Skoči na vsebino

NOVA MAZDA 3 (2019)

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Menjava olja na 30 je samo marketing, da je vzdr?evanje v ?asu trajanja garancije ni?je. Tako to je. Kaj se zgodi pa potem, pa vsi vemo

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Napisano

To z oljem je ?udno ja...u Nem?iji so mojga uradno na 30 menjali...tukaj zahtevajo na 15... 2x razlika halooo, isti avto...Kdo zdej koga....

Loh bi bilo na 20 oz 1leto....in je po moje ravno prav ... to se kr neki zmislujejo res...

Js ga itak sam na 18- 20 menjam ...pa prov vidim da je ?e svetel oz ni umazan... Ko menjam pa staro Mazdo na 15 je pa tok ?rn ko dimnik, ne umije? rok do boga

Na dizlu ja, na bencinu pa pozabi,, da bi to lahko bilo....
Napisano

Menjava olja na 30 je samo marketing, da je vzdr?evanje v ?asu trajanja garancije ni?je. Tako to je. Kaj se zgodi pa potem, pa vsi vemo

Ko so pri ?kodilaku ?li iz 15 na 30, so ?li tudi z garancijo iz 6 na 4 leta.

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

Napisano

To z oljem je ?udno ja...u Nem?iji so mojga uradno na 30 menjali...tukaj zahtevajo na 15... 2x razlika halooo, isti avto...Kdo zdej koga....

Loh bi bilo na 20 oz 1leto....in je po moje ravno prav ... to se kr neki zmislujejo res...

Js ga itak sam na 18- 20 menjam ...pa prov vidim da je ?e svetel oz ni umazan... Ko menjam pa staro Mazdo na 15 je pa tok ?rn ko dimnik, ne umije? rok do boga

Mi smo za Nemce balkanci. Za vsak trg so avti narejeni druga?e, v vsaki dr?avi se servis oziroma kvaliteta servisa tretira druga?e.

Primer... V navodilih za uporabo si preberi, kak?no nosilnost ima lahko prikolica priklopljena na mazdo 6 v Nem?iji in kak?no v Sloveniji za mazdo letnik 08 na primer...

V Bosni so drugi intervali za menjavanje filtra goriva...

In ?e so podobne zadeve.

Ni enak avto za vse trge.

Napisano

Brat je imel jetto 1,6tdi. Interval 15t km (ali 20t -se ne spomnim), ob uporabi longlife olja lahko tudi 30t km...

Da ni pri ostalih avtih dalj?i interval tudi pogojen z uporabo druga?nega olja?

Sicer pa... Sam menjavam olje na 15t km / 1leto in bi ga ne glede na to, ?e bi knjiga dovolila dalj?i interval...

Sem pa ?e tolikokrat sli?al,da se da ogromno te?avam na 1,5dci izogniti z menjavo oljo na 15t km, da verjamem da je nekaj na tem.

Napisano

Mi smo za Nemce balkanci. Za vsak trg so avti narejeni druga?e, v vsaki dr?avi se servis oziroma kvaliteta servisa tretira druga?e.

Primer... V navodilih za uporabo si preberi, kak?no nosilnost ima lahko prikolica priklopljena na mazdo 6 v Nem?iji in kak?no v Sloveniji za mazdo letnik 08 na primer...

V Bosni so drugi intervali za menjavanje filtra goriva...

In ?e so podobne zadeve.

Ni enak avto za vse trge.

Hmmm, Mazde pridejo enake iz Japonske ali Mehike za celo evropsko tr?i??e pa ne glede, kje jo potem prodajo. Recimo moje je bila iz evropske zaloge in bi jo lahko kupil tudi Francoz ali pa Finc. Tako, da tole o izdelavi razli?nih avtov je meni bolj tako tako. Je pa res, da za ameri?ko tr?i??e so pa res druga?ni ker imajo kar precej druga?ne homologacijske predpise predvsem pri svetilih kot tudi pri ostalih komponentah. 

Kar se pa ti?e razlike v te?i prikolice je pa lahko razlika zaradi druga?nih lokalnih predpisov. Ne verjamem, da bi zato bil avto karkoli druga?en.

33112_1.png

Napisano

Pri MB tovornjakih je bilo... Za nem?ki trg ena oznaka na bloku motorja, za slovenski oziroma ex YU trg druga oznaka.

Za mazdo 6 in te?e prikolice, ki jo lahko vle?e...je samo povdarek za nem?ki trg 100kg ve?...

Napisano

Pri ?vabskih prevarantih je itak vse mo?no. To da probajo nategnit, kjer koli imajo mo?nost in za lastne interese in dobi?ke porint v drek kogarkoli je jasno, ampak to ne moremo posplo?evati za vse proizvajalce.

Sem 100% prepri?an, da je Mazda 6 enaka za oba trga in da je razlika v nosilnosti prikolice samo v tem, da zadostijo homologacijskim zahtevam na posameznih trgih. Ampak to so le ?rke na papirju in s samo izdelavo avta nimajo ni? veze.

33112_1.png

Napisano

Pri MB tovornjakih je bilo... Za nem?ki trg ena oznaka na bloku motorja, za slovenski oziroma ex YU trg druga oznaka.

Za mazdo 6 in te?e prikolice, ki jo lahko vle?e...je samo povdarek za nem?ki trg 100kg ve?...

A to glede MB tovornjakov govori? iz izku?enj?

Ker ?raufam tudi MB tovornjake in ?e nikjer nisem zasledil tega.

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Napisano

Ja, iz izku?enj...

V8 actrosi letnik tam 97 do 99... ?ef ga kupil v Nem?iji, ga pripeljal na servis v SLO...poobla??en servis...tam pa cela vrsta enakih avtov z V8 motorjem kupljeni na AC Ljubljana...

Bila razlika... Eni imeli napis Mercedes benz, drugi pa samo znak od mercedesa...

Tudi kvaliteta kabine bila druga, od zvo?ne in toplotne izolacije do raznih malenkosti...

Napisano

A pa ni mo?no, da je ?lo za razli?ne stopnje opreme... al pa recimo, da se da dopla?at za bolj?o toplotno in zvo?no izolacijo in zato razlika?  :ne vem:

33112_1.png

Napisano

Opcij je mali milijon... Na? je bil osnovni z ve? opreme...

Pri bloku motorja pa ni izbire...

Ops... Smo spet za?li...

Napisano

S tako starimi nimam stika, mam pa od letnika 2003 naprej 90% V6 motorji, menjalniki pa navadnih H do Eps in do zdaj nisem opazil da bi katalo?ke delov bile kaj razli?ne.

Ve? mogo?e oznako motorja OM502?

Drga? kabine so lahko razli?ne od opreme, isto kot pri avtih.

?e ne bom pozabil bom nasledji? ko bo spet kako ?olanje povpra?al kaj ve? o tem.

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Napisano

Katalo?ke iste, samo v osnovi je razlika bila...

Za te oznake ne vem, kar se motorjev ti?e...

?e 13 let nisem ve? aktiven v tovornjaku...samo kdaj pa kdaj...zdaj sem ve? v busu...

Napisano

Jaz se iskreno tega bojim. ?e ti nekje pomotoma bremza v sili z ABS ter je za tabo avto, ki tega nima, voznik pa ne zabremza na polno, se ti zakadi v rit in potencialno po?koduje kak?no vratno hrbtenico :/

Napisano

Hja, meni je tudi ?e 1x zabremzal sam od sebe bolj ali manj brez veze. Pred, mano avto zavija desno in ko je ?e skoraj v ulici, mogo?e samo ?e kake pol metra avta na cesti in tudi, ?e bi do konca zavrl ostane cesta za naravnost ?e vedno prosta. Takrat pa Mazda na silo do konca "emergency break". ?e dobro, da ni bilo za mano nikogar, ker bi lahko bilo precej grdo.

V glavnem, kolikor je lahko sistem koristen, je po drugi strani lahko v dolo?enih situacijah tudi nevaren. In zdaj vpra?anje, ?e pride do karambola tipa "breake check" zaradi tega, kdo bo odgovoren? Jaz nisem bremzal, avto je in spro?il nalet. Na?eloma sicer pravijo, da bi morala biti varnostna razdalja, ampak tudi naglo zaviranje brez razloga je prekr?ek. Torej kaj zdaj... a bo Mazda nosila krivdo?

33112_1.png

Napisano

Se povsem strinjam... tudi meni se je enkrat zgodilo, da je 6ka na polno bremzala za bv, situacija verjetno skoraj identi?na tvoji. Hitrost sicer kakih 30 km/h, a tisti ki je vozil za menoj, je komaj ustavil. Jaz v taki situaciji ne bi pomislil na bremzo, ampak po potrebi malenkost obvil zavijujo? avto, ?e bi se ta nenadoma ustavil. Avto pa pisk, sporo?ilo "brake", desetinko kasneje pa skoraj stol?ena rit. Kriv bi bil verjetno itak vedno zadaj voze?i, varnostna razdalja pa to, ampak ?e bi oni zadaj imel kamero ali pri?o, bi bila te?ka, saj bi lahko od zadaj izgledalo kot namerni brake-check. :(

Napisano

Se povsem strinjam... tudi meni se je enkrat zgodilo, da je 6ka na polno bremzala za bv, situacija verjetno skoraj identi?na tvoji. Hitrost sicer kakih 30 km/h, a tisti ki je vozil za menoj, je komaj ustavil. Jaz v taki situaciji ne bi pomislil na bremzo, ampak po potrebi malenkost obvil zavijujo? avto, ?e bi se ta nenadoma ustavil. Avto pa pisk, sporo?ilo "brake", desetinko kasneje pa skoraj stol?ena rit. Kriv bi bil verjetno itak vedno zadaj voze?i, varnostna razdalja pa to, ampak ?e bi oni zadaj imel kamero ali pri?o, bi bila te?ka, saj bi lahko od zadaj izgledalo kot namerni brake-check. :(

Kaj pa tista varianta, da ti je pred avto sko?il ma?ek ali kak?na druga ?ival in si nagonsko reagiral ter na polno po ?lajfu? :zvizga:

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

Varnostna razdalja te re?i, kot ste napisal, druge ni. Sistem deluje vedno enako tako da boste ?e ve?krat v enaki situaciji, pa sre?no.....

Napisano

Tako tako, varnostna razdalja, ki re?uje vse probleme.

Sem pa nenamerno zadnji? preizkusil "pre?ni promet" zadaj, sem obra?al v ulici in sem ?el nazaj do ?ive meje in naenkrat bum, zabremza na polno, ?e kr ene 30 cm pred samo ?ivo mejo :P

Napisano

Hja, meni je tudi ?e 1x zabremzal sam od sebe bolj ali manj brez veze. Pred, mano avto zavija desno in ko je ?e skoraj v ulici, mogo?e samo ?e kake pol metra avta na cesti in tudi, ?e bi do konca zavrl ostane cesta za naravnost ?e vedno prosta. Takrat pa Mazda na silo do konca "emergency break". ?e dobro, da ni bilo za mano nikogar, ker bi lahko bilo precej grdo.

V glavnem, kolikor je lahko sistem koristen, je po drugi strani lahko v dolo?enih situacijah tudi nevaren. In zdaj vpra?anje, ?e pride do karambola tipa "breake check" zaradi tega, kdo bo odgovoren? Jaz nisem bremzal, avto je in spro?il nalet. Na?eloma sicer pravijo, da bi morala biti varnostna razdalja, ampak tudi naglo zaviranje brez razloga je prekr?ek. Torej kaj zdaj... a bo Mazda nosila krivdo?

Ne bo, ker si ti voznik. Voznik v polnem pomenu besede. 

Meni se sicer to ?e ni zgodilo, mislim je za?el bremzat, ampak tko lepo linearno in takrat sem samo malce gasa dodal in nekako to pomeni, da 'prevzame?' nadzor. To je taka simpl fora.

Napisano

@Spektr: da ti ne govori? o radarskem tempomatu? Po napisanem, si predstavlam, da @Boss ni furu s tempomatom, ampak je dejansko to biu "emergency brake" brez opozorila.

Napisano

Moja ?e tega nima,se pa zato dere na polno,tako da te opozozi na te nevidne kote,kar mi je ?isto dovolj. Naj bi pa imela zaviranje v sili naprej, ampak nevem kako bi preizkusil ?e dobro dela,ker do sedaj se mi ?e ni aktiviral. Dobro je vedeti ?e sploh dela!

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• povej več, a si že imel tak projekt pa te je zdaj sesulo in ti je zdaj žal? se mi zdi, da nekaj veš 
    • Ja, jurja na kvadrat bo kar pravilna ocena po moje. Kot so drugi že rekli tule. Jaz sem tudi šel dograjevati hišo iz leta 85 in je zdaj dvostanovanjski objekt na lokaciji, ki jo danes ne dobiš kar tako samoumevno - bližina Celja, avtocesta 5 min stran, vse stvari na dosegu roke, otroci lahko (že) sami hodijo po dejavnostih. Ne govorim o neki Ljubljani, pa vseeno, saj vemo kako je z bajtami in cenami danes. Več faktorjev špila tu.   Zgodba je tudi drugačna kot včasih. Danes je glavno da se zapufajo ljudje in da je čez eno leto fertik. Včasih se je pa lepo 10 let delalo in se je počasi naredilo. Malo smo to tudi pozabili. Res je pa, da danes pri vsej izbiri in dopaminskih šusih od drugje je težko glavo v stvar spraviti.   Sam sem si dal kar zalogaj. Začetni objekt velikost cca. 300 m2 neto sem dozidal in ga spremenil v dvojček 220 m2 + 170 m2 skoraj brez kreditov in z veliko lastnega dela in predvsem načrtovanja s tem, da sem v objektu skozi živel. Se pa lahko v prihodnosti lastništva urejajo posebej če je treba.   O mojem porabljenem času za ta projekt zadnjih 10 let pa raje ne bi govoril. Poleti 2022 in potem še celo 2023 sem bil čisto sesut, pa še iz projektov v firmi se nisem videl. Sem pa tehnik po duši in imam OCD s prefekcionizom, tako da vemo kako potem to gre. 🤪
    • Ampak fertik bajto za 120.000. 
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ni prijavljenih registriranih uporabnikov
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.