Skoči na vsebino

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano (urejeno)

Isto napravo (profi snemalnik, telefon) namestiti na enako mesto v avtu (na primer sredinsko konzolo), posneti in potem primerjati posnetka (amplitudi) z nekim orodjem, na primer Audacity.

WWW.AUDACITYTEAM.ORG

Welcome to Audacity Audacity® is free, open source, cross-platform audio software for multi-track recording and editing. Audacity is...

Popravljeno od Janez007
Napisano

Mislim, da ima @Alex kaj bolj profi, ko se z glasbo ukvarja.... 🤔

Je pa tako, pri meni je taka tišina, da se ne da izmerit.... 😉🤭

• Všeč 1
  • Ljubim 1
Napisano
pred 38 minutami je Aless napisal:

To merjenje glasnosti z telefonom je brezveze, ker telefoni imajo različne mikrofone in različne tehnike zmanjševanja šuma.

Tako merjenje z različnimi telefoni ne bo dalo realnih podatkov. 😉

V bistvu bova oba, svoja avta izmerila z istim telefonom. Jaz bom primerjal mojo 6-ko in mojo cx30, on svojo. 

Mogoče je njegova 6-ka,ki je že FL bolj zatesnjena. Tukaj se gre bolj za primerjavo med enim in drugim avtom. 

Napisano
pred 30 minutami je Bini napisal:

V bistvu je to samo dokaz, da si starostno že naglušen. :hudicek: Alex pa tud, glede na to, da je star rocker, ki je čist preveč časa preživel zraven zvočnikov na ful.

• Všeč 1
  • Haha 2

33112_1.png

Napisano
pred 29 minutami je Bini napisal:

Tudi, ko je tisina, se da to imzerit... Recimo v dnevni sobi, kjer je vse ugasnjeno, mi decibelmeter izmeri okoli 30 decibelov ... :)

• Všeč 1
  • Zmeden 1

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano
Napisano

Ve se, da je Alexovo novo vozilo najtišje od notri in zunaj, ima najboljše pospeške in najmanjšo porabo. Pika. 

• Všeč 2
  • Haha 1
  • Ni všeč 1
Napisano
pred 17 minutami je Shrek napisal:

Ve se, da je Alexovo novo vozilo najtišje od notri in zunaj, ima najboljše pospeške in najmanjšo porabo. Pika. 

Pa dobro, a lahko ti napišeš kak normalen komentar? Če nimaš kaj pametnega za povedat raje ne komentiraj. 

Napisano

Kdo se oglasa... 🤔 Ampak se pa strinjam... VSI se moramo malo prilagotiti (zal zaradi tebe) ... in bo mogoce bolje... drugace bom res zacel s talanjem brezplacnih pocitnic (upam, da mi se Boss pomaga, drugi moderatorji so pa itak bolj kot ne pasivni) ... Prvi na seznamu si ti Alex... so pa tudi drugi kmalu za tabo...ampak zal vsi zgolj zaradi tebe ... 

lp

Thomas

image.png

Napisano
pred 8 minutami je Jest napisal:

Kdo se oglasa... 🤔 Ampak se pa strinjam... VSI se moramo malo prilagotiti (zal zaradi tebe) ... in bo mogoce bolje... drugace bom res zacel s talanjem brezplacnih pocitnic (upam, da mi se Boss pomaga, drugi moderatorji so pa itak bolj kot ne pasivni) ... Prvi na seznamu si ti Alex... so pa tudi drugi kmalu za tabo...ampak zal vsi zgolj zaradi tebe ... 

No, med njimi si med drugimi tudi ti kandidat. Nisi tak angelček, kot si misliš. 😉

Napisano
Pravkar je Alex napisal:

No, med njimi si med drugimi tudi ti kandidat. Nisi tak angelček, kot si misliš. 😉

Hvala... se beremo naslednji teden ... 

• Všeč 2
  • Haha 1
  • Zmeden 1

lp

Thomas

image.png

Napisano

Vsi (velja tudi zame) bi morali do drugih gojiti malo več spoštovanja.

Recimo "če nimaš kaj pametnega za povedat raje ne komentiraj" ali "spet si zamudil priložnost, da bi bil tiho" deluje zelo pokrovitelsko, oblastno, ne izkazuje spoštovanja in ne prispeva k izboljšanju odnosov. :( 

• Všeč 3
  • Ljubim 1
Napisano (urejeno)

se strinjam, s takimi izjavami dajemo slab zgled na celoten forum... včasih ko berem kake komentarje morem pogledat, da nisem slučajno po pomoti pršu na kak otroški forum....🙄

Popravljeno od Deeyan
Napisano
pred 4 urami je Alex napisal:

V bistvu bova oba, svoja avta izmerila z istim telefonom. Jaz bom primerjal mojo 6-ko in mojo cx30, on svojo. 

Mogoče je njegova 6-ka,ki je že FL bolj zatesnjena. Tukaj se gre bolj za primerjavo med enim in drugim avtom. 

Točno tako. Rezultat bo "relativna" razlika hrupu med posameznimi avti in to v deci"malvaziji" :)

Napisano (urejeno)

pred 1 uro je Deeyan napisal:

se strinjam, s takimi izjavami dajemo slab zgled na celoten forum... včasih ko berem kake komentarje morem pogledat, da nisem slučajno po pomoti pršu na kak otroški forum....🙄

Sem bil par let moderator na bivšem avtoforumu in sem take stvari reševal sproti. Nek red mora biti.

Popravljeno od FuManchu

N7rRRL1.jpg

Napisano
pred 5 urami je Boss napisal:

V bistvu je to samo dokaz, da si starostno že naglušen. :hudicek: Alex pa tud, glede na to, da je star rocker, ki je čist preveč časa preživel zraven zvočnikov na ful.

Hahaha,čudno da čujem ropotanje v Citroenu ,S maksu,Berlingu,prejšnji 3ki itd.....🤔

Napisano

Ko berem to temo imam filing, kot da se otroci prepirajo. Mislim v katerem avtu je večji hrup. Really? Bolš bi bilo, da se kregata kdo ima večjega.

Napisano
4 minutes ago, Scr3am said:

Ko berem to temo imam filing, kot da se otroci prepirajo. Mislim v katerem avtu je večji hrup. Really? Bolš bi bilo, da se kregata kdo ima večjega.

Sej verjetno gre za kompenzacijo 🤣 🤭

Napisano
pred 11 minutami je Scr3am napisal:

To se že ve....😉

Napisano
pred 13 minutami je Bini napisal:

Hahaha,čudno da čujem ropotanje v Citroenu ,S maksu,Berlingu,prejšnji 3ki itd.....🤔

Če furaš 2021 letnik avtomobila, bo pa ja bolše izoliran :D

Voznik premium vozila, na premium pnevmatikah.

Napisano
pred 1 minuto je TiEn napisal:

Če furaš 2021 letnik avtomobila, bo pa ja bolše izoliran :D

Evo,to je to.....😊

Napisano

Sam kolkr sm zasledu vi testirate mazdo 6 pa cx-30 približno isti letnik ne ?

Voznik premium vozila, na premium pnevmatikah.

Napisano (urejeno)

Mene veliko bolj motijo črički, kot sam hrup (če je motor zdrav še posebej). Trenutno mi na šestki škripa plastika, predvsem ko je avto zjutraj mrzel, praktično na vsaki luknji.

Seveda sem moral vzrok ugotoviti sam: plastika vrat (tapete) se pri zaprtih vratih dotika plastike praga, in to po tem, ko so tapeto na servisu dali dol in gor. Za popenit. 😩 Bodo menda zamenjali vse čepe z novimi, a jih moram še enkrat spomniti - zakaj jih niso že takoj, ali si vsaj dali v opomnik??? 😮

Tole z Mazda servisi me počasi utruja. Za uspešno rešitev reklamacij se moram zelo angažirat, namesto da bi se oni, ker so zato tudi tam. Sam moram iskati rešitve, jih večkrat spomniti, ker pozabijo ali ne naredijo nič ... to pa traja in traja ... 😏

Popravljeno od Janez007

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• zdaj boš imel še manjšou porabo, ker so ti računali olje mazda DPF   šlamparija na teh servisi res
    • Se pogovarjata soseda: - »Polno kapo mam, že dvakrat so mi spraznili rezervar za kurilno olje, pa sem pokrov dobro zamaskiral s težkimi cvetličnimi lonci!« - »Jaz sem svoj problem dobro rešil. Kupil sem debel rdeč pokrov, nanj sem z velikimi belimi črkami napisal : KURILNO OLJE.« - »A si nor ? ...pa je pomagalo in te tatovi pustijo na miru?« - »Jaaaaa, samo cev ni povezana z rezervoarjem za kurilno olje .... ampak je priključena na greznico: v šestih mesecih so mi jo že trikrat ZASTONJ izpraznili !!!«
    • Tega bodo pa razumeli Goričani, pa mogoče Wajduci...   Se pogovarjam z eno sodelavko, mi hoče nekaj pokazat na mobitelu, ker pa je mraz, so prsti malo trdi in ji mobitel pade na tla. Pa rečem jaz: - "Mobiteli bi moral met aplikacijo, da se aktivira padalo, ko nam padejo iz rok."   Pa ona pobira mobitel in komentira: - "Potem bi Žeja zgledala kot Lijak..."   (Za boljše razumevanje ne-Goričanov in ne-Wajducev: Žeja je gostilna v Ozeljanu, Lijak je pa vzletišče in pristajališče za jadralne padalce med Kromberkom in Ozeljanom)
    • Znanec se je vrnil iz Kanade, pa ga vprašam:  - "Kako je tam?" - "Oni so 20 let za nami..." - "Kako to misliš?" - "Pa, tam se še vedno dobro živi..."
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.