Skoči na vsebino

Mazda CX-30

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 32 minutami je Janez007 napisal:

Kombinacija VW diesel motorja 150 KM/sklopke ročnega menjalnika deluje po mojih izkušnjah veliko bolj uglajeno, mehko. In tudi ne poznam človeka, ki bi imel s tem motorjem težave (odtrgana veriga, zapackane saje, ..), tako v VW, Audijih ali Škodah, tudi če vozijo na kratke razdalje. Ni sicer tako bistvenega pomena, ampak tudi poraba je pri VW nižja. To je moje mnenje o dieslih, pri bencinarjih so moje izkušnje obratne - Mazda ima veliko prednost pred VW. To se odraža tudi v tržnih cenah rabljenih vozil.

Prej sem vozil Hondo 2.2 CDTi, ki je imela pri 230.000 km in pri km boljši občutek vožnje (speljevanje, prestavljanje) kot pri pol mlajši M6 CD175 in še ne 100.000 prevoženih km. Povprečna poraba med 5,2 in 5,5 l/100 km in v vsem obdobju nobenih resnih težav na motorju (prva sklopka, veriga, turbina, svečke, ...) .. vsake 20.000 km samo menjava olja in filtrov. Da ne rečem kakšne o zavorah. 

Mogoče bi pa probal voziti kako novo hondo, pa bi potem primerjal. Ne vem zate, a odkar sem dal noter v  menjalnik moje 6- ke drugo olje, je menjalnik mehak  kot putrček. Niti ne veš, kdaj si menjal. V bistvu nisem še vozil avta z tako dobrim ročnim menjalnikom pa sem jih imel veliko. Veš kaj mene najbolj  impresionira pri passatu? Nič. 

• Všeč 1
  • Haha 2

Napisano

Kaj pa vem, meni je pa motor v Mazdi bolj prožen, zvezno pospešuje, odziven, VW pa v kombinaciji z DSG  - vedno je nekaj cukalo ob štartu ipd. Glede na to, kako šalta klasičen avtomat spet ni neka huda prednost DSGja, kaj pa vem. Sploh če rečemo ,da je klasičen avtomat precej bolj vzdržljiv menjalnik.

Ma pa seveda vse svoje pluse in minuse.

Napisano

Passat je krajši, ker ima zelo kratko havbo napram Mazdi 6

Klele je neki primerjav velikosti

volkswagen-passat-2019.jpg
WWW.AUTOMOBILEDIMENSION.COM

Volkswagen Passat dimensions with photos of the interior, boot space and measurements of length, width and height. Comparison with...

33112_1.png

Napisano

Tema je zašla malo s poti, saj je naslov posta Mazda CX-30...........

Napisano

Ravnokar izvedel, da je moj stric kupil CX-30 z novim X motorjem. Vzel jo je v Makomi, po povedanem pa je dobil kar lep popust, večjega, kot pa berem v tej temi.

• Všeč 4
  • Zmeden 1

Mazda6 Sport CD 129 TE Plus-ex

Mazda6 SPC CD 150 Revolution

Napisano
pred 1 uro je jacques33 napisal:

Ravnokar izvedel, da je moj stric kupil CX-30 z novim X motorjem. Vzel jo je v Makomi, po povedanem pa je dobil kar lep popust, večjega, kot pa berem v tej temi.

.........in to je 🤔  €.€€€.€€......

Napisano

X 186 je naročil.

Popust je bil v 4 mestni cifri, pa 1 ni bila prva😁. Je pa dobil dodatni popust ravno zaradi tega, ker je vzel X 186 motor.

Kar želim povedati je, da se pred nakupom splača pogledati še kakšen salon izven Ljubljane.

• Všeč 2
  • Hvala 1

Napisano

Lahko, da nimam točnih podatkov, ampak znanec, ki dela v Mazda salonu, mi je nedolgo nazaj povedal, da Mazda Slovenije cene regulira na nacin, da za salone ni dosti maneverskega prostora. Dejal je, da uvoznik na vozilu zasluzi okoli 3k, saloni pa so lahko veseli če ujamejo do 700eur.

Tko, da sam malo skeptičnem o 2k in več popustu, razen če je bila prvotna cena nerazumljivo visoka napram drugi ponudbi.

Napisano

Ne dolgo nazaj je bil popust za cx30 na gotovino 1.500€,kar je več je ok...😊

Napisano
pred 16 minutami je Janez007 napisal:

In to znese?

Mogoce toliko? :P

image.png.548c70fddc6cb9eb14f8140f328e6a8d.png

• Všeč 1
  • Haha 2
  • Zmeden 1

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

Mater kera skrivnost no. Kot da bo karkoli drugace a se ve ali ne. Ce noce povedat pac ne bo povedal. Moj je bil 33,360 EUR.

Mi je pa iz dneva v dan bolj vsec. Sedez se pocasi privajam (se vedno pa nisem nasel tiste 100% idealne pozicije). Pelje se res po mojem okusu. Ravno prav mehko za obicno voznjo in ravno prav trdo, da ko mi pase se vseeno lahko grem hitreje. Radarski tempomat in traffic jam assist sta awesome in to je neki kar bi sedaj nujno hotel imet v avtu.

Motor ... ja ni dizel in nima turbine, tako da pac gre na 3500 obratov in potem lepo vlece. Glede na moj stil voznje je to kar ok ker v 95% primerih bolj v easy cruzam na siht :D

Poraba ... dobrih 6l / 100km. V katalogu po WLTP je 6,1. Jaz bom pomoje imel tam ... 6,5 kar se mi zdi ok.

Napisano
pred 28 minutami je Bossek napisal:

Mater kera skrivnost no. Kot da bo karkoli drugace a se ve ali ne. Ce noce povedat pac ne bo povedal. Moj je bil 33,360 EUR.

Mi je pa iz dneva v dan bolj vsec. Sedez se pocasi privajam (se vedno pa nisem nasel tiste 100% idealne pozicije). Pelje se res po mojem okusu. Ravno prav mehko za obicno voznjo in ravno prav trdo, da ko mi pase se vseeno lahko grem hitreje. Radarski tempomat in traffic jam assist sta awesome in to je neki kar bi sedaj nujno hotel imet v avtu.

Motor ... ja ni dizel in nima turbine, tako da pac gre na 3500 obratov in potem lepo vlece. Glede na moj stil voznje je to kar ok ker v 95% primerih bolj v easy cruzam na siht :D

Poraba ... dobrih 6l / 100km. V katalogu po WLTP je 6,1. Jaz bom pomoje imel tam ... 6,5 kar se mi zdi ok.

Pa pripelji lepotico na baše srečanje, če imaš čas. 

Napisano
pred 3 urami je Bossek napisal:

zelo dobra poraba za 186konjev in 2.0 motor, vsaj jaz mislim tako, kaj si imel prejšnji avto bencinarja/dizla, kako bi ocenil teh 186konjev, si že malo napisal, ampak če recimo lahko konkretno primerjaš z kakim avtom, toliko da dobimo občutek, hvala.

Napisano
pred 10 urami je Janez007 napisal:

To sem dojel že takoj :)  Končni znesek me zanima ...

Vzel je avto na spodnji povezavi, dodatno je dal vgraditi še vlečno kljuko, vse skupaj ga je prišlo 26.600€. Meni se zdi dober deal.

1055917.jpg
WWW.AVTO.NET

Mazda CX-30 X186 GT Plus - NA ZALOGI, letnik:2021,27690 EUR :: www.Avto.net ::

Po prvih prevoženih kilometrih je z izborom zadovoljen, v primerjavi s Q3, ki ga je imel prej, pa se mu zdi, da je Mazdino podvozje mehkejše.

Napisano

Tudi jaz sem že cel dan lastnik nove cx30 z x186 motorjem in ročnim menjalnikom. Po prevoženih prvih 100 kilometrih lahko malo primerjam  s Focusom 1.6 ecoboostom s 150km. Mazda je precej boljše zvočno izolirana, podvozje celo malo udobnejše. Menjalnik mi je bil pri Fordu bolj všeč, je lepše tekel, predvsem iz prve v drugo. Motor se je občutil v Fordu poskočnejši, res ga pa v Mazdi še malo šparam. Trenutna poraba 5,9 l po računalniku.

• Všeč 6
  • Hvala 1

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.