Skoči na vsebino

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 23 urami je Bini napisal:

Kaj hočeš, če je usrana jo je treba oprat.... :nevem:

IMG_20200527_202503.jpg

Ma ne, ni treba. Moja BTjka je usrana še naprej...

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano
pred 20 minutami je Slivka napisal:

Ma ne, ni treba. Moja BTjka je usrana še naprej...

To je pa čisto druga zgodba,eno je šminka eno pa delovni stroj.....:ouje:

Napisano (urejeno)
dne 24. 5. 2020 ob 19:47 je Alex napisal:

Ne, cel avto.🤗 Tudi z "plastelinom" sem šel čez cel avto. Sem pa res moral hiteti, ker moraš to vse delati v senci in  mi je kar hitro pričelo hoditi sonce izza strehe. 

Nisem pa poliral avta, ker je bilo  že samo " klay bar-anje" dovolj. Vzel sem medium varianto, ki je malo bolj agresiven in super zgladi vse in pobere ven iz barve vse nečistoče. Po tem je lak popolnoma gladek. Ne moreš verjet, kako umazan pride klay po opravljenem delu. Ko opereš enkrat avto probaj z roko it čez lak, boš občutil rahko hrapavost.To so razne nečistoče zarite v lak. In sledi voskanje in ta vosek spoliraš do visokega sijaja.Jaz dam na vrh še akrilno zaščito, ki naredi še dodatno uv zaščito in hkrati da globoki sijaj tudi barvi. 

dne 24. 5. 2020 ob 14:50 je Alex napisal:

Danes sem malo bolj detajlno očedil  mojo red arrow. 

Najprej pranje s specialnim šamponom. nato  sušenje, nato klay bar, se je nabralo na laku kar nekaj nečistoč, sledilo je woskanje z trajnejšim voskom, nato poliranje in na koncu še zaključno sonus acryl glanz. Rezultat je visoko, globoko sijajen lesk. 🤗

Kaj zdaj si poliral al ne,.. ker v zgornjem stavku si poliral 😛

Popravljeno od TiEn

Voznik premium vozila, na premium pnevmatikah.

Napisano

Opral, s claybarom ocistil lak in ga nato posvoskal ter z mikrofibro "spoliral" do sijaja. Ni ga poliral s polirnim strojem in polirno pasto.

Napisano (urejeno)
pred 6 urami je Scr3am napisal:

Opral, s claybarom ocistil lak in ga nato posvoskal ter z mikrofibro "spoliral" do sijaja. Ni ga poliral s polirnim strojem in polirno pasto.

Točno tako. Ni bilo potrebe po poliranju z polirnimi pastami glede na to, da avta še nikoli nisem opral v avtomatski avtopralnici in ni hologramov na laku. Vedno le ročno pranje. 😏

pred 6 urami je TiEn napisal:

Kaj zdaj si poliral al ne,.. ker v zgornjem stavku si poliral 😛

Poliranje nanešenega voska. 😛

Popravljeno od Alex
  • Všeč 1
  • Haha 1

Napisano
dne 24. 5. 2020 ob 18:17 je Alex napisal:

Cirka dve uri z pranjem vred.Se pa izplača. Take Wax, ki sem ga sedaj dal gor naj bi trajal do pol leta. Dober je tudi za zaščito preko zime. Bomo videli, kako se bo obnesel. 

Sem slucajno naletel na tole fotko in se spomnil nate :)

101145207_10220506133316455_1556848940979060736_n.jpg

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

Ampak to sploh ni šala... to je čista realnost. Men vedno v roku dveh ur od pranja avta ena leteča pošast poserje avto in to navadno kar konkretno. Če pa je avto umazan pa navadno ni dodatnih drekov gor.

33112_1.png

Napisano
pred 21 minutami je Boss napisal:

Ampak to sploh ni šala... to je čista realnost. Men vedno v roku dveh ur od pranja avta ena leteča pošast poserje avto in to navadno kar konkretno. Če pa je avto umazan pa navadno ni dodatnih drekov gor.

Ej, isto. Ko sem ga tule pral in voskal se mi je ptič kar konkretno usral na haubo še preden sem ga sploh končal. In kot praviš, to je standard na sveže opran avto. 😛

Napisano

Jaz sem včeraj že skoraj opral in povoskal (uporabljam kar tisti turtle wax spray in z mikrofibro obrišem), pa sem pogledal vreme in kaže cel teden dež (avto mi pa stoji zunaj)... Sem samo spral haubo, sprednji odbijač in povoskal (zaradi mušic), vse ostalo pustil usrano. Bomo že enkrat....

Napisano (urejeno)

Danes še nič, je pa prišel paket iz operi-avto.si :P

Tak da pred nedeljo se bo spet svetla, upam vsaj.

Popravljeno od 50keda
Napisano
pred 46 minutami je 50keda napisal:

Danes še nič, je pa prišel paket iz operi-avto.si :P

Tak da pred nedeljo se bo spet svetla, upam vsaj.

Kaj si pa naročil?

Ko vas tu gor poslušam se počutim kot totalni nepoznavalec. Jaz avto operem in ga povoskam z voskom v spreju potem pa obrišem z mikrofibro/jelenovo kožo. Vsi tukaj pa skos neke paste gor dol. :unsure: Malo podelite to znanje prosim oziroma če imate kak guide in tako naprej. :)

Napisano

Uff zadev je neomejeno. Jest osebno kar se tice zunanjega pranja. Sampon za predpranje, klasicen sampon, sredstvo proti musicam, sredstvo proti leteci rji, vosek, polirna pasta. Enkrat, ko to kupis imas kar nekaj casa mir :)

Napisano

Ja js sm tut šele začel: torej ajmer, podlogo za dvojno dno, nudl gobo in cirus šampon od chemical guys.

Voskanje me še čaka ali pa če bom raje komu pelal povoskat, to bomo še vidli. Mi je pa asistiral @Alex po tem ko sem ga "gnjavil", da se mu oglasim na tretma :P

Napisano (urejeno)
pred 13 minutami je 50keda napisal:

Ja js sm tut šele začel: torej ajmer, podlogo za dvojno dno, nudl gobo in cirus šampon od chemical guys.

Voskanje me še čaka ali pa če bom raje komu pelal povoskat, to bomo še vidli. Mi je pa asistiral @Alex po tem ko sem ga "gnjavil", da se mu oglasim na tretma :P

Ko boš končal tretma, slikaj avto, da vidim, če je bil dober tutorial. 🤗

Kolega pelje danes na podobno obdelavo svojega BMWja, le da bodo tudi fino polirali holograme od nepravilnega pranja v avtopralnici. Za tretma bo odštel kar zajetnih 280€.Če boš prav naredil vse boš kar nekaj cvenka prišparal. 

Sem  pa kolegu moral poslati sliko svoje rdeče puščice za referenco, kako mora avto na koncu izgledati😛

Voskanja se lahko lotiš kar sam, ni tako težko. Samo roke te bodo na začetku malo bolele. Ampak se izplača. 

Popravljeno od Alex

Napisano
pred 59 minutami je Scr3am napisal:

Uff zadev je neomejeno. Jest osebno kar se tice zunanjega pranja. Sampon za predpranje, klasicen sampon, sredstvo proti musicam, sredstvo proti leteci rji, vosek, polirna pasta. Enkrat, ko to kupis imas kar nekaj casa mir :)

A pa polirate na roko? Jaz si nebi upal na mašino 😬

Ja Alex, roke te že bolijo, je pa avto povoskan za dobre 3-4 mesece v primerjavi z avtopralnico pa še plastika je vosek-free.

Napisano
pred 30 minutami je NevLado napisal:

A pa polirate na roko? Jaz si nebi upal na mašino 😬

Ja Alex, roke te že bolijo, je pa avto povoskan za dobre 3-4 mesece v primerjavi z avtopralnico pa še plastika je vosek-free.

oldschool na roke :D. Imas vec vrst voskov. Eni so bolj osredotoceni na sijaj in so "lazji"-poletni voski, kateri zdrzijo cca. 3 mesece. Na drugi strani imas pa malo bolj "trde" voske k so malo manj sijoci, ampak so bolj osredotoceni, da zascitijo vozilo -"zimski". Te zdrzijo tudi do 6 mesecov :). Jest do sedaj se nikoli v zivljenju nisem peljal avta v avtomatsko avtopralnico.  Obvezno two bucket metoda :)

Napisano (urejeno)
Pred eno uro je Scr3am napisal:

oldschool na roke :D. Imas vec vrst voskov. Eni so bolj osredotoceni na sijaj in so "lazji"-poletni voski, kateri zdrzijo cca. 3 mesece. Na drugi strani imas pa malo bolj "trde" voske k so malo manj sijoci, ampak so bolj osredotoceni, da zascitijo vozilo -"zimski". Te zdrzijo tudi do 6 mesecov :). Jest do sedaj se nikoli v zivljenju nisem peljal avta v avtomatsko avtopralnico.  Obvezno two bucket metoda :)

Res je. Na roke je bolj "doživeto". 😛Pohvalno, da nas je veliko, ki damo nekaj na naše lepotce in peremo avte na roke. 

Tokrat sem dal gor Collinite 845,ki je res bolj trd vosek a hkrati se zelo sije. Traja nekje do 6 mesecev. Je pa res malo problematičen za nanos. 🤪

Popravljeno od Alex

Napisano
pred 5 minutami je Alex napisal:

Res je. Na roke je bolj "doživeto". 😛Pohvalno, da nas je veliko, ki damo nekaj na naše lepotce in peremo avte na roke. 

Zato pa so vse Mazde tako sijoče..... :ouje:

Napisano

En dan bila na servisu. Par stvari je bilo za poštimat.

N7rRRL1.jpg

Napisano

Obstajajo tudi neki pripravki, ki počistijo površino avta in odstranijo nečistoče, ki naj nebi bile vidne "na uč". A to tut kej nucate predno voskate?

Napisano

Naceloma gre tako:
- predpranje vozila, da se odstrani vsa groba umazanija
- ciscenje avta s samponom in two bucket metodo. 
-v primeru, da zelis avto se spolirati je potrebno avto spucati z glino oz. clay barom
- nanos zascite (vosek, keramicna zascita...)

Vmes med pranjem imas se en kup postopkov, katere lahko uporabis (ciscenje felten, voskanje felten, nanos hidrofobnega premaza za stekla, premaz za gume,politura za krom itd.)

Drgac pa pred poliranjem/voskanjem mora biti povrsina popolnoma cista, zato se pa uporablja pred pranje, pranje in nato se uporaba claybara, da je povrsina v nulo cista in gladka :)

Napisano
pred 57 minutami je Scr3am napisal:

Naceloma gre tako:
- predpranje vozila, da se odstrani vsa groba umazanija
- ciscenje avta s samponom in two bucket metodo. 
-v primeru, da zelis avto se spolirati je potrebno avto spucati z glino oz. clay barom
- nanos zascite (vosek, keramicna zascita...)

Vmes med pranjem imas se en kup postopkov, katere lahko uporabis (ciscenje felten, voskanje felten, nanos hidrofobnega premaza za stekla, premaz za gume,politura za krom itd.)

Drgac pa pred poliranjem/voskanjem mora biti povrsina popolnoma cista, zato se pa uporablja pred pranje, pranje in nato se uporaba claybara, da je povrsina v nulo cista in gladka :)

... pa pred poliranjem je dobro odstraniti vse ostale vojske od prej na barvi. 

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• povej več, a si že imel tak projekt pa te je zdaj sesulo in ti je zdaj žal? se mi zdi, da nekaj veš 
    • Ja, jurja na kvadrat bo kar pravilna ocena po moje. Kot so drugi že rekli tule. Jaz sem tudi šel dograjevati hišo iz leta 85 in je zdaj dvostanovanjski objekt na lokaciji, ki jo danes ne dobiš kar tako samoumevno - bližina Celja, avtocesta 5 min stran, vse stvari na dosegu roke, otroci lahko (že) sami hodijo po dejavnostih. Ne govorim o neki Ljubljani, pa vseeno, saj vemo kako je z bajtami in cenami danes. Več faktorjev špila tu.   Zgodba je tudi drugačna kot včasih. Danes je glavno da se zapufajo ljudje in da je čez eno leto fertik. Včasih se je pa lepo 10 let delalo in se je počasi naredilo. Malo smo to tudi pozabili. Res je pa, da danes pri vsej izbiri in dopaminskih šusih od drugje je težko glavo v stvar spraviti.   Sam sem si dal kar zalogaj. Začetni objekt velikost cca. 300 m2 neto sem dozidal in ga spremenil v dvojček 220 m2 + 170 m2 skoraj brez kreditov in z veliko lastnega dela in predvsem načrtovanja s tem, da sem v objektu skozi živel. Se pa lahko v prihodnosti lastništva urejajo posebej če je treba.   O mojem porabljenem času za ta projekt zadnjih 10 let pa raje ne bi govoril. Poleti 2022 in potem še celo 2023 sem bil čisto sesut, pa še iz projektov v firmi se nisem videl. Sem pa tehnik po duši in imam OCD s prefekcionizom, tako da vemo kako potem to gre. 🤪
    • Ampak fertik bajto za 120.000. 
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.