Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

V sivki imam 143km 2.0 ma?ino pa je poraba od 5,8 pa do 7.5, ampak v glavnem pa okol 6,5. V belki pa je 2.2 130km pa mam zaenkrat kr isto porabo, zdj pa ne vem, al je to zarad nove ma?ine k se more ?e ute?t al kaj? Na?eloma bi mogla bit mal ni?ja, ane?

Napisano

Zdele sm vozu ve?inoma kratke razdalje cca 10km vsake tolk ?asa relacijo 100km prej pa isto pa sm mel porabo 7.5 max

Jaz imam tudi sedaj pozimi po BC-ju 8,5l/100 druga?e pa od 6,5-7,5. Bom videl,koliko sedaj realno odstopa zaradi webasta.

Je pa res,da delam same majhne razdalje in se webasto vsaki? pri?ge.

Za primerjavo;kolega z bmw 1.6 benzinar ima identi?ne relacije v slu?bo in po mestu in ima povpre?je 12-13 litr?kov.Tako, da je normalno, da je pozimi ve?ja poraba.

Napisano

ok, sivka ma tut mal zme?an bc, ka?e 8,5, k prera?una? je pa cirka 1,5 l manj. Sm se ?e navadu, da je treba to od?tet stran. Je pa zna?al od 1,2 pa do 1,8l ?e

Napisano

V sivki imam 143km 2.0 ma?ino pa je poraba od 5,8 pa do 7.5, ampak v glavnem pa okol 6,5. V belki pa je 2.2 130km pa mam zaenkrat kr isto porabo, zdj pa ne vem, al je to zarad nove ma?ine k se more ?e ute?t al kaj? Na?eloma bi mogla bit mal ni?ja, ane?

Poraba je pri meni tudi do decilitra enaka pri stari kot pri novi s tem, da stara ni imela DPF nova pa ga ima poleg tega, da pri novi so gor ?e bistveno ve?ji valarji.

Mazda 6(2004) 121KM diesel 2.0 Boss 6.52 l/100km

Mazda 6(2008) 140KM diesel 2.0 Boss 6.53 l/100km

33112_1.png

Napisano

CX-5 Attraction 2.2 diesel 150KS (od sredine avgusta)....voznja normalna, relacija 60-70% relacijska 15km v vsako stran ostalo 65km v vsako stran (ne AC) poraba po potovalnem ra?unalniku 6,4-6,7l/100km ko pe? ra?unam je to med 6,9 in 7,25l/100km. Do sedaj sem vedno to?il na Agipu, 1x na OMV-ju in je poraba poskocila za 0,4l/100km.

Lp Primoz

Napisano

CX-5 Attraction 2.2 diesel 150KS (od sredine avgusta)....voznja normalna, relacija 60-70% relacijska 15km v vsako stran ostalo 65km v vsako stran (ne AC) poraba po potovalnem ra?unalniku 6,4-6,7l/100km ko pe? ra?unam je to med 6,9 in 7,25l/100km. Do sedaj sem vedno to?il na Agipu, 1x na OMV-ju in je poraba poskocila za 0,4l/100km.

Lp Primoz

Na moji 6-ki CD 129 pa je ravno obratno, ?e tankam na OMV-ju, je poraba, ra?unana na roke, nekje 5,8l/100km, ?e pa tankam na Agipu, pa nekje 6-6,1l/100 km. Tudi potovalni ra?unalnik v drugem primeru ka?e za 3 deci ve?. Se mi zdi zanimivo, ker se mi je tudi pri prej?njem avtomobilu zdelo, da sem z OMV-jevim dizlom prevozil najve?.

Mazda6 Sport CD 129 TE Plus-ex

Mazda6 SPC CD 150 Revolution

Napisano

Na moji 6-ki CD 129 pa je ravno obratno, ?e tankam na OMV-ju, je poraba, ra?unana na roke, nekje 5,8l/100km, ?e pa tankam na Agipu, pa nekje 6-6,1l/100 km. Tudi potovalni ra?unalnik v drugem primeru ka?e za 3 deci ve?. Se mi zdi zanimivo, ker se mi je tudi pri prej?njem avtomobilu zdelo, da sem z OMV-jevim dizlom prevozil najve?.

Verjamem, je full zgodb glede tega...npr. Moja draga z Opel corso 1.4 bencinar naredi vec km ce tanka na Petrolu kot na OMV-ju...relacija vedno ista.

Lp

Napisano

Pri meni sem v soboto naredil en test, tankal sem na petrolu, do ?toflca, potem naredu cca 320 kilimetrov in spet tankal na istem petrolu in istem to?ilnem mestu, vmes sem imel od mene od ljubljane regionalko, potem pa do dramelj AC od dramelj do pod?etrtka spet regionalko, nazaj pa v obratnem vrstnem redu. Pred povratkom pa ?e cca 40 minut vebasta. Povpre?na hitrost je bila po BC 81 km/h, upam da je vsaj to prav zra?unal.

Nazaj grede sem ?e na sprednjem delu avta nabral cca 3-4 cm ledu, ker je na od pod?etrtka do celja bila taka megla, da nisem videl 20-30 m naprej samo ni blo panike sem bil popolnoma sam na cesti v smeri proti ljubljani, normalno saj je bila ura polno?. :blush:

Po shitty BC, je bila poraba 10,6 l/100km

Po aftermarket BC 9,33 l/100km

Po izra?unu na roke pa 9,46 l/100km

Ni slab rezultat za eno kanto, ki da nekaj od sebe ko to zahtevam. :zvizga:

Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS.

"Life is too short, to drive slow-shitty cars."

Napisano

mal podatkov za siriusa:

tankal 56l, prevozenih po stevcu 976km, kar pomeni 5.73l/100km

povprecna hitrost 107km/h, max pa 135 po stevcu, lj-dunaj-lj-brnik-trst

It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see

Napisano

mal podatkov za siriusa:

tankal 56l, prevozenih po stevcu 976km, kar pomeni 5.73l/100km

povprecna hitrost 107km/h, max pa 135 po stevcu, lj-dunaj-lj-brnik-trst

Zelo lepo povpre?je za AC. Meni je sedaj nekje po BC 6,3 z lokalno drkarijo 6-7 km v eno stran pa po?itke, nato v drugo smer. Pride pa tu do izraza tudi razlika v mo?i 129 vs 163 in neto te?i vozila 1420 vs 1670. Jaz se zadnje ?ase vozim v glavnem s praznim, ne vem pa kolko dodatne te?e si imel ti na tej relaciji.

V kratkem planiram dino test, najprej brez metabond aditivov, potem pa ?e z aditivi. Bomo videli koliko se moj kalkulator porabe obnese.

Nikoli ne bom imel toliko znanja, da se tudi od tebe ne bi nekaj nau?il.

Napisano

Povpre?na poraba od zadnjega tankanja, to je 208km, zna?a 6,4 litra. ?e zmeri imam 2.3 motor in ne dizlaka. :jezicek:

Je pa bila umirjena vo?nja iz Kamnika v Kr. Goro in nazaj. :jupiii:

EDIT; pri dobrih 720 prevo?enih sem ?el ponovno polnit LPG in izra?unal povpre?no porabo 8,33 litra (BC je kazal genau 7,0 na koncu). :cheers:

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

• 4 tedne kasneje...
Napisano

Po zandjem takanju sem imel prvi 250 km porabo 6,4, nato sem imel nekaj relacij po regionalkah, kjer je zaradi prometa in tudi spo?tovanja predpisov poraba do 620 prevo?enih km padla na povpr?no 5,5 l/100km. Izr?un ka?e, da sem z ne?no vo?njo porabil 4,2 l 100 km.

BC ka?e naslednja 2 podatka:

post-483-1359398416_thumb.jpg post-483-1359398442_thumb.jpg

Zadnjih 620 km je torej prevo?eno s porabo 5,5 l/100km

Zadnjih 1568 km pa s porabo 6,0 l/100 km. (40% AC 130-140 km/h po ?tevcu)

V obeh slu?ajih je povpre?na 52 km/h. Torej tu so regionalke, kjer se zaradi prometa in omejitev vozi do 90 km/h s precej omejitvami, vo?nje po naseljih, kjer zaustavljanja na semaforjih, pa tusi kak po?asne? ki vozi 60-70 km/h.

Na isti relaciji 97 km je v eni smeri bila poraba zaradi hitrej?e vo?nje 6,4 l/100km, za nazaj pa 4,2 l/100 km. ?asovno pa ni bilo velike razlike, nekje 5-10 min.

Ps.:

Pozabil sem navesti, da sem v zadniji rezervoar goriva dodal Megasel. Za sedaj ne morem re?i, ali je kaj malega vplival na porabo. Jutri pa menam ?e morotno in menjalni?ko olje. C5_III dobi Golda in GT, nato gre po kakih 500-1000 prevo?enih km ponovno na tester. Prvo testiranje je pokazalo 1X169,29 KM, 1X pa 167,91 KM (tovarna zagotavlja 163 KM), potem pa bomo videli, koko vsi trije aditivi vplivajo na rezultat.

Napisano

Po zandjem takanju sem imel prvi 250 km porabo 6,4, nato sem imel nekaj relacij po regionalkah, kjer je zaradi prometa in tudi spo?tovanja predpisov poraba do 620 prevo?enih km padla na povpr?no 5,5 l/100km. Izr?un ka?e, da sem z ne?no vo?njo porabil 4,2 l 100 km.

BC ka?e naslednja 2 podatka:

post-483-1359398416_thumb.jpg post-483-1359398442_thumb.jpg

Zadnjih 620 km je torej prevo?eno s porabo 5,5 l/100km

Zadnjih 1568 km pa s porabo 6,0 l/100 km. (40% AC 130-140 km/h po ?tevcu)

V obeh slu?ajih je povpre?na 52 km/h. Torej tu so regionalke, kjer se zaradi prometa in omejitev vozi do 90 km/h s precej omejitvami, vo?nje po naseljih, kjer zaustavljanja na semaforjih, pa tusi kak po?asne? ki vozi 60-70 km/h.

Na isti relaciji 97 km je v eni smeri bila poraba zaradi hitrej?e vo?nje 6,4 l/100km, za nazaj pa 4,2 l/100 km. ?asovno pa ni bilo velike razlike, nekje 5-10 min.

Ps.:

Pozabil sem navesti, da sem v zadniji rezervoar goriva dodal Megasel. Za sedaj ne morem re?i, ali je kaj malega vplival na porabo. Jutri pa menam ?e morotno in menjalni?ko olje. C5_III dobi Golda in GT, nato gre po kakih 500-1000 prevo?enih km ponovno na tester. Prvo testiranje je pokazalo 1X169,29 KM, 1X pa 167,91 KM (tovarna zagotavlja 163 KM), potem pa bomo videli, koko vsi trije aditivi vplivajo na rezultat.

Dobra poraba samo ni? kej pretresljivega.Jaz imam z mojo MAZDA I generacije po regionalkah z ta mehko nogico tudi pod 6/100.Zadnji? smo ?li v N.Gorico, po ?ivem ledu po italijanski strani na avtostradi in sem vozil tja do 90/uro, poraba po BC-ju je bila 5.5l/100.In moj BC ne la?e trenutno ni?.

Imam pa sedaj samo mestna vo?nja, trenutna poraba 8.5/100, kar je za moje pojme odli?en rezultat. :bravo:

Napisano

Dobra poraba samo ni? kej pretresljivega.Jaz imam z mojo MAZDA I generacije po regionalkah z ta mehko nogico tudi pod 6/100.Zadnji? smo ?li v N.Gorico, po ?ivem ledu po italijanski strani na avtostradi in sem vozil tja do 90/uro, poraba po BC-ju je bila 5.5l/100.In moj BC ne la?e trenutno ni?.

Imam pa sedaj samo mestna vo?nja, trenutna poraba 8.5/100, kar je za moje pojme odli?en rezultat. :bravo:

Mora? upo?taviti mo? motorja, ta je v?asih pomenila pri ve?jih odstopanjih tudi ve?jo porabo. Pri novej?ih, moj je letnik 2010, pa so dosegli nakako porabo po trenutnih potrebah. Nova generacija dizel motorjev se polni z gorivom preko pezoeltri?nih injektrojev, ki omogo?ajo veliko preciznej?e doziranje goriva na malih obratih patudi na drugih. Npr. pri neobremenjenem motorju je poraba 0.0, tako, da se spla?a zavirati z motorjem. Za EKO vo?njo ra?unalnik prioro?a menjajvo brzin na 1800 o/min.

Vsekakor je tvoja poraba dober rezultat. Upo?tevati mpra? tudi, da je moj vaj 200 kg te?ji od tvojega, kar tudi pripomore k porebi. Moj prej?nji je imel 2200 ccm in 134 km in je slabih 200 kg la?ji od sedanjega, pa sem ga te?ko spravil pod 7 l/100 km.

Napisano

Me res zanimajo rezultati, tole ste se lotili kar natan?no. To ste merili pri Ercu verjetno?

Pri Mitji.

Napisano

ta ma tud grozne stevce, kot mazda 6 mirai ali gta...edino ima pa nekaj carskega, kar nobena mazda 6 nima: stevc za kolicina olja...

It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see

Napisano

ta ma tud grozne stevce, kot mazda 6 mirai ali gta...edino ima pa nekaj carskega, kar nobena mazda 6 nima: stevc za kolicina olja...

Ni koli?ana olja marve? temperatura olja (tudi pomemben podatek). Koli?ino kotrolira prek senzorjev, ki preko ra?unalnika opozarja pri zagonu na koli?ino olja. Mislim pa, da opozarja tudi med vo?njo, ?e koli?ina olja pade pod min. nivo.

Napisano

Ni koli?ana olja marve? temperatura olja (tudi pomemben podatek). Koli?ino kotrolira prek senzorjev, ki preko ra?unalnika opozarja pri zagonu na koli?ino olja. Mislim pa, da opozarja tudi med vo?njo, ?e koli?ina olja pade pod min. nivo.

nekajkrat sem vozil en peugeot 206 (neki bolj sportnega) pa je mel stevc, ki je ob zagonu kazal kolicino olja, potem pa temperaturo...to je res super odlicno, ne pa eni danasnji avti (npr skoda fabia) nimajo niti kazalca za temperaturo hladilne tekocine...

Napisano

Tut BMW ga nima :-)

ooo bmw ima, sam mores vedet kje gledat. drugac pa en kup novih avtov nima kazalca za temp. hladilne tekocine. tudi cx-5 nima. :(

www.trziskisladoled.si

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Emmm, ni mi jasno. Berem in berem, ampak mi kljub temu ni jasno.   Pa kdo so Američani, da bodo "vrgli" predsednika neke države? Niti ne sosednje države. Sem jaz kaj zamudil? Mislim, glejte, Goloba in Musarjevo prav nič ne občudijem. Ampak kljub temu bi se jima postavil v bran, če bi recimo Nemci prišli, da ju "vržejo". Če ju bomo vrgli, ju bomo sami, ne pa da se drugi vmešavajo. Ja, vem, komunisti so trdovratna nadloga in se jih je težko znebiti. Ampak notranje stvari določene države ne more urejat druga država. Če so Venezuelci želeli "vreč" svojega predsednika - kaj se Trap tja meša. In če je že poslal enoto, da aretirajo človeka, ki je povezan z mamili - svoje so dobili, Venezuela naj se zdaj sama rihta. Ne more Amerika kar razglasit, da je Venezuela zdaj pod njihovo oblastjo in da jo bodo oni upravljali. Pa saj to je okupacija in edino pravilno bi bilo, da zavezniki Venezuele stopijo skupaj in Ameriki pojasnijo, kako in kaj. Samo kaj, ko je svet zadnje čase precej "egoističen" - vsak se briga zase in za druge jih ne briga. Če bi bilo kaj odločnih, ne bi Putin že štiri leta ropotal po Ukrajini in ne bi Trump "urejal" po Venezueli.   Da se včasih človeku kar stoži po hladni vojni, ko so vsi nadzirali vsak korak vseh in je vsak prej dobro premislil, preden je poskusil narediti kakšno neumnost...
    • Mislim, da smo to že razpucali....  Dobro, zelo dobro moraš vedet zakaj bi imel ravno dizla.... 🤔
    • No, sigurno ni tako hudo, da bi moral bežat od dizla, saj je na forumu kar nekaj uporabnikov, ki že leta vozijo dizle. Naj mu tisti dajo kakšen nasvet, na kar mora biti pozoren...
    • Bejži od dizla..... 
    • A imamo sploh koga na forumu z dizelsko mazdo3 nove generacije?   Jaz bi ti svetoval da bodi previden pri teh avtih iz uvoza (naj bo servisna knjižica poštempljana z vsemi žigi) če kupuješ dizla, ker so bolj občutljivi motorji. Tudi servisni interval 20kkm za dizla je predolg.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.