Skoči na vsebino

Gume

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Zdravo za naslednjo zimsko sezono bom menjal gume, do zdaj sem imel sava eskimo ho2 dimenzij 225 55 r17 letnik 2018, če koga zanima jih prodam po 40€ za komad, profila imajo 6,5mm. 

Ok zdaj pa k bistvu proucujem naslednje zinske gume, po resnem preucevanju, mnenjih, analizah itd itd se nekak najbolj spogleduje  s hankoog w462 gumo. Glede na rezultate testov in ceno je guma top. 

Ze ima kdo mogoce to gumo? Prosim komentarji, replike, pohvale, graje... Hvala

Napisano

Ni skrbi zate ti znaš vse zelo dobro pretehtati in izbrat.... 😉👍

Kot neki predlog mogoče, jaz imam Kleberce 18" na svojem avtu in sem zadovoljen.... :prstgor:

Napisano
pred 36 minutami je scania napisal:

Zdravo za naslednjo zimsko sezono bom menjal gume, do zdaj sem imel sava eskimo ho2 dimenzij 225 55 r17 letnik 2018, če koga zanima jih prodam po 40€ za komad, profila imajo 6,5mm. 

Ok zdaj pa k bistvu proucujem naslednje zinske gume, po resnem preucevanju, mnenjih, analizah itd itd se nekak najbolj spogleduje  s hankoog w462 gumo. Glede na rezultate testov in ceno je guma top. 

Zakaj ne raje hankook I cept evo 3.?🤔

Imava jih z Gelipterjem na cx 30. 

Enostavno najbojša zimska guma do sedaj, pa veš, da sem občutljiv na dobre gume. 😊

WWW.TYREREVIEWS.COM

Will the Hankook Winter i cept evo3 suit your car? Find the best tyre for your car read 8 reviews for the...

Napisano
pred 2 minutama je Alex napisal:

Zakaj ne raje hankook I cept evo 3.?🤔

Imava jih z Gelipterjem na cx 30. 

Enostavno najbojša zimska guma do sedaj, pa veš, da sem občutljiv na dobre gume. 😊

WWW.TYREREVIEWS.COM

Will the Hankook Winter i cept evo3 suit your car? Find the best tyre for your car read 8 reviews for the...

Ni to ista kot ta w462?

Napisano
pred 4 minutami je scania napisal:

Ni to ista kot ta w462?

Aja, ne vem. 🤔 Mogoče, da je to ta model. Na mojih  gumah piše le "HANKOOK Winter i*cept evo3 W330 215/55R18 99V XL". 

Napisano
pred 9 minutami je Alex napisal:

Aja, ne vem. 🤔 Mogoče, da je to ta model. Na mojih  gumah piše le "HANKOOK Winter i*cept evo3 W330 215/55R18 99V XL". 

Jaz mislim da je to to. 

Lahko napises prosim mnenje, pa mnenje glede na prejsnje gume. Hvala 🙂

Napisano

Verjetno se modela icept evo3 ne dobi v dimenziji 225/55/17, je pa w462 drug profil gume.

Ko sem sam kupoval v jeseni, je bil Hankook 30 eur po kosu cenejši od Continentala, sam sem izbral slednje. Menim pa, da tudi s Hankookom nimaš kaj zgrešiti, sigurno bo boljši od Save.

Mazda6 Sport CD 129 TE Plus-ex

Mazda6 SPC CD 150 Revolution

Napisano

Gre za različni gumi, od Alexa je ta https://www.liderpnevmatik.si/avto-pnevmatike/hankook/winter-i-cept-evo3-w330/?gclid=Cj0KCQjwuLShBhC_ARIsAFod4fKIYbImV9y_1tsG9xw1Yt0qmdBAlpQfOP-3bpsrB0DK3QL_ZCATEOYaAitCEALw_wcB , ki pa je v tej 225-55-17 nimaš.

To katero gledaš je https://www.liderpnevmatik.si/avto-pnevmatike/hankook/winter-i-cept-rs3-w462/225-55-r17-101v-1418728, ki jo zadnjo zimo vozim tudi sam. Me je enako navdušila preko testov in nisem zaznal nobenih slabosti v celi zimi, sem zaenkrat zelo zadovoljen z izborom.

Napisano
pred 2 urama je scania napisal:

Jaz mislim da je to to. 

Guma je precej tiha za zimsko gumo (le malenkost glasnejša od letnih bridgestone). Po mokrem so top( boljše  kot Conti, enako dobre kot Dunlop),bočnega drsenja ni kot pri letnih Bridgestonkah, po suhi cesti so  super. V bistvu je sama vožnja popolnoma enakovredna vožnji z letnimi gumami (imam enako dimenzijo). 

Po snegu sem tudi vozil in so se tudi super obnese. V vsakem trenutku imaš občutek, da varno voziš, tudi pri zelo visokih hitrostih. Obraba je tudi minimalna. Kako bo čez kako leto, ko se bodo obrnile, bomo videli. Zaenkrat super. 

• Všeč 1
  • Hvala 1

Napisano
pred 42 minutami je Alex napisal:

Guma je precej tiha za zimsko gumo (le malenkost glasnejša od letnih bridgestone). Po mokrem so top( boljše  kot Conti, enako dobre kot Dunlop),bočnega drsenja ni kot pri letnih Bridgestonkah, po suhi cesti so  super. V bistvu je sama vožnja popolnoma enakovredna vožnji z letnimi gumami (imam enako dimenzijo). 

Po snegu sem tudi vozil in so se tudi super obnese. V vsakem trenutku imaš občutek, da varno voziš, tudi pri zelo visokih hitrostih. Obraba je tudi minimalna. Kako bo čez kako leto, ko se bodo obrnile, bomo videli. Zaenkrat super. 

Res jeee...imam tudi jaz take zimske gume   NA CX30..so TOP...probal na snegu in po mokrem .. 👍👍👍😉 po suhem itak drži vsaka normalna guma 🤣😉😁😁..zoom zoom lp

• Všeč 1
  • Haha 1
  • Hvala 1
Napisano
pred 17 urami je scania napisal:

Jaz imam Vredestein Wintrac Pro, drži kot pri norcih, je pa sedaj po 25kkm že kar znucana, tako da bom imel jih samo še za naslednjo zimo. Če gledaš amzs test so tudi tam izpostavili veliko obrabo, sploh pri meni kjer imam visoke hitrosti na AC - ampak cena je dobra test_zimskih_pnevmatik_2021_amzs-13.jpg

• Všeč 2
  • Hvala 1
Napisano
pred 4 minutami je NevLado napisal:

je pa sedaj po 25kkm že kar znucana, tako da bom imel jih samo še za naslednjo zimo.

Ok, samo pazi se forumske policije, ki redno preverja mm profila :D

• Všeč 1
  • Haha 2

Napisano (urejeno)
pred 16 urami je scania napisal:

Jaz mislim da je to to. 

Jaz sem pred temi Hankook zimske vozil še Bridgestone Blizzak LM005 in GOODYEAR ULTRA GRIP PERFORMANCE 2, sicer v drugih dimenzijah kot zdaj tu na 6ki. Obe gumi sta se mi zdeli dobri, tudi Bridgestonova. Ima mogoče Bridgestone na tem forumu kar mal negativnega predznaka, ker očitno na original mazdine avte neko mal čudno varianto gume montirajo. Podobno sem imel leta 2016 na novi 3ki montirane ene letne Michelinke, je bilo tudi bolj žalostno vse skupaj.

Popravljeno od SeekK
Napisano
Pred eno uro je NevLado napisal:

Jaz imam Vredestein Wintrac Pro, drži kot pri norcih, je pa sedaj po 25kkm že kar znucana, tako da bom imel jih samo še za naslednjo zimo. Če gledaš amzs test so tudi tam izpostavili veliko obrabo, sploh pri meni kjer imam visoke hitrosti na AC - ampak cena je dobra test_zimskih_pnevmatik_2021_amzs-13.jpg

Te moje Kleberce, ki so na 4, mestu so "cenovno" daleč pod prvimi tremi a dosti višje po kvaliteti od nekaterih zvenečih znamk..... :nevem:

Napisano
Pravkar je Tilen5 napisal:

Imam iste Kleberce kot Bini in jih lahko pohvalim.

.... enake misliš, iste bi že sfurala... 😊😂🤣👍

• Všeč 1
  • Haha 2
Napisano
pred 2 urama je Bini napisal:

Te moje Kleberce, ki so na 4, mestu so "cenovno" daleč pod prvimi tremi a dosti višje po kvaliteti od nekaterih zvenečih znamk..... :nevem:

Tako, kleber so boljše za sneg, slabše v vodi, vredestein pa ravno kontra, zato sem se jaz raje odločil za njih, ker je večinoma dež kjerkoli se peljem, 2x sem šel letos v hudem zametu po ac ko je snežilo :bravo:

Napisano
pred 2 urama je NevLado napisal:

Tako, kleber so boljše za sneg, slabše v vodi, vredestein pa ravno kontra, zato sem se jaz raje odločil za njih, ker je večinoma dež kjerkoli se peljem, 2x sem šel letos v hudem zametu po ac ko je snežilo :bravo:

Tudi ta guma je vredna svojega denarja....👍

Napisano

Me je sestra prosila, da ji prešravbam gume na njenem Madžaru:

IMG_20230409_172704434.jpg

Tokrat je dala gor neke Slovaške gume, za katere trdi, da so vrhunske. Neki Continental al nekaj takega...

Je pa njen Madžar na klocnih pa enako visok kot BTjka normalno.

• Všeč 5
  • Haha 1

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano
pred 22 urami je DonFelipe napisal:

To misliš predzadnjo serijo Vitare 1,6 ?

Ne ne, verjetno mu smrdi proizvodnja motorja na madžarskem - nevem no, jaz še nisem slišal da bi imel kdo na tanovi vitari probleme z motorjem.

Napisano

Glej, Madžari so do predlani pasli konje in kovali podkve, zdaj delajo pa zanesljive Japonce...

Slovaki so do predlani delali Barumke, s katerimi si lahko driftal tudi s fičkotom, zdaj pa delajo top gume Continental...

A če se osel skoti v Lipici, je lipicanec?

• Všeč 2
  • Haha 2

serviser.gif

Napisano

Z napačne strani si razlagaš.

Če se dva lipicanca pritisneta pri Blatnem jezeru, je zarod kaj?

• Haha 3
  • Začuden 1
Napisano

Glej, vsak 'narod' ima svoje lastnosti. Posameznik lahko deluje drugače, ampak 'narod' ima svoje lastnosti. Zakaj so v Ameriko za sužnje vozili črnce, čeprav so tam imeli indijance in mehičane? Pričakovat od Madžarov japonsko natančnost, kvaliteto in predanost delu je enako kot od vosla pričakovat, da bo paradiral kot lipicanec - pa ne glede na to, kje se njegova starša pritisneta... Enako velja za nemško kvaliteto iz Slovaške...

serviser.gif

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Zanima me, če je že kdo uporabil original korekturno barvo za popravljanje "pikic" na karoseriji (Mazda CX-30, temno siva) in ali je potrebno zadevo naročiti pri pooblaščenih servisih in kakšna je cena.
    • Bom prilimal samo citat Matica Vidica iz zgornjega prispevka...očitno pobran z facebooka...,ker vem,da marsikdo,ki vidi,da gre za članek Demokracije "teče stran,kar ga nesejo noge".... Da ne bo kdo rekel,da sem pristranski,ker udriha tudi po desnih....pa da vidim,če bo to objavil še kdo drug z levih medijev... Pač nimam facebooka (in ga tudi ne nameravam), in pač za to ta prispevek.     “Že včeraj sem želel nekaj napisati, saj mi je področje bolj poznano kot mnogim kvazi komentatorjem in razsvetljencem, pa nisem mogel. Predragocen je bil Aco, da bi ga mešal skupaj z Romi. Tako lep človek, spoštljiv, prijazen in vedno nasmejan. Razdajal se je in vedno si se ob njem počutil vrednega. Vsakemu je vedno namenil svoj čas. Pogrešal te bom in hvala ker si se vedno znal pošalit. Predvsem pa smo ga vsi v mlajši generacije gledali kot idola. Vendar, ko sem pa prebral zapis na FB od Tamare Vonte, kako se trudi za Rome, se mi je pa bruhnilo. Stanje je katastrofalno – zaradi zagovornikov kot je omenjena gospa. Klical sem jo na pogovor večkrat, pa ni imela časa. V raznih vladnih in nevladnih skupinah sem poročal o katastrofalnem stanju, pa so me zasmehovali… Sam se 7 let trudim, najprej s tem, da sem za njimi začel pobirati smeti, potem sem začel s poučevanjem verouka in kasneje s tem, da skrbim, da imajo prevoz v srednjo šolo in službo, danes pa v glavnem pomagam pri iskanju službe. Ja, nekaj je Bogu hvala tudi takih, za kar je potrebno ogromno truda – to vedo redki. Nekaj, mogoče 10 % je takšnih, ki se zares trudijo in živijo pošteno. V naselju Žabjak Brezje mogoče 5 družin. Iskreno sem ponosen na njih. 60 % je takih, ki se nič ne trudijo in izigravajo sistem in in ostalih 30 % je kriminalcev, ki bogatijo na račun izsiljevanja, varščin, drog, orožja, ulomov itd… V Romskem naselju so katastrofalne razmere, pa ne samo po krivdi države in politike, za katere ne bi izgubljal besed, ker je ena stran slabša od druge. Oni so pripeljali, da je stanje kakršno je. Levi, ker se ob njih delajo čiste in humane in zagovornike človekovih pravic ter na drugi strani desni, ki z romi povezujejo ljudi ob sovraštvu, nacionalizmu in nestrpnosti… Vmes so pa Romi, ki imajo v krvi, da se prilagodijo njim najbolj udobnim razmeram. Vsi, ki se trudimo, pa naj bo Drpd, CŠOD in ostali vidimo, da je iz leta v leto vedno težje. Vsako leto s skupnimi močmi uspe kakšen posameznik, več pa ne. Vrednota ni delo, vrednota ni spoštovanje, vrednota ni sodelovanje, vrednota ni niti meddružinska kaj šele medsoseska pomoč. Najboljši so v sodelovanju pri organizranju roparskih pohodov, tukaj še uspejo sodelovat, da pa bi si med seboj pomagali, pa jim ni blizu. In družba, ki si ne želi sama pomagat, jim tudi drugi ne moremo. Toliko nehvaležnosti kot je med njimi, še nisem srečal nikjer. Dejstvo je tudi to, da imam sam 20 Romov na seznamu, ki si želi službe, pa za njih ne obstajajo službe. Komunala vsako leto da možnost dodatnim dvema. V dveh letih jih je bilo 16 uspešno zaposlenih od tega jih dela še 10. Težko je. Težko je delodajalcem težko je Romom in hudo je, ko vidiš, da vsak ki gre delat dobi družina v skupni proračun 100-200€ manj, kot če ne bi delal. Hudo mi je za vse tiste mlade in delavne Rome, ki bodo sedaj diskriminirani – upam, da bo tega čim manj in vesel sem za vse tiste, ki jim bo upam roka pravica končno pokazala, da za človeka je najbolje, da je koristen. V kolikor človek ni koristen družbi in družini je destruktiven. Destruktiven družbi in družini. Tako smo priča mladoletnim ali mladostnikom, ki nimajo nobenega smisla. In nesmiselnost ubija. Žal je ubila Acota. Sem proti vsem tistim, ki ne spoštujejo. Zato grem jutri na shod in vabim tudi tebe, da greš!”
    • Božičnica vs turistični bon....   Bon je dobil vsak Slovenec in je šlo iz državnega denarja.... Božičnica naj bi plačal podjetnik....obremenitev je verjetno enaka. Prva je šla kao v dobrobit gospodarstva vendar so cene poskočile takoj, nihče ni profitiral (enako za rač opremo). Druga je kao za ljudi, vendar je spet strošek.   Oboje ne podpiram ampak samo spomnim na predvolilne tic tac....in ponavljam vsi so enaki in rabijo drug drugega.   Forum kot je tale je samo ogenj ker rabijo veliko dima na obe strani za svoj obstoj, vi ste pa gorivo....nekateri pa nestrpni s fajarcajgom v roki
    • >50% je na vozniku🤫, vedno je bilo in bo....
    • Bivši predsednik podmladka Zaresa, ki sicer aktivno dela na področju integracije Romov, razgalil hinavščino Tamare Vonta in napovedal udeležbo na protestnem shodu - Demokracija DEMOKRACIJA.SI Piše: C. R.  Kot kaže, na dan prihajajo mnoge dvoličnosti glede odnosa do Romov. Predvsem tiste s strani...  
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.