Skoči na vsebino

Sprememba cene goriv

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Ma samo ne vem ali si ti Bossov fun ali pa no?e? videt, da je on ravno tolikokrat repliciral. Sory ampak to so dejstva.

?e ve? la?i in la?nivega prepri?evanja drugih naj kon?no ?e verjamejo la?i, ?eprav lahko vsak sam preveri na forumu al pa samo pogleda Jestov post.

Lepo prosim, ?e me da? na ignor listo lahko pa tudi vse druge, ki se ne strinjajo s tabo - bo bolj? zate in za tvojo psiho.

Evo lep dokaz, da si spet za?el prav ti provokator. :vskalo:

Glej Vid dost bo - zmenva se takole jaz ne bom tebi nikoli repliciral ni?esar ti pa meni ne in sva zaklju?la, ker je res brezveze tole ratal. Imej svoj prav jaz bom imel pa svojega in konec, ne rabijo ?e ostali trpet zarad tega pa res prosim dej me na ignor listo.

33112_1.png

Napisano

?e ve? la?i in la?nivega prepri?evanja drugih naj kon?no ?e verjamejo la?i, ?eprav lahko vsak sam preveri na forumu al pa samo pogleda Jestov post.

Lepo prosim, ?e me da? na ignor listo lahko pa tudi vse druge, ki se ne strinjajo s tabo - bo bolj? zate in za tvojo psiho.

Glej Vid dost bo - zmenva se takole jaz ne bom tebi nikoli repliciral ni?esar ti pa meni ne in sva zaklju?la, ker je res brezveze tole ratal. Imej svoj prav jaz bom imel pa svojega in konec, ne rabijo ?e ostali trpet zarad tega pa res prosim dej me na ignor listo.

Ti skrivnosti Boss, z veseljem bi te ?e zdavnaj dal na ignor listo, samo ni nikjer te funkcije videt. Druga?e pa se tudi meni zdi to prerekanje s tabo ?e brezpredmetno, tako da ne bom ve? ni? dodal raje.

Napisano

Seveda obstaja ignor lista, preprosto klikne? na ime tistga ki bi rad ignoriral, potem na desni strani klikne? mo?nosti profila in ignoriraj uporabnika. Vr?e te na upravljalnika ignor liste in samo ?e potrdi? z update ignored users :prstgor:

?e se druga? ne gre zadr?at, se bo dal pa tko kaj nj :ne vem:

miataviperfinal.png

"It's better to be a lion for a day, than a sheep all your life."

Napisano

Bossov "fun"? Nisem nobena Boss-ova "zabava" :aaaaa::D ... samo komentiral sem...

Dajta se "prepucavat" preko zasebnih sporocil... Bo za nas ostale forum ostal bolj berljiv :blush: Na dalec se vidi, da sta kot "pes in ma?ka" :ne vem:

?lovk se pa ja lahko zmot v samoglasniku no :hohoho:

najslabs pa je ko pises angleske besede pa izpades totalen kmet

:rolleyes::D

• 3 tedne kasneje...
  • 2 tedna kasneje...
  • 2 tedna kasneje...
Napisano

bencin cenej?i ?ez no? :jupiii:

tro?arine na gorivo pa vseeno navzgor :angry2:

?e pomnite tovari?i:

»Tro?arinska politika sedanje (Pahorjeve) vlade na

podro?ju naftnih derivatov je ekonomski absurd. Zaradi visokih in

nekonkuren?nih cen naftnih derivatov se zmanj?uje povpra?evanje in s tem

potro?nja ter posledi?no prihodki dr?avnega prora?una. Predlagamo tako

tro?arinsko politiko, da bodo cene naftnih derivatov od 5 do 10

odstotkov ni?je od cen v sosednji, cenovno najugodnej?i dr?avi,« lahko

preberemo pod 7. to?ko na 81. strani programa SDS 10 + 100.

Kim Il Jan?a je ?e od nekdaj poznan, da ne dr?i obljub. V tem primeru nas je nategnil z obljubami o zni?anju tro?arin.

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

Napisano

da bi se matral za 1? na tank? naj dajo konkretno ceno pol pa ja!

Ko gre cena goriva gor za 1? na tank je pa ogenj v strehi? :blink: Meni se to zdi ?isto OK. Je pa problem ker je to do nas pri?lo ?ele zdaj, v tujini so razli?ne cene goriv pri razli?nih trgovcih nekaj normalnega. Kartelni dogovor pri nas? :)
Napisano

Govorim, o tem da gre za marketing, ki izkori??a naivnost ljudi. naredimo tako kot v italiji, kjer je samo zgornja cena benza dolo?ena, na dol ja pa odprto in tisti, ki ima najve? jajc v konkurenci lahko najve? pridobi!

eee :blink: pa sej mamo to?no takole zdej urejeno oziroma je tako urejeno ?e kar nekaj ?asa. Ablast dolo?a zgornjo ceno goriv navzdol pa ni ovir in ?e se komu izzide lahko prodaja gorivo tud po 1? ali ?e manj.

Zavedat pa se je treba, da ve? kot pol cene goriva so zdaj tro?arine in DDV tako, da na koncu trgovcu ostane nekaj centov dobi?ka in edino teh nekaj centov se lahko odpoveduje - drugega ni al pa da najdejo dobavitelja, ki ti proda gorivo mimo borz oziroma mimo sredozemske borze po precej ni?ji ceni, kar je utopija saj so lobiji in kvazi "regulatorji" takoj v luftu.

Kaj nas dela tako posebne?

naivnost folka, ki je pripravljen pla?at tako ceno - samo da se var?uje pa naj stane kolkor ho?e. :hudicek:

33112_1.png

Napisano

Ni ravno tako, tro?arino pla?ujejo ljudje, ne dobavitelji - ampak mar?o dobaviteljem dolo?a vlada!! Skratka vse 3 postavke, nabavna cena, mar?a in tro?arina so v naprej dolo?ene, ni prostora za fleksibilnost, kot v tujini, kjer ima vsaka pumpa svoj cenik, pogosto celo ista znamka (Agip) razli?ne cene po krajih - vse se prilagaja mre?i stro?kom, povpra?evanju, porabi (mondena letovi??a itd)....

Pa se ti ne zdi, da bi z ni?jo ceno pol evra pridobil tako kupno mo?, da bi promet in mar?a bila bolj?a + izpogaja? si lahko bolj?e nabane cene.

ampak trg je kontroliran - to ho?em povedat, Petrol, OMV.....whatever...v ozadju je politika

lepo napisano

In kaj je tukaj tako lepo napisanega? Pustmo, da avtor ne ve kako se dolo?a struktura cene goriva in da tanka pri nekem izmi?ljenem ponudniku OMW (verjetno je mislil OMV).

Ampak dajmo ?e enkrat:

Cena goriva (benz 95) je sestavljena takole:

- prodajna cena brez dajatev: 0,69675?

- tro?arina: 0,50242?

- DDV (se obra?una na vse - na osnovno ceno plus tro?arino :blink: ): 0,23983?

- Skupaj je to torej maloprodajna cena, ki je dolo?ena kot maksimalna prodajna cena in zna?a pri 95 oktanskem torej 1,43900?

Trgovska mar?a je torej edina stvar na katero lahko ponudniki goriv vplivajo in je navzgor fiksna ter je vklju?ena v prodajno ceno brez dajatev - zna?a pa 0,08134 ?.

Trgovci sami torej lako vplivajo le na tistih 8 centov cene koliko se bodo odpovedovali svojemu zaslu?ku in ni? ve?. Vse ostalo je pa odvisno od borznih gibanj cene nafte in menjalni?kega te?aja valut ter vi?ino tro?arin, ki jih dolo?a dr?ava tudi na osnovi EU direktive koliko sme biti najni?ja tro?arina.

?e prenesemo na to v tujinu je tudi tam v ceni v?teto vse navedeno le dr?ava se ne vme?ava v mar?e ponudnikov goriv zato take cene oziroma, ?e bi to sprostili verjemi, da bi bile cene goriv tudi pri nas bistveno vi?je - si ?elimo to? :zvizga:

Na kratko, komur se ne ljubi brati - ?e cena goriv pri nas ne bi bila regulirana bi bila precej vi?ja... pika.

33112_1.png

Napisano

in koliko predstavlja 0,08? od 1,439? 5 posto za trgovce, in koliko 0,7 = 45%.....tudi jaz ne bi v tem primeru dajal svoje mar?e - to je tisto kar ho?em povedati, vlada ima preve? in sama omejuje konkurenco, vkolikor bi pa trgovci imeli vsaj 20% bi se lahko igrali na temo bolj?ih pogojev

Minimalna tro?arina je dolo?ena z odredbo EU - lahko je ve?, manj pa ne sme biti. ?e se ne motim je to cca 30 centov pri litru. Zdele so Jan?evci tole pove?ali na kar 50 centov.

?karje in platno ima torej vlada in ne Petrol, OMV, MOL in ostali kot si napisal v prej?njih postih. Ponudniki goriv ne morejo prakti?no ni? in zato je ?ist đabe o tem govort kaj bi blo ?e bi blo - edino kar je 100%, ?e vlada dirigira vi?ino tro?arin, je to, da bi bila cena goriv danes v SLO bistveno vi?ja brez regulacije cene.

Pa se lohk vsi na glavo postavmo in verjamemo v nek neoliberalisti?ni bullshit samoregulacije trga. Smo ?al videli kam je vse ta tako imenovana samoregulacija in konkurenca pripeljala - v krizo kakr?ne ni bilo od konca dvajsetih let prej?njega stoletja.

33112_1.png

Napisano

Trgovska mar?a je torej edina stvar na katero lahko ponudniki goriv vplivajo in je navzgor fiksna ter je vklju?ena v prodajno ceno brez dajatev - zna?a pa 0,08134 ?.

Na kratko, komur se ne ljubi brati - ?e cena goriv pri nas ne bi bila regulirana bi bila precej vi?ja... pika.

Ne vem zakaj kar malo dvomim, da je mar?a zgolj 8 centov pri enem litru :blush: .

Napisano

Ne vem zakaj kar malo dvomim, da je mar?a zgolj 8 centov pri enem litru :blush: .

a mi ne verjame?? :o

33112_1.png

Napisano

a mi ne verjame?? :o

Ne da tebi ne verjamem, sam se mi zdi na enem litru nizek zaslu?ek.

Saj ve? kme?ka logika pivo v trgovini 1 ojro na pumpi1,60 v bifeju 2,50 :hudicek:

Napisano

Heh po tej logiki, da je na pumpi ponavad vse dra?je, bi lahko v kak?nem ?paru al pa hoferju prodajal bencin po 0,50?/liter :bravo:

miataviperfinal.png

"It's better to be a lion for a day, than a sheep all your life."

Napisano

Moj point je bil da en konobar ma mar?o tko na oko 150 posto

Petrol naj bi pa to po?el za ene 15 posto.

Kako verjetno se to zdi?

Seveda je druga?e zaradi prodane koli?ine pa vendar...

Napisano

Ne da tebi ne verjamem, sam se mi zdi na enem litru nizek zaslu?ek.

Saj ve? kme?ka logika pivo v trgovini 1 ojro na pumpi1,60 v bifeju 2,50 :hudicek:

Na sem mal pobrskal

http://www.moski.si/lifestyle/avtomobilize...e-cena-bencina/

al pa tale

http://www.nafta.si/oblikovanje-cen-goriv-pri-nas/

33112_1.png

Napisano

Ne vem zakaj ne verjamete zapisom Bossa. Njegovi zapisi vedno temeljijo na dostopnih informacijah. Glede mar?e ostalih prodajnih artiklov na ?rpalkah, le te ne moremo vzporejati z mar?ami goriv, saj za njih velja prosto dolo?anje cen. Bencinarji spretno izkori??ajo svojo pozicijo ?rpalk in si s prodajo ostalih potro?nih artiklov spretno izbolj?ujejo bilance.

Na enem od danih linkov je navedeno, da je glavni pri dolo?enu svetovnih cen OPEC. Mislim, da ni edini. Obstajajo ?e finan?ne korporacije, ki imajo velike skladi??ne kapacitete in lahko umetno pove?ujejo povpra?evanje naftnih derivatov in tako igrajo pomembno vlogo pri dolo?anju cen goriv.

Nikoli ne bom imel toliko znanja, da se tudi od tebe ne bi nekaj nau?il.

Napisano

Ni da ne verjamem Boss-u zdi se mi sme?no da prodajalec dobi cca 10% od nabavne cene, ki jo zregulira dr?ava. ?e prav razumem je to mo?no edino ?e si dol?an gorivo kupiti od dolo?ene vladne agencije npr urada za blagovne rezerve. Ker centralizem in blabla svobodni trg. Seveda bencinski servisi prodajajo ?e druge stvari ampak point je procent zaslu?ka.

Napisano

Ni da ne verjamem Boss-u zdi se mi sme?no da prodajalec dobi cca 10% od nabavne cene, ki jo zregulira dr?ava. ?e prav razumem je to mo?no edino ?e si dol?an gorivo kupiti od dolo?ene vladne agencije npr urada za blagovne rezerve. Ker centralizem in blabla svobodni trg. Seveda bencinski servisi prodajajo ?e druge stvari ampak point je procent zaslu?ka.

Ta podatek o mar?i povsem dr?i, ker dela z mano kolega, ki je prej delal na omv ?rpalki.

?e ne bi prodajali tudi sendvi?ev in ostalega (predvsem avtopralnice so lep zaslu?ek) ne bi bilo dovolj cenkov

za pla?e zaposlenih.

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Haha, maš prav. Pa evo js se skoz vozim, zraven pa še kompliciram, kar temu našemu kompliciranmu motorju čist pritiče 😉   Se mi pa zdi prav, da se predebatira tud neke take malenkosti in zbere mnenja pa po možnosti pride do nečesa.
    • Glede na moje izkušnje z dizli najmanj idiot-proof motor.   Ne znam povezat električni regulator s temperaturo vode 🤔
    • Ljudje božji, vsedite se vendar v avte in se vozite. Za to so avto narejeni .Ne komplicirati toliko. 😉 Ko prebiram komentarje nekaterih lastnikov Mazd ti gor , mi takoj pride na misel kitarski forum. Modeli kupijo kitare za par jurjev (custom verzije svetovno znanih kitaristov) in komplicirano. Pa to ne štima ,pa ono. Pa ni dobro pobarvano,pa prečke niso v redu narejene...Svetovnim kitaristom so pa te iste kitare in modeli super. Ni problem v kitarah...
    • Saj ne vem, ali naj te človek jemlje resno ali bolj tako za šalo. Po moje bo to drugo.😉
    • @Jest te je že prehitel z objavo videa. Ta video je bil ubistvu danes že 3x objavljen na forumu.    
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.