DavidMazda Napisano 16. april, 2021 Prijavi Napisano 16. april, 2021 8 minutes ago, ignacij said: @DavidMazda glede na to, da smo ti vsi terapevtsko svetovali pri tvojih odločitvah te prosim za povratno informacijo kako si potem zadevo izplejal. Si osebno odšel tja, po telefonu, emailu...si znorel, kričal, ali ostal miren in profesionalen? Da vidimo kateri pristop si izbral. Imas prav ja. Torej zadevo sem resil tako, da sem sel obiskat v salon. Mi je pa pred tem tudi prodajalec na e-mail odpisal. Vse sem pa resil na miren nacin in ko sem dejansko sel v salon, so imeli kar nekaj strank tam, kar mi je potem tudi dalo vedet, da so dejansko precej ocitno zasedeni te dni in ni neke vrste 'lenoba', kar bi me najbolj motilo. Nadaljujem pri A-Cosmos in smo podpisali ze ene pogodbe ter tudi za moj trenuten avto. V CET mi je rekel, da Mazda morda ze danes pride v LJ, ampak itak ne more biti takoj na voljo za prevzem, tako da cakamo na naslednji teden. 2 2 Citiraj
ignacij Napisano 16. april, 2021 Prijavi Napisano 16. april, 2021 Pred eno uro je DavidMazda napisal: Imas prav ja. Torej zadevo sem resil tako, da sem sel obiskat v salon. Mi je pa pred tem tudi prodajalec na e-mail odpisal. Vse sem pa resil na miren nacin in ko sem dejansko sel v salon, so imeli kar nekaj strank tam, kar mi je potem tudi dalo vedet, da so dejansko precej ocitno zasedeni te dni in ni neke vrste 'lenoba', kar bi me najbolj motilo. Nadaljujem pri A-Cosmos in smo podpisali ze ene pogodbe ter tudi za moj trenuten avto. V CET mi je rekel, da Mazda morda ze danes pride v LJ, ampak itak ne more biti takoj na voljo za prevzem, tako da cakamo na naslednji teden. Bravo, tako se rešuje probleme, mirno. Kot si opisal si prišel do spoznanja, da prodajalec ni neka lenoba ampak je bil zaposlen tudi z drugimi strankami, to pa nam je bilo vsem skrito preden si to videl na lastne oči. Ker tega dejstva nismo vedeli, ga je najlažje označiti kot pasivnega, lenuha... V kolikor bi ga obsojal v naprej, kar ponavadi počnemo, in tako tudi pristopil k reševanju problema, bi svojo agresijo neupravičeno prenesel na njega in konflikt je neizbežen. Izpit si naredil z odliko, sedaj pa samo čakaj in se raduj dneva ko pride mazdica domov. 4 1 Citiraj
DavidMazda Napisano 16. april, 2021 Prijavi Napisano 16. april, 2021 Hehe, lepo si povzel @ignacij . Ampak imas prav, ves. Velikokrat na internetu (pa morda tudi privat) vnaprej radi kaj 'predvidevamo' in dostikrat se zgodi, da to storimo napacno. Pac ja, zaradi lastne nestrpnosti ter trenutne COVID situacije, sem predvideval da ne more biti veliko strank za nove avte v tem casu, ampak sem se dejansko motil in na lastne oci videl da ni res. To me tudi veseli, tudi prodajalcu sem omenil, da sem malce ze bil 'siten', ampak da pa razumem situacijo sedaj ko vidim. Ravno pred mano sta bila starejsi par, in sem moral pocakati ene 30-40min v salonu. Ni problema, tudi prodajalec je bil vljuden do njiju in jima vse lepo pocasi razlagal, kar se mi je zdelo korektno. Mi je povedal, da so imeli ravno te dni neko norisnico, pa tudi direktorja ni bilo zmeraj v salonu, kadar je bil on prost. Zdaj se par dni moram zdrzat in potem upam, da odpeljem svojo novo (prvo) Mazdo! 4 Citiraj
Alex Napisano 17. april, 2021 Prijavi Napisano 17. april, 2021 pred 7 urami je ignacij napisal: Bravo, tako se rešuje probleme, mirno. Kot si opisal si prišel do spoznanja, da prodajalec ni neka lenoba ampak je bil zaposlen tudi z drugimi strankami, to pa nam je bilo vsem skrito preden si to videl na lastne oči. Ker tega dejstva nismo vedeli, ga je najlažje označiti kot pasivnega, lenuha... V kolikor bi ga obsojal v naprej, kar ponavadi počnemo, in tako tudi pristopil k reševanju problema, bi svojo agresijo neupravičeno prenesel na njega in konflikt je neizbežen. Izpit si naredil z odliko, sedaj pa samo čakaj in se raduj dneva ko pride mazdica domov. Ignacij. Lepo razloženo. Mislim, da bi bilo lepo, če bi tudi v ostalih temah včasih podali svoje nevtralno mnenje in analizo, ter prikazali eventuelno rešitev za občasno iskrenje med na#imi odgovori. Bilo bi zanimivo. 😉 3 Citiraj
Shrek Napisano 17. april, 2021 Prijavi Napisano 17. april, 2021 Prodajalec je forum bral... 5 1 Citiraj
Bossek Napisano 20. april, 2021 Prijavi Napisano 20. april, 2021 Mazda je danes predstavila CX-30 EV, zaenkrat naj bi bila na volje samo na kitajskem. Me pa zelo zanima kaj bo mazda naredila v parih letih na podrocju elektro vozil. Mazda Lifts The Veil On CX-30 EV At Shanghai Auto Show | Carscoops WWW.CARSCOOPS.COM The Mazda CX-30 EV will be built through the Changan Mazda joint venture. 3 Citiraj
DavidMazda Napisano 20. april, 2021 Prijavi Napisano 20. april, 2021 Jaz tudi komaj cakam na prihodnost Mazde. Mislim da v pravem trenutku vstopam tudi v Mazda zgodbo z CX-30, ki je dobila en res lep update s tehnologijo, interior in exterior dizajnom. Morda po 5 letih, ko mi potece leasing, bo ze slovenska infrastruktura kaj bolj prijazna za EV-je in pravtako verjamem da bo Mazda kaksen model ali 2 vec predstavila do takrat. Ce pa ne, pa zagotovo kaksni update-i za Mazda6 in CX-5 1 Citiraj
befit Napisano 21. april, 2021 Prijavi Napisano 21. april, 2021 Živjo, eno vprašanje o cx30 g122, kako se pelje v klanec? treba priganjati v visoke obrate ali postane kaj glasen, ali lepo vleče kot kakšen dizel na 1800-2500? Citiraj
Bini Napisano 21. april, 2021 Prijavi Napisano 21. april, 2021 pred 37 minutami je befit napisal: Živjo, eno vprašanje o cx30 g122, kako se pelje v klanec? treba priganjati v visoke obrate ali postane kaj glasen, ali lepo vleče kot kakšen dizel na 1800-2500? Na 2500 obratov prideš povsod, če je pa polno naložena pa na 3000. Ni preglasna ker je dobro izolirana, za zunaj pa ne vem. Od oka povedano, za primerjavo gre kot kakšen 1.4-1.6 disel. Pojdi na testno vožnjo,ker vsak ima različna pričakovanja! 😊 4 Citiraj
mazdaman Napisano 21. april, 2021 Avtor Prijavi Napisano 21. april, 2021 Z svakinjo bil v Ponedeljek v salonu, danes je pa avto tudi naročen, dobava v prvi polovici Maja. 2 1 Citiraj Za vse vaše ideje urejanja okolice www.gabioni.si
Bossek Napisano 22. april, 2021 Prijavi Napisano 22. april, 2021 Evo tako kot je bilo receno. Danes ob 11h v salonu, voznja do spana za registracijo, nazaj montaza tablic in toj to. Zaenkrat (tezko biti pameten po 50km) zelo zadovoljen ampak se se privajam na avtomatski menjalnik. Moram priznat, da noga in roka kar trzne, ko prides do krizisca in pocasi ustavljas. Noga se prestavi ke proti sklopki in roka kar hoce da bi prestavil Vec bom lahko napisal, ko bo malo vec kilometrov za mano 16 2 Citiraj
Bini Napisano 22. april, 2021 Prijavi Napisano 22. april, 2021 Pred eno uro je Bossek napisal: Evo tako kot je bilo receno. Danes ob 11h v salonu, voznja do spana za registracijo, nazaj montaza tablic in toj to. Zaenkrat (tezko biti pameten po 50km) zelo zadovoljen ampak se se privajam na avtomatski menjalnik. Moram priznat, da noga in roka kar trzne, ko prides do krizisca in pocasi ustavljas. Noga se prestavi ke proti sklopki in roka kar hoce da bi prestavil Vec bom lahko napisal, ko bo malo vec kilometrov za mano Najlepša na forumu,prav tako bi imel..... 1 Citiraj
DavidMazda Napisano 22. april, 2021 Prijavi Napisano 22. april, 2021 (urejeno) Res je beautiful, ce se ne motim je to Machine Grey! Tako da enaka mene caka BTW na avtomatika se bos ze navadil. Jaz pa ravno obratno, iz avtomatika na rocnega PS: Meni se se kar izmika Mazdica... zaenkrat ponovno prestavljeno na sredo... Popravljeno 22. april, 2021 od DavidMazda 1 Citiraj
Bossek Napisano 22. april, 2021 Prijavi Napisano 22. april, 2021 Res je, tole je machine gray. Zelo zadovoljen s samo izbiro barve, res pase na tak avto ... nekako tko umirjeno, neagresivno. Lahko bi rekel kontra kar ponavadi @Alex pise Lahko pa se enkrat pohvalim interclass ker je bilo res vse tako kot dogovorjeno oz. še celo prej. 26. marca sem se odlocil in dal aro. Receno je bilo 3-4 tedne, kar sem si jaz razlagal sredi maja bo. 8.4. je bil avto ze pri trgovcu. Nato sem jaz rekel naj se malo pocaka, da uredim prodajo starega tako da smo se dogovorili, da 15. rihtamo paprije. No 15. 4. uredimo vse papirje in damo naprej v lizing za potrditev. Me se isti dan klicejo iz lizing hise (summit), da se rabi se potrdilo o izvoru denarja (ker je bil polog vecji od 15k). To isti dan izpolnem in posljem. V petek lizing odobrijo in me prodajec ob 14h klice, da ima vse papirje na mizi in se lahko oglasim, da se podpise. Se isti dan se oglasim, podpisemo pogodbo in je bil pac dogovor, da je bo prevzem 22. 4. ob 11h. No ob 11.15 se jaz danes prikazem tam, vse pripravljeno samo vzamem papirje in do spana ter nazaj. Uglavnem tole je bila zelo pozitivna izkusnja, sedaj pa samo da se bo se avto izkazal kot tak 5 2 Citiraj
DavidMazda Napisano 23. april, 2021 Prijavi Napisano 23. april, 2021 8 hours ago, Bossek said: Res je, tole je machine gray. Zelo zadovoljen s samo izbiro barve, res pase na tak avto ... nekako tko umirjeno, neagresivno. Lahko bi rekel kontra kar ponavadi @Alex pise Lahko pa se enkrat pohvalim interclass ker je bilo res vse tako kot dogovorjeno oz. še celo prej. 26. marca sem se odlocil in dal aro. Receno je bilo 3-4 tedne, kar sem si jaz razlagal sredi maja bo. 8.4. je bil avto ze pri trgovcu. Nato sem jaz rekel naj se malo pocaka, da uredim prodajo starega tako da smo se dogovorili, da 15. rihtamo paprije. No 15. 4. uredimo vse papirje in damo naprej v lizing za potrditev. Me se isti dan klicejo iz lizing hise (summit), da se rabi se potrdilo o izvoru denarja (ker je bil polog vecji od 15k). To isti dan izpolnem in posljem. V petek lizing odobrijo in me prodajec ob 14h klice, da ima vse papirje na mizi in se lahko oglasim, da se podpise. Se isti dan se oglasim, podpisemo pogodbo in je bil pac dogovor, da je bo prevzem 22. 4. ob 11h. No ob 11.15 se jaz danes prikazem tam, vse pripravljeno samo vzamem papirje in do spana ter nazaj. Uglavnem tole je bila zelo pozitivna izkusnja, sedaj pa samo da se bo se avto izkazal kot tak Super! Pri meni so sicer datumi podobni, ampak morda bi mi lahko malo bolje to poudarili. Zmeraj se je nekako omenjalo datume, ki so prej. Na zacetku ko sem dal aro, so rekli da bo avto prispel 14.04. Ta datum se je potem prestavil na nekaj dni kasneje zaradi covid in mi omenijo da bo avto na voljo 20.04. Spet.. jaz kot laik sem razumel, da bo na voljo za prevzem.. in ne samo, da bo pac v njihovem skladiscu in da od tistega dne je potrebno se veliko birokracije, ki je pocasna. Drugic pa je bilo v zacetku tega tedna, v TOR ko sem klical ali ni danes prevzem (20.04), so mi rekli, da moram se pogodbo podpisat, potem mora Summit nakazat Mazda Slovenija, in potem se mora nek Mazda Avstrija overiti in poslati dokumente kar traja nekje 3-4 delovne dni. V SRE sem potem podpisal pogodbo in sem rekel, da upam, da bo dokonca tedna prevzem in mi prodajalec rece, da misli da bo. No vceraj sem dobil info, da so prejeli denar od leasing-a in da sedaj Mazda (EU/Avstrija) mora poslati dokumente, kar bo vzelo 3-4 delovnih dni. Take zadeve me pol malce v slabo voljo spravijo, namrec jaz sem mislil da je potrebno 3-4 delovnih dni za celoten proces od podpisa leasinga do prevzema avtomobila.. a ocitno potrebujejo toliko dni samo da posljejo neke dokumente iz Avstrije. Torej do srede sedaj moram pocakat na prevzem. Se malo bo treba stisniti zobe.. 😬 Bossek tebi pa zelim veliko zadovoljnih kilometrov!! 1 Citiraj
Bossek Napisano 23. april, 2021 Prijavi Napisano 23. april, 2021 Se pravi sva sla vsak z drugacnim "pogledom" v nakup. Jaz sem avtomatsko pricakoval, da se bo cakalo pa vleklo. Prvo sem mislil, da avta itak ne bo in bo tam 3-4 mesece dobave in sem bil kar presenecen ko sem zvedel da bo 3-4 tedne. Potem sem itak rekel ok mal se bo zavleklo zaradi covida bo sredi maja in sem bil spet presenecen. Mogoce si si postavil prehude roke ali pa je prodajalec napacno ocenil in bil prevec optimisticen 3 Citiraj
Bini Napisano 23. april, 2021 Prijavi Napisano 23. april, 2021 pred 26 minutami je DavidMazda napisal: Super! Pri meni so sicer datumi podobni, ampak morda bi mi lahko malo bolje to poudarili. Zmeraj se je nekako omenjalo datume, ki so prej. Na zacetku ko sem dal aro, so rekli da bo avto prispel 14.04. Ta datum se je potem prestavil na nekaj dni kasneje zaradi covid in mi omenijo da bo avto na voljo 20.04. Spet.. jaz kot laik sem razumel, da bo na voljo za prevzem.. in ne samo, da bo pac v njihovem skladiscu in da od tistega dne je potrebno se veliko birokracije, ki je pocasna. Drugic pa je bilo v zacetku tega tedna, v TOR ko sem klical ali ni danes prevzem (20.04), so mi rekli, da moram se pogodbo podpisat, potem mora Summit nakazat Mazda Slovenija, in potem se mora nek Mazda Avstrija overiti in poslati dokumente kar traja nekje 3-4 delovne dni. V SRE sem potem podpisal pogodbo in sem rekel, da upam, da bo dokonca tedna prevzem in mi prodajalec rece, da misli da bo. No vceraj sem dobil info, da so prejeli denar od leasing-a in da sedaj Mazda (EU/Avstrija) mora poslati dokumente, kar bo vzelo 3-4 delovnih dni. Take zadeve me pol malce v slabo voljo spravijo, namrec jaz sem mislil da je potrebno 3-4 delovnih dni za celoten proces od podpisa leasinga do prevzema avtomobila.. a ocitno potrebujejo toliko dni samo da posljejo neke dokumente iz Avstrije. Torej do srede sedaj moram pocakat na prevzem. Se malo bo treba stisniti zobe.. 😬 Bossek tebi pa zelim veliko zadovoljnih kilometrov!! .....nič sekirat,boš imel pa pa zato mlajši avto (vsaj po papirjih)😊 1 Citiraj
DavidMazda Napisano 23. april, 2021 Prijavi Napisano 23. april, 2021 16 minutes ago, Bossek said: Se pravi sva sla vsak z drugacnim "pogledom" v nakup. Jaz sem avtomatsko pricakoval, da se bo cakalo pa vleklo. Prvo sem mislil, da avta itak ne bo in bo tam 3-4 mesece dobave in sem bil kar presenecen ko sem zvedel da bo 3-4 tedne. Potem sem itak rekel ok mal se bo zavleklo zaradi covida bo sredi maja in sem bil spet presenecen. Mogoce si si postavil prehude roke ali pa je prodajalec napacno ocenil in bil prevec optimisticen Nisem se kupoval nov avto, sem nekako mislil da ce je avto na zalogi, da je to enako kot rabljena avto, ga prakticno lahko skoraj isti dan odpeljes. Pri novih avtih sem mislil da je to celo lazje urediti. Tako da ja.. imel sem drugacna pricakovanja 2 1 Citiraj
sportman333 Napisano 23. april, 2021 Prijavi Napisano 23. april, 2021 "potrpežljivost je božja mast", al kako že pravi star pregovor :), takrat ko človek nekaj pričakuje/čaka se mu vsak dan/ura zdi blazno dolgo, bistvo je da imaš zadevo urejeno zdaj dan gor ali dol nima smisla, glej raje s tega vidika da boš imel super nov avto, ki si ga vsak ne more ravno privoščiti.... 1 Citiraj
Bini Napisano 23. april, 2021 Prijavi Napisano 23. april, 2021 (urejeno) pred 42 minutami je DavidMazda napisal: Nisem se kupoval nov avto, sem nekako mislil da ce je avto na zalogi, da je to enako kot rabljena avto, ga prakticno lahko skoraj isti dan odpeljes. Pri novih avtih sem mislil da je to celo lazje urediti. Tako da ja.. imel sem drugacna pricakovanja Je pa vseeno malo od trgovca odvisno pa malo od načina plačila..... Jaz sem dobil klic v petek da je avto pri njih in da lahko pridem po avto v ponedeljek,ker nisem imel časa sem ga dvignil v torek 17.na moj rojstni dan.....😂 Pa so bile dve fešti hkrati...... Popravljeno 23. april, 2021 od Bini Citiraj
DavidMazda Napisano 23. april, 2021 Prijavi Napisano 23. april, 2021 16 minutes ago, sportman333 said: "potrpežljivost je božja mast", al kako že pravi star pregovor :), takrat ko človek nekaj pričakuje/čaka se mu vsak dan/ura zdi blazno dolgo, bistvo je da imaš zadevo urejeno zdaj dan gor ali dol nima smisla, glej raje s tega vidika da boš imel super nov avto, ki si ga vsak ne more ravno privoščiti.... Se strinjam, in sem tudi preklopil v to fazo, da morda niti v sredo ne bo.. kdo vse. Malce sem bil ze poreveckrat razocaran zarad prevelikega pricakovanja. Sedaj sem se odlocil, da bom pac pocakal, ko bo, bo. Ponavadi se take zadeve dogajajo, ko te nekaj dobrega caka in se testira tvoja potrpezljivost 1 Citiraj
Civic Napisano 23. april, 2021 Prijavi Napisano 23. april, 2021 (urejeno) pred 10 urami je Bossek napisal: Res je, tole je machine gray. Ja a sedaj pa nihče več ne "pada" na soul red barvo 😲 . Ja in srečno na cesti. Popravljeno 23. april, 2021 od Civic 1 Citiraj
Bossek Napisano 23. april, 2021 Prijavi Napisano 23. april, 2021 29 minutes ago, Civic said: Ja a sedaj pa nihče več ne "pada" na soul red barvo 😲 . Ja in srečno na cesti. @Alex zmer prav da se vse sosede za njim obracajo ka ma soul red barvo. Okol mene so same upokojenke in nimam zelje po tem 🤪 8 Citiraj
befit Napisano 23. april, 2021 Prijavi Napisano 23. april, 2021 meni je zelo všeč ta machine grey, a to jemljete vsi tisti akcijski 0% leasing prek summita, da se tako vleče postopek prevzema? če nakažeš cel znesek verjetno traja manj časa? 1 Citiraj
Bini Napisano 23. april, 2021 Prijavi Napisano 23. april, 2021 pred 3 minutami je befit napisal: meni je zelo všeč ta machine grey, a to jemljete vsi tisti akcijski 0% leasing prek summita, da se tako vleče postopek prevzema? če nakažeš cel znesek verjetno traja manj časa? Tako je. Citiraj
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.