Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 11 urami je User94 napisal:

Živjo. Sem lastnik Mazde 6 2.2 dizel letnik 2017 AT AWD, ki ima trenutno prevoženih 195k km. V kratkem imam namen zamenjati olje + filter v avtomatskem menjalniku. Ker bo avto že vzdignjen bi spotoma menjal še olje v zadnjem diferencialu ter v transfer casu. Zanima me katero olje oz. znamko priporočate (Ravenol?), ali je samo važno da je 80w-90 GL5? Za referenco bi imel tale video: https://youtu.be/Ub0NCMJj3d8 

Zanima me še ali je res potrebno točno odmeriti kapaciteto olja za zadnji diferencial ter transfer case, ali lahko naredim tako kot je prikazano v videu, ki je natočil toliko dokler ni začelo teči iz dolivnega čepa? (sicer je na videu CX 5  ampak predvidevam da ima enak diferencial kot moja M6)

Diferencial vedno točiš dokler ne priteče iz čepa.

80w90 GL5 je pravo olje.

Napisano

Hvala za odgovor. @Janez007 komplet oljne verige + vodni razdelilec + peskanje sesalnih kolektorjev je bilo opravljeno preventivno pri 174k km. @NevLado ali je kakšen poseben razlog za olje 80W-90, ker original od Mazde je 75W-85?

Napisano
pred 58 minutami je User94 napisal:

Hvala za odgovor. @Janez007 komplet oljne verige + vodni razdelilec + peskanje sesalnih kolektorjev je bilo opravljeno preventivno pri 174k km. @NevLado ali je kakšen poseben razlog za olje 80W-90, ker original od Mazde je 75W-85?

@scania prosim za razlago

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.