojitvi imeli ene tri krat manj?o "upravo" dr?ave.

In tam dela na ?alost veliko ljudi,ki vle?e res mastne pla?e pa ne vedo sploh,kaj je njihovo delo.

Nekateri dajo odpoved,ker jim je v slu?bi pa? preve? dolg?as.

In jaz poznam res take. ;)

Napisano

evo... pri?paral sem 1,40 EUR... s tem da sem danes itak moral iti tankat :)

LP KAALman
post-11-0-20527300-1509737445.png

post-11-0-02591300-1509952290.gif

Napisano

Problem pri nas je ta,da ta denar ne gre za solidarnost, ampak pogoltne ?elodce "gospodov",ki se mastijo ob

polni skledi,ki so jo (smo) mi napolnili in ne vedo ve?,kje bi kaj pobrali,ker enostavno ni ve? kaj za pobrat. :angry2:

?e me spomin ne vara,smo ob osamosvojitvi imeli ene tri krat manj?o "upravo" dr?ave.

In tam dela na ?alost veliko ljudi,ki vle?e res mastne pla?e pa ne vedo sploh,kaj je njihovo delo.

Nekateri dajo odpoved,ker jim je v slu?bi pa? preve? dolg?as.

In jaz poznam res take. ;)

Saj ima? do neke mere prav, vendar je dr?avni aparat cena samostojnosti. Dva mil. ljudi mora v svoji dr?avi imeti "vse kar imajo veliki". Prav gotovo bi se prilegla kaka analiza delovnih mest v birokratskem aparatu, ki k temu ?e ni pripravljen zategovati pasu. Nekatere stvari pa? moramo imeti. Ni nam bilo potrebno preko 200 mini ob?in, ki imajo ve?inoma minus. Kje so sedaj politiki, ki so tako drobljenje zagovrjali??

Vendar pa je tro?arina in DDV direktni vir dohodkov prora?una in katerega gre veliko sredstev za socialne transferje, ki so ?al nujni. Seveda je v veliki masi pomaganih tudi pe??ica, ki zlorablja tako dobrohotno ureditev dr?ave, vendar temu niso krivi pomo?i potrebni marve?, tolsti birokrati, ki ne znajo tega zajeziti.

Napisano

Sirius, lepo si zajel bistvo problema zato jaz gledam tro?arino kot neko skupno dobro ?al pa se vse preve? pozablja in vsi bi radi dajal ni? in dobivali veliko - ?al tako ne gre.

Seveda so tu pogoltne?i in barabe vseh vrst pa ?e nesposobnost odgovornih dajmo zraven pa je normalno, da so ljudje ?edalje bolj jezni.

Sam kaj narest? Takoj?ni rez bi naredil armado brezposelnih in cel kup novih ljudi na dr?avni dojki. Kaj je bolje, da nekdo nekaj dela al, da je socialni podpiranec? Zveni stra?no komunisti?no ampak ni saj se da ?tevilo uradnikov v vsakem trenutku zmanj?ati ampak na neki to?ki se bo vse zalomilo. no?mo videti te to?ke verjemte zato je mogo?e v?asih bolje kak uradni?ek ve? in kak brezposelni manj.

Po drugi strani pa je treba urediti, da se tajkuni ne bodo ve? dogajali, da velekraje ne bodo ve? mogo?e ampak verjetno ta forum ni mesto, kjer bi lahko to razglabljali. Ne da ne znamo ampak o tem je treba toliko povedat, da bi verjetno postali dolgo?asni imam pa ob?utek, da nekatere stvari pa le gredo v pravo smer - upam, da se ne motim preve?-

33112_1.png

Napisano

boss in sirius k sta tako gore?a zagovornika vsehmo?nih tatvin s strani dr?ave, pardon davkov in tro?arin, pa mi povejta, kako da stvari laufajo v tujini? KAko to, da si lahko povre?en heinz kupi s svojo pla?o 2000 litrov bencina, povpre?en Janez pa 700 litrov? S tem da je tujina dosti bolj urejena od an?ga balkana. pa ?e bi lahko nateval pa se mi ne da.

Najbolj, ko ?e tok zagovarjata da mese?no dasta poleg vseh davkov ?e kak kos denarja pahor?ku.

pa brez zamere.

Have a nice and productive day!

Your future depends on it.

Your LIFE… depends on it.

A Klokateer...

Napisano

boss in sirius k sta tako gore?a zagovornika vsehmo?nih tatvin s strani dr?ave, pardon davkov in tro?arin, pa mi povejta, kako da stvari laufajo v tujini? KAko to, da si lahko povre?en heinz kupi s svojo pla?o 2000 litrov bencina, povpre?en Janez pa 700 litrov? S tem da je tujina dosti bolj urejena od an?ga balkana. pa ?e bi lahko nateval pa se mi ne da.

Najbolj, ko ?e tok zagovarjata da mese?no dasta poleg vseh davkov ?e kak kos denarja pahor?ku.

pa brez zamere.

Ljudje smo taki in druga?ni. Ti zagovarja? dru?beni egoizem. Dru?ba pa ne more funkcionirati na ta na?in. Ko se je pred nekaj dnevi zgodila huda dru?inska tragedija, pogorela je hi?a in ubila dva ?lana dru?ine, je za?ivela ljudska solidarnost v polnem pomenu te besede. Ne ?elim ti, vendar zamisli, da se tudi tebi zgodi nesre?a, po mo?nosti taka, da ostane? brez vsega. Kako bi se po?util, da se ljudje obrnejo od tebe in se brigajo sami zase, tebi pa prepustijo, da se znajde?. Dr?avna malha je ena ?udna re?, je kot vedro z veliko luknjami, ki ga z vodo ne more? nikoli napolniti. Iz njenih lukenj se napajajo hudo ?ejni in tudi "voluharji" ki pijejo na zalogo. Ali je pametno zaradi zaradi voluharjev izsu?iti tudi ?ejne??? Ali druga?e, ukiniti socialno pomo? tistim, ki so , ne po svoji krivdi, ostali na cesti. Od kod naj dr?ava vzame za te potrebe, ?e ne od tistih ki ?e nekaj imajo. Vzporejanje nas z razvitimi ni prav posre?eno, ?e vzporeja? zgolj en element, to je pla?o, potrebno je upo?tevati vse zgodovinske okoli??ine in ?tartna mesta iz katerih smo krenili proti tem pla?am.

Zasledil sem v tvojih pisanjih precej?njo mero ?elje po izogibanju "nepotrebnih" stro?kov. Kam pridemo, ?e se bomo vsi za?eli tako obna?ati. Prav lahko pridemo, da tega, da bodo tisti, ki nimajo kaj ve? zgubiti, za?nejo pohod na tiste, ki imajo.

Napisano

Prav lahko pridemo, da tega, da bodo tisti, ki nimajo kaj ve? zgubiti, za?nejo pohod na tiste, ki imajo.

Vsem galjotom vile v vamp! :ouje::ouje:

Mogu sem. :P:hohoho:

Napisano

pa brez zamere.

Seveda brez zamere samo nimam kej re?t kot da pa? poskusi? sre?o v tujini, ?e misli?, da je drugod trava bolj zelena.

33112_1.png

Napisano

Ljudje smo taki in druga?ni. Ti zagovarja? dru?beni egoizem. Dru?ba pa ne more funkcionirati na ta na?in. Ko se je pred nekaj dnevi zgodila huda dru?inska tragedija, pogorela je hi?a in ubila dva ?lana dru?ine, je za?ivela ljudska solidarnost v polnem pomenu te besede. Ne ?elim ti, vendar zamisli, da se tudi tebi zgodi nesre?a, po mo?nosti taka, da ostane? brez vsega. Kako bi se po?util, da se ljudje obrnejo od tebe in se brigajo sami zase, tebi pa prepustijo, da se znajde?. Dr?avna malha je ena ?udna re?, je kot vedro z veliko luknjami, ki ga z vodo ne more? nikoli napolniti. Iz njenih lukenj se napajajo hudo ?ejni in tudi "voluharji" ki pijejo na zalogo. Ali je pametno zaradi zaradi voluharjev izsu?iti tudi ?ejne??? Ali druga?e, ukiniti socialno pomo? tistim, ki so , ne po svoji krivdi, ostali na cesti. Od kod naj dr?ava vzame za te potrebe, ?e ne od tistih ki ?e nekaj imajo. Vzporejanje nas z razvitimi ni prav posre?eno, ?e vzporeja? zgolj en element, to je pla?o, potrebno je upo?tevati vse zgodovinske okoli??ine in ?tartna mesta iz katerih smo krenili proti tem pla?am.

Zasledil sem v tvojih pisanjih precej?njo mero ?elje po izogibanju "nepotrebnih" stro?kov. Kam pridemo, ?e se bomo vsi za?eli tako obna?ati. Prav lahko pridemo, da tega, da bodo tisti, ki nimajo kaj ve? zgubiti, za?nejo pohod na tiste, ki imajo.

Ne bom razpredal, ker potem nima ve? smisla brati, saj je preve? in bom napisal kar se da na kratko. Vidim, da se odmika? od bistva. Jaz vem, da davki morajo biti. ?al. Vem tudi, da je v?asih zado??ala desetina, danes pa pogoltne?i 60% nimajo zadosti. Ne zagovarjam nikakr?nega egoizma. Pusti sedaj nesre?e itd - tam stopi skupaj narod in ne pomaga dr?ava - verjetno je dr?ava pomagala tako, da je pobrala davek na dohodek od tistega kar je narod zbral za nesre?ne?e. Izsu?evanje ?ejnih zaradi voluharjev, ki ga omenja? - mislim, da smo v tem experti ?e lep ?as.

Ne gre za ukinjanje pomo?im, ne gre za to. Gre za to, da smo med najbolj obdav?enimi na svetu, dobimo pa za to kaj? In vsi se s cenami tako radi primerjajo s tujino, dokler so tam cene vi?je. Noben ne omenja pla?. In povej, zakaj hudi?a je v tujini hrana cenej?a, avtomobili tudi, po vsej verjetnosti tudi nepremi?nine in celo gorivo? Ne zanimajo me zgodovinska dejstva. Ko smo vstopali v EU (ki do danes razen 4x ve?jih cen ni prinesla nam, navadnim ljudem prav ni?esar) so vsi v en glas tulili o enakosti. Kje je sedaj ta enakost? Ekonomska mislim. Ni je in je ne bo.

Imam potrebo po izogibanju pla?evanja nepotrwebnih stro?kov. Seveda. Ti je nima?? A pla?uje? nepotrebne stvari? Jaz jih ne. In ?e se bo le dalo jih ne bom. Dr?ava te pa itak najde in ti ukrade kar se ji zdi da ji pripada. (btw: gotovo si bral pokojninski izra?un nekega gospoda ki je kro?il po netu, moram ?e kaj dodati?)

in ko se bo za?el ta pohod la?nih nad site, bom v prvi vrsti pri la?nih, saj sem ?e vedno mnenja, da so nas prav ti "gospodje" spravili tja kjer smo s svojo pogoltnostjo. Lahko mi pa z dejstvi doka?e? nasprotno, vendar dvomim da samo s tem, ko si odli?en v ?oli zaslu?i? milijarde v par letih.....

Have a nice and productive day!

Your future depends on it.

Your LIFE… depends on it.

A Klokateer...

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.