Skoči na vsebino

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 21 minutami je Jaka32 napisal:

Kot XL oznako misliš "extra load", torej pnevmatika z višjim indeksom nosilnosti? 

Drugače pa hvala za info, vzeto na znanje! 💪

Letne Nfera SU4, ki sem jih imel, so imele to oznako. Pa so komaj zvozile dve sezoni oziroma 23-25.000 km.

Te Goodyearke ki jih imam sedaj, res nimajo XL oznake. Pomoje vseeno bolje vsaki dve leti nove Nexen, kot pa 4 leta iste Goodyear.

Bom pa malce menjal prihodnjič, imam Hankook in Kleber nagledano že za zimske gume drugo leto. Pa bom verjetno tudi letne vzel isto firmo. Mislim da si ravno ti hvalil zimske in sem si potem napisal v beležko da moram sprobat. Čeprav te Michelin alpin PA4 so res zakon, ampak je zakon tudi cena.

Ja na CX-30 imam Kleberce zimse, na 3ki sem pa imel Falken. Oboje so bile, ene so pa še dobre... 😉

Napisano
pred 17 minutami je Scr3am napisal:

Jest imam vedno nexen tako zimske, kot letne pa vedno zdrzijo 4 sezone gladko. Na leto delam 20-25k km.

Na službenem Passatu sem zimske zlizal po robovih pri 30kkm,so komaj zržale do letnih... :nevem:

Napisano (urejeno)

Katerekoli sem do sedaj imel. Trenutno so gor N'fera sport 18" (letne) in winguard sport 2 WU 7 17" (zimske). Letne so 2 sezoni stare in so letos na tehnicnem namerili 6 mm profila. Boljsa polovica ima pa winguard snow G WH2.

Popravljeno od Scr3am
Napisano

Žena pravi da pri Mazdi CX-5 nekaj škripa oziroma cvili na ovinkih in naj pogledam kaj je narobe. 😳

Po mojih izkušnjah samo z gledanjem v avto ne da rezultatov! 😁

Se gremo peljat par kilometrov - in res enkrat v ovinku nekaj zaškriplje (zdelo se mi je da spredaj desno).

Ni drugega kot avto na dvigalo, kolo dol in pogledat zavore in vse okrog koles. 

No, napaka je bila hitro ugotovljena - izrabljene ploščice do "indikatorja ki cvili" 🤣 😂

Še dobro da sem imel nove ploščice doma že od marca 2023!!!

IMG_20241009_172123.jpg

IMG_20241009_172140.jpg

IMG_20241009_172213.jpg

Napisano (urejeno)

Zdaj bo šele cvililo :D Sem montiral tale Bemrbo Prime Line začasno na Nissana, pa mi cvili pri ustavljanju spredaj desno (torej zadnjih 10m pred zaustavitvijo). Ampak ja, vrjetno sem prenežn :D

Popravljeno od 50keda
Napisano
dne 10. 9. 2024 ob 13:57 je TBA napisal:

Menjava akumulatorja 

Kerga si dal notri pa po kakšni ceni?

Napisano
pred 36 minutami je Gregster napisal:

Kerga si dal notri pa po kakšni ceni?

Menjava na uradnem servisu. 

Exide, ~230€

Napisano

Očitno so akumulatorski dnevi. 

Tudi jaz ga ravno zamenjal na pooblaščencu. Bil je prvi in zdržal 7let. Novi pa baje zdrži max.4leta. 🫤

• Všeč 2
  • Zmeden 1
Napisano (urejeno)

Sem se igral mehanika. Menjal olje v AT, olje motorja in oba filtra zraka.

Popravljeno od asddas
  • 2 tedna kasneje...
Napisano

Da se za praznike ne bomo vozili naokoli ko eni prasci...

IMG_20241025_175504115.jpg

Ni treba, da se že na daleč vidi, kdo je kmet an s hribu doma...

• Všeč 3
  • Haha 2

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano
pred 5 urami je Slivka napisal:

Da se za praznike ne bomo vozili naokoli ko eni prasci...

IMG_20241025_175504115.jpg

Ni treba, da se že na daleč vidi, kdo je kmet an s hribu doma...

Te vrate še daj dol s strehe pa si zmagaw.... 🫣😉

Napisano

Malo sem spral svinjarijo… ;)

IMG_3618.jpeg

IMG_3622.jpeg

IMG_3624.jpeg

IMG_3625.jpeg

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano (urejeno)

Tudi jaz sem danes opral obe rdečke. 

1000006462-01.jpegPSX_20241027_074550.jpgDruga je bila že doma. 

Popravljeno od Alex
  • Všeč 9
  • Ljubim 1

Napisano
dne 27. 10. 2024 ob 7:50 je Alex napisal:

Tudi jaz sem danes opral obe rdečke. 

1000006462-01.jpegPSX_20241027_074550.jpgDruga je bila že doma. 

Evo ti dam malo kontra, se sveti kot tvoja ni pa tako zardela... 👍😉

IMG_20241028_110702.jpg

Napisano (urejeno)

Danes sem si pa privoščil in peljal kolesa zamenjat k lokalnemu vulkanizerju, da je opravil še centriranje.

Strošek:

Mazda 3 skupaj 38 €

- centriranje (13-16") 4 x 6,5 €

- vijačenje 4 x 3 €

Mazda 6 skupaj 32 € (ker sta bila 2 avta so mi slednjega računali samo centriranje ... sami so se spomnili)

- centriranje (17-18") 4 x 8 €

image.png

image.png

Popravljeno od Janez007
  • Všeč 7
  • Haha 1
Napisano
pred 1 uro je Janez007 napisal:

Danes sem si pa privoščil in peljal kolesa zamenjat k lokalnemu vulkanizerju, da je opravil še centriranje.

Strošek:

Mazda 3 skupaj 38 €

- centriranje (13-16") 4 x 6,5 €

- vijačenje 4 x 3 €

Mazda 6 skupaj 32 € (ker sta bila 2 avta so mi slednjega računali samo centriranje ... sami so se spomnili)

- centriranje (17-18") 4 x 8 €

image.png

image.png

Pohvalno... 👌😉

Napisano

Zakaj pa balansirate, če je že vse na felgah in je vse kot je bilo pred demontažo? Jaz samo previjačim - 4x4,5€ za 19", 15 minut dela. Pri Meganu sem sam, zdaj se mi pa na da več, je dovolj drugega dela. Edino moment preverim, ker so ga že usrali kdaj.

• Všeč 2
  • Začuden 1
  • Ljubim 1
Napisano

Zamenjal akumulator na svoji M3. Vzel sem VARTA akumulator 65AH, 650A BLUE DYNAMIC EFB, N65 (D).

Sem že pozabil, kako je težka ta baterija. Med montažo sem en mini ognjemet povzročil, sicer pa radio seznam, kontakti za klici in vse ostalo je ostalo nespremenjeno. Aja, edino tempomat sem mogel znova vklopit. :D 

• Všeč 3
  • Začuden 1
Napisano (urejeno)
pred 5 urami je Agerg napisal:

Zakaj pa balansirate, če je že vse na felgah in je vse kot je bilo pred demontažo? Jaz samo previjačim - 4x4,5€ za 19", 15 minut dela. Pri Meganu sem sam, zdaj se mi pa na da več, je dovolj drugega dela. Edino moment preverim, ker so ga že usrali kdaj.

Ko sem še imal čas in avto drgnil redno. So konec druge sezone začele uteži odpadat.

Tako da centriram na 2 leti.

Edit:

Pa bolj kot razmišljam, bolj bi lahko šel na dinamično. Centriram ko trese ali odpade.

Popravljeno od godlike
Napisano
pred 5 urami je Agerg napisal:

Ko na dvorišču najdeš uteži, je verjetno smiselno ... mimo so že 3 zimske sezone od zadnjega centriranja.

Napisano

To pa ja. Je pa to verjetno dobro narediti takoj ko najdeš uteži, ne pa čakati menjavo.

Napisano (urejeno)

Kako pa veš, kdaj sem jih našel? 🤔 😀

Če se dobro spomnim spomladi, ko sem ji čistil za spravilo čez poletje ...

Popravljeno od Janez007

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Sicer me mnogi prepričujejo, da ni neke hude inflacije, ampak po moji denarnici je hudo visoka. Tak nakup je bil marca 2021 okoli 120€...      
    • Kje ma pa čas🤣
    • Naročil letne gume Dunlop SportMaxx RT2 SUW 225/55R19 99V pri  Glavna stran | Gume-Diskont.si - Kupite gume na spletu in prihranite GUME-DISKONT.SI Letne gume, Zimske gume - enostavno naročanje, zelo nizke cene   Dunlop SP-RT2 MFS 225/55R19 | Gume-Diskont.si - Kupite gume na spletu in prihranite WWW.GUME-DISKONT.SI Dunlop SP-RT2 MFS 225/55R19 Letne gume.   4x162,9€ +1,99% za plačilo z Paypal-om...nisem še pri tem spletnem prodajalcu kupoval,in se zaradi 12,97€ ne mislim "zajebavati"🙄 Vse komplet 664,57€ Piše-dostava 3-7 delovnih dni...pa da vidim🧐
    • Čisto resno vprašanje: koliko je človek pod vplivom droge in 1,8 promila alkohola sploh operativen.   Če nisem česa pomešal, se je on tja pripeljal s svojim avtom potem, ko ga je otrok poklical. Po mojem laičnem in nestrokovnem mnenju bi človek v takem stanju komaj iz parkiranega avta zlezel in bi se opotekal, če se ne bi česa držal, ima težave z zaznavanjem okolice in vprašanje, če bi se sploh spomnil, zakaj je prišel tja... Da pa je poleg toliko alkohola še droga zraven... Koliko je tak človek sploh operativen? Je dejansko možno, da bi suvereno pristopil tja v bran svojemu otroku?
    • Kaj Bini, nisi še v penziji? 🙂 ☕
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.