Skoči na vsebino

Mazda CX-30

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano (urejeno)
pred 4 urami je Jest napisal:

Cel doktorat boste naredili s tem usnjem na volanu 🤪

Nevem kako to, da iamte nekateri (ponavadi vedno isti) probleme s celim kupom malenkosti ... Jaz imam avto za vozit... ne zato, da bom studiral, kaksen material je uporabljen na volanu, kateri zavorni diski se ne skrivijo, katera politura je za mazanje pleha :D ...In dosedaj nisem imel nekih omembe vrednih problemov in sem z Mazdami zadovoljen ...

https://zargonaut.com/losem-kurcu-i-dlaka-smeta

Še en tak kot moja žena. 😀 Vse dela super, normalno, dokler se v njen avto ne usedem sam.

XY: "Od kdaj pa takole piska?"

XX: "Jaz tega nič ne slišim, a je kaj narobe?"

Oziroma je narobe, kadar ni nič narobe (včeraj so se ogledala zložila sama od sebe, ker nismo vedeli, da je na vratih poseben gumb za ogledala). 😂

Sicer pa le malenkosti, za 10 cm nazaj premaknjena plastika praga (kriv pločnik), pritisnjena sprednja maska (kriv voznik spredaj) in 3 x v 5-ih letih se ji je nekdo zabil v rit pred prehodom za pešce (po defaultu je kriv tisti zadaj). 😂

Meni se je od zadaj v avto zabil nekdo samo 1x , pa enkrat mi je avto z odprtimi vrati na ravnem parkirišču ušel nazaj in se razbil, medtem ko sem na bližnji stojnici kupoval slive. 😂

Popravljeno od Janez007
Napisano
pred 6 urami je Janez007 napisal:

Kremo za usnje? Verjetno s kakšno kremo za umetno usnje, skaj? 🤔

To, kar je na volanu Mazd, mene pri novem volanu na otip spominja na papir, pri obrabljenem pa na alkatensko cev. 😀

image.png

Ste cevi so zgleda tud zobniki v ogledalih narejeni,..🤣

• Všeč 1
  • Haha 1

Voznik premium vozila, na premium pnevmatikah.

Napisano
pred 4 urami je Janez007 napisal:

Še en tak kot moja žena. 😀 Vse dela super, normalno, dokler se v njen avto ne usedem sam.

XY: "Od kdaj pa takole piska?"

XX: "Jaz tega nič ne slišim, a je kaj narobe?"

Oziroma je narobe, kadar ni nič narobe (včeraj so se ogledala zložila sama od sebe, ker nismo vedeli, da je na vratih poseben gumb za ogledala). 😂

Sicer pa le malenkosti, za 10 cm nazaj premaknjena plastika praga (kriv pločnik), pritisnjena sprednja maska (kriv voznik spredaj) in 3 x v 5-ih letih se ji je nekdo zabil v rit pred prehodom za pešce (po defaultu je kriv tisti zadaj). 😂

Meni se je od zadaj v avto zabil nekdo samo 1x , pa enkrat mi je avto z odprtimi vrati na ravnem parkirišču ušel nazaj in se razbil, medtem ko sem na bližnji stojnici kupoval slive. 😂

Hahaha, moja žena je podobna.

Najboljše je bilo pred leti ko sem se po dolgem času hotel peljat v trgovino z njeno M3. Takoj ko sem zaštartal avto sem videl in slišal da nekaj z avtom ne štima, po zvoku motorja se je slišalo da dela samo na 3cilindrih, in prižgana lučka za motor.

Sem takoj preveril z testerjem in pokazalo napako na vžigalni tuljavi.

In pol jaz njo vprašam če ni opazila da je z avtom nekaj narobe.

In ona meni lepo reče, da je mislila da ima avto tak zvok zato ker je pač star in tako brni. za lučko na armaturki pa ni opazila.😱

Sem bil prav šokiran, zato zdaj vsak teden za vikend na njenem avtu vsaj malo preverim če vse deluje. Ženske 🤪

• Haha 5
  • Začuden 1
  • Zmeden 1

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Napisano

Saj jaz opazim, ce je kaj narobe... ampak enostavno nic ni narobe :) ... 

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano
pred 12 urami je Janez007 napisal:

Kremo za usnje? Verjetno s kakšno kremo za umetno usnje, skaj? 🤔

To, kar je na volanu Mazd, mene pri novem volanu na otip spominja na papir, pri obrabljenem pa na alkatensko cev. 😀

image.png

Mene pa na moji cx-30, material na volanu bolj spominja na termoskrčljivo cev za električne žice štukati, kot pa na usnje. Zraven tega pa, če sem malo pikolovski, je to "usnje"zelo nekvalitetno sešito skupaj. Ko grem s prsti po zadnji strani oboda volana, se čuti izboklina na mestu, kjer je usnje sešito skupaj. 

Sicer me to ne moti, ampak kaj takega nisem pričakoval pri pregovorno kvalitetni Mazdi. 

Zraven tega, pa so se začele kazati še druge pomanjkljivosti povezane s kvaliteto.

Sicer se pa ne čudim, moj avto je namreč narejen v Mexicu. To sem izvedel šele pred kratkim.

• Všeč 3
  • Haha 1

33871_1.png

Napisano

Moj pa na Japonskem in ma lepo usnje sešito... jebemu mogoče pa CX-30 le ni tolk premium kot pravi @Alex :hudicek:

33112_1.png

Napisano
pred 14 minutami je Boss napisal:

Moj pa na Japonskem in ma lepo usnje sešito... jebemu mogoče pa CX-30 le ni tolk premium kot pravi @Alex :hudicek:

He, He, sanja svinja kukuruz in pravo usnje. 😉

Napisano
pred 8 urami je Lentus napisal:

Mene pa na moji cx-30, material na volanu bolj spominja na termoskrčljivo cev za električne žice štukati, kot pa na usnje. Zraven tega pa, če sem malo pikolovski, je to "usnje"zelo nekvalitetno sešito skupaj. Ko grem s prsti po zadnji strani oboda volana, se čuti izboklina na mestu, kjer je usnje sešito skupaj. 

Sicer me to ne moti, ampak kaj takega nisem pričakoval pri pregovorno kvalitetni Mazdi. 

Zraven tega, pa so se začele kazati še druge pomanjkljivosti povezane s kvaliteto.

Sicer se pa ne čudim, moj avto je namreč narejen v Mexicu. To sem izvedel šele pred kratkim.

Boš odprl novo temo, ali je v tej dovolj prostora? 😄

Napisano
pred 4 urami je Janez007 napisal:

Boš odprl novo temo, ali je v tej dovolj prostora? 😄

Verjetno mu je Alex že poslal zasebca s podkupnino, naj ne govori traparij :D 

Napisano
pred 17 minutami je NevLado napisal:

Verjetno mu je Alex že poslal zasebca s podkupnino, naj ne govori traparij :D 

Ah, nekaterim tudi porsche ni v redu. Bi našli kako napako. 😉

Napisano

Res je. Nekateri bi pa še volovsko vprego nahvalili kot da je blindirana protokolarna limuzina najnovejšega dizajna in z najnovejšo vesoljsko tehnologijo...

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano
dne 19. 9. 2022 ob 13:24 je Boss napisal:

Značilnost premijcev je to, da prej končajo na vlečni kot nepremijci - to se lepo vidi pri BMW, delno tudi pri Audiju in Mercedesu. Ko imaš avto 1x na vlečni veš, da imaš premijca. 🤪

Če je to merilo za premijski avto pol ga raje nikol nimam 🙈🙈🙈🤣🤣🤣🤣

• Všeč 1
  • Haha 3
Napisano
Pred eno uro je robertk6 napisal:

Če je to merilo za premijski avto pol ga raje nikol nimam 🙈🙈🙈🤣🤣🤣🤣

Ne vem, bo Alex čez čas povedal, on ma edini kle na forumu premijca. 😜

33112_1.png

Napisano

• Všeč 4
  • Ljubim 1

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano
pred 12 minutami je Jest napisal:

Tip kr nekej govori, sej ga vidš zadi da jamra da se nemore usest a čist lepo sedi notr. Isto za porabo. 7,5? Ma kaj ste na glavo padli, sej je sam priznal da je to "na pamet" reku..

• Všeč 1
  • Haha 3
Napisano

Se pravi vse skupaj se da ovrednotiti; KURCKEJ! :)

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

Včeraj menjal baterijo na daljincu za avto - Mazda CX 30 (zdržala slaba 3 leta).

• Všeč 1
  • Žalosten 1
Napisano
pred 2 urama je Robert napisal:

Včeraj menjal baterijo na daljincu za avto - Mazda CX 30 (zdržala slaba 3 leta).

Pri meni na 3ki je bilo isto.... 😟

Napisano

Po opravljenih še 593 kilometrih do doma  se je poraba ustavila na 5,9 l/100.🤗

Vožnja cel cajt z tempomatom na 135, včasih sem jo nateral tudi na 150,160,  ko je bilo potrebno prehiteti kako dolgo kolono tovornjakov.  Ima pa še 270 km dosega po računalniku. Škoda, da nima večjega rezervoarja, kot 6-ka na primer, bi bil doseg res  vrhunski. 

Napisano
pred 12 minutami je Alex napisal:

Po opravljenih še 593 kilometrih do doma  se je poraba ustavila na 5,9 l/100.🤗

Vožnja cel cajt z tempomatom na 135, včasih sem jo nateral tudi na 150,160,  ko je bilo potrebno prehiteti kako dolgo kolono tovornjakov.  Ima pa še 270 km dosega po računalniku. Škoda, da nima večjega rezervoarja, kot 6-ka na primer, bi bil doseg res  vrhunski. 

Pripravi se na "plaz"......:prstgor:

Napisano
pred 6 minutami je Bini napisal:

Dizlaši so obmolknili, ko so prebrali kako malo pije CX-60..... :jupiii:

To pije toliko, ko dela tudi elektrika zdraven. Ko pa je ni....je pa druga zgodba. 😉

Napisano
pred 29 minutami je Bini napisal:

Jaz bi z veseljem preizkusil CX-60 s 3,3-litrskim dizlom. Navor.press

Napisano
pred 56 minutami je Bini napisal:

Vsak hibrid ima to prednost in nikoli se tega ni zanikalo in ne vem zakaj zdaj izzivaš? A zato ker tvoj prejšnji post ni obrodil sadov si probal še 1x? :nevem:

Dej mal resnosti no, najprej si oglej filmček potem vštej ceno elektrike in boš ugotovil, da je razlika v ceni okoli 4€/100km med hibridom in dizlom. Potem pa to deli s cca 7k€ dražjim hibridom in boš ugotovil, da prideta pri porabi in višji ceni skupaj tam nekje pri 175.000km. Šele takrat je hibrid cenejši pol je pa že treba začet šparat za novo baterijo, ki je v tem velikostnem razredu vredna tam nekje 4-5k€. Zavedat se je treba, da avto pa ne glede na kaj se pelje pač pod določeno ceno lastništva in porabe pač ne gre. Bodo manjše deviacije ampak globalno pa bo verjetno ene tolk razlike kot bencin proti plin.

33112_1.png

Napisano (urejeno)

Bo še parkrat napisal 🤪

Popravljeno od TiEn
  • Všeč 1
  • Haha 1

Voznik premium vozila, na premium pnevmatikah.

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.