Skoči na vsebino

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 2 minutama je Hixxy napisal:

Nekje sem zasledil da ti lahko policaji tezijo za platisca in je pametno zamenjati srednje pokrovcke, tako da ne pise vec momo oziroma karkoli ampak je znak od mazde.

Koliko je resnice v tem?

Policaji ne, na tehničnem pa sem sam videl, da so komplicirali.

Napisano

Meni je pa na tehničnem rekel, da mu je vseeno, ampak da bodo policaji težil.

No sej policaj nima kaj, razen, da te pošlje na izredni tehnični 😀

Napisano
pred 14 minutami je Alex napisal:

Policaji ne, na tehničnem pa sem sam videl, da so komplicirali.

Meni nikoli ne koplicirajo a tehničnem za te aftermarket 17" platišča,..aja mogoče za to ker mam tehničnega avgusta pa mam 19ke gor hehe

Voznik premium vozila, na premium pnevmatikah.

Napisano

Kaj pa lahko komplicira? V homologaciji je zapisana dimenzija. In če je na vozilu dimenzija, ki je zapisana v homologaciji, nima kaj drugega kot vrnit dokumente in zaželet srečno vožnjo...

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano
pred 3 minutami je Slivka napisal:

Kaj pa lahko komplicira? V homologaciji je zapisana dimenzija. In če je na vozilu dimenzija, ki je zapisana v homologaciji, nima kaj drugega kot vrnit dokumente in zaželet srečno vožnjo...

Nope. Tudi, če imaš platišča, ki so po merah zapisana v homologaciji, a so aftermarket-ne original, moraš imeti po zakonu homologirane tudi te. Sem že napisal, da so enega pred menoj z mercedesom zavrnil na tehničnem zaradi tega. 

Napisano

Malo italianskega tuninga za mojo "črnuhico"...Zalog-Strunjan-Zalog 08:15-10:55 z 15min. pavzo...sem peljal taščo in njenega "fanta" na terapije...tjagrede bolj umirjeno,nazajgrede pa večino časa na "Sport"...po moje je pasalo motorju🧐...je le treba vsake toliko časa oljčka in auspuha rešiti kondenza,da se vse lepo namaže itd...fino,k sem bil sam,če ne bi me žena "za jajca obesila",če bi bila zraven
😅

Napisano
pred 2 urama je Alex napisal:

Nope. Tudi, če imaš platišča, ki so po merah zapisana v homologaciji, a so aftermarket-ne original, moraš imeti po zakonu homologirane tudi te. Sem že napisal, da so enega pred menoj z mercedesom zavrnil na tehničnem zaradi tega. 

AMZS in AVP, pravita da ne.

Samo neoriginalne felne imajo rekdo res enake mere.

Napisano

Eh, sej že imam kapice iz Aliexpressa, tako da bom menjal in bo mir haha

Hvala vsem za odgovore.

Napisano
pred 5 urami je Hixxy napisal:

Nekje sem zasledil da ti lahko policaji tezijo za platisca in je pametno zamenjati srednje pokrovcke, tako da ne pise vec momo oziroma karkoli ampak je znak od mazde.

Koliko je resnice v tem?

Če so prave dimenzije po homologaciji ti ne. 😉

Napisano
pred 7 urami je Hixxy napisal:

je pametno zamenjati srednje pokrovcke, tako da ne pise vec momo oziroma karkoli ampak je znak od mazde.

Načeloma ni potrebno, ampak pomaga pa kot sprej proti butastim vprašanjem.

33112_1.png

Napisano
dne 19. 11. 2024 ob 9:40 je Hixxy napisal:

Koliko je resnice v tem?

Naj ti monter gum / vulkanizer podpiše potrdilo o tehnični vgradnji, pa nesi poslikat na amzs/auto krka/karkoli imate vi primorci za homolomo in plačaš 35 eur pa maš neoriginal felge vpisane v kartonček in imaš mir :)

Napisano

Toliko vsi nekaj govorijo o snegu in menjavajo gume, da sem še jaz na vrhu hriba zamenjal gume. Za vsak slučaj sem še verige za vse štiri gume dal v keson. Pa še vitlo sem preveril. Za vsak slučaj...

IMG_20241121_170223126.jpg

IMG_20241121_174941454.jpg

• Všeč 5
  • Začuden 1

serviser.gif

Napisano

Te še niso taki kramponi, prej sem imel še hujše.

Če češ, da se v snegu kam premakne, mora imeti profil. Tiste, ta gladke, so za to, da jih žgeš...

serviser.gif

Napisano
pred 8 urami je Slivka napisal:

Te še niso taki kramponi, prej sem imel še hujše.

Če češ, da se v snegu kam premakne, mora imeti profil. Tiste, ta gladke, so za to, da jih žgeš...

Kaj pa z VW, kaj si naredil z njim, si dobil gume

Napisano
pred 5 urami je NevLado napisal:

Kaj pa z VW, kaj si naredil z njim, si dobil gume

"Ne čujem dobro, ne čujem dobro, ali ću pokušati da odgovorim na vaše pitanje..."

Kdor je dovolj star, se bo spomnil, kdo je to bil in v kateri situaciji...

Kakorkoli, ja, tudi VW je dobil zimske gume. Kdor "potegne takratko" in mora z njim na pot, ni treba, da je kaznovan še s slabimi pnevmatikami...

• Všeč 2
  • Haha 1

serviser.gif

Napisano
dne 21. 11. 2024 ob 19:17 je Slivka napisal:

Toliko vsi nekaj govorijo o snegu in menjavajo gume, da sem še jaz na vrhu hriba zamenjal gume. Za vsak slučaj sem še verige za vse štiri gume dal v keson. Pa še vitlo sem preveril. Za vsak slučaj...

IMG_20241121_170223126.jpg

IMG_20241121_174941454.jpg

Samo to niso za smrtnike. To so All terrain gume.

Napisano
dne 22. 11. 2024 ob 19:43 je Slivka napisal:

"Ne čujem dobro, ne čujem dobro, ali ću pokušati da odgovorim na vaše pitanje..."

Kdor je dovolj star, se bo spomnil, kdo je to bil in v kateri situaciji...

Kakorkoli, ja, tudi VW je dobil zimske gume. Kdor "potegne takratko" in mora z njim na pot, ni treba, da je kaznovan še s slabimi pnevmatikami...

...pol je pa rekel..."neće oni nama...."

In neumna raja mu je ploskala in sledila v morijo.

In vse samo zaradi denarja.

Kdor še ni videl....zanimivo👍...sem že enkrat nekje prilimal,pa nič ne škodi,če še enkrat.

Napisano
pred 16 urami je godlike napisal:

Samo to niso za smrtnike. To so All terrain gume.

V bistvu ne.

To so v osnovi "ježevke". Ampak tam, kjer so jih delali, je nek Tunizijec. In je ratalo, da so zdaj "ježevke" brez "bodic". Torej, bolj zimske gume, kot so te, že skoraj ne bi mogel dobiti...

serviser.gif

Napisano

Autodoc ima "black friday" in moram naročit zavorno olje, da ga dolijem. Vzamem katerkoli DOT4 ali imamo kakšne specifične predloge?

Bom verjetno še na zalogo vzel kar motorno olje in filter za naslednjič.

Napisano (urejeno)

Motul je med boljšimi olji. Nimaš kaj zgrešit z njim 🙂

Raje vidim sicer kak Shell al pa Ravenol.

Popravljeno od godlike
Napisano

Pripravil letne gume na zimovanje:

IMG_20241126_163833864.jpg

No, v bistvu angažiral otroke za to delo. Samo, da se čofota po vodi, pa so vsi veseli. Razen ene...

• Všeč 1
  • Haha 1
  • Začuden 2
  • Zmeden 2

serviser.gif

Napisano
pred 4 urami je Slivka napisal:

Pripravil letne gume na zimovanje:

IMG_20241126_163833864.jpg

No, v bistvu angažiral otroke za to delo. Samo, da se čofota po vodi, pa so vsi veseli. Razen ene...

Bravo.... :bravo:😉

Napisano

Pri C-Maxu nafilal klima sistem...je manjkalo polovico...v letu in pol,za tak star avto (2006) kar spodobno,in glede na to,da je še prvi kompressor,kar spodobno🙄...ma je tudi pozimi fajn,če dela kot je treba,da pobira vlago,ki jo nanesemo not z snegom ipd...

60€ pri Svetku

IMG_20241128_122619.jpg

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Jaz sicer tega ne spremljam tako podrobno, ampak ko sem opazil, da mi je kazalec temperature padel, če sem spustil gas, sem vedel, da je potrebno termostat zamenjat. Mogoče bo lahko kdo, ki je bolj podučen in izkušen, povedal če je takole pravilno, ampak jaz mislim, da se temperatura ne bi smela znižati, ko se spustiš po klancu dol...   Še tole, pri moji M6 gre temperatura do 99°-100°, potem pa se vklopi ventilator.
    • Samo Loto vplačam, da dobim 70.000€ za to, kar je v oglasu, pa še kakšnih 30.000 za opremit nadgradnjo, ker zdaj je prazna, pa kakšnih 100.000€ za zavarovanje, tehnični, registracijo, nafto in cestnine...       FOR SALE | Adventure Truck WWW.ADVENTURETRUCK.EU We sale renew MAN STAR 944 4x4. Its ready for new adventures.  
    • Ok, thx. Danes opazu, da ne gre čez 75. Sem mislu da ma težave zaradi -15°C. Kt je bla zunanja okrog 0°, mi je sicer ECT šel na 86, ampak mi je na klancih padal na 77. Nisem prej pomislil na termostat, ker piha mi v kabino še zmer čist lepo toplo, pa tud 86° še ni blo neke skrbi. Mogoče kdo spremlja ECT, kolk ma normalen padec na klancu?
    • Sam ene stvari ne razumem... vedelo se je, da so v večjem delu Slovenije slabe razmere pa naenkrat tolk avtov s KP tablicami in letnimi gumami, ki se plazijo in delajo zastoje, še nisem videl v tako kratkem času. Ok človek, maš letne gume, pa daj prosim ostani takrat doma in ne sreče preizkušat, ker nisi sam na tem svetu. Modeli se pa vozijo na AC s 30-40km/h, pa se je dalo komot z zimaki peljat med 60-80km/h brez nevarnosti.
    • Aha, jaz razumem brisalce drugače kot ti. Brisalci ne smejo biti na avtomatiko nastavljeni, da se ne vklopijo sami od sebe, ko ne želiš. Recimo šipa je nekoliko od pikic umazana od svinjarije s ceste pa brisalec avtomatsko potegne čez šipo in ti v trenutku razmaže vso svinjarijo, da ne vidiš nič. Ja se mi je že zgodilo to in ne govorim na pamet. In to v najbolj neprimernem trenutku. Kljub hitri reakciji in špricanju na šipo sem bil cca 3-4 sekunde skoraj popolnoma slep na AC pa še bremzalo se je nekaj za povrh, ker je en butec skočil na prehitevalni pas.   Od takrat so brisalci vedno na OFF. Vklopim jih le takrat, ko sam želim in je to varno naredit. Se pravi v zgornjem primeru, da najprej pošpricam šipo. Seveda jih pa dam na avtomatiko v mestu, ko pada dež in takrat je to dobra rešitev. Na AC pa je auto način spet izključen, ker mam X-rain gor in ne rabijo brisalci sploh delovat, kar v primeru avtomatike jih za brez veze priklaplja.   Zadnja zadeva zakaj ni dobro, da so skos na auto, so pa tele zimske razmere in morebitno zmrzovanje brisalcev na šipi, da ne rečem, da prižgeš zjutraj avto brisalec ti pa začne drsat po ledu na šipi. Anoying za popizdit pa še skuriš lahko motorček in uničiš metlice.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.