Skoči na vsebino

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
Pravkar je sportman333 napisal:

Sej bo dež.....😉🤣😂

neke nevihte so res napovedane pri nas

Voznik premium vozila, na premium pnevmatikah.

Napisano
pred 2 urama je SpEkTr napisal:

Oprana, sem pa opazil eno buško na strehi, ne vem od kdaj, ne od kodemoji848.png

Ne vem, tale pleh je res skeri mehak. 32988b039b2d871a4bc328cfd6394391.jpg

Ni panike, tole ti bodo z lahkoto ven potegnili in se ne bo videlo nič.

33112_1.png

Napisano

V petek sem menjal gume, zaenkrat Nexen brez posebnosti, me je dež ujel takoj po menjavi. Optiko sem tudi dal preverit, samo sprednjo desno smo pošlatal in toj to.

pred 53 minutami je SpEkTr napisal:

Saj to vem, sem ga že 2x peljal po ene par bušk ven vlečt, samo tako - precej hitro se pozna vse emoji16.png

Kam si peljal?

Napisano

Kolikorkrat na leto pa to mažeš?

pred 3 urami je SpEkTr napisal:

Popravljat udrtine, fazer pri Kranju je to sicer super uredil, sam mal logistike je emoji16.png

Si streho posebej vozil?😄

N7rRRL1.jpg

Napisano
pred 22 minutami je FuManchu napisal:

Kolikorkrat na leto pa to mažeš?

Tole sem sedaj po dveh letih. Načeloma pravijo, da bi morali vsako leto.

Napisano

Nisem nič nardil, sem pa bil za vikend na tehnološki konferenci kjer je bilo govora tudi o dpf s strani podjetja walker. Če motor deluje pravilno bi se naj regeneracije izvajale med 400-800km vse kar je manj je znak da motor ne deluje pravilno.

Aja pa še električne smo imeli v delu, pod črto, podn od podna, če bi začel pisat bi rabil kar nekaj ur, glede okvar vodi mercedes z najvec okvarami, najmanj okvar pa ima kia, samo enih par je bilo glede baterij kjer se je menjal posamezni modul in nic druga. 

Mercedes ima celo števec klopov kateri odšteva in se po 180000 vklopih zaklene, takrat bi naj bila baterija "slaba" in je potrebna menjava (kar baje ne pije vode saj naj bi bile slabe samo določene celice). 

Pri hybridih je tud števec kateri šteje vklope vendar lahko steje tudi v plus ker spremlja vec parametrov, pri menjavi 12v baterije pri hybridih se ob poceni akujih lahko stevec odsteje do 0 in zahteva menjavo hybridne baterije, zato se priporocajo znamke kot so varta in podobne ki imajo ze nek sistem... In pa mehki hibridi 48v ki imajo litionsko baterijo nesmejo stat vec kot 4 tedne saj se baterija sprazni in ko pride pod 15% soc je za nic, hybridni je omejen na nakje 3mesece elektricni pa na 4 mesece. Pojavle so se tezave ko je folk kupoval elektricne prek luze in je avto bil nalozen s skoraj "prazno" bateriji ko je ladja prispela je imela pa samo 5v ne 400v, baterija vec ni bila uporabna... Vglavnem tole na kratko, bilo je vrhunsko. 

• Všeč 14
Napisano
pred 51 minutami je scania napisal:

Nisem nič nardil, sem pa bil za vikend na tehnološki konferenci kjer je bilo govora tudi o dpf s strani podjetja walker. Če motor deluje pravilno bi se naj regeneracije izvajale med 400-800km vse kar je manj je znak da motor ne deluje pravilno.

Aja pa še električne smo imeli v delu, pod črto, podn od podna, če bi začel pisat bi rabil kar nekaj ur, glede okvar vodi mercedes z najvec okvarami, najmanj okvar pa ima kia, samo enih par je bilo glede baterij kjer se je menjal posamezni modul in nic druga. 

Mercedes ima celo števec klopov kateri odšteva in se po 180000 vklopih zaklene, takrat bi naj bila baterija "slaba" in je potrebna menjava (kar baje ne pije vode saj naj bi bile slabe samo določene celice). 

Pri hybridih je tud števec kateri šteje vklope vendar lahko steje tudi v plus ker spremlja vec parametrov, pri menjavi 12v baterije pri hybridih se ob poceni akujih lahko stevec odsteje do 0 in zahteva menjavo hybridne baterije, zato se priporocajo znamke kot so varta in podobne ki imajo ze nek sistem... In pa mehki hibridi 48v ki imajo litionsko baterijo nesmejo stat vec kot 4 tedne saj se baterija sprazni in ko pride pod 15% soc je za nic, hybridni je omejen na nakje 3mesece elektricni pa na 4 mesece. Pojavle so se tezave ko je folk kupoval elektricne prek luze in je avto bil nalozen s skoraj "prazno" bateriji ko je ladja prispela je imela pa samo 5v ne 400v, baterija vec ni bila uporabna... Vglavnem tole na kratko, bilo je vrhunsko. 

torej pod črto..... -> bencinar (pogojeno dizel) je zakon.....ampak EU tega ne omogoča več za vse znamke, tako da....bomo slej ko prej prisiljeni v te kvazi eko hibride oz. kakorkoli se jih že imenuje....

Napisano
Pred eno uro je sportman333 napisal:

torej pod črto..... -> bencinar (pogojeno dizel) je zakon.....ampak EU tega ne omogoča več za vse znamke, tako da....bomo slej ko prej prisiljeni v te kvazi eko hibride oz. kakorkoli se jih že imenuje....

Jaz podpiram zadevo do priključnega hibrida, čistega štroma definitivno ne. Še vedno pa imam upanje na klasiko s sintetičnimi gorivi.

Napisano
pred 2 urama je scania napisal:

Kot razumem, bi morale tudi naše mazde imeti regeneracije vsakih 400+kilometrov 🤔 Ampak takega na forumu ni. Se pravi, da ima skoraj vsaka mazda nek problem z izgorevanjem ali kako? 🤔

Napisano
pred 44 minutami je Alex napisal:

Kot razumem, bi morale tudi naše mazde imeti regeneracije vsakih 400+kilometrov 🤔 Ampak takega na forumu ni. Se pravi, da ima skoraj vsaka mazda nek problem z izgorevanjem ali kako? 🤔

Na koliko pa imate v povprecju regeneracijo?

Napisano

250-350. Odvisno od režima vožnje. Pa to je od novega tako.

33112_1.png

Napisano

Te regeneracije pri mazdi so zelooo čudne. Ajde 350 ok, tam pod 200 pa ziher ni normalno, ni čudno da je poraba visoka pa gorivo v olju.

Napisano
pred 8 urami je scania napisal:

Te regeneracije pri mazdi so zelooo čudne. Ajde 350 ok, tam pod 200 pa ziher ni normalno, ni čudno da je poraba visoka pa gorivo v olju.

Ampak, tudi uradno naj bi imeli skayactiv dizel motorji narejeno tako, da je regen. nekje na vsakih 250 km, kar bi bilo po njihovem popolnoma normalno. 🤔

Napisano
dne 21. 4. 2023 ob 20:39 je godlike napisal:

Končno dočakal termin menjave sklopke.

Ne samo, da je takrat bila diagnoza peresa imajo zrak, tudi druklager je bil kar glasen, ko ga je zavrtel v roki.

Aja, še ena zanimivost.

Na škatli je pisalo Mazda Xedos in sem raziskoval. Ta model sklopke je šel v Xedos, 323, in na koncu še v 1.5 M2 (DE). Druge M2 (DE), so imele tako ali tako Ford mašine.

Napisano
pred 15 urami je scania napisal:

MX-30 ima tudi na 180kkm predvideno menjavo baterije kolikor sem slišal

Napisano
pred 46 minutami je NevLado napisal:

MX-30 ima tudi na 180kkm predvideno menjavo baterije kolikor sem slišal

Pri mercedesu ni omejeno s kilometri ampak s števili vklopov avtomobila. Tako kot je imel mercedes w211 sbc električne zavore, ki je štel število pritiskov na zavoro.

• Začuden 1
  • Zmeden 1
Napisano

Se pravi, če plačaš ti pa spet odklenejo baterijo in bremze? :nevem:

Če ne plačaš pa izklop avta pa se jebi pol.

33112_1.png

Napisano
pred 6 minutami je Boss napisal:

Se pravi, če plačaš ti pa spet odklenejo baterijo in bremze? :nevem:

Če ne plačaš pa izklop avta pa se jebi pol.

Pri sbc je tako da moraš enoto menjat, to je varnostno ker ko se krtačke na elektromotrju obrabijo več ne delujejo zavore. Pri električnem avtu pa je bilo omenjeno, da sledi menjava baterije.

Napisano

Sej sej, to je to. Pri bateriji torej, ko si pri kilometrih, ko si končno začel biti bolj ekološki od ICE in ko bi se že poznala razlika v stroških goriva moraš baterijo za 15k€ zamenjat. Cela zmaga je tole z elektrifiakcijo res.

33112_1.png

Napisano
pred 1 uro je Boss napisal:

Sej sej, to je to. Pri bateriji torej, ko si pri kilometrih, ko si končno začel biti bolj ekološki od ICE in ko bi se že poznala razlika v stroških goriva moraš baterijo za 15k€ zamenjat. Cela zmaga je tole z elektrifiakcijo res.

15000€ si zelo omilil ceno. Drugace pa ja imas prav. Jaz vozim mazdo naprej in ce bo potrebno na njej naredit 5 generalk jih bom in ce bom za sintetucni liter dal 4€ pa bom. Na štrom negrem, zdaj ko sem pa na konferenci marsikaj slisal sem se toliko bolj preprican.

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.