Skoči na vsebino

Sprememba cene goriv

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano (urejeno)
Pred eno uro je Alex napisal:

Aha... kot so imeli drugod po Evropi manj kot 0,80€. Ah,niso. Tudi drugod jim je naša vlada regulirala cene. 🤗

Vse podatke se da videt na

gov.si.share.and.social.media.jpg
WWW.GOV.SI

Vlada Republike Slovenije je 23.9.2020 na 33. redni seji sprejela Informacijo o stanju na trgu naftnih derivatov in ugotovila, da ukrep...

Narisal sem graf, kjer se vidi, kako so različne vlade od 2007 naprej prilagajale dajatve za neosvinčeni bencin 95 okt (to je pač politika cen):

image.png.5baeeabe16cdcd31419111e9291ee2df.png

Popravljeno od Janez007
Napisano (urejeno)

Še cene za neosvinčeni bencin 95 oktod začetka 2019 naprej (vilola barva so trošarine - njihovo prilagajanje):

image.thumb.png.378b7b0e768f0ef298dd6874939c71d5.png

Popravljeno od Janez007
Napisano
Pred eno uro je Alex napisal:

Aha... kot so imeli drugod po Evropi manj kot 0,80€. Ah,niso. Tudi drugod jim je naša vlada regulirala cene. 🤗

Seveda jih je... s trošarinami lahko zelo lepo reguliraš.

34910_1.png

Napisano (urejeno)

Moramo vedeti, da država z dajatvami na naftne derivate "nabaše" letno proračun z okoli 2 miljardi evrov (cca 20% proračuna)! Zato nobena vlada ne more biti tako "dobra" oziroma neodgovorna, da bi sebi in državi odrezala debelo vejo, na kateri sedi 😊. Korigira pa še sektorsko, na primer avtoprevoznikom velik del dajatev vrne, da so konkurenčni (če se ne motim reda 100 mio evrov letno). 😩

Popravljeno od Janez007
Napisano
pred 28 minutami je Janez007 napisal:

Moramo vedeti, da država z dajatvami na naftne derivate "nabaše" letno proračun z okoli 2 miljardi evrov (cca 20% proračuna)! Zato nobena vlada ne more biti tako "dobra" oziroma neodgovorna, da bi sebi in državi odrezala debelo vejo, na kateri sedi 😊. Korigira pa še sektorsko, na primer avtoprevoznikom velik del dajatev vrne, da so konkurenčni (če se ne motim reda 100 mio evrov letno). 😩

Zdaj pa pomislite, da bi vsi začeli voziti na elektriko. Ob obstoječih cenah bi država izgubila cca. 2 MRD proračuna. Brez skrbi, to se ne bo nikoli zgodilo. Te 2 MRD bo dobila na drug način, kar pomeni, da tudi vožnja z drugimi energenti ne bo več tako poceni. 😁

Ko boš šel na polnilnico z baterijskim avtom ti bodo zaračunali lepo tam vse. In bo vožnja na elektriko zelo draga. Tudi tam bodo zmeraj večje trošarine, da prinesejo noter ta manjko.

Napisano

V Novem mestu so menda zastonj polnilnilce zaenkrat. Me zanima koliko časa še...

• Všeč 2
  • Zmeden 1

N7rRRL1.jpg

Napisano
pred 6 urami je FuManchu napisal:

V Novem mestu so menda zastonj polnilnilce zaenkrat. Me zanima koliko časa še...

Pri nas v MS je tudi zastonj polnilnica na Energiji plus, na Molu so lani še imeli za letos nevem, ker sem se lani nekaj pogovarjal na črpalki in so rekli da je zaenkrat zastonj.

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Napisano

@Janez007ja to se strinjam da v resnici ni zastonj, ampak peščica uporabnikov lahko tam brezplačno polni, pa čeprav na račun vsrh nas davkoplačevalcev. 

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Napisano

Dobro nas gulijo, ko "neopazno" dvigajo cene. :(

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano
pred 12 minutami je Z M A J napisal:

Dobro nas gulijo, ko "neopazno" dvigajo cene. :(

Če bolj poredko tankaš se "kurckej" opazi,če seveda vmes ne pozabiš koliko je bila zadnjič cena!🤣

Napisano
Napisano

Evo, tipičen hujskaški levi portal.Nikjer ne piše nič, zakaj se gorivo draži. Kar en članek, kot bi ga napisal osnovnošolec. In potem objavijo tako skrpucalo in samo čakajo, da se bodo spodaj "naši" in "njihovi" pogrizli. In seveda šiba aparat z talanjem minusov nepravim odgovorom. Podenj od portala.😕

https://www.24ur.com/novice/gospodarstvo/cene-pogonskih-goriv-pocasi-a-vztrajno-narascajo.html

Napisano

Ima še kdo kaj pepela, da se boste lahko naivkoti posipa(va)li? :)

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano (urejeno)
Pred eno uro je Shrek napisal:

Kmalu bo 1,5 €. 

In corone bo kmalu konec. .😏

Popravljeno od Alex

Napisano

Jaz sem včeraj natankal  "ta drago" nafto na Molu, pa se nisem sekiral glede cene.

Tako kot je nekdo napisal zgoraj, zaradi korone se itak pol manj vozimo kot ponavadi.

Mazda6 Sport CD 129 TE Plus-ex

Mazda6 SPC CD 150 Revolution

Napisano
15 hours ago, jacques33 said:

Jaz sem včeraj natankal  "ta drago" nafto na Molu, pa se nisem sekiral glede cene.

Tako kot je nekdo napisal zgoraj, zaradi korone se itak pol manj vozimo kot ponavadi.

Bencin gre for, nafta dol....vemo koliko je ura....ampak eni bojo kmal obrnil plosco in zacel sej je ful cnej ko v italiji...klasika

Nekateri delamo se vedno redno kilometrino, in sodec po guzvah na cesti ni glih razlik.

romunov pa tud ko dreka

Napisano

Zanimiv, Romuni pa delavci iz juga se veselo prosto šetajo po naši državi mi smo pa k kure zaprti v občine in drakonsko zanovani, če samo nos ven pomolimo.

• Všeč 2
  • Žalosten 1

34910_1.png

Napisano

Stavim desni jajc, da ga bodo Madžari (MOL).

34910_1.png

Napisano

Sedaj se je razblinil mit o tem, da so OMV goriva boljsa... ker so napisali, da v Sloveniji ne prodajajo goriva lastne proivodnje.., ;) ...

5f4661de68_62370518.jpg?v=d41d
WWW.24UR.COM

Avstrijska energetska družba OMV je sporočila, da namerava v okviru programa prodaje naložb prodati 120 bencinskih servisov v Sloveniji. OMV ima v Sloveniji bencinske servise pod znamkami OMV, Eurotruck...

image.thumb.jpeg.e74f8795f11f05c95653dd7d5bf91566.jpeg

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano
14 minutes ago, Jest said:

Sedaj se je razblinil mit o tem, da so OMV goriva boljsa... ker so napisali, da v Sloveniji ne prodajajo goriva lastne proivodnje.., ;) ...

5f4661de68_62370518.jpg?v=d41d
WWW.24UR.COM

Avstrijska energetska družba OMV je sporočila, da namerava v okviru programa prodaje naložb prodati 120 bencinskih servisov v Sloveniji. OMV ima v Sloveniji bencinske servise pod znamkami OMV, Eurotruck...

image.thumb.jpeg.e74f8795f11f05c95653dd7d5bf91566.jpeg

In mit ontem zakaj je Pocivalsek kupil delnice petrola.....

Napisano
pred 4 minutami je marko91 napisal:

In mit ontem zakaj je Pocivalsek kupil delnice petrola.....

???

Ne kapiram tega... Kaj ima tukaj zveze Pocivalsek? A ni bil en drug? Vizjak?

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• https://gore-ljudje.net/novosti/via-della-vita-strada-degli-alpini-in-via-kugy-zracna-kosmata-in-strasljiva/
    • Prvi dan šole nekje v Ljubljani, Slovenija, leta 2026. Učitelj preverja prisotnost učencev: - "Mustafa al Eih Zeri?" - "Ovdje." - "Achmed El Kabul?" - " Ovdje." - "Fatima Bin Pardin? " - " Ovdje." - "Ali Abdul Olmi?" - " Ovdje." - "Mohammed Bin Kadir?" - " Ovdje." - "Al Jabla Zic?" Tišina v razredu. - "Al Jabla Zic?" Tišina se nadaljuje, vsi gledajo okoli sebe po razredu. Učitelj ponovi vprašanje: - "Al Jabla Zic?" Deklica v drugi vrsti se javi: - "Oprostite, učitelj, mislim, da sem to jaz, ampak prebere se Alja Blažič..."
    • Po nekaj tisočletjih je Bog spet pogledal na Zemljo. Ljudje so ponovno postali pohlepni, pokvarjeni in nasilni. Bog je zato sklenil, da jim da nauk, in jih večino uniči, kot je to že storil enkrat z vesoljnim potopom. Pokliče Noeta: - "Še enkrat, kot poprej, boš moral zgraditi barko iz cedrovine, 300 laktov dolgo, 50 široko in 30 visoko. Na Zemljo bom poslal drugi vesoljni potop, ker se ljudje niso ničesar naučili. Ti pa na barko vzemi, kot po navadi, svojo družino, snahe, zete in njihove otroke ter od vsake živalske vrste, ki živi na kopnem, po dva - samico in samca. Časa imaš pol leta.". Noe ni bil ravno navdušen; gradnja barke, 40 dni slabega vremena, 150 dni morske bolezni, vse skupaj pa v tesnem prostoru z ženo, brez televizije in interneta. Vendar je bil vdan Bogu, in se je lotil posla. Čez natančno šest mesecev so se nabrali temni, težki oblaki in začelo je deževati, kot iz škafa. Bog pogleda na Zemljo in zavpije: - "Noe, kje je barka?" Noe je v solzah pogledal proti nebu in dejal: "O moj Gospod, bodi milosten z menoj; ne veš, kaj si mi naredil!" Bog, ponovno: - "Ej, ne se hecati, stari! Kje je barka?"   Noe je nato obupan bogu razložil: 1. Najprej sem šel s projektno dokumentacijo in vsemi 34 potrebnimi dovoljenji na upravno enoto, da bi pridobil gradbeno dovoljenje. 2. Bili so prepričani, da želim sezidati odbito štalo za ovce. Niso se strinjali z ničimer, sploh ne s tem, da bi to morala biti barka. 3. Niso vedeli, kaj je to laket, tako, da je drago plačani arhitekt moral narediti nov načrt, v metričnih merah. 4. Ko so končno dojeli, da gre zares za plovilo, so me takoj zavrnili, saj je ladjedelništvo v urbanih naseljih prepovedano. 5. Našel sem drugo, primerno mesto, vendar so se tam pojavili novi zadržki. Začelo se je s protipožarno zaščito. Kje so protipožarna vrata, kje so gasilniki itd? Bolj, ko sem jim razlagal, da bo vode več kot dovolj, bolj so me sumljivo gledali. Na koncu so me odpeljali možje v belem, v Polje. 6. Po temeljitem psihiatričnem pregledu mi je upravna enota javila, da barko sicer lahko zgradim, vendar ne prevzemajo odgovornosti za njen prevoz do najbližjega vodotoka. Z njihovo naklonjenostjo, ali spregledom, ne smem računati, ker so jim ravnokar zamenjali načelnika. 7. No, že čez en dan me je poklical nekdo drug iz iste UE in mi pojasnil, da imamo prijazno e-upravo, ki je zelo naravnana na izpolnjevanje želja državljanov, in da lahko celo računam na evropska sredstva za spodbujanje gradnje ladjedelnic. Edini problem je, da moram prošnjo vložiti v osmih izvirnikih in štirih kopijah, v treh uradnih jezikih EU, s potrdili, da so prevodi enaki izvirniku, da nisem bil kaznovan, da nisem v kazenskem postopku itd... In še ena malenkost, ker je libanonska cedra ogrožena rastlinska vrsta, EU prepoveduje njen uvoz. Tako sem nehal iskati prvovrstno cedrovino. 8. Cedro sem poskušal nadomestiti z navadnim borovcem. Z varščino sem se komaj izognil prijetju, češ da posegam v Triglavski narodni park. Ko sem jim razložil, da vsak čas ne bo več tega parka, so me drugič odpeljali v Polje. 9. Končno sem našel drevesa, ki bi jih lahko posekal. Poskušal sem se dogovoriti z gozdarji, pa so me samo čudno gledali. Kje je kolektivna pogodba, kje je tarifni dodatek, kje so primerjave z javno upravo, kje so naše pravice? Na koncu so dejali, dobro stari, dejmo brez tega, ampak naša ura je 50€, na roko, vnaprej! 10. Vmes sem zbiral živali. Vsaj dve mravlji (kraljica in trot) sem uspel ohraniti pri življenju. Potem sem poskušal kot Dalajlama prepričati dva volkova in dve ovci, da morajo zaradi višjih interesov živeti v miru in sožitju. Ko so končno pristali, se je, kot zainteresirana stranka v postopku, javilo društvo za zaščito živali in UE prepričalo, da je tako bivanje živali kruto, ker je proti njihovim navadam v naravnem okolju. 11. Mislil sem, da sem iz ta hudega ven, ko je višje sodišče pritožbo društva zavrnilo, ker so pozabili plačati 5,67€ takse (ha ha ha ha), potem je prišel še dopis ministrstva za promet in zveze, da me bodo oglobili, ker je moje vozilo za prevoz živali v nasprotju s kar tremi direktivami EU. Trenutno sem se prebil do 23. strani obrazca in res ne vem, katere veroizpovedi so živali? Ali npr. moj Bog, ali si ti sploh vedel, da se rogate živali, zaradi možnosti poškodovanja, ne smejo prevažati v času parjenja? Kozli in biki, pa psi in vepri, ki sicer nimajo rogov, imajo pa čekane, pa tudi jeleni in, da ne govorim o samcih zebre, se gonijo celo leto. Kdaj naj zdaj rešim to? 12. Ker so zajci vir nalezljivih bolezni, moram upoštevati 43 do 45 različnih predpisov EU, posebej za kunce in posebej za zajce. 13. Lepo te prosim, če lahko urediš, da bi barka plula pod liberijsko zastavo, ali zastavo st. Vincenta in Grenade, ker me drugače Hrvati ne bodo spustili skozi. 14. Še bolj te prosim, spravi mi iz poti težake iz Greenpeacea, ki trdijo, da tudi en kakec od živali ne sme onesnažiti oceana. Skratka, o moj Gospod! Prvič je šlo razmeroma brez problema, vendar te tokrat prosim za dovoljenje, da na barko vzamem najmanj svojega odvetnika, predsednika protikorupcijske komisije in varuha človekovih pravic (pa tudi novega načelnika UE, če se da, saj je majhen in ne je veliko)."   Minilo je nekaj minut.   Oblaki so se razmaknili in sonce je posijalo na razmočeno prst.   Noe je z začudenjem vprašal: - "O moj Gospod, ali nas ne boš uničil?" Na to je Bog odgovoril: - "Ne Noe, ni potrebe. To bo namesto mene naredila vaša državna uprava in evropska unija..."
    • Pride mlad poročen par do zdravnika in mu razlaga, da sta se na vse načine trudila, da bi zanosila, pa ne gre. Pa ju zdravnik vpraša: - "Fanta, a vidva mene zajebavata?"
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.