Skoči na vsebino

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 2 urama je Agerg napisal:

Torej 100€ peskanje in 68€ prašno barvanje. Kar pomeni 25€ po komadu za peskanje in 17€ po komadu za prašno barvanje. So pa 19" col, ja. Plus davek, če ni na keš ali pa firma. Pa demontaža in montaža potem pri vulkanizerju, to pa sami veste kakšne so cene. Pa nekaj logistike sem in tja.

Peskati sem dal v Preboldu, firma LM projekti. Kar imam za peskati nosim tja. Barval mi je pa Štorman v Žalcu, ki ima že nekaj preizkušene prakse s felgami. Peskanje so malo mučkali, pobarvano je bilo pa še isti dan. Pa celo prirobnice, ki nasedajo pri vijačenju na avto, zaščitijo in jih ne pobarvajo. Jim nisem nič rekel, pa so sami tako uredili. Pohvalno.

Meni se zdi top cena😃👍

Napisano
dne 27. 5. 2025 ob 17:02 je Tilen5 napisal:

Pobral stvari ven in jo pripravil na spust v Sočo.

Daleč jo boš peljal. A ti ni bližje reka Vipava? Ali pa Hubelj?

Sem ti ponujal, da jo brezplačno odpeljem in te odrešim težav, pa nisi hotel nič slišat na tisto uho...

Napisano
pred 31 minutami je Slivka napisal:

Daleč jo boš peljal. A ti ni bližje reka Vipava? Ali pa Hubelj?

Sem ti ponujal, da jo brezplačno odpeljem in te odrešim težav, pa nisi hotel nič slišat na tisto uho...

Takrat se še ni vedlo za počeno glavo motorja.

jajcadizlska.jpg

Napisano (urejeno)
pred 6 urami je godlike napisal:

Meni niso in je potem prvo leto felne niso hotle dol iz avta.

To je en problem. Drugi je pa, da se barva posede s časom in potem je večja možnost, da vijaki spustijo. Sem videl v realnosti takšne probleme, sicer na bolj težkih strojih, ampak vseeno.

Najboljše tu je očiščena peskana površina.

Popravljeno od Agerg
  • Všeč 2
  • Ljubim 1
Napisano
pred 8 urami je Slivka napisal:

😳

Ja kaj si pa počel z njo?

Kaj sm počel? Zgleda jo sam mal postran pogledam al pa kaj napačno rečem, ko se not vsedem pa je že 15stvari narobe...na neki me spominja,..ne morem točno določiti na kaj

jajcadizlska.jpg

Napisano
pred 2 urama je Tilen5 napisal:

Kaj sm počel? Zgleda jo sam mal postran pogledam al pa kaj napačno rečem, ko se not vsedem pa je že 15stvari narobe...na neki me spominja,..ne morem točno določiti na kaj

Samo vzvratna ogledala pa še vedno lepo zapira ne?

it's better to let someone think you're an idiot then to open your mouth and prove it

32888_1.png

Napisano
pred 22 minutami je x-layer napisal:

Samo vzvratna ogledala pa še vedno lepo zapira ne?

Ne moreš vrjet, edina stvar, ki se ni nikoli pokvarila in še vedno dela! Pa poklapljam vedno že 9 let.

jajcadizlska.jpg

Napisano
pred 10 urami je Agerg napisal:

To je en problem. Drugi je pa, da se barva posede s časom in potem je večja možnost, da vijaki spustijo. Sem videl v realnosti takšne probleme, sicer na bolj težkih strojih, ampak vseeno.

Najboljše tu je očiščena peskana površina.

To je kar orng problem. Na splošno bi vulkanizerji morali zategovati na predpisan navor,in po nekaj kilometrih...ne vem...recimo od oka 20-50km spet zategniti.

Jaz zmeraj ko menjam zategujem na predpisani navor...se zapeljem na cesto v moji bližini...Zalog-Laze-Zalog, (cca.15-20km🤔)...zelo ovinkasta cesta,in na določenih odsekih ga lahko pikaš tudi 100na uro čez ovinke...gas/bremza/levo/desno čez ovinke...res na "ostro"...

In doma spet zategnem. Se zgodi,da se tako "vsede",da lahko obrneš tudi  do 1/4 obrata😲.

Večinoma je veliko manj...recimo 1/10-1/8 obrata...a se zgodi tudi več.

To je en od razlogov,za kaj vulkanizerji večinoma zategujejo na višji navor od predpisanega...ker pač nihce ne pride nazaj na dotegovanje,in gredo "na ziher"...samo-bolj je umazano,zarustano,barva itd...slabše je...

Pač "takle imamo"....

Ajd-za druge me "boli pimpek"...k že pri sinu vidim,da se mu ne da...je samo premontiral,zategnil in "saj bo ok".....pa sem lih zadnjič,k je po dveh tednih prišel spet domov...in sem mu dal moment-ključ,da zategne....in je seveda debeeeelo gledal.

To je najboljša "šola"!!!

Napisano

Jaz vedno zategnem na moment ključ, nekje 11-12kg se mi zdi, pa do sedaj ni bilo nobenih težav. Tudi čez par mesecev ko odtegujem, se mi zdi približno isto zategnjeno kot takrat ko sem delal v obratni smeri.

Napisano

Zelo pomembno je kako začneš zategovat, sicer to že verjetno vsi veste ampak mogoče še komu pride prav. Zateguješ jih križno v cca treh krogih do končne zategnjenosti, da se feltna lepo vleže in je do jeseni bp, 1000x in več preizkušeno.... 👍😉

Napisano (urejeno)

@Bini če si pa ti že 1000x to naredu, pol si pa vulkanizer :D Šalo na stran, js delam na 130 Nm plošno na Mazdi in Nissanu, ne peljem se 10 km ampak samo par 10 m toliko da se zasuče vse pa še enkrat.

No pa še k dotični temi, peljal sem jo zamenjati ogledalo. Po enem mesecu in pol se je rešil škodni primer, neverjetno. Konec leta najbrž kasko skinem, preplačaš 1k+ € na let in potem, ko imaš škodni primer (kjer kaska niti ne uveljavljaš, ker ni tvoja krivda) ti že skoraj letno zavarovanje prej poteče preden oni to rešijo, da se ne pogovarjamo o cenitvi, kjer trobiš cenilcu, da pol ogledala ni pa da ima kamero, mrtvi kot in na koncu ugotoviš, da na zapisniku ni niti novega pokrova ogledala, kljub temu da je počen. Kamere seveda ni nihče dopisal, še sreča, da je stara ostala cela >_> U glavnem razočaranje, res.

Popravljeno od 50keda
Napisano

Tako se reče 1000x.....😊 Delam pa to več kot 30 let na dveh avtih 2x letno in do sedaj vedno vse bp🤗😉

Katera zavarovalnica.... 🤔

Napisano

Si predstavljam, da nima veze katera zavarovalnica, po mojem bi povsod bil isti šmorn, kar se tiče trajanja, ker druga stran ni prišla na zavarovalnico prijavit škodnega primera kljub pozivom zavarovalnice (tuji državljan brez znanja slovenščine), pošlejo 3 pozive (tedensko baje) in čakajo ... in če po tretjem ni odziva se postopek spelje z podanimi dokazili. To vse skupaj traja mesec dni, potem še dodatna cenitev zarad šlamparije in si na mescu dni in pol, s staro kamero xD Si sploh ne upam preverit, če gretje ogledala dela ... :D

• Všeč 1
  • Žalosten 1
Napisano

Ja žal, če si mel bliznje srečanje s tujcem je to jeba. Če maš kasko poravnaš iz njega pa pol zavarovalnica dela tako kot imajo predpisano. Če pa kaska nimaš... ja pol pa dva meseca je kr normalno al pa da sam popravljaš.

33112_1.png

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.