Skoči na vsebino

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 2 minutama je g.Wankel napisal:

Turtlewax 3v1? :)

Ne, tale stvar. 

IMG_20250429_130704.jpg

Napisano
Pravkar je g.Wankel napisal:

Zanimivo. Lih gledam od Chemical Guys premaz za platno :)

Jaz imam ful stvari od njih. Sem bil  zadnjič v njihovi trgovini v Trzinu in prodajalec tudi prisega na to firmo. 

Napisano

Kaj sem danes naredil na svoji Mazdi?

Najprej sem jo skupaj s prikolico zagozdil med neke skale, jo z vitlom rešil, prišel do cilja, obrnil, naložil v keson in na prikolico stroja in nazaj grede komaj da ne spet zagozdil (poskušal rešiti z rikvercanjem - kar je zmerno do pretežno uspelo)... V glavnem zdaj je spet na dvorišču.

Spotoma so delali neke posnetke, nekaj bi jih bilo celo za uporabit, ampak trenutno nimam ne časa ne volje to obdelovat. Če se kdo javi, mu pošljem "surove posnetke", pa naj jih obdela in naloži na forum...

Napisano
pred 20 urami je NevLado napisal:

Zelo zelo redko se mi zgodi, da pridem do rezerve, 24 km remaning, ker itak tankam vsak teden ob priliki... danes sem malo cincal na AC, ampak vem, da je @Janez007 enkrat testiral in je imel še 50km fore...

Pridem in začnem tankat, 50,81 litra.... A je posoda 52 + 6 ali 56 + 6?

Aja pa še to, 7,49, torej za 1 deci laže računalnik :) 

Posnetek zaslona 2025–04–28 ob 16.44.43.png

Posnetek zaslona 2025–04–28 ob 16.44.53.png

Ja, z Mazdo 3 2018 sem enkrat šel do -80 km, pa je notri ostalo še za cca 20 km. Z Mazdo 6 pa pol tega, se pravi -40, notri pa še za kakšnih 10 km.

Napisano
dne 29. 4. 2025 ob 11:54 je 50keda napisal:

S tako porabo greš easy čez 700km, sm že parkrat šu :) Pr 650 km tankam k mam porabo 8+

Hvala za info. Je pa za pumpo boljš, da ne drgneš predolg na rezervi, ampak ja, če je to neko enolično potovanje, why not 

Napisano

Dans sem jo pa ujel na posrečeno kilometrino 😁

IMG_5049.jpg

• Všeč 7
  • Začuden 1
  • Ljubim 5
Napisano
pred 21 urami je samSimon napisal:

Dans sem jo pa ujel na posrečeno kilometrino 😁

IMG_5049.jpg

Madona a se ti kaj vozis s tem avtom ali je bolj kot ne v dnevni sobi :D

Napisano

Jaz sem na precej manjši kolikor toliko okrogli cifri.

image.png

ps: cifra ni tolk pomembna, bolj se hvalim z nizko porabo. 😜

• Všeč 1
  • Haha 3

33112_1.png

Napisano
pred 22 urami je Bini napisal:

Na prevoženih 26.9 km.... 🫣😉

Na Bini, samo zate...

image.png

Aja, pa bil sem v tvojih koncih danes. Sva šla s tamalo pogledat stolp v Rogaški Slatini.

33112_1.png

Napisano
pred 6 minutami je Boss napisal:

Na Bini, samo zate...

image.png

Aja, pa bil sem v tvojih koncih danes. Sva šla s tamalo pogledat stolp v Rogaški Slatini.

To je to, lahko bi se kaj oglasil.... 🤗😉

Napisano
pred 2 minutama je Bini napisal:

To je to, lahko bi se kaj oglasil.... 🤗😉

Sem pomislil, da te rufnem, ampak sem se malce časovno zakalkuliral in se nama je nazaj kr malo mudilo. Tko, da sem bil kr presenečen na koncu nad porabo saj je večino šlo cca 10km/h čez omejitev, le v naseljih striktno po omejitvah.

33112_1.png

Napisano

Nekaj del se je nabralo :) Vse v lastni režiji. Mazda 5, 2011, 1.6 diesel, 362k km.

- menjava diskov in ploščic (Zimmerman oboje)

- menjava batov na čeljustih - zdaj pa bomo videli ali bo znova zvijalo diske (imel težavo)

- Menjava nosilca motorja desno

- menjava nosilca motorja spodaj / zadaj

- menjava olja in filtra (na 11k km)

- menjava kabinskega filtra (čeprav me je presenetilo kako čist je bil tokrat)

Prilagam še nekaj slikic.

20250509_175458.jpg

20250509_182044.jpg

20250419_080415.jpg

20250419_084122.jpg

20250419_104241.jpg

20250419_130018.jpg

20250419_130210.jpg

20250419_134254.jpg

20250503_163716.jpg

20250503_172122.jpg

20250503_175644.jpg

• Všeč 8
  • Ljubim 2
Napisano

Nisem še tega naredil, a sem naročil pri mehaniku zadnje Textar diske in ploščice za mojo 6-ko. Tako, da mi jih bk zamenjal ob rednem servisu. 

Pa še vse ostalo, da pogleda. 

Napisano (urejeno)
pred 7 urami je Alex napisal:

Nisem še tega naredil, a sem naročil pri mehaniku zadnje Textar diske in ploščice za mojo 6-ko. Tako, da mi jih bk zamenjal ob rednem servisu. 

Pa še vse ostalo, da pogleda. 

Zadaj imam tudi sam Textar. Je pa velika razlika saj so Zimmerman premazani in se povrsinska rja ne nabira :) Lepse zgleda. Naredim sliko za razliko.

Popravljeno od Gregor Muc-Up
Pravopis
Napisano
pred 5 minutami je Gregor Muc-Up napisal:

Zadaj imam tudi sam Textar. Je pa velika razlika saj so Zimmerman premazani in se povrsinska rja ne nabira :) Lepse zgleda. Naredim sliko za razliko.

Probal sem vse bremze in Textar so edine, ki me prepričajo. Imajo tudi premaz, da ne ruznejo. 

Napisano

Jaz imam textar zadaj sedaj ene več kot 5  leta sigurno. Jih je načela rja ja, ampak ok, nisem pričakoval da bodo 10 let zdržal :)

Napisano

Jaz sem imel na Mazdi 5 originalne diske spredaj 300.000 km in sem vedno kupoval originalne ploščice.

Zadaj so bili originalni diski, ko sem jo pri 360.000 km prodal. Ravno tako sem kupoval originalne ploščice tudi za zadaj.

Je pa res, da sem jaz večinoma vozil po ovinkastih hribovskih cestah, ne po ravnih avtocestah, kjer zavoro pritisneš vsakih 100 km enkrat, ko zapuščaš avtocesto...

Napisano
pred 2 minutama je Slivka napisal:

Jaz sem imel na Mazdi 5 originalne diske spredaj 300.000 km in sem vedno kupoval originalne ploščice.

Zadaj so bili originalni diski, ko sem jo pri 360.000 km prodal. Ravno tako sem kupoval originalne ploščice tudi za zadaj.

Je pa res, da sem jaz večinoma vozil po ovinkastih hribovskih cestah, ne po ravnih avtocestah, kjer zavoro pritisneš vsakih 100 km enkrat, ko zapuščaš avtocesto...

Originalne so katastrofa, vsaj na 6-ki.

Tako, da kdor je pameten jih ne bo kupil, če jih noče menjavati vsako leto ali še prej. 

Napisano
pred 20 minutami je Alex napisal:

Originalne so katastrofa, vsaj na 6-ki.

Tako, da kdor je pameten jih ne bo kupil, če jih noče menjavati vsako leto ali še prej. 

Originalne sem menjal po 300.000 km oz. po trinajstih letih.

Mogoče je napaka v vozniku in ne v vozilu...

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Mislim, da ti nisi popolnoma razumel. Po zakonu iz 70-tih je o teh dodatkih odločal Državni zbor, to se ni kar podeljevalo. Sicer so vladajoči svojim lahko izglasovali izredne pokojnine, ampak zadeva se je obravnavala v Državnem zboru in tja niso mogli priti kar z vsakim in ga nagradit. Po novem zakonu bi pa to postala birokratska pravica: vsak, ki doseže pogoj, to dobi. In ti dodatki nikakor ne bi bili majhni: "elitni umetnik" (ki bi enkrat naredil nekaj, s čimer bi dosegel pogoj) bi prejel 3.000 evrov pokojnine, delavec (ki bi v tovarni delal vsaj 40 let) pa 1.300 evrov... Sicer pa ne vem, zakaj bi umetnikom dajali dodatke h pokojnini, ker so ostale nagrade dovolj visoke (npr: Prešernova nagrada je 30.000€)... Po starem zakonu so torej dobili nagrade za življenjsko delo - in to niso bili nujno umetniki. Če je Državni zbor presodil, da je nekdo s svojim življenjem in delovanjem koristil Sloveniji, je lahko glasoval, da se mu podeli pokojnina. Po novem pa je dovolj enkratni dosežek, ki je pogoj, pa dobi pokojnino - večjo kot midva skupaj, ki bova delala vsaj 40 let, raje več...   Mimo grede: po novem zakonu bi bila dovolj ena Prešernova nagrada. O dobitnikih Prešernove nagrade odloča Upravni odbor Prešernovega sklada. Upravni odbor Prešernovega sklada trenutno vodi Zdenka Badovinac. Ima štiriletni mandat. Ona je zaprisežena "leva" aktivistka. Kdo bo dobival nagrade? "Ta-desni" gotovo ne. Ko bo njenega mandata konec in če se vmes zamenja vlada, bodo tja postavili nekoga svojega in bodo nagrade dobivali samo njihovi. Po zdajšnjem zakonu mora zadeva skozi Državni zbor, pa le ne morejo kar vsakega predlagat...           Se povsem strinjam! Sm kmet an s hribu doma. An nekje sm enbot slišu, da le čevlje sodi naj Kopitar. Je tale Golobnjak prišel z novim predlogom Zakona o varni hrani in krmi. Nazaj so dobili od kmetijsko-gospodarske zbornice preko 1400 pripomb. Rezultat? Nekako po Balkansko v času komunizma: "Imeli smo še hujše probleme, pa jih nismo rešili. Gremo na en šnops..."  Mislim, ja, saj vem, pravijo, da ima vsak zakon kakšnjo luknjo. Ampak ta predlog je bil ko rešeto, če je bilo 1400 pripomb...       Mislim, da je največji problem, da se zadnjih 20 let vlade sestavljajo na 50,01% večine. In potem vlado sicer imamo, nima pa zadostne večine, da bi sprejela kakšne konkretne spremembe. Mislim, da bi bilo stanje bistveno drugačno, če bi imeli v vladi eno stranko z vsaj 67% večino in vse ostale v opoziciji. Če bi dobro vladali, bi se točno vedelo, kateri so za to zaslužni. Če bi se slabo vladalo, bi se točno vedelo, kateri so za to krivi. In opozicija ne bi imela moči blokirati vse po vrsti, kjer se zahteva 2/3 večina...
    • Ne za ležanje spodaj ravno ni je pa ok za menjavo koles in premz itd.... 😉
    • v Vipavi je 1.2€ no nazadnje ko sem pil kapučin je bil tolko
    • Vidim da drži ... če pa pride do kakšnega večjega rukanja, tresenja, ne bi dal glave spodaj. Lahko se zgodi tudi potres ...    Pred leti je do smrti stisnilo našega malarja, ki je šravfal približno tako podložen avto.  
    • Mazdo v soboto opral, Nissanu pa včeraj naredil redni servis Filtra zraka ne rabim menjat, ker ga ni xD
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.