Skoči na vsebino

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 56 minutami je NevLado napisal:

Najbolj pomembno vprašanje: A je pri tem servisu tudi kak rezerven kos ostal pod pokrovom?

Še ne vem, bom doma pogledal...

Čeprav, resnici na ljubo, na tem servisu mi nikoli niso "podarili" nič orodja...

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano
pred 3 minutami je Slivka napisal:

Še ne vem, bom doma pogledal...

Čeprav, resnici na ljubo, na tem servisu mi nikoli niso "podarili" nič orodja...

Potem bi se bolj splačalo, da ostaneš na prejšnjem 😛 

• Haha 1
  • Ljubim 2
Napisano
pred 2 urama je Slivka napisal:

In vendar se vrti.

1.685,67€.

Lepa vsotica.

Jaz bom letos dal pol Forda razkopat. Zna bit tudi celo premoženje.

• Zmeden 1
  • Žalosten 2
Napisano (urejeno)
Pred eno uro je Slivka napisal:

Razkopat? Po mojih izkušnjah ga je bolje zakopat...

A si ga že?

Potem pa ne prodajaj napotkov, ki se jih sam ne držiš.

Jermen oljne črpalke bom dal menjat. Za to je potrebno verigo snet in balansirno gred ven potegnit.

Interval 10 let ali 200.000km. Ker je izredno redka mašina v Sloveniji, bom raje preventivno prej delal.

Povej kolko je bilo delo, kolko pa material od te vsote.

Popravljeno od godlike
Napisano

Danes sem dotočil tri dcl olja v mazdo 6. Pri meni olje ne narašča, ampak ga zmanjkuje. 😉

Napisano
pred 2 urama je Alex napisal:

Danes sem dotočil tri dcl olja v mazdo 6. Pri meni olje ne narašča, ampak ga zmanjkuje. 😉

Dvomim, da je to glih podatek, ki bi bil se za pohvalit. :nevem:

33112_1.png

Napisano
pred 46 minutami je Boss napisal:

Dvomim, da je to glih podatek, ki bi bil se za pohvalit. :nevem:

Je. Pri večini se nivo olja dviguje zaradi nafte v olju. Nedokončane regeneracije in to.

Napisano

Da ti ni začelo pretirano žret olje? :nevem: 

Kolk km že imaš?

33112_1.png

Napisano (urejeno)
pred 9 minutami je Boss napisal:

Da ti ni začelo pretirano žret olje? :nevem: 

Kolk km že imaš?

118000

Takole pravi čet:

Koliko je “normalna" poraba pri Mazdi 6,  2,2 skayaktiv?

Proizvajalci običajno navajajo, da je lahko poraba tudi do 0,5 L na 1.000 km (kar je sicer skrajna meja).
Tvoja poraba je približno:

• 0,5 L na 15.000 km = zelo zmerna poraba

Za dizelski 2.2 Skyactiv-D je to precej običajno, posebej če:

• voziš veliko po avtocesti (višji obrati),

• ima avto DPF regeneracije,

• uporabljaš tanjše olje (npr. 0W-30)

• Moja se vozi večinoma po avtocesti, ko se vozi. In to ne počasi...

Popravljeno od Alex

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Ta 2.0 je kr žejn. Ima ga kolega v novem A5.   Ampak kdo sem jaz, da bom pamet solil, jaz imam še bolj iracionalno vozilo. 2018 Passat 2.0 4mortion nima glasnega DCC-ja. Res da je klasično športno na Focusu dosti boljše. Na Sport grdo nabija, na normal pa plava na avtocesti. Res pa da je obut v 18".
    • Hm, ampak obstajajo tudi drugi, bolj neracionalni motorji,pa veliko bolj zabavni za vozit. Ta je bolj "ljudski" motor. Nič posebnega 
    • Vem, čisto nasprotje kar mam zdajle. Ampak a veš kako pravijo, samo enkrat živiš pa mogoče je ravno zdaj čas, da kupim nekaj kar ni najbolj racionalno, zna pa mal neke druge neracionalne čute pobožat. Mogoče si pa zaslužim, da pa enkrat grem na ta teren neracionalnosti pa se imam fino. 😜
    • 118000 Takole pravi čet:  Koliko je “normalna" poraba pri Mazdi 6,  2,2 skayaktiv? Proizvajalci običajno navajajo, da je lahko poraba tudi do 0,5 L na 1.000 km (kar je sicer skrajna meja). Tvoja poraba je približno: 0,5 L na 15.000 km = zelo zmerna poraba Za dizelski 2.2 Skyactiv-D je to precej običajno, posebej če: voziš veliko po avtocesti (višji obrati), ima avto DPF regeneracije, uporabljaš tanjše olje (npr. 0W-30)   Moja se vozi večinoma po avtocesti, ko se vozi. In to ne počasi...
    • Če govorimo tu o 2.0 tsi motorju, ne verjamem, da boš ne vem kako zadovoljen. Vozil sem ga v novem A4, resda 4x4, a poraba ni za prehvalit. Z lahkoto preko 8litrov, če ga malo teraš pa bližje 9 litrom. Tudi na velik navor pozabi. Ja, gre lepo, a pije.
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.