godlike Napisano 23. november, 2025 Prijavi Napisano 23. november, 2025 pred 50 minutami je samSimon napisal: Samo vprašanje je kam, oziroma namesto česa 😅 Mogoče, če klime ne bi pogrešal... Pol bo kompresor, ne turbo 😉 Citiraj
Alex Napisano 23. november, 2025 Prijavi Napisano 23. november, 2025 Vprašal sem teto vsevedo, koliko je debela barva red soul crystal cx30. Odgovor: - Za Mazdo CX-30 s barvo Soul Red / Soul Red Crystal je debelina barve po uporabniških meritvah precej tanka. Tukaj so podatki, ki sem jih našel: Na forumu CX-30 so lastniki merili skupno debelino laka + barve (clear coat + barvni sloj) in dobili povprečno ~106 mikronov na nekaterih delih. cx30talk.com Na drugem mestu je zapisano, da so deli clear coata (brez base coata) pri CX-30 lahko tudi le ~71 mikronov) v določenih točkah. Pri Mazdi z barvo “Takuminuri” (kot je Soul Red Crystal) gre za tri sloje: odsevni sloj z aluminijastimi luskami, barvni sloj in bezbarven (clear) sloj. V znanstveni razlagi pa Mazda navaja, da se odsevni aluminijasti sloj med sušenjem skrči na približno 2,5 mikrona. Moja ocena: Debelina barve na CX-30 Red Soul je relativno nizka — to je verjetno razlog, zakaj nekateri uporabniki poročajo o hitrejših odrgninah ali čipih. Če te skrbi obstojnost laka, bi bilo smiselno razmisliti o zaščiti (npr. PPF ali keramika). 1 Citiraj
tommzy Napisano 23. november, 2025 Prijavi Napisano 23. november, 2025 Ja me skrbi in grem jutri ali v naslednjih dneh povprašat enga mojstra ki se s tem ukvarja v naših koncih. Je dober in obvlada svoj posel. Razmišljam celo da dam havbo, odbijač in levi bok v folijo. Vsekakor pa moram še en korekturni kupit. Ker koliko je pa ta barva tanka in občutljiva pa ni res. 1 Citiraj
goB Napisano 24. november, 2025 Prijavi Napisano 24. november, 2025 (urejeno) pred 12 urami je tommzy napisal: Ja me skrbi in grem jutri ali v naslednjih dneh povprašat enga mojstra ki se s tem ukvarja v naših koncih. Je dober in obvlada svoj posel. Razmišljam celo da dam havbo, odbijač in levi bok v folijo. Vsekakor pa moram še en korekturni kupit. Ker koliko je pa ta barva tanka in občutljiva pa ni res. Mogoče kakšne reklamne barvane folije od avtohiše, popolno prekritje 😁 Popravljeno 24. november, 2025 od goB Citiraj
Alex Napisano 24. november, 2025 Prijavi Napisano 24. november, 2025 pred 21 minutami je goB napisal: Mogoče kakšne reklamne barvane folije od avtohiše, popolno prekritje 😁 Ali pa se enostavno sprijazniš z realnostjo in vsako pomlad malo retuširaš pikice. Po par letih pozabiš na to težavo, ko dobiš zraven še par vdrtin od raznih pacientov, ki s svojimi vrsti zrukajo vse avte okoli sebe. Sam zelo lepo skrbim za svoji mazdici pa naredim tako. 3 Citiraj
Bini Napisano 24. november, 2025 Prijavi Napisano 24. november, 2025 pred 23 urami je tommzy napisal: Še eno vprašanje... A je machine grey Mazdina barva tako tanka in zanič? V petek je bila prva vožnja zjutraj po posipani cesti pa imam na havbi že par pikic oziroma odkruseno barvo. Kaj bo po zimi? Katastrofa od barve. A so druge barve kaj bolj vzdržljive in debelejše? To ni normalno. Ena zimska... Tule jaz vidim samo kapljice, slikaj, da se bodo videle poškodbe, ker jaz po treh zimah nimam nič, skoraj nič! Ker toliko slba pa ni ta barva kot se tule piše.... 🤔😉 Citiraj
tommzy Napisano 24. november, 2025 Prijavi Napisano 24. november, 2025 Bom danes... Ena od jutra. 1 2 Citiraj
Bini Napisano 24. november, 2025 Prijavi Napisano 24. november, 2025 Od kje pa je toooo.... 😲 Citiraj
zeki Napisano 25. november, 2025 Prijavi Napisano 25. november, 2025 dne 24. 11. 2025 ob 10:58 je tommzy napisal: Bom danes... Ena od jutra. Uf to pa ni hec😬. Za tako starost vozila to ni sprejemljivo. Izgleda, kot bi bil avto dnevno vožen po peskokopu namesto ceste. Citiraj
GregorV Napisano 25. november, 2025 Prijavi Napisano 25. november, 2025 Mogoče pa je vozil za plugom, ki je sipal pesek. 😁 Hec... Jaz sem včeraj pogledal in na nečisti "havbi" nisem videl belih pik. Ko bo opran, pogledam bolj podrobno. LP Citiraj
samSimon Napisano 25. november, 2025 Prijavi Napisano 25. november, 2025 Ne se za šleperji jajcat pa bo 😅 Zgleda kot, da bi se direkt enmu kiperju za rit nabil, ko je ravno z gradbišča odpeljal. 1 3 Citiraj
Alex Napisano 25. november, 2025 Prijavi Napisano 25. november, 2025 Pred eno uro je samSimon napisal: Ne se za šleperji jajcat pa bo 😅 Zgleda kot, da bi se direkt enmu kiperju za rit nabil, ko je ravno z gradbišča odpeljal. Pa saj nima električarja.😂 3 Citiraj
tommzy Napisano 25. november, 2025 Prijavi Napisano 25. november, 2025 (urejeno) Ne nisem. Ni bilo nobenga pred mano. Imam video posnetek cele vožnje (dash cam)! 😉Maks hitrost 80km/h. Povprečje pa manj. To je od nasproti vozečih. Zakaj tako spikana pa nimam pojma. Če se pritožim na servisu itak ne bom nič dosegel. Sem kar slabe volje zaradi tega. Kaj bo še po zimi? Drugače pa še ena stvar za vprašat. Imam matrične luči. Pa mi je zdaj že drugič ali tretjič nonstop izlapljalo avtomatiko. Kratke, dolge. Na minuto dolge pol pa izklopi avtomatiko in kratke... In spet vklopi in izklopi auto način... Sem pogruntal da največ v dežju. Kaj bi bil problem? Tudi prometni znaki dostikrat zmotijo kamero in misli da je avto pred mano. 🙃 Ta sistem matričnih je bil pri oplu svetlobna leta boljši in naprednejši. Mazda tega ne obvlada. Bom na servisu povprašal kaj nagaja. Za barvo pa ne vem kaj naredit... Pazim, da vozim krepko za drugimi in sedaj počasneje... Se lahko pritožim ker to res ni normalno in mi vso voljo zbije do avta ki je drugače super. Popravljeno 25. november, 2025 od tommzy 1 Citiraj
godlike Napisano 25. november, 2025 Prijavi Napisano 25. november, 2025 pred 21 minutami je tommzy napisal: Sem pogruntal da največ v dežju. Kaj bi bil problem? Tudi prometni znaki dostikrat zmotijo kamero in misli da je avto pred mano. 🙃 Ta sistem matričnih je bil pri oplu svetlobna leta boljši in naprednejši. Mazda tega ne obvlada. Tudi Fordov sistem je top. Preklopi na dolge, samo izven naselja. Prav se vidi kako sveti mimo sprednjega avta. Levo in desno... Če je preveč avtov nasproti in spredaj preklopi na kratke. V trenutku, ko lahko začne podaljševati snop in podobno.... Verjetno nimaš kaj, pač ni najbolje razvit. Isto kot enim pobira prometne znake iz tovornjakov, avtobusov itd.., meni pa je v 6 letih 3x prebral znak iz izvoza avtoceste, drugače pa v nulo dela tempomat. Ima pa vsak avto svoje hibe, tudi Ford. VW in Alfa imata dosti boljše parkirne senzorje. Hyundai je podobno čudo kot Ford. Citiraj
Alex Napisano 25. november, 2025 Prijavi Napisano 25. november, 2025 pred 25 minutami je tommzy napisal: Ne nisem. Ni bilo nobenga pred mano. Imam video posnetek cele vožnje (dash cam)! 😉Maks hitrost 80km/h. Povprečje pa manj. To je od nasproti vozečih. Zakaj tako spikana pa nimam pojma. Če se pritožim na servisu itak ne bom nič dosegel. Sem kar slabe volje zaradi tega. Kaj bo še po zimi? Drugače pa še ena stvar za vprašat. Imam matrične luči. Pa mi je zdaj že drugič ali tretjič nonstop izlapljalo avtomatiko. Kratke, dolge. Na minuto dolge pol pa izklopi avtomatiko in kratke... In spet vklopi in izklopi auto način... Sem pogruntal da največ v dežju. Kaj bi bil problem? Tudi prometni znaki dostikrat zmotijo kamero in misli da je avto pred mano. 🙃 Ta sistem matričnih je bil pri oplu svetlobna leta boljši in naprednejši. Mazda tega ne obvlada. Bom na servisu povprašal kaj nagaja. Za barvo pa ne vem kaj naredit... Pazim, da vozim krepko za drugimi in sedaj počasneje... Se lahko pritožim ker to res ni normalno in mi vso voljo zbije do avta ki je drugače super. Ha,ha, a ne bi bilo bolje da napišeš,kaj to je všeč pri tem avtu.😄 Tako namreč delujejo matrične luči. Nihče se ne pritožuje, vsi jih le hvalijo.😉 3 Citiraj
tommzy Napisano 25. november, 2025 Prijavi Napisano 25. november, 2025 pred 25 minutami je Alex napisal: Ha,ha, a ne bi bilo bolje da napišeš,kaj to je všeč pri tem avtu.😄 Tako namreč delujejo matrične luči. Nihče se ne pritožuje, vsi jih le hvalijo.😉 Imel sem na Astri k matricne. I ne ne delujejo tako. 😏 Da ti na vsako minuto izklopi auto način in delujejo le kratke... Pa potem nazaj vklopi auto način z matricnimi... Delujočimi za minuto... Ne tako ne delajo. 1 Citiraj
Carot Napisano 25. november, 2025 Prijavi Napisano 25. november, 2025 Saj se ne mislim delati pametnega ampak na obeh moji mazdah te luči delujejo vrhunsko. Mogoče pa je boljše, da se vrneš na astro. 4 Citiraj
tommzy Napisano 25. november, 2025 Prijavi Napisano 25. november, 2025 Bom prenesel posnetke iz kartice kamere na pc pa objavu nekje. Grem na servis v prihodnjih dneh. Citiraj
Bini Napisano 25. november, 2025 Prijavi Napisano 25. november, 2025 pred 52 minutami je tommzy napisal: Imel sem na Astri k matricne. I ne ne delujejo tako. 😏 Da ti na vsako minuto izklopi auto način in delujejo le kratke... Pa potem nazaj vklopi auto način z matricnimi... Delujočimi za minuto... Ne tako ne delajo. Meni to naredi če vozim manj kot cca 40 ali 50,ko povečaš hitrost pa spet preklopi na dolge. Drugače pa daš ročno dolge, če pri počasni vožnji ne vidiš dobro. Meni drugače delajo odlično in tudi v testih ponoči jih vsi novinarji hvalijo..... Verjamem, da ti je Opel dobro svetil, ampak ni se za vozit pred njim, ker ti ful seka v oči! 3 Citiraj
ignacij Napisano 25. november, 2025 Prijavi Napisano 25. november, 2025 Meni so na vseh 3 mazdah luči delovale vrhunsko. Vbistvu sem prav začuden kako nezmotljiv je sistem in kako hitro zazna vozila in skrajša snop. 3 Citiraj
Boss Napisano 25. november, 2025 Prijavi Napisano 25. november, 2025 Te luči na Mazdi so vrhunske in jih ne bi zamenjal za nobene druge. V novi EV Mazdi 6 jih nimajo tako da že samo zaradi tega odpade kot knof od gat. 3 Citiraj
samSimon Napisano 25. november, 2025 Prijavi Napisano 25. november, 2025 pred 13 minutami je Bini napisal: Verjamem, da ti je Opel dobro svetil, ampak ni se za vozit pred njim, ker ti ful seka v oči! To! Citiraj
Bini Napisano 25. november, 2025 Prijavi Napisano 25. november, 2025 pred 18 minutami je Boss napisal: Te luči na Mazdi so vrhunske in jih ne bi zamenjal za nobene druge. V novi EV Mazdi 6 jih nimajo tako da že samo zaradi tega odpade kot knof od gat. A jih ni v taboljši opremi.... Citiraj
NevLado Napisano 25. november, 2025 Prijavi Napisano 25. november, 2025 pred 2 urama je tommzy napisal: Ne nisem. Ni bilo nobenga pred mano. Imam video posnetek cele vožnje (dash cam)! 😉Maks hitrost 80km/h. Povprečje pa manj. To je od nasproti vozečih. Zakaj tako spikana pa nimam pojma. Če se pritožim na servisu itak ne bom nič dosegel. Sem kar slabe volje zaradi tega. Kaj bo še po zimi? Drugače pa še ena stvar za vprašat. Imam matrične luči. Pa mi je zdaj že drugič ali tretjič nonstop izlapljalo avtomatiko. Kratke, dolge. Na minuto dolge pol pa izklopi avtomatiko in kratke... In spet vklopi in izklopi auto način... Sem pogruntal da največ v dežju. Kaj bi bil problem? Tudi prometni znaki dostikrat zmotijo kamero in misli da je avto pred mano. 🙃 Ta sistem matričnih je bil pri oplu svetlobna leta boljši in naprednejši. Mazda tega ne obvlada. Bom na servisu povprašal kaj nagaja. Za barvo pa ne vem kaj naredit... Pazim, da vozim krepko za drugimi in sedaj počasneje... Se lahko pritožim ker to res ni normalno in mi vso voljo zbije do avta ki je drugače super. če se voziš od 20 do 50kmh in nič več nad 50kmh, bo skos izklapljal ta način za dolge, ker moraš jit obvezno nad 40kmh 2 Citiraj
tommzy Napisano 25. november, 2025 Prijavi Napisano 25. november, 2025 Ne vem kako delujejo. Saj jih je na prejšnjem tudi izklopilo pod 40. To mi dela tudi pri 70-90. Tako da ne vem kaj je narobe z mojim avtom. Grem na servis en dan pa bodo malo povedli in priklopili na tester... 1 Citiraj
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.