Skoči na vsebino

Jamralnik v2

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 6 urami je AmpeR napisal:

Našim mehanikom ni dalo mira in so zamenjali zobati jermen in motor je v drugo čudežno normalno vžgal😁. V prvo ne, ker je bilo še nekaj malega polomljenega (kaj ne vem). 

To pa je verjetnost 1/1000, da je motor še delujoč.... 

Nč ne bo z novo cx-50....

Strošek materiala ne presega 200€. 

:prstgor:

Napisano (urejeno)

Dons dobim svojo 323F GT nazaj domov... Majster, ki mi jo je rihtu se menda sploh ne oglasa vec na telefon temu, ki mu oddaja prostor, tak da cistijo vse avte katere ma tam parkirane... 🙄

Popravljeno od Deeyan
Napisano
pred 17 urami je Deeyan napisal:

Dons dobim svojo 323F GT nazaj domov... Majster, ki mi jo je rihtu se menda sploh ne oglasa vec na telefon temu, ki mu oddaja prostor, tak da cistijo vse avte katere ma tam parkirane... 🙄

Pa je vozna, ali se vedno projekt? Je verjetno edina v tako dobrem stanju.

Za vse vaše ideje urejanja okolice   www.gabioni.si

post-24-0-89526200-1520847770_thumb.png

34419_1.png  33631_1.png 34319_1.png

Napisano
pred 54 minutami je mazdaman napisal:

Pa je vozna, ali se vedno projekt? Je verjetno edina v tako dobrem stanju.

Se vedno strom ni zrihtan.... 

Bom mogu vzet vajeti v svoje roke pa se kr sam konkretno piglobit not, ker vidim, da don res nemores nobenmu vec zaupat

Napisano
pred 6 minutami je Deeyan napisal:

Se vedno strom ni zrihtan.... 

Bom mogu vzet vajeti v svoje roke pa se kr sam konkretno piglobit not, ker vidim, da don res nemores nobenmu vec zaupat

👍

Napisano

Mogoče bi pa šel na standalone ECU pa bi že šlo

Sent from my iPhone using Tapatalk

Za vse vaše ideje urejanja okolice   www.gabioni.si

post-24-0-89526200-1520847770_thumb.png

34419_1.png  33631_1.png 34319_1.png

Napisano (urejeno)
dne 2. 12. 2021 ob 13:52 je AmpeR napisal:

Našim mehanikom ni dalo mira in so zamenjali zobati jermen in motor je v drugo čudežno normalno vžgal😁. V prvo ne, ker je bilo še nekaj malega polomljenega (kaj ne vem). 

To pa je verjetnost 1/1000, da je motor še delujoč.... 

Nč ne bo z novo cx-50....

Strošek materiala ne presega 200€. 

No zato sem spraseval, ker se mi je zdelo da to ne gre kar tako. Verjemi bolj star, bolj klasicen - bolje bo za naprej. Ti gre danes kaka elektronika je dobavni rok lahko tudi eno leto ali vec. To ni sala. Kolega za toyoto caka novo centralo za vzig - od junija 2021, datuma se ni. Na tehnicnwm pred menoj je en prisel s skodo kodiaq 4 leta, prvi tehnicni, s chk engine lucko in je samo skomignil z rameni, baje nekaj z gps modulom ampak ni delov, cakam…..ga je spustil pogojno samo v petih dneh ne bo popravil. Jaz pa s svojim focusom 2008 v prvo cez.

danes da imam denar bi razmislil ce bi kupil nov avto….

Cetrtek Lom, AC, snezni metez okoli 18:00. Kdo je srecnez ki je na odstavnem nalagal belo CX-5? Kdo tukaj?

Popravljeno od jereb
Napisano

Pod razdelkom ''nedavno'' samo še Korona tema 😬 Pa še to nič produktivnega.

The ability to speak does not make you intelligent.

Napisano

Moja prva zima z Mazdo CX-5 ... obul sem jo v Continental Wintercontact, ki jih že leta uporabljam na vseh družinskih avtomobilih.
V teh dneh je bila priložnost, da se avto sreča s snegom na cesti. In moram reči, da sem zelo pozitivno presenečen, kako se CX-5 (in gume) obnaša(jo). Zares odlično. Pred leti sem imel nekaj Subarujev in je Mazda občutno boljša na snežnih podlagah. Glavna razloga sta dva: pogon je modernejši od tistih, ki sem jih imel na Subarujih (več elektronike (i-Activsense), kar imajo sedaj tudi novejši Subaruji), hkrati pa je podvozje kar dosti oddaljeno od tak (kar ima kar nekaj prednosti). Pogrešam le sistem za pomoč pri spustu, čeprav me je tudi pri tem pozitivno presenetilo.
Priznam, da nisem pričakoval tako suverene vožnje.

Napisano
pred 18 minutami je kacnje napisal:

Moja prva zima z Mazdo CX-5 ... obul sem jo v Continental Wintercontact, ki jih že leta uporabljam na vseh družinskih avtomobilih.
V teh dneh je bila priložnost, da se avto sreča s snegom na cesti. In moram reči, da sem zelo pozitivno presenečen, kako se CX-5 (in gume) obnaša(jo). Zares odlično. Pred leti sem imel nekaj Subarujev in je Mazda občutno boljša na snežnih podlagah. Glavna razloga sta dva: pogon je modernejši od tistih, ki sem jih imel na Subarujih (več elektronike (i-Activsense), kar imajo sedaj tudi novejši Subaruji), hkrati pa je podvozje kar dosti oddaljeno od tak (kar ima kar nekaj prednosti). Pogrešam le sistem za pomoč pri spustu, čeprav me je tudi pri tem pozitivno presenetilo.

:bravo:

Napisano
pred 6 urami je kacnje napisal:

Jaz sem imel na cx-5 zimske Winter Sport5 in ta kombinacija AWD se je tudi meni izkazala za odlično. Brez problema in tudi v višjem snegu vse zamete prebilo skozi. 

Tudi zdaj ima take gume na Alhambri 4x4 in se odlično obnesejo do 15 cm snega. Kako bo šlo v višjem snegu pa še ne vem, ker nisem še vozil. Sigurno pa ne tako kot cx5, ker je 10 cm nižja🤔

• 1 mesec kasneje...
Napisano

Ne sprašuj, ampak jim kar povej, da pričakuješ enako storitev s katero si bil prej zadovoljen tudi cenovno.

33112_1.png

Napisano

Uf sem jezen. Že cel dan "šraufam" moj wap. Celega sem razkopal, očistil in nazaj sestavil in itak ne dela😐🤨 Nima pritiska. Ima kdo kaj znanja o tem, kako se ga zrihta?

20220118_200504.jpg

20220118_200447.jpg

20220118_154942.jpg

20220118_153234.jpg

20220118_152911.jpg

Napisano

Eden od treh ventilov v glavi je šel v maloro. Slika 3.

N7rRRL1.jpg

Napisano

Možno. Zanimivo, da 1x ko prižgem dela ok dokler ne ugasnem. Potem pa moram xxx krat ga ugasnit/prižgat in potem začne nazaj pritisk. Bo?!

Napisano

Ja ... pogled v PCT + dokument + vizualna ocena slike in predvidevanje, da za masko je res tisti, ki je na sliki dokumenta... to ni tako enostavno in cena 11 EUR je v teh časih čist sprejemljiva. 😜

33112_1.png

Napisano

Ze nekaj let… Pred cca. stirimi leti se spomnim, da je to bila postavka na racunu ob prepisu…

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

No saj tuki gre za prepis. Odplacal od zene C4 lizing pa je blo potem potrebno narest prepis. 5,5 eur da me pogleda .... bemti, pocen sem 😕

Napisano
pred 8 urami je Bossek napisal:

No saj tuki gre za prepis. Odplacal od zene C4 lizing pa je blo potem potrebno narest prepis. 5,5 eur da me pogleda .... bemti, pocen sem 😕

😂🙈

Napisano
pred 11 urami je AmpeR napisal:

Možno. Zanimivo, da 1x ko prižgem dela ok dokler ne ugasnem. Potem pa moram xxx krat ga ugasnit/prižgat in potem začne nazaj pritisk. Bo?!

Načeloma ja. Je kar zakomplicirana ta zadeva. Problem je v plastiki, ki z leti rata švoh in se odlomi oz. enostavno jo požre. Svetujem da obiščeš servis. Ali naročiš dele in sam popraviš, če veš kako in kaj.

N7rRRL1.jpg

Napisano (urejeno)

Zdaj sem še enkrat razkopal. Še dobro da imam čas (karantena). 

Nič ni videti da bi bilo poškodovano. Je pa umazano. Kaj bi bil krivo?

20220119_114311.jpg

20220119_114306.jpg

20220119_114255.jpg

Popravljeno od AmpeR

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Še dobro, da so se pri črki č ustavili, ker naslednji bi lahko bili desničarji.
    • Cena dizla gre dol. Živela perjad!
    • Subvencije so potuha. Država naj odkupi pridelek...  Poglej subvencije pri avtobusnih prevozih... Plačajo, da se avtobus prazen vozi... Če bi plačali na število potnikov, bi se prevozniki trudili za potnike, tako pa se veselijo praznih avtobusov... 
    • Ja, to je pa res: delovni dan se začne s sončnim vzhodom in konča s sončnim zahodom. Na teden imajo 80 urni delovnik. Saj ni ves čas fizično delo, da ne bo kdo mislil, polovico tega časa urejajo birokracijo... In država res omogoča ugodnosti, o kakršnih lahko drugje samo sanjajo. Na primer, če na območju Nature 2000 pet let ne preorje njive (kolobarjenje, slabo leto, osebne težave in osebni razlogi), te njive nikoli več ne sme preorati. Torej, ne glede na situacijo in zdravstveno stanje mora na traktor in orat, drugače izgubi njivo...         Po zadnjih podatkih Statističnega urada Republike Slovenije, ki so bili objavljeni pred tremi meseci, je na območju Slovenije registriranih kar 123.384 traktorjev. Poznavalci pravijo, da jih je gotovo vsaj še kakšnih 20.000 neregistriranih. Pri vsem skupaj bom zapisal še, da je POVPREČNA starost traktorjev v Sloveniji preko 24 let. A se vrnemo nazaj na tistih 150.000€? Mah, pustmo stat...   In povprečje na kmetijo niso trije traktorji ampak 1,8... Po uradni statistiki je bilo leta 2020 v Sloveniji 68.331 kmetijskih gospodarstev in 123.384 traktorjev. Pa računaj sam. Mimogrede, lahko vprašam, koliko je povprečno število osebnih vozil na gospodinjstvo in koliko so stari (pa je osebni avto samo prevozno sredstvo, traktor je pa delovni stroj, namenjen proizvodnji)? Mah, rajši ne, da ne zakurim preveč, je že tako vroče...         Da se vrnem na povprečno starost več kot 24 let (traktorjev, ne traktoristov!) : še vedno so to delovni stroji. Tako, kot so tudi v drugih panogah delovni stroji visokih vrednosti. In kdorkoli začne razlagati, da je problem birokracija, se ti vedno vrneš na ceno enega traktorja in užgeš, da je to večina traktorjev v Sloveniji. Pa ti lahko človek na lepo razloži, da nimaš prav - ti boš vztrajal pri svojem. Zato bom še enkrat napisal: pustmo stat... Pomoč države pa ni tako velika in subvencije ne tako bogate, kot si misliš. Kmetijske subvencije niso socialno darilo ali čisti dobiček, temveč finančni mehanizem, ki v zameno za stroge pogoje zagotavlja stabilnost oskrbe s hrano in vzdržuje nizke cene za potrošnike.  Kot prvo: Večina kmetov prejme drobiž. Skoraj 43 % slovenskih kmetov prejme manj kot 5.000 evrov subvencij na leto, kar komaj pokrije osnovne materialne stroške.  Kot drugo: Subvencija ni darilo, ampak plačilo za storitve. Potrošniki kmetu na trgu plačajo le končni proizvod (npr. liter mleka ali kilogram pšenice). Subvencije pa so namenjene pokrivanju tistih delov kmečkega dela, ki nimajo tržnih cen: plačilo za preprečevanje zaraščanja podeželja, košnjo strmih hribovito-gorskih območij in ohranjanje biotske raznovrstnosti. Kot tretje: da kmet sploh prejme denar, mora izpolnjevati t.i. pravila pogojenosti. To vključuje visoke standarde dobrobiti živali, stroge okoljske omejitve in drage administrativne evidence. Seveda je tu stalni nadzori: Agencija za kmetijske trge izvaja ostre terenske in satelitske kontrole. Ob najmanjši napaki kmete čakajo visoke finančne kazni ali izguba sredstev.  Kot četrto: kmetje so ujeti med mlinska kamna stroškov in cen. Kmetijstvo je ena redkih panog, kjer proizvajalec ne določa ne cene svojih surovin ne cene svojih izdelkov! Vhodne stroške (cene gnojil, krme, pogonskih goriv in mehanizacije) določa svetovni trg. Odkupne cene diktirajo velike trgovske verige, ki zahtevajo poceni hrano. Poleg tega suše, toča in pozebe lahko v nekaj urah uničijo celoletni trud. Zato subvencije delujejo kot zasilna mreža pred propadom. Brez subvencij bi bila pridelava hrane v Sloveniji (ki ima zaradi razgibanega terena visoke stroške) popolnoma nekonkurenčna tujemu uvozu, hrana na trgovskih policah pa neprimerljivo dražja. In da kljub temu še vedno bentiš nad subvencijam in povračilu škode, ki jo plačujete preko davkov, je pa ... kako naj povem, da ne bom izpadel nesramno ... pač naj si vsak sam dokonča stavek. Povračilo škode preko davkov? Ne to meni in kmetom očitati, to pa kar tam v Ljubljani rešite. Če tako podpirate vlade, ki omejujejo odstrel zveri, ki kolje živino in razbija čebelnjake, potem se ne usajati zaradi odškodnin po teh zvereh... In če bi (vsaj nekateri) Ljubljančani radi imeli medvede in volkove, si jih naselite na Rožnik in Grajski hrib in jih imejte. Če si jaz želim BTjca, bi ga rad v moji garaži in še na misel mi ne pride, da bi ga nabavil in parkiral v garažo v Ljubljani... In če bom napisal še kaj, bom izpadel nesramno, zato naj si vsak sam dokonča ta odstavek.   Mah, pustmo stat...
    • Rad bi spoznal heroja, ki bo na takem displeju prtisnu med vožnjo, da ne pogleda na displej, in zadane kvadratni decimeter... Ma, ne kupim tazga avta nikoli. Sin ima infiniti q50, pa ne morm nič med vožnjo naredit. Nič. Se moram ustavit in vzet čas, da vsaj radio poiščem... 
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.