samSimon Napisano pred 6 urami Prijavi Napisano pred 6 urami pred 17 minutami je zeki napisal: NevLado ja gledam olje v meniju, vseeno hvala. Najvišja temperatura do sedaj je bila 110 stopinj, ko sem ga teral na Areh. Mi fantje lahko poveste, kako deluje reply funkcija določenemu članu na tem forumu. Takole deluje... stisneš na ''reply'' in citira njegov post, ti pa tipkaš pod njega 👌 Citiraj
zeki Napisano pred 6 urami Prijavi Napisano pred 6 urami pred 10 minutami je Alex napisal: To je normalno. Ko se spuščaš po dolgem klancu je normalno, da ti temperatura pade, saj ni nobene obremenitve. Ko ga boš sprašil po kaki avtocesti (kolikor bo pač šlo v klanec), bo temperatura ok. Skrbi me, ker sem se za preizkus peljal na relaciji Slovenska Bistrica - Maribor - Slovenske Konjice - Slovenska Bistrica po regionalki brez postanka in je temperatura olja nihala za 10 do 15 stopinj. Bolj kot samo ogrevanje me skrbi to neprestano nihanje gor in dol. Citiraj
Alex Napisano pred 4 urami Prijavi Napisano pred 4 urami Pred eno uro je zeki napisal: Skrbi me, ker sem se za preizkus peljal na relaciji Slovenska Bistrica - Maribor - Slovenske Konjice - Slovenska Bistrica po regionalki brez postanka in je temperatura olja nihala za 10 do 15 stopinj. Bolj kot samo ogrevanje me skrbi to neprestano nihanje gor in dol. Kako pa kaže temperatura vode? Ali je konstantna temperatura? Citiraj
GregorV Napisano pred 4 urami Prijavi Napisano pred 4 urami Na moji G140 je kazalec za tempraturo vode malo pod sredinsko črtico. Niha malo gor in dol. Do sedaj še nisem opazil, da bi prišel točno na to sredinsko črto. Je pa res, da motorja nisem priganjal do onemoglosti, recimo 6500 obratov pol ure... 😉 Temp. olja pa še sploh nisem pogledal, moram najprej ugotoviti, kje se to skriva. 😆 1 Citiraj
NevLado Napisano pred 4 urami Prijavi Napisano pred 4 urami pred 2 urama je zeki napisal: Skrbi me, ker sem se za preizkus peljal na relaciji Slovenska Bistrica - Maribor - Slovenske Konjice - Slovenska Bistrica po regionalki brez postanka in je temperatura olja nihala za 10 do 15 stopinj. Bolj kot samo ogrevanje me skrbi to neprestano nihanje gor in dol. Lej, vse je ok s tvojim motorjem - moj dino rabi včasih tudi 30 km da se segreje pozimi na regionalki pri 60,65kmh zjutraj v gužvi sploh ker gretje porabi veliko toplote - najboljš bo, da ti prilepim še odgovor umetne inteligence, če ti mi ne moremo pomirit 3 Citiraj
zeki Napisano pred 3 urami Prijavi Napisano pred 3 urami Pred eno uro je Alex napisal: Kako pa kaže temperatura vode? Ali je konstantna temperatura? Ne, voda tudi niha, včasih pri cijazenju za kako nepremičnino pade celo na spodnjo tretino. Ampak glede na odgovore je zgleda to normalno pri teh motorjih. Vsem forumašem hvala za mnenja. Dokler ne bo kakšne lučke na armaturki se ne bom sekiral. Citiraj
Alex Napisano pred 3 urami Prijavi Napisano pred 3 urami pred 22 minutami je zeki napisal: Ne, voda tudi niha, včasih pri cijazenju za kako nepremičnino pade celo na spodnjo tretino. Ampak glede na odgovore je zgleda to normalno pri teh motorjih. Vsem forumašem hvala za mnenja. Dokler ne bo kakšne lučke na armaturki se ne bom sekiral. Če ti pade na spodnjo tretjino to ni v redu. Na tvojem mestu bi vseeno šel na servis, da malo preverijo. Te ne stane nič. 4 Citiraj
zeki Napisano pred 2 urama Prijavi Napisano pred 2 urama Avto me je že prvi dan prestrašil, zato budno spremljam vsako malenkost. V bistvu ni bil kriv avto temveč prodajalec, ki me ni opomnil, da je motor pošprican z anikorozijskim sredstvom. Od Ferka se veselo peljem proti Europarku. Ko stojim na semaforju med Tržaško in Ptujsko cesto vidim da se izpod havbe dviga vroč zrak. Si mislim ajde večji motor več vročine. Ko sem se peljal mimo hoferja proti turbo krožišču se je tako kadilo, kot bi se vozil s parno lokomotivo. Smrdelo je pa po zasmojeni plastiki. Celi panični ustavim misleč, da so pubeci zajebali nulti servis in mi gori kaka električna napeljava. No na koncu se je izkazalo da ni nič od tega, smrad je popolnoma izginil po dveh tednih.😁 2 1 2 Citiraj
Janez007 Napisano pred 2 urama Prijavi Napisano pred 2 urama Pa ne mislit, da so v avtih prav posebno natančni (dragi) merilniki temperatur ... ker tudi niso potrebni. Sem pred mesecem kupoval sobni termometer ... jih je bilo v trgovini kakšnih 100, kazali pa so od cca 19 do 21 stopinj ... 10% različno 4 Citiraj
NevLado Napisano pred 2 urama Prijavi Napisano pred 2 urama pred 28 minutami je Alex napisal: Če ti pade na spodnjo tretjino to ni v redu. Na tvojem mestu bi vseeno šel na servis, da malo preverijo. Te ne stane nič. in potem bo vajenec iz servisa užgal 3krat po blokadi na testni vožnji pa bo vse ok Citiraj
GregorV Napisano pred 2 urama Prijavi Napisano pred 2 urama pred 5 urami je zeki napisal: Spoštovani forumaši, sem zeki nov uporabnik tega foruma, ter ponosen lastnik CX-30 baby dinota prime line v navadni beli barvi. Novo mazdo si lastim od 17.6.2025, ki je nadomestila mojega dragega 2013 Cliota IV 1.2 16v, ki mi je dobro služil. Vem je kr preskok😁. Ta forum sem sem brez računa prebiral skoraj od začetka, saj mi je CX-30 nekje leta 2020 padla v oči. Prva zbira je sicer bila 3jka, vendar sem si premislil zaradi okolja kjer se gibljem (predvsem Pohorje), ter zaradi smotanega žlahtnika, ki je preveč žleht, da bi si na dovozno cesto dal kanaleto, ker ima sosed vikendaš 10m služnosti. Zato moramo ostali obiskovalci plaziti preko globoke drage narejene z motiko. Žal tega žlahtnika pogosto obiščemo. Konec dolgovesenja, imam konkretno vprašanje za poznavalce. Ali je Mazda rešila težave s termostati? Moje vozilo ima cca. 2000km in opažam, da se zelo nerado ogreje oz. temperatura olja začne padati ko ni močne obremenitve. Kazalec le stežka prileze do sredine. Na 90 ponavadi prileze pri daljši vožnji v hribovitem svetu. Na ravnini pa se večkrat zgodi, da je tudi po 15-20km dolgi poti olje nekje med 75-85 stopinjami. Na avtocesti še nisem bil, ker še nisem kupil vinjete zaradi del. Najbolj očiten padec temperature je pri zaviranju z motorjem pri daljši vožnji navzdol ko ni izgorevanja. Je mogoče, da je mazda tako konceptirala te motorje? Namreč ta pojav sem opazil tudi pri nekaterih recenzijah na YT. Moja edina skrb je, da bi na 1. tehničnem čez 4 leta padel na izpustih ker bi se mi olje ohladilo iz 90 na 75 stopinj. Za vaše odgovore se vam vnaprej zahvaljujem. Lp Sem pozabil. Če ni slik, ni avta. 😄 Ob priložnosti naloži kakšno sliko. Zaželjeno je, da je avto očiščen v nulo in zaščiten z keramično zaščito. 😁 2 2 Citiraj
Bini Napisano pred 1 uro Prijavi Napisano pred 1 uro Pojdi na servis, da boš bolje spal.... 🤗😉 Večje skrbi so, ko se canger ne ustavi pred 130..... Citiraj
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.