Skoči na vsebino

Sprememba cene goriv

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
Pravkar je Janez007 napisal:

V moji prvi službi se je o nekom govorilo točno tako ... "tukaj ni bilo nič od njega", no kasneje, ko je odšel v Siemens v Nemčijo, je zelo hitro postal direktor razvoja ... Z nami tukaj nekaj ni čisto OK ...

Jah če te vodja zatira nimaš kaj, pa si lahko še tako boljši od njega.

Napisano (urejeno)
pred 2 urama je Matick napisal:

Odvisno kje, enim je vseeno od kje si. Je pa tko, delat nekje kot tujec, moraš pa povsod imeti neko znanje ki te razlikuje od domačina, in tudi se moraš malo bolj dokazat kot domačin.

Lahko pa iz osebnih izkušenj povem, da v tujini cenijo izkušnje iz drugih držav, pri nas se pa na to gleda malo zviška, v stilu "je mogu v tujino it delat, k v sloveniji ne more sluzbe najdt", bl s takim tonom, kot da si nesposoben

Se strinjam. Če so rezultati, boš tudi sprejet. Mogoče bolj velja kar sem zapisal to za države severno od nas, ki nas imajo že od nekdaj bolj za sužnje in se malo bolj vzvišeno obnašajo do nas, čeprav so se razlike v standardih krepko zmanjšale. Že večkrat slišano. Drugače pa če imaš kaj znanja za ponuditi v tehničnih strokah na področju infrastrukture, potem ti danes v tujini ni hudega. Biti nek priložnostni delavec oz. kanonfutr je pa bolj žalostna zgodba ponavadi. Se rabi, samo jih kapital tudi hitro na novo uvozi, če je treba. Tudi delavce z ročnim znanjem obrti. Ponavadi v vrsti stojijo, pa zaenkrat so nižjega standarda navajeni, kot smo ga mi.

Pred eno uro je Janez007 napisal:

V moji prvi službi se je o nekom govorilo točno tako ... "tukaj ni bilo nič od njega", no kasneje, ko je odšel v Siemens v Nemčijo, je zelo hitro postal direktor razvoja ... Z nami tukaj nekaj ni čisto OK ...

Ja, povezano s tem kar sem napisal. Ni firm, ki bi takšen kader potrebovale, zato se pa konča pri steklenih stropih vodilnih iz prejšnjih generacij. Edino pazimo lahko, da ne bomo enaki do naslednjih rodov, ker je škoda. Se pa velikokrat tako konča... Saj vsi vemo, zakaj bi bilo pa naslednjemu bolje kot je bilo meni. Neka osnovna človeška lastnost, ki se jo je treba zavedati in zatreti.

Popravljeno od Agerg
Napisano
Pred eno uro je Agerg napisal:

Se strinjam. Če so rezultati, boš tudi sprejet. Mogoče bolj velja kar sem zapisal to za države severno od nas, ki nas imajo že od nekdaj bolj za sužnje in se malo bolj vzvišeno obnašajo do nas, čeprav so se razlike v standardih krepko zmanjšale. Že večkrat slišano. Drugače pa če imaš kaj znanja za ponuditi v tehničnih strokah na področju infrastrukture, potem ti danes v tujini ni hudega. Biti nek priložnostni delavec oz. kanonfutr je pa bolj žalostna zgodba ponavadi. Se rabi, samo jih kapital tudi hitro na novo uvozi, če je treba. Tudi delavce z ročnim znanjem obrti. Ponavadi v vrsti stojijo, pa zaenkrat so nižjega standarda navajeni, kot smo ga mi.

Ja, povezano s tem kar sem napisal. Ni firm, ki bi takšen kader potrebovale, zato se pa konča pri steklenih stropih vodilnih iz prejšnjih generacij. Edino pazimo lahko, da ne bomo enaki do naslednjih rodov, ker je škoda. Se pa velikokrat tako konča... Saj vsi vemo, zakaj bi bilo pa naslednjemu bolje kot je bilo meni. Neka osnovna človeška lastnost, ki se jo je treba zavedati in zatreti.

To maš pa prov, čeprov, vem za avstrijo, da moj foh so tam čist iste plače kot pri nas, razlika je samo da jih majo oni 14, ni pa regresa, pa prevoza in malce. Nazadnje ko so mi povedal plačo mi je kr usta zaprl, ker obnašajo se pa kt da oni teb delajo uslugo

Napisano
pred 8 urami je Slivka napisal:

Na isto registrsko tablico dobiš dve prometni dovoljenji - eno za veliko vozilo avto, drugo za majhno vozilo. Dveh hkrati itak ne moreš peljati. Torej registrske tablice prestavljaš po potrebi. Cestno takso, zavarovanje in registracijo plačaš za dražjo verzijo, tehnični pregled ni tako blazen strošek, uporabljaš pa tisto, kar je najbolj prikladno...

Kaj pa jaz ko imam tablice lepljene? 😭

• Všeč 1
  • Začuden 1
Napisano
pred 50 minutami je Matick napisal:

To maš pa prov, čeprov, vem za avstrijo, da moj foh so tam čist iste plače kot pri nas, razlika je samo da jih majo oni 14, ni pa regresa, pa prevoza in malce. Nazadnje ko so mi povedal plačo mi je kr usta zaprl, ker obnašajo se pa kt da oni teb delajo uslugo

Saj imamo pri nas tudi ponekod 14 plac... Samo pri nas se 13. placi rece regres, 14. placi pa bozicnica ... 

pred 42 minutami je godlike napisal:

Kaj pa jaz ko imam tablice lepljene? 😭

Ce bi bila tudi pri nas taka moznost, kot pri severnih sosedih in bi imel dva avta... verjetno ne bi imel zalimane tablice :P ... Ali pa pac ne bi izkoristil taksno ugodnost :D ... 

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

Samo tablce so alu. Razen če bi jih lepil na pleh plato.

Ehhh, hec je bil. Kupil bi minimalni okvir.

Napisano
pred 38 minutami je Bini napisal:

Magnetni lepilni trak.... 👌😉

Ga ima doma. Pa tudi UK tablice za vsak slučaj 😁:zvizga:

• Všeč 1
  • Haha 2

N7rRRL1.jpg

• 4 tedne kasneje...
Napisano

Jutri se malo podraži gorivo a nič zato, sem ga včeraj natočil na Mol-u za 12c cenej..... 😊😉

Ja, pa dizel prehiti bencin, po ceni mislim.... 😁

• 1 mesec kasneje...
  • 3 tedne kasneje...
Napisano

A kaj plešete na bencinskih, ko pri točenju nafte spet plačujete nek davek za spodbujanje sončnih elektrarn?

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano
pred 45 minutami je Slivka napisal:

A kaj plešete na bencinskih, ko pri točenju nafte spet plačujete nek davek za spodbujanje sončnih elektrarn?

Sam, da je cenej.... 🤗😉

Napisano
pred 2 urama je Tilen5 napisal:

Dol s Holobom!

Kje so polit-kolesarji? 🚲🚲

Napisano

Ta desnim se ne ljubi kolesarit ;) 

• Všeč 2
  • Haha 1

lp

Thomas

image.png

Napisano

Pri dizlu smo s cenami že skoraj skupaj z Italijani. Benzin je tam kar dražji. Pred letom je nila najcenejša nafta  pri njih 1,85€ sedaj sem tankal že po 1.64€.

Pa, bi se našlo še ceneje, če bi prav iskal. Seveda to ni cena na avtocesti. 

Skoraj povsod po Evropi  je šlo gorivo kar nekaj dol, le naši golobnjaki veselo nabijajo trošarino. 

Napisano

Tako je. Gorivo me zanima in ne gorivo za delovne stroje. 😉

In poglej si kje smo v Evropi po ceni:

WWW.AMZS.SI

Informacije o cenah goriv v evropskih državah.

Nekje more država not dobit, za vse športnike v Monaku in za vse avte na slovaškem.

Če bi ti bili prijavljeni v Sloveniji, bi lahko imeli nižje davke in trošarine.

Napisano

sedaj pa pri D nismo več med ugodnejšimi, v Rusiji je pa skoraj zastojn 

Za vse vaše ideje urejanja okolice   www.gabioni.si

post-24-0-89526200-1520847770_thumb.png

34419_1.png  33631_1.png 34319_1.png

Napisano

Bencin gre malenkost dol, dizel ostaja na istem …

WWW.RTVSLO.SI

S torkom se bo cena 95-oktanskega bencina znižala na 1,475 evra za liter. Dizel bo še naprej stal 1,519 evra, kurilno olje pa 1,125 evra za liter. Vlada je znižala določene trošarine na...

lp

Thomas

image.png

Napisano
Pred eno uro je Jest napisal:

Bencin gre malenkost dol, dizel ostaja na istem …

pozabil si dopisat "Jebi se Golob".

33112_1.png

Napisano
pred 8 urami je Boss napisal:

pozabil si dopisat "Jebi se Golob".

Mu ni treba, ker to že vsi mislijo. Zna biti, da celo Tina kaj takega misli...

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Če imaš zadaj zvočnik mogoče res, 🤔 Jaz ga nimam in gre komot vse v podn.... 
    • Kako je pa kaj z znamko Škoda? Najbrž jih veliko več ukradenih?🤔
    • Sem ga izbrisal z ebayem zraven. To je blo ca. pred 1 letom.   Prodajalec mi je poslal artikel drugega proizvajalca. Trdil je, da je to naredil zavedno in da kako lahko trdim, da je nadomestek slabši. Po par dneh preprirov, sem vložil vračilo. Poslal mi je poštno nalepko, vednar Post.de. Želel me je okrog prinesti in zatrjeval do bo pošta dostavla. Ebay nisem mogel ničesar, ker je dal  nalepko in je bila sedaj poteza na meni. Pomoč je bila samo možna, da pokličejo, ampak ne kličejo v Slovenijo.   Mislim, da je to delal prodajalec zavedno. Bi vrgel v poštni nabiralnik, oni bi stran vrgli. Prodajalec bi pa trdil, da ni prejel. Kar res ne bi nikoli.   Sem vložil Claim na Paypalu, so potrdili in mi dali naslov, kam naj pošljem na svoje stroške denar in bom dobil nazaj denar. Torej jaz naj krijem PTT, za to da je zavestno mi poslal napačnega. So rekli, taka so pravila.   Prekopal celi ebay in našel "impresum" mail. Kjer sem se pogovarjal s podporo. Žal, ker sem eskaliral na Paypal ne bojo naredli nič, razen da ga pozovejo. Ta kontakt zavedno skrivajo na zakonski minimum.   No sem napisal komentar kak me je okrog prinesel. In je komentar po tednu izginil. Pri vseh ostali je nazaj sikal prodajalec, tu pa ni mogel in je vložil izbris. Neko enomestno število jih lahko izbrišejo.   In sem oboje izbrisal, ker je potuha prodajalcem. Avstrijska firma je 😉
    • To ti jih bodo z Nemčije dostavili ...
    • Torej,.menjal sem zadnje ploscice na mazdi 3 ,.el rocna. Gres v program da ti sprosti cilindre,.zamenjas ploscice,.in nato spet v programu odtegnes rocno, pac po postopku.Nato pa nastopi problem,.ko se zapeljes naprej  in pohodis zavoro,.se pedal skoraj posede do konca,..mores vsaj 3x popumpat da se ustavi.Ni mi jasno kaj ga biksa masina . 
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.